Aronaks написа:Това съществуване, което отбора води не е нормално. Не е нормално да се появи някакъв проект и 12 години да печели титла след титла, а ние 12 години да затъваме все повече. След като 30-40 млн са непосилни за нито един чуждестранен или български инвеститор, или по-точно след като никой няма желание и възможност да ги плати и да възроди най-обичания и най-популярен български отбор, няма смисъл да продължаваме по този начин. Не може ли да направим нещо подобно като Рейнджърс в Шотландия? Не знам как е възможно Левски да се държи изкуствено в това състояние години наред и толкова никой да не иска или да не му се позволява да изчисти задълженията. Това е омагьосан кръг от който не виждам изход, а другите отбора започват да дърпат все повече пред нас. Ако Левски продължава да пропада и да се примиряваме с 4-5 място, децата ще спрат да се интересуват от Левски. Най-страшното е Левски да загуби феновете си и да не привлича нови фенове сред малките. Те ще гледат тирета, числа и т.н., които ще започнат да печелят титли, да играят в ШЛ или Лига Европа. Ние сме до време, а тези след нас как ще заобичат Левски ако отборът не играе атрактивно, не печели трофеи, не играе големи мачове в Европа? Левски трябва да привлича нови и нови привърженици сред малките, да прави кампании в училища, детски градини и т.н. Трябва да се пълни стадиона. Обаче се съмнявам на някой в ръководството да му пука за бъдещето и за тези неща.
Колега, замени името на отбора с това на България и ще си отговориш на питанията си.
Простият отговор е Освобождение. "Левски", подобно на страната ни, са пленени последните 20-ина години от една хунта, която го обругава жестоко. Пленени от една хунта безродническа. Лично аз реално не виждам изход от ситуацията. А ако трябва конкретно да говоря, тези 30-40 млн. са непосилна пречка пред всеки инвеститор. Още повече, че хунтата не пуска клуба.Много ми е смешно като се изтъпани някой и каже: "От футбол не се печели". Да бе, тея 30-40 милиона са отишли за подобряване на инфраструктурата, за трансфери на звезди и заплати.
Има и друг изход. Ще е летален, но "Левски" ще е истински свободен. "Наркосите", както ги наричат някои. Бунт - всеки мач, транспаранти по сгради и мостове: "Мутри, вън!", боНби, свастики, каквото трябва. Те ще кажат: "Опраяйте се" и ще остават клуба в свободно падане. Реално, "Левски" е в изкуствена кома.