Вълчан написа:Blue_Blood84 написа:scooool написа:Няма да се изненадам, ако някой между Петрис , Сонко и Цунами бъде продаден! Не ми опонирайте веднага с контузии и такива неща...помним и 100% продадения Кордоба. Факта, че не играят и вторите двама са в последна година на договора си ме кара да си мисля, че нещо ще се случи.
Трябва да продават, защото е резил с тоя НАП. От 11 милиона вече е 9 милиона, имаме играчи на тая стойност, голям резил е тоя НАП, един път да се погаси и да започнем на спокойствие да се гради нов отбор. Тогава няма да имаме заеми и бюджета на клуба ще е насочен изцяло за футболни неща - нови играчи, по-големи заплати, лагери и тн.
Заеми винаги ще има. Дори и да се продадат 2ма нищо особено няма да се изплати към НАП. Ежемесечните разходи си текат и трябва да се обезпечат поне до нова година. От Европейските мачове ще влязат малко пари но те ги изплащат с доста закъснение. Трябва обаче да стигнем поне до 3ти кръг.
Ми и двете неща не са верни - НАП са 10 милиона (може и 11 да са), защото бяха около 12, а сме платили под 1 милион от старите, другото са си текущи разходи, които всяка функционираща фирма има и не е особена гордост, че си ги плащаме (друг е въпросът, че не сме ги плащали и ако трябва да сме съвсем точни - по времето на сегашния "собственик" са натрупани най-много задължения, основно от лихвите). Та НАП е много сериозно бреме, което реално не пипаме (или поне не пипахме допреди последното съобщение) и само от лихви са към 700 000 лева годишно. За това вина има и Ивков, държа да го подчертая!
Колкото до парите от УЕФА - да внеса разяснение и тук - миналата година се платиха на 02 септември, преди да започнат мачовете от груповата фаза. Тези от груповата фаза (дай Боже, колкото и невероятно да звучи) се плащат до края на декември (два транша), а тези от пролетните елиминационни кръгове - в края на май/началото на юни (3 транша). Много колеги се бъркат с парите за солидарност, които идват по линия на участието основно на делиорманци в груповата фаза, които също не са чак толкова малко - 200 000 лева на клуб от А група - да, те идват към май следващата година. Левски миналата година спечели от УЕФА 750 000 евро (играха два кръга - 200 000 + 550 000 за достигнат трети кръг), тази все още няма обявен награден фонд, но няма да е под миналогодишния, т.е. като минимум около милион лева + приходите от билети и ТВ права.
П.С. Доживях да ме баннат от официалния форум на клуба - някакви макарони, спагети или подобни индивиди. Не съм го вярвал, че е възможно, но ей на - крайните ултраси на отбора ни са по-скоро вредни и се вълнуват само от това да правят наколенки където трябва за някой лев, отколкото да си подкрепят отбора и единението на феновете. Ма все тая, някакви си спагетоподобни няма да ме откажат от отбора на сърцето ми. Та разбирам омразата на някои хора тук към организираните лумпени - да, безумен цирей са, но пък "собственикът" е още по-зле и от тях!