Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 26 юли 2023 11:52

NOMER14 написа:Сонко не го виждам какво ще играе в Лудогорец с тая голяма камара от футболисти-наемници, събрани от цели 18 държави. С него стават 14 защитника!
Истинско вавилонско стълботворение.
Негова си работа.

Мислиш, че го бърка ли? У нас чужденците са два типа: наемници Обертан да речем), които не са оттука и са за малко. На тях дерта им е да ги видят в "европата" (особено, ако не са европейци) и да отидат да играят там нейде си, че там пък да ги видят големите батковци и да си уредят трансфер в "голям" отбор. Другият тип чужденци, които идват тук са Прохазка и Моци да речем или как се казваше онзи бразилец от Разград. Те не играят с мисъл за следващата си дестинация, а отбора да върви напред. Така че успех на Сонко във Втора Бундеслига или Лига 2 (айде максимум Сегунда), понеже е такова ниво.

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 26 юли 2023 12:26

rane написа:
icemanbg33 написа:
vlong написа:За Дарлан само 30 % за Гремио!
Много добре.
Мислех,че са ги изгермечили с поне 50.

30% е бая добре с оглед, че не сме платили и стотинка, ако това е вярно де.
И аз мисля, че е супер 30%. Като сметнеш 30% наНАП при трансфер, 10% наПалмсбет, % на меринджея му, % на собственика на заплата, все пак ще останат и някви млн. за Левски :lol:

Манипулацията е на ниво.

30% към НАП се плащат само когато клуба прави изходящи плащания, не от приходи. Дори да не е така, какъв е проблема 30% да отиват в НАП? Да не би да не дължим пари там или нещо съм пропуснал?

10% към Палмс Бет - окей, това са около 100 хиляди лева (ако си ги искат). Палмс Бет плащат заплатите на всички в клуба всеки месец, разбирай към 250,000лв всеки месец. Кое предпочиташ, 100к лева от трансфера на Сонко или 250к всеки месец?

% към собственика - върха на простотията, но виж, говореше се че Мъри прибира % от трансферите на Левски спрямо предишния си договор. Не знам колко е вярно или дали е фиктивно към днешна дата.

% към агента - това се плаща от клуба купувач.

Ползвайте ги тези глави малко. Стига сте чели само СЗдруженци и Манолов.

П.С дори всичко което казваш да е вярно, пак е по-добре да вземем мижави пари от колкото 0лв след 3 4 месеца.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 юли 2023 12:33

tmanolov написа:
honda написа:Много ми е болно ,когато левскари се нападат едни други.
Последното нещо от което Левски има нужда от тези "пишкомерски " изпълнения между левскари.
Последното нещо в което някой може да ме обвини ,че съм "сираковист" , но още по-малко съм "сдруженец" , аз съм просто левскар.
Първо аз не съм упълномощавал никой нито ТСБ , нито "сдружението" нито Сираков да говори от мое име.
Разбрах ,че ТСБ и сдружението претендират ,че те са осигурили милионите, които влезнаха в Левски чрез неговите привържениц, ами сдружението свръхсили събра хиляда члена.
Аз лично не съм видял ясен план за излизане от ситуацията нито от Сираков/Палмите , а още по-малко от сдружението. От страна на сдружението размахват като знаме Мъри. За мен Мъри е най-добрия треньор в България , но дотолкова . Едно е много добър треньор, не значи добър и успешен ръководител. Примерно ръководител на Лудогорец е Ал.Александров -човек ,който няма сведения някога да се занимавал професионално с футбол .Определено се справя доста добре.
Задавал съм въпрос на хора от "сдружението". Какво правите ако получите акциите ? - Отговора е "Мъри , Ивков и П.Ганев знаят".
Тези ръководиха Левски около година и половина и честно казано ,ако не бяха Палмите отдавна щяхме да сме приключили с ПФК Левски. На въпроса "Как ще осигурите бюджета" - следва мълчание или ми се казва,че П.Ганев "много разбира от икономика, даже го дават по телевизията" - чудесно , само дето поне веднъж П.Ганев дали е направил бюджет на една компания и успешно го е изпълнил?
До момента не съм видял нищо конкретно като план за развитието на Левски - нито от Сираков, нито от сдружението.
Не е приятна ситуацията със Сонко , но когато някой дойде като свободен агент в 90% си тръгва като свободен агент . Защо си мислете,че могат да бъдат взети милиони за футболист, който е дошъл като свободен агент ? В момента когато при агента на футболиста пристигне конкретна оферта за повече пари - футболиста го пиши бегал.

A защо същият не беше продаден зимата (примерно) - та той ни е най-добрият защитник и, смея да твърдя, най-добрият защитник въобще у нас. Отделно е национал на Гамбия, има европейски паспорт и е на отлична възраст. А, забравих, сигурно Мъри е забранил - да не напиша още нещо, че пак ше ми изтрият поста (цензурата срещу левскари от левскари е удивителна)!

Никой не иска разделение, но "собственикът" не става бре, не става - очеизвадно е. И е на хранилка към спонсора - доказахме го за дъщеря му (поне едната) и жена му, а зет му е на работа в Левски (може пък да е добър - по душа). Отделно спонсорът ти взема десятък - ма бил давал - ми това му е "работата" - да дава, а срещу това да получава реклама.

Аз ще ти кажа Хонда, без да съм СЗдруженец и без да съм членувал никога в каквато и да е фенска организация, какво е решението - Мъри начело, застанал с авторитета си, договор с НАП, Палмите са по договор спонсор до края на 2024 с по 7.5 милиона на сезон (техни думи, не мои). Акциите се предлагат за продажба (ма не нови, сегашните) - и от собственика, и от другите търтеи от НКПСЗ - 96% от клуба, като дотогава са блокирани (ерго ни Насо, ни тръстове командват), с преимущество се предлагат пакетите до 1000 акции. Отборът ни е приличен, феновете отново са зад отбора -за макс 2 години сме завъртели колелото.

Да, знам, че е утопия - един човек от банкИ не дава, щото е "болен левскар". Пък и любителите на белото няма да искат да си депозират акции, а за собственика - ай сиктир, както се казва. Затова бавно и полека, но славно към тире - дано, дано съм лош пропок. дано!

С това че Сонко ни е най-добрия ни защитник и един от най-добрите защитници у нас съм абсолютно съгласен. Но все пак за да продадеш един играч трябва някой да иска да го купи. Реална оферта за Сонко е получена преди няколко дни от Лудогорец. Друга оферта преди това не е имало. Мислиш че Сонко и агента щяха да пропуснат да направят циркове и през зимата . В момента когато до агента му пристигне оферта с много по-добри финансови условия няма земна сила ,която да го накара да остане при нас и да играе на максимума си. Не ти ли минава през ум ,че от Лудогорец са се свързали с агента му и са уговорили нещата. Примерно вместо да платят на Левски исканите над 1млн евро да платят 550 хил евро и половината от разликата да бъде платена на Сонко и агента му "на ръка" под формата на заплата . Примерно в "Трибуна Левски" казаха ,че заплата на Сонко в Лудогорец ще бъде 7-8 ПЪТИ по-висока от тази която получава в Левски , аз знам за около 4-5 ПЪТИ , но нека си кажем често колко от нас биха постъпили по различен начин от Сонко ? При всички случаи заплатата му в Лудогорец ще бъде над 1 млн лв на година. Нека не забравяме ,че Сонко дойде при нас с подобна схема.
Ако искаме да сме точни 7.5 млн лв е приблизително сумата ,която Палмите дават ,но за 2 години. Съмнявам се,че сина на Асен Коруджиев е опрял до заплатата в Левски. Някога беше считан за един от най-големите таланти в школата - играеше в една група с Н.Михайлов, но нищо не излезе от него.
Какво значи Мъри да застане с авторитета си? - Мъри е може би най-добрия футболен треньор в България , но дотолкова. На мен не ми е известно да се е занимавал с нещо повече от треньорство( нещо което не е никак маловажно) . Не знам дали знаеш ,че Мъри има никак не малко персонални конфликти .
Би ли ми обяснил как може да се извърши "публична" продажба на акции на Левски ? Колко време ще е необходимо за да започне процедурата и как ще бъде одобрена през КФН?
Напълно съм съгласен ,че Сираков много далеч от каквито и да е стандарти за успешен управител. Както си написал излизане на Левски от кризата е възможно единствено с обединение на огромната част от привържениците на Левски.

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 26 юли 2023 12:34

https://dsport.bg/oficialno-levski-prod ... 25953.html

Доста грозно му стои зеленото. Все пак късмет от мен.

Интересно е точката за конфиденциалност дали е поискана от Лудогорец или Левски.

Важно е е да се спомене, че и двата клуба отчитат, че трансферната сума е доста по-голяма от тиражираната в медийното пространство.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 юли 2023 12:40

koisa написа:
honda написа:... ако не бяха Палмите отдавна щяхме да сме приключили с ПФК Левски.

Защо си мислете,че могат да бъдат взети милиони за футболист, който е дошъл като свободен агент ? В момента когато при агента на футболиста пристигне конкретна оферта за повече пари - футболиста го пиши бегал.

Ако не бяха Палмите, щяха да са други... Доколкото знам е имало още желаещи от букмейкърите да спонсорират клуба. От познати чорбета съм чувал, че Уинбет налива над 10 млн. годишно в -София. А, при нас как беше? 20 млн. за 4-5 години или нещо от този сорт.
Не съм съгласен Палмите да се определят като единствените и неповторими спасители. При положение, че всички привържениците направихме достатъчно много за спасението на клуба!

Милиони едва ли биха могли да се вземат за Сонко, но около милион в евро е напълно възможно, ако не беше с изтичащ договор.
Аз съм на мнение, че всички, които нямат желание да преподписват трябва да бъдат продадени преди зимата, ако ще и на двойно по-ниска цена. Поне да вземем някой лев, колкото да си върнем парите дадени за заплати.

Кои са тези други? - те си има име.
Уинбет дава на ЦСКА-София по 4 млн лв на година като спонсори. Всичко останало над това са заеми.
Напълно съм съгласен с това дето си го написал само дето освен нашето желание трябва да има желание и от клуб ,който иска да закупи въпросния футболист , като и желание от страна на футболиста/агента.

Потребителски аватар
darkblue67
Контакти:

Мнениеот darkblue67 » 26 юли 2023 12:41

Левски трансферира защитника Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец. Трансферната сума надвишава значително появилите се информации в медийното пространство, но заради клауза за конфиденциалност в договора не може да бъде обявена, съобщиха "сините".

Сундберг направи своя дебют със „синята“ фланелка на 19 февруари 2022 година. С екипа на „Левски“ записа 53 мача и 1 гол във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 година.

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ изказват своите благодарности на Ноа Сонко Сундберг за всеотдайността със „синия“ екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи в новите предизвикателства", написаха от клуба.

Ето какво гласи пък становището на Лудогорец:

Лудогорец реализира пореден силен входящ трансфер. Дванадесеткратните шампиони привлякоха шведския централен защитник с гамбийски произход Ноа Сонко Сунберг от Левски. Ръководствата на двата клуба приключиха успешно преговорите по сделката във вторник, като междувременно Сонко Сунберг премина медицински изследвания и фитнес тестове. Той ще бъде представен официално пред феновете непосредствено преди началото на мача с Олимпия (Любляна) довечера, който е с начален час 21,45 ч. на "Хювефарма Арена".

Въпреки огромния интерес и множеството запитвания за финансовите параметри по сделката, ПФК Лудогорец не може да обяви трансферната сума за покупката на Сонко Сунберг поради точка за конфиденциалност в договора. Тя обаче надхвърля парите, тиражирани в средствата за масова информация.

"Познавам Лудогорец и съм наясно с възможностите на отбора. Надявам се сезонът да бъде силен и тимът да се представи силно и в България, и в евротурнирите, както през последните години", коментира Ноа Сонко Сунберг.

Преди да дойде в Левски през 2022 г. централният защитник е играл за шведските АИК, Сундсвал и Йостерсундс. Има и мачове за националния отбор на Гамбия.

Сонко Сунберг е петият нов футболист на Лудогорец за този сезон. Преди него в отбора бяха привлечени последователно Марсел Хайстер, Сон, Квадво Дуа и Руан Круз.

ПФК Лудогорец благодари на ръководството на ПФК Левски за професионалното отношение и поведение при преговорите и реализацията на трансфера.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 юли 2023 13:01

tmanolov написа:
bilyaletdinov написа:....

Миланов, няма как да стане тая работа. Станимир Стоилов може и трябва да бъде треньор на Левски. Ако Ивков е толкова добър мениджър, трябва да работи в клуба, но ми обясни кой точно ще осигурява бюджета освен Палмите? Тези Палми колко точно пари са дали напред по тези договори? Кой ще плаща на НАП, а след това на Божков, което също може да се отнесе към НАП? Това са въпроси, на които няма отговор.
Сираков е слаб управник, който злоупотребява със спонсора на клуба. Не го отричам, ама другата алтернатива е да пръскаме панаира.
А съществува и трета алтернатива. Сядат собственик, спонсор, управленски екип, че дори и фенове и правят публична среща с камери и всичко, на която да се види и разбере:
Кой завлече Левски към НАП?
Кой завлече Левски с дълга към сектор А?
Как ще плащаме на НАП, ама да се каже. Ще търсим млади играчи. Ще ги развиваме и продаваме, успоредно с талантите от школата и по тоя начин ще изплатим задълженията. Не чакайте титли и купи, приоритет са дълговете. Феновете плътно зад отбора и работа.
Бъди сигурен, че сложат ли се нещата честно и открито за левскарите от всички страни, обединим ли се, няма да има сила, която може да спре клуба. Но това е нереално тъй като са замесени много, много големи интереси от всяка една страна. И в момента наблюдаваме тази лайняна ситуация.

Веднага ти отговарям с цифри - може да нямам достъп до всичко, но повечето неща са публични:

1. Дългове - приемаме, че Палмите не са ни загробили с нещо ново, щото те нали мислят за нас и няма да си ги искат:
- Черепа и Главбулгарстрой - 15 милиона - или той, или държавата (при определени обстоятелства) може да си ги искат - няма да си ги искат в обозримо бъдеще, не са драма
- НАП - 5 милиона главница и 6 милиона лихви - опасна е главницата, лихвите не са драма - разсрочване за 3 години и идват по 150 000 на месец

2. Разходи - стандартните разходи са около 14-15 милиона:
- работна заплата и осигуровки - 7-7.5 милиона (инфлация е)
- разходи за материали - 1,5 милиона
- разходи за външни услуги - 2 милиона
- други разходи - около 2 милиона (миналата са 4, но там са едни врътки)
- амортизация - 1 милион
- лихви - 0,5-0,7 милиона (но тях няма да ги има, като се разплатим с главницата към НАП)

3. Приходи - стандартното е около 19 милиона
- Левски е вечен (тук е всичко - билети, карти, абонаменти, магазин) - 10 милиона за годината
- Уефа - 1,5 милиона
- ТВ права за ефбати лигата - 0,5 милиона
- спонсори - 7,5 милиона (нали се разбрахме, че Палмите толкова са ни обещали - дали ги дават като реклама или ни вътрят пак със заеми, е съвсем друг въпрос)

Хопаааа - ми ние излязохме на плюс бре - кво става? Ми става това, че Пламите не дават 7.5 милиона, а по 3-3,5 милиона, а за капак изпалтихме над 2 милиона на Сульо и Пульо, уволнение от голия гхъз на собственика

4. Вече стигаме и до трансферите - тук е сложно, затова го приемаме, че е 0, но в момента имаме тим, който може да му се вземе спокойно над 10 милиона (и то евро) - това го казвам нарочно, за да може да се хванете точно за него и да не отразите останалите писания

С две думи - при активизиране на феновете като миналата година (не мисля, че е невъзможно, особено със сегшанат колекция на Адидас), спонсор с поне 5 милиона и едни ЕКТ -даже излизаме на плюс. А със сегашните играчи - ехееееей. За групите няма да го говоря, че там вече наистина е друга орбита.

Не е страшно, задълженията не са кой знае какви, трябва обаче човек с топки, а не такъв с гхъз!

При разходен бюджет от 14-15 (реално ако приспаднем "старите " задължения - 11-12 млн) млн лв няма да сме в топ 5 на бюджетите и с около 3 ПЪТИ по-нисък бюджет от третия. Много трудно ще сме по-горе от 4-то място в крайното класиране.
Разходите за поддръжка на стадиона 1.5-2 млн лв ?
Разходи за лагери? - 0.5 млн лв
Приходите от Палмите са два пъти по-малко отколкото си написал. От приходите от магазина за различните артикули клуба печели различно ,но от основното перо екипи - 25-30% от продажната цена.
Ако не се класираме за УЕФА?
Приходите от трансфери малко трудно могат да се планират и ако не реализираме някои значителни приходи от трансфери ще се появи една много сериозна дупка в бюджета и ако даден футболист 2 месеца не си получи парите пиши го "разтрогнал по вина на клуба" с дължими неустойки.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 26 юли 2023 13:27

icemanbg33 написа:
10% към Палмс Бет - окей, това са около 100 хиляди лева (ако си ги искат). Палмс Бет плащат заплатите на всички в клуба всеки месец, разбирай към 250,000лв всеки месец. Кое предпочиташ, 100к лева от трансфера на Сонко или 250к всеки месец?

Така го повтаряте това, все едно го правят на благотворителен принцип... А, те горките Палми срещу тези 250 хил. месечно си получават доста голяма реклама. Ако нямаха изгода, нямаше да дават 250 хил. седмично.
Не съм чул и видял някой от спонсорите на другите отбори в България да взимат не 10%, ами 1% дори.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2023 13:30

icemanbg33 написа:
rane написа:
icemanbg33 написа:
vlong написа:За Дарлан само 30 % за Гремио!
Много добре.
Мислех,че са ги изгермечили с поне 50.

30% е бая добре с оглед, че не сме платили и стотинка, ако това е вярно де.
И аз мисля, че е супер 30%. Като сметнеш 30% наНАП при трансфер, 10% наПалмсбет, % на меринджея му, % на собственика на заплата, все пак ще останат и някви млн. за Левски :lol:

Манипулацията е на ниво.

30% към НАП се плащат само когато клуба прави изходящи плащания, не от приходи. Дори да не е така, какъв е проблема 30% да отиват в НАП? Да не би да не дължим пари там или нещо съм пропуснал?

% към собственика - върха на простотията, но виж, говореше се че Мъри прибира % от трансферите на Левски спрямо предишния си договор. Не знам колко е вярно или дали е фиктивно към днешна дата.

% към агента - това се плаща от клуба купувач.

Ползвайте ги тези глави малко. Стига сте чели само СЗдруженци и Манолов.

П.С дори всичко което казваш да е вярно, пак е по-добре да вземем мижави пари от колкото 0лв след 3 4 месеца.

Понеже ме замесваш, та да отговоря набързо:
1. 30% към НАП за запорирана сметка на клуба - ще ти го обясня с думи прости, без сложносъставни изречения:
- получаваш заплата (пари по транфер);
- жената (НАП) ти я взема (блокира);
- искаш ѝ 5 лева за цигари (за заплати);
- тя (НАП) мисли;
- дава ти 5 лева;
- взема си 1,50 лева;
- пак нямаш достъп до парите си.
Разбра ли ме? Това е ситуацията между НАП и Левски - благодарим на г-н собственика :(

2. 10% към Палмсбет - тук с малко по-сложни думи - изборът е като между да те уморят от глад (както немците са правили с евреите - това с камерите е бошлаф работа) и да те застрелят. Да, при първото има и минимален шанс да оцелееш - факт. Страхотен "избор"!

3. % към собственика - не знам, не мога да коментирам, няма го на документи, до които имаме достъп

4. % към Мъри - да, има го, сега не знам дали го има за тръгнали си вече треньори, но го има.

5. % към агента може да плаща и едната, и другата страна - зависи от договорката
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”