Наско Сираков отново на Герена!?

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Pragmatichen

Re: Наско Сираков отново на Герена!?

Мнениеот Pragmatichen » 01 май 2016 19:03

Всеки български клуб може само да спечели от това, че легендите му се завръщат.
Защото не Краев е Левски, а Сираков е живата история на Левски.
Бонев е историята на Локо Пд, Чико е историята на Ботев и т.н.
Навсякъде по света ценят легендите си...Хорхе Валдано, Зидан, Бутрагеньо...преди колко години спряха с футбола и сега са на големи постове в Реал.
Така трябва да е и в Бг.
Най-малкото за пример на младите, друго беше някой Локомотивец да гледа на стадиона и в отбора Начко Михайлов(лека му пръст!), или в Славия да гледат Петър Александров или Андрей Желязков, това със сигурност дава мотивация на един млад футболист.
Левски само ще спечели, ако в управлението се върнат Сираков, Ники Илиев и т.н.
Без уважение и пример за младите, няма бъдеще.
Едно е да ме тренира Наско Сираков, съвсем друго е да ме тренира Николай Митов - Жадното.
Единият е лидер, другият - плашило за гарги.
И най-важното, единият има основание за самочувствие, а другият - не.
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 май 2016 19:06

yasen написа:
realno написа:Не да си припомним, че "безгрешния" Сираков, който разбира от футбол и треньори доведе Йоканович и ако не се лъжа и Достанич,( За втория не съм сигурен) които след няколко мача бяха освободени безславно. Не съм сигурен, че няма да ни натресе подобни открития.

абе айде проверявайте си информацията преди да пишете, има вече гугъл, уикипедия, проверявайте преди да пишете глупости.
Йоканович за теб слаб треньор ли е? Ти видя ли какво направи след престоя му в Левски ?! А знаеш ли какво е постигнал като треньор преди Левски, ставал е винаги шампион, където и да е отишъл, Йоканович вкара Уотфорд във ВЛ, след това стана шампион на Израел и вкара Макаби в групите на ШЛ, като отстрани Базел,
Сираков ни докара треньор, който не знам как би дошъл при други условия в България да работи и феновете го харесваха много, но Батков реши пак "да кара влака" и го изгони.
А Достанич ?! Гонзо заби нож в гърба на Велев и Боримиров, да, "лоялния" Гонзо направи това, за да се добере до директорския пост.
Батков изгони Велев и Боримиров, а Гонзо и Достанич започнаха работа,

Това,което си написал за Йоканович е вярно ,но си пропуснал и няколко съществени подробности- примерно във всеки един от отборите в които работи Йоканович след Левски ,няма престой от дори един сезон. Навсякъде където е работил доста скоропостижно са го уволнявали- и в Уотфорд, и в Херкулес , и в Макаби. Мисля че коментара е излишен. Да ти напомням ли ,че този велик треньор след като пое Левски, беше на стадиона за мача с Ботев ,но като....зрител. Извинявай ,но аз ако бях на мястото на Сираков директно щях да му кажа ,че Левски няма нужда от треньор в мачове с Любимец или Нафтата, а в тежки гостувания като това срещу Ботев.
Сравняването Гриша Ганчев с Домусчиеви не са много уместни. Аз съм първия човек в този форум ,който спомена какво ще се случи с появата на К.Домусчиев на сцената(беше още 2010г)- ами познах ,не че беше особено трудно ;) . Самия факт,че срещу отбора на Домусчиеви за около 6 години има свирени 3 дузпи и то никоя от тях не е свирена във важен момент на мача . Почти след всеки мач на Лудогорец основната тема е съдийството. В момента бюджета на Лудогорец е приблизително толкова колкото на всички останали отбори в А група.
След 1999г- ГГ нямаше ресурса да се състезава с Левски на М.Чорни.
Като говориш за Н.Сираков как би коментирал ,че футболист като Папа Буба Диоп бе на проби и игра в Левски ,но не беше харесан от Н.Сираков. Заедно с Л.Вагнер дойде още един бразилец ,който също не беше харесан Н.Сираков ,по-късно същия играч игра 8 години в Базел.
През 2000г по линия на М.Чорни дойдоха в Левски украинските национали Ковал и Цихмейструк. За мен Е.Цихмейструк беше най-качествения футболист който игра в Левски по времето на М.Чорни. Срещу 1 млн долара същия футболист можеше да остане при нас. Н.Сираков не направи нищо за да го задържи. Цихмейструк премина в Спартак(М) ,където стигна до капитан и игра 1/4 финал в ШЛ. Левски привлече на негово място Гаучо за същата сума. По същото време на Левски бе предложен А.Каряка (по-късно стана национален състезател на Русия и игра на ЕП 2004 и в Бенфика) без пари,но Н.Сираков го отказа и привлече Г.Чиликов за 2,5 млн лв :o .
Тук не говорим за Жеан Карлуш ,който беше привлечен като централен нападател срещу 1 млн долара ,а се оказа че въпросния футболист(който има някои доста интересни качества) никога не е играл като централен нападател.
Спомняш ли си футболиста Саша Зимунич(имаше и такъв) - привлечен срещу 800 хил евро :o .
За Кокала- най-нормалното нещо беше да бъде уволнен- за цялата лятна подготовка направи всичко на всичко 9 двуразови тренировки. Като през цялата подготовка отбора повече почиваше отколкото да тренира. В петък освобождаваше отбора и ги събираше за тренировка в понеделник по обяд.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 май 2016 19:20

Pragmatichen написа:Всеки български клуб може само да спечели от това, че легендите му се завръщат.
Защото не Краев е Левски, а Сираков е живата история на Левски.
Бонев е историята на Локо Пд, Чико е историята на Ботев и т.н.
Навсякъде по света ценят легендите си...Хорхе Валдано, Зидан, Бутрагеньо...преди колко години спряха с футбола и сега са на големи постове в Реал.
Така трябва да е и в Бг.
Най-малкото за пример на младите, друго беше някой Локомотивец да гледа на стадиона и в отбора Начко Михайлов(лека му пръст!), или в Славия да гледат Петър Александров или Андрей Желязков, това със сигурност дава мотивация на един млад футболист.
Левски само ще спечели, ако в управлението се върнат Сираков, Ники Илиев и т.н.
Без уважение и пример за младите, няма бъдеще.
Едно е да ме тренира Наско Сираков, съвсем друго е да ме тренира Николай Митов - Жадното.
Единият е лидер, другият - плашило за гарги.
И най-важното, единият има основание за самочувствие, а другият - не.

Прав си но донякъде- Н.Илиев и в момента е в ръководството на Левски, там са и Д.Боримиров, Гонзо, Топчо, Пелето.
Лично на мен не ми е известно самия Сираков да има някакви амбиции свързани с треньорството.
Знаше ли какво е общо взето първото нещо ,което е направил С.Берлускони след като става собственик на Милан- връчва на тогавашния вицепрезидент и СТД Джани Ривера пожизнен пропуск за ложите на "Дж. Меаца" и заповед за.... уволнение. Резултата - Милан 5 пъти шампион на Европа.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 01 май 2016 20:11

Йоканович не е уволнен от Уотфорд , а не разбраха за заплата и напусна. Мисля , че има голяма разлика от това да те уволнят и да си тръгнеш защото не сте се разбрали за парите които да получаваш.
За Макаби нямам идея как стоят нещата , но не бих се учудил да стоят по същият начин. Йоканович се е доказал , че дори без да прави селекция постига резултати.Може само сега с Фулъм не му се получава.
Замислете се дали неговото уволнение е било правилно. Нормалните отбори ползват легендите да бъдат емисари или нещо друго с което да рекламират отбора и да трупат привърженици.
Аз нещо такова не виждам да се прави с Наско , Ники и другите които влизат в графа легенди.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
www_ivailomusic_com
Контакти:

Мнениеот www_ivailomusic_com » 01 май 2016 21:23

За клуб като Левски най-важните категории са идеологията и моралът.
Идеологията на нашия любим тим изисква да се целим винаги най-високо и да критикуваме, но моралът ни задължава да оставим Гонзо и Стоев да участват в Европа, защото си го извоюваха. Добри или лоши, дължим им го. Иначе ще предадем достойнството си и ще се превърнем в мерзавци, които използват и захвърлят.
Обичам Левски не заради 1/4 финала в УЕФА и групите на ШЛ, а заради харизмата на Апостола коато носител на български святи добродетели и високите човешки и морални стандарти на създателите на отбора преди повече от 100г.
Това са вечните стойности и те ще ни преведат през годините напред.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 01 май 2016 21:49

bm1914ls написа:Да си говорим честно, сезонът приключи след цирка, спретнат от джуджето Хаяско и лакеят му Стойкас Стоилас. А иначе, първенството вървеше доста интересно до този момент. Отнемането на седем точки силно демотивира отбора, и колкото да мърморим, след тая история и второто място можеше да ни се размине. Въпреки непрекъснатите интриги, които Жаклиновци и Жельовци създават, ръководството се опитва да работи по предварително изготвения план. Тук прочетох, че феновете ще считат за провал невлизането в групите. Извинявайте, ама това за сега е нереалистично. Единственото, което можем да желаем, е да стигнем колкото се може по-напред. Ако стигнем до групите ще е добре, но ... До края на първенството не остана време. Почти веднага почват елиминациите, а някои взеха да говорят за смяна на директор и треньор. Хайде стига глупости! Виждаме, че отборът от мач на мач все повече заприличва на нещо, което се мъчи да играе футбол, че настроението се променя и сега хоп, пак започнахме да ядем на Гонзо и Стоев краката. Всяко нещо се прави, когато му дойде времето. Сега не е време за смени!

Отнемане на 4 точки, служебните 3 бяха присъдени, след като Литекс бе изваден. А и как може да те демотивира "отнемането" на нещо, което не си спечелил на терена ??! Вие тоя мач го губехте към момента на прекратяването му. ;)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Мнениеот eelche » 01 май 2016 23:28

honda написа:Това,което си написал за Йоканович е вярно ,но си пропуснал и няколко съществени подробности- примерно във всеки един от отборите в които работи Йоканович след Левски ,няма престой от дори един сезон. Навсякъде където е работил доста скоропостижно са го уволнявали- и в Уотфорд, и в Херкулес , и в Макаби. Мисля че коментара е излишен. Да ти напомням ли ,че този велик треньор след като пое Левски, беше на стадиона за мача с Ботев ,но като....зрител. Извинявай ,но аз ако бях на мястото на Сираков директно щях да му кажа ,че Левски няма нужда от треньор в мачове с Любимец или Нафтата, а в тежки гостувания като това срещу Ботев.
Сравняването Гриша Ганчев с Домусчиеви не са много уместни. Аз съм първия човек в този форум ,който спомена какво ще се случи с появата на К.Домусчиев на сцената(беше още 2010г)- ами познах ,не че беше особено трудно ;) . Самия факт,че срещу отбора на Домусчиеви за около 6 години има свирени 3 дузпи и то никоя от тях не е свирена във важен момент на мача . Почти след всеки мач на Лудогорец основната тема е съдийството. В момента бюджета на Лудогорец е приблизително толкова колкото на всички останали отбори в А група.
След 1999г- ГГ нямаше ресурса да се състезава с Левски на М.Чорни.
Като говориш за Н.Сираков как би коментирал ,че футболист като Папа Буба Диоп бе на проби и игра в Левски ,но не беше харесан от Н.Сираков. Заедно с Л.Вагнер дойде още един бразилец ,който също не беше харесан Н.Сираков ,по-късно същия играч игра 8 години в Базел.
През 2000г по линия на М.Чорни дойдоха в Левски украинските национали Ковал и Цихмейструк. За мен Е.Цихмейструк беше най-качествения футболист който игра в Левски по времето на М.Чорни. Срещу 1 млн долара същия футболист можеше да остане при нас. Н.Сираков не направи нищо за да го задържи. Цихмейструк премина в Спартак(М) ,където стигна до капитан и игра 1/4 финал в ШЛ. Левски привлече на негово място Гаучо за същата сума. По същото време на Левски бе предложен А.Каряка (по-късно стана национален състезател на Русия и игра на ЕП 2004 и в Бенфика) без пари,но Н.Сираков го отказа и привлече Г.Чиликов за 2,5 млн лв :o .
Тук не говорим за Жеан Карлуш ,който беше привлечен като централен нападател срещу 1 млн долара ,а се оказа че въпросния футболист(който има някои доста интересни качества) никога не е играл като централен нападател.
Спомняш ли си футболиста Саша Зимунич(имаше и такъв) - привлечен срещу 800 хил евро :o .
За Кокала- най-нормалното нещо беше да бъде уволнен- за цялата лятна подготовка направи всичко на всичко 9 двуразови тренировки. Като през цялата подготовка отбора повече почиваше отколкото да тренира. В петък освобождаваше отбора и ги събираше за тренировка в понеделник по обяд.

Хонда, интересни препратки си направил за Буба Диоп, Каряка и Цихмейструк.Повечето от децата дето пишат във форума, а мяткат бомбички в Б и се мислят за ултраси (не фенове) хал хабер си няма за какво говориш :mrgreen: Това не е непременно нещо лошо, но:

1.Каква е гаранцията,че Буба Диоп щеше да стане играч в Левски? Не бяхме ли привлекли нигерийските национали Джъстис Кристофър и Гарба Лавал,които бяха играли на Мондиал 2002? Какво се случи след това с тях - nada, niente, null АБСОЛЮТНО НИЩО! Аз съм гледал Матея Кежман (сръбски национал и мега голаджия на ПСВ Айндховен в Холандия) на една подготовка с Локо София, ама тогава не го харесаха...Е, какво има да говорим повече? Гара Дембеле беше страшилище за вратарите в България,но в Германия записа има - няма 2 гола, сега играе в Дубай :)

2.Цихмейструк беше наистина добър играч, но заедно с Костя Головской обичаха да попийват и за съжаление това им попречи на една спокойна и качествена кариера подплатена стабилно в щатски долари.Имаше една история на една подготовка преди 13-14 години в Самоков в която бяха нарушили режима (прекалили с водката) и Наско им показа вратата.

Реално провалите на Наско в трансферно естество за МЕН лично като фен на Левски и Сираков с ръка на сърцето са следните:

1.Нешко Милованович (не оправда очакванията)
2.Петер Кабат(провал от сорта на това,че не беше направено нужното за да бъде задържан).
3.Ниогу Демба-Нирен (нереализиран в Левски, беше мега здрав негър, после премина в Панатинайкос).
4.Жеан Карлуш (откровен провал)

Колега,това са смея да твърдя 3 трансфера, като за Демба - Нирен взехме и пари, айде да сложим и дуото от Нигерия. Общо тия трансфериа да са за 2 милиона долара, айде 3. Чиликов не беше лош траснфер, просто беше дървен нападател дето чакаше на готово, това дразнеше левскарите.Порточанов използва факта, че в Левски тогава беше финансов рай и одруса Мишата двойно,даже тройно.За Карлуш,Жоазиньо и Зе Соарес се платиха по памет около 1 милион долара. И тримата бяха трансферирани и Левски не беше ощетен дори напротив.Въобще тука е много спорна темата, но при Гонзо освен Гарата като входящ и изходящ трансфер и Жоазиньо и Тасевски като изходящи всичко друго е в рубриката ПРОВАЛ СЛЕД ПРОВАЛ! Едно е похарчиш да кажем 3-4 милиона долара, но да докараш 12 милиона лева и то в период когато парите са бол, друго е във време на криза да похарчиш поне 4-5 милиона лева, в крайна сметка си спомняме 2014-та какви задължения имаше Левски.Това винаги ми е било интересно, за Наско се споменават винаги 4-5 неуспешни трансфера, докато 120-те играчи-ментета, докарани от Гонзо, някак си биват заметени под килима...

Няма база за сравнение като ръководители, Наско е авторитет, лидер и фактор, Гонзо е...инженер от Габрово! От личен опит ви казвам, няма по-страшно нещо шефа ти е да прост и некомпетентен, случайно попаднал там.В случая с "Ел Инжинеро" е точно такъв.

По темата: Тонев търси признание и според мен на УС след месец или след края на сезона, треньора с ръце в джобовете ще си тръгне, заедно със "спортния директор".Левски е много голяма хапка за тях...На Левски му е нужен треньор от сорта на Кокалеску, Мастиката,Гочето или Люпко. Кой от кой по - успешни, Мастиката с никакъв отбор игра в Европа преди години, Велев само Македонска Слава не е класирал на финал за Купата, Люпко ни направи смешни с юношите старша на Литекс,а Гочето има ли смисъл да се говори за качествата му?

Винаги е имало мега - добри кандидати за треньор, но или Гонзо или Батков бяха ръчната, дано сега има мислещи хора,които да направят правилните решения.

Поздрави и само Левски!
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 02 май 2016 00:09

към honda и eelche
Цихмейструк и Головской не се засякоха едновременно в Левски, или май греша...
онзи скандал с водката бяха замесени Радимов и Головской, първия беше освободен от Левски, в последствие игра на доста високо ниво в Русия в Криля Советов и Зенит, и национал на Русия, печели Купата на УЕФА, май Люпко го изгони, а Головской го оставиха и беше добро решение.

honda,
аз не твърдя, че Сираков е гениален или безгрешен, даже напротив, спечелил (откраднал) е доста пари от Левски за себе си, най-вече като ръководител, но пък със сигурност е докарал много повече пари за Левски чрез трансфери, добро представяне на клуба, чрез последното дойдоха спонсори и т.н. нека не припомням за европохода. Сираков = титли, добри играчи, добра игра, пълни трибуни, евроучастия.

а Гонзо, дали е докарал повече пари за клуба отколкото е взел ? Искам да ми отговорите на този въпрос, всички поддръжници на Георги Иванов.

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Мнениеот eelche » 02 май 2016 02:33

yasen написа:към honda и eelche
Цихмейструк и Головской не се засякоха едновременно в Левски, или май греша...
онзи скандал с водката бяха замесени Радимов и Головской, първия беше освободен от Левски, в последствие игра на доста високо ниво в Русия в Криля Советов и Зенит, и национал на Русия, печели Купата на УЕФА, май Люпко го изгони, а Головской го оставиха и беше добро решение.

honda,
аз не твърдя, че Сираков е гениален или безгрешен, даже напротив, спечелил (откраднал) е доста пари от Левски за себе си, най-вече като ръководител, но пък със сигурност е докарал много повече пари за Левски чрез трансфери, добро представяне на клуба, чрез последното дойдоха спонсори и т.н. нека не припомням за европохода. Сираков = титли, добри играчи, добра игра, пълни трибуни, евроучастия.

а Гонзо, дали е докарал повече пари за клуба отколкото е взел ? Искам да ми отговорите на този въпрос, всички поддръжници на Георги Иванов.

Твърде е възможно аз да греша, минаха много години от тогава...спомените избледняват.Головской беше част от един доста интересен състав на Левски, Гонзо се беше върнал от неуспешния престой във Франция, Букарев,Чиликов,Телкийски,Темиле,Коловати и Иванков допълваха състава, а от Германия се бяха върнали Боримиров и Видолов, имахме и култов десен бек Мартин Станков - Фифи Перото :mrgreen: Мега странен сезон, почнахме с Георги Тодоров, в последствие дойде Георги Василев - Гочето, тогава беше още купа на УЕФА и извадихме лудия късмет да играем със супер слаби отбори, отстранихме Славия Прага и за първи път от 20 години щяхме да играем на пролет срещу Ливърпул, беше луд сезон...ех, спомени, спомени!

Колегата хонда критикува Кокала, ами с него и оня луд състав на Левски съм почти сигурен, че щяхме да отстраним Дебрецен, ноооо Батков пожела нещо друго и...10 години по-късно още сме в миманса!

Пак казвам, не е редно да се цитира като мантра как Наско бил виновен за 5, да кажем 6 трансферни разочарования, а на Гонзо да бъдат простени 100 + футболиста и 6 сезона без титла и купа.

Наско е ВЕЛИК и като треньор и като играч, за Гонзо и двете са спорни(той сам си опропасти кариерата като футболист с безумията като ръководител).

САМО ЛЕВСКИ!
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Върни се в “Левски”