vvessel написа:Сега ще ми е интересно, ако продадем Кордоба, дали 10% заминават автоматично за Палмите. Проблема е обаче, че няма кой да ни даде тази информация. Изобщо информация йок. Много е вредно левскарите да знаят какво става в клуба

Хубаво е, че повдигаш този въпрос.
За мен нещата са много прости. Когато рекламираш в нова телевизия, просто изсипваш една торба с пари за прайм тайм и тези пари ги забравяш.
Какво става когато обаче си рекламираш бранда с Левски?
Ами имаш cash-back.
Първо, получаваш едни пари за договор за управление.(нищо, че може да ти плащат за да управляваш лошо)
Второ, процент от трансфери.
Трето, процент от магазина.
Ами то, ето ти го! Дори и 20% само да си върнеш от парите дадени за рекламирането на бранда ти, това си е абсолютен удар.
Минутата с рекламно време по национална телевизия върви средно около 20 000 евро. Два часа рекламно време, разхвърлено в една година по националните телевизии, прави около 2,5 млн евро.
Поправете ме ако греша, но не е ли това сумата, която дава Палмс бет за една година на Левски?
Значи, рекламата в Левски за една година е съпоставима с рекламното време по национална телевизия за една година.
Като прибереш обратно от гореизброените пера едни 500 000 евро и ето ти я далаверата, защото в нова телевизия не можеш да продадеш водещия и да му вземеш процент.
Да не говорим, че Левски в някой отношения дава и по-добра реклама, защото е строго таргетирана. Зачистваш бабите и домакините, които не ти трябват, обаче те си влизат в people-метрията, определяща тарифите.
Мъри може и да го подиграваха, че извън футболната материя бил некомпетентен, но той очевидно ги схващаше тези неща. Или поне Ивков му ги е обяснил.