Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2023 13:49

honda написа:
....

Бай Хонда, дал съм ти ясен разчет кое и как може да стане. Между може да стане и ще стане има голяма разлика, нали? Това е бейсик ниво, което е изпълнимо, особено ако Палмите дават по 7.5 милиона, както самите те (най-милото ни Мило) заявиха, че са бюджетирали за 2023 и 2024 - да давам ли пак цитата? Особено ако си успял да завъртиш колелото в началото (което е най-трудното) и си успял да направиш отбор. И особено ако имаш привържениците зад себе си.

След това бейсик ниво вече можеш да надграждаш, но да си стъпил на нещо и да вървиш напред - затова съм дал изпълними и постижими неща, его не е чак толкова зле положението и черното не е чак толкова черно

Колкото до акциите - хайде да не се учим на някои неща, може ли - разбиват се тези на мажото на пакети от по 10, 100 и 1000 и всеки, който иска да си купи акции, отива на място и си взема акции на приносител - една бележка е все пак, не е нещо велико. Батков го направи преди 10 години. Малко е на ръба, но е работещо. Стига да иска "собственикът" де, но ние знаем, че на него личното му добруване е по-важно от това на клуба, нали? Ай сиктир, както се казва
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2023 13:52

И финално, да забелязахте двете разлики в съобщението на нешите и на делиорманци?
Ние казваме
„ПФК Левски“ трансферира защитника Ноа Сонко Сундберг в „Лудогорец“. Трансферната сума надвишава значително появилите се информации в медийното пространство, но заради клауза за конфиденциалност в договора не може да бъде обявена.

Те казват
Въпреки огромния интерес и множеството запитвания за финансовите параметри по сделката, ПФК Лудогорец не може да обяви трансферната сума за покупката на Сонко Сунберг поради точка за конфиденциалност в договора. Тя обаче надхвърля парите, тиражирани в средствата за масова информация.

Та така :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 26 юли 2023 14:01

Манолов,пак пробутваш разни конспирации.Ами 200 х. за един са значителна сума,за друг са нещо отгоре.
Направи ми впечатление че ,,Бейсик,,е 6 букви и ,,базово,, пак е 6.Защо се използва чуждицата?
САМО ЛЕВСКИ!

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 26 юли 2023 14:02

tmanolov написа:
icemanbg33 написа:
rane написа:
icemanbg33 написа:
vlong написа:За Дарлан само 30 % за Гремио!
Много добре.
Мислех,че са ги изгермечили с поне 50.

30% е бая добре с оглед, че не сме платили и стотинка, ако това е вярно де.
И аз мисля, че е супер 30%. Като сметнеш 30% наНАП при трансфер, 10% наПалмсбет, % на меринджея му, % на собственика на заплата, все пак ще останат и някви млн. за Левски :lol:

Манипулацията е на ниво.

30% към НАП се плащат само когато клуба прави изходящи плащания, не от приходи. Дори да не е така, какъв е проблема 30% да отиват в НАП? Да не би да не дължим пари там или нещо съм пропуснал?

10% към Палмс Бет - окей, това са около 100 хиляди лева (ако си ги искат). Палмс Бет плащат заплатите на всички в клуба всеки месец, разбирай към 250,000лв всеки месец. Кое предпочиташ, 100к лева от трансфера на Сонко или 250к всеки месец?

% към собственика - върха на простотията, но виж, говореше се че Мъри прибира % от трансферите на Левски спрямо предишния си договор. Не знам колко е вярно или дали е фиктивно към днешна дата.

% към агента - това се плаща от клуба купувач.

Ползвайте ги тези глави малко. Стига сте чели само СЗдруженци и Манолов.

П.С дори всичко което казваш да е вярно, пак е по-добре да вземем мижави пари от колкото 0лв след 3 4 месеца.

Понеже ме замесваш, та да отговоря набързо:
1. 30% към НАП за запорирана сметка на клуба - ще ти го обясня с думи прости, без сложносъставни изречения:
- получаваш заплата (пари по транфер);
- жената (НАП) ти я взема (блокира);
- искаш ѝ 5 лева за цигари (за заплати);
- тя (НАП) мисли;
- дава ти 5 лева;
- взема си 1,50 лева;
- пак нямаш достъп до парите си.
Разбра ли ме? Това е ситуацията между НАП и Левски - благодарим на г-н собственика :(

2. 10% към Палмсбет - тук с малко по-сложни думи - изборът е като между да те уморят от глад (както немците са правили с евреите - това с камерите е бошлаф работа) и да те застрелят. Да, при първото има и минимален шанс да оцелееш - факт. Страхотен "избор"!

3. % към собственика - не знам, не мога да коментирам, няма го на документи, до които имаме достъп

4. % към Мъри - да, има го, сега не знам дали го има за тръгнали си вече треньори, но го има.

5. % към агента може да плаща и едната, и другата страна - зависи от договорката

Общо взето казваш това което аз казвам.

По точка 1 - в крайна сметка тея пари ги дължим нали?

Точка 5 - може и да си прав, не знам, а и не знаем какво пише в договора.

Не мисля че плащането всеки месец на текущите разходи на клуба е убиване от глад? По-скоро е като държавата да ти осигурява 3 ядения на ден срещу 10% от дохода ти. На мен сега държавата ми взима 20% и не ми осигурява нищо. Виж, ако правиш много пари, сигурно е много пагубно, но за клубове които нямат пукнат лев (е.г Левски), сделката е много добра.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2023 14:20

vlong написа:Манолов,пак пробутваш разни конспирации.Ами 200 х. за един са значителна сума,за друг са нещо отгоре.
Направи ми впечатление че ,,Бейсик,,е 6 букви и ,,базово,, пак е 6.Защо се използва чуждицата?

Ми щото и ти я ползваш :) Българската дума би следвало да е "основно" :) А що бейсик -ми така ми дойде :lol:
Непринуден написа:

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2023 14:26

icemanbg33 написа:
....
По точка 1 - в крайна сметка тея пари ги дължим нали?

Точка 5 - може и да си прав, не знам, а и не знаем какво пише в договора.

Не мисля че плащането всеки месец на текущите разходи на клуба е убиване от глад? По-скоро е като държавата да ти осигурява 3 ядения на ден срещу 10% от дохода ти. На мен сега държавата ми взима 20% и не ми осигурява нищо. Виж, ако правиш много пари, сигурно е много пагубно, но за клубове които нямат пукнат лев (е.г Левски), сделката е много добра.

Дължим ги, само дето ни ги събират малко принудително вече, а не според някакво споразумение, в което ние да си преценим какво и как. както неведнъж съм казвал, затова вина има и Ивков, че не изрина пътека до НАП от лятото на миналата година - да, имаше по-належащи плащания, да, грипът го пазеше, ама след това го играеше като сегашния ни "собственик" - ний сме Левски, бааа.

Добре, как да го кажа по-ясно - Палмите рекламират при нас, ре-кла-ми-рат! Не ни дават едни кинти за наш кеф, а рекламират в един от най-разпознаваемите и обичани (а също и мразени) брандове (тук не знам коя българска дума да ползвам) у нас. И от това печелят, като всеки рекламодател. А ако не печелят - да си уволнят маркетинговия екип с все Виолета от Си Ти Интеркатив! Това са основни (и бейсик :lol: ) неща. И затова няма нужда да им благодарим - те са си направили сметката. Ако не са - значи са пълни аматьори. Ма пък ние имамем договор за управление с тези аматори - и кръгът се завърта :roll:
Непринуден написа:

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 26 юли 2023 14:39

Пазара диктува отношенията ни със спонсори.

Те са си направили сметка, че си струва инвестицията в Левски, ако извлекат маркетинговия плюс заедно с 10% от бъдещи приходи.

Ние от своя страна, нямахме и все още нямаме предложение за повече пари, нито генерираме доход който може да изхранва клуба, така че сделката е изгодна.

Разбира се, пазара се променя и утре тези взаимоотношения могат да приключат.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 26 юли 2023 14:43

icemanbg33 написа:
rane написа:
icemanbg33 написа:
vlong написа:За Дарлан само 30 % за Гремио!
Много добре.
Мислех,че са ги изгермечили с поне 50.

30% е бая добре с оглед, че не сме платили и стотинка, ако това е вярно де.
И аз мисля, че е супер 30%. Като сметнеш 30% наНАП при трансфер, 10% наПалмсбет, % на меринджея му, % на собственика на заплата, все пак ще останат и някви млн. за Левски :lol:

Манипулацията е на ниво.

30% към НАП се плащат само когато клуба прави изходящи плащания, не от приходи. Дори да не е така, какъв е проблема 30% да отиват в НАП? Да не би да не дължим пари там или нещо съм пропуснал?

10% към Палмс Бет - окей, това са около 100 хиляди лева (ако си ги искат). Палмс Бет плащат заплатите на всички в клуба всеки месец, разбирай към 250,000лв всеки месец. Кое предпочиташ, 100к лева от трансфера на Сонко или 250к всеки месец?

% към собственика - върха на простотията, но виж, говореше се че Мъри прибира % от трансферите на Левски спрямо предишния си договор. Не знам колко е вярно или дали е фиктивно към днешна дата.

% към агента - това се плаща от клуба купувач.

Ползвайте ги тези глави малко. Стига сте чели само СЗдруженци и Манолов.

П.С дори всичко което казваш да е вярно, пак е по-добре да вземем мижави пари от колкото 0лв след 3 4 месеца.
https://trud.bg/v-levski-otkazali-da-pogasyat-nap-s-izhodyashti-transferi/
В крайна сметка "Левски" постигна споразумение с НАП, което доведе до запор на сметката на клуба, а 30% от приходите ще постъпват директно в държавната институция като погасителна вноска по задължението.

https://www.dnes.bg/sport/2023/02/23/le ... ata.561137
Искам да Ви съобщя, че на среща с представители на НАП бе постигнато споразумение за изплащане на дълга на клуба към приходната агенция. Това ще стане като 30% от всички постъпления в „Левски“ ще отиват директно към НАП.

от дебати.бг
В крайна сметка „Левски“ постигна споразумение с НАП, което доведе до запор на сметката на клуба, а 30% от приходите ще постъпват директно в държавната институция като погасителна вноска по задължението.

от бспорт
Димитров обаче е категоричен, че преди двайсетина дни след серия от срещи е постигната договорка с НАП за 30% от приходите по сметката на клуба. "Нека да уточним чисто законово - с НАП не се сключват споразумения във вида, в който си го представя обикновеният човек. Това не е договор. Нося споразумението от 2019 г. Сега имаме нещо това, в него е описано точно това - 30 процента от приходите по сметката на Левски отиват в НАП".

колкото до десятъкът на милото и ко, ти как мислиш, дали ще си ги искат? Особено след като пишат фактурки, особено като плащат ДДС по тези фактурки! Какво пропагандира И. Раевата приказка ... така де... Синята приказка?
Иначе аз, а и не само аз го написах - палмите си дават пари за спонсорство, получават си рекламата покрая най-известната българска марка и толкова. Никакви 10% от приходите не съм съгласен да прибират. Затова и повече не давам пари на Левски, а станах ТВ привърженик!

И как мислиш, дали меринджеят работи за едното "мерси", а не взима едни парици при подпис на неговия подопечен футболист?

Мъри получава 3% (под сурдинка) от сумата, за която е продаден даден играч, доведен и селектиран от него.

Ползваме ги тези глави, а не четем директивата на И. Раева и останалите от приказката...
Та Левски колко % от тр. сума ще останат, ако продадем този играч? 70%, 50%, 25%, по-малко от 25% ?

И се споменаха там едни 10% от следващ трансфер на Сонко. 10% за доказал се футболист и национал срещу 30% за нищо недоказал, все още, играч.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 26 юли 2023 15:07

metodito написа:
NOMER14 написа:Сонко не го виждам какво ще играе в Лудогорец с тая голяма камара от футболисти-наемници, събрани от цели 18 държави. С него стават 14 защитника!
Истинско вавилонско стълботворение.
Негова си работа.

Мислиш, че го бърка ли? У нас чужденците са два типа: наемници Обертан да речем), които не са оттука и са за малко. На тях дерта им е да ги видят в "европата" (особено, ако не са европейци) и да отидат да играят там нейде си, че там пък да ги видят големите батковци и да си уредят трансфер в "голям" отбор. Другият тип чужденци, които идват тук са Прохазка и Моци да речем или как се казваше онзи бразилец от Разград. Те не играят с мисъл за следващата си дестинация, а отбора да върви напред. Така че успех на Сонко във Втора Бундеслига или Лига 2 (айде максимум Сегунда), понеже е такова ниво.

Много лесно ги раздавате присъдите, пичове. За разлика от мнозина други играчи, 27 год Сонко има два трансфера в кариерата си без последния. И в двата си други отбора е играл по 4 сезона. Не е точно типа трансфераджия.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 юли 2023 15:45

drvasko98 написа:Много лесно ги раздавате присъдите, пичове. За разлика от мнозина други играчи, 27 год Сонко има два трансфера в кариерата си без последния. И в двата си други отбора е играл по 4 сезона. Не е точно типа трансфераджия.

А се държи като такъв. Аз разбирам, че причината да не иска вече в "Левски" може да е отсъствието на Стоилов, но не знам дали е така.

Върни се в “Левски”