W84me написа:wilge написа:На мен също играта на Илия ми харесва най- много от всички действащи в момента нападатели в Левски. Преди доста от вас да са ме емнали ще се аргументирам. Илия има бързина, страхотно чувство за позициониране (това е вродено), притежава прилична техника, непримиримост, бори се до край и не на последно място демонстрира онази доза арогантност която липсва на останалите но е задължителна за играещ на тази позиция футболист. Липсва му единствено опит в ППЛ. Поради липсата на игрова практика. Но всичко е в неговите глава (разбирай мисъл, не само игра) и крака. Ако покаже резултати с които да спечели доверието на СТР и си извоюва титулярно място то Левски няма да е в непривичната (меко казано) ситуация голмайстора му да е централен защитник. Не казвам да му се даде шанс. САМ трябва да си го даде.
Илия Димитров не може да води топката, спъва се в нея. Дано не съм прав, но това ще се види още в първия мач, когато го пуснат титуляр.
За съжаление моето мнение ,не е много по-различно. Дано момчето да се е развило от времето ,което играеше при юношите. Има желание ,борбеност и не лошо пласиране и общо взето толкова. Не разполага с подвижността и техниката да играе раздвижен ЦН, за таран доста слаба му е физиката -не може да "смачка" защитник. Много трудно печели спорни топки. Има доста добър отскок, но е сравнително нисък за да обира високите топки.
Като юноша играеше в една формация на Левски , в която всички останали титулярни халфове и нападатели бяха национали за своята възраст- Хр.Хубчев, Цоневи, А.Вутов, Ст.Петков , Вл.Мисяк. Той играеше в тази формация и доколкото си спомням не беше водещ голмайстор, а играеше централен нападател.