Мнениеот blue atack » 15 дек 2014 21:00
Селекцията е пълен провал, тези играчи не стават", отсече Димитър Димитров
Спряганият за нов старши треньор на Левски Димитър Димитров - Херо разкритикува остро трансферната политика на "сините" в последните 6 месеца. Според бургаския специалист в момента Левски не разполага с качествени играчи, които да донесат успехи на тима. Нещо повече - той обяви селекцията на тима като "провал".
Димитров призна, че иска определени играчи, с които да гони победи със "синия" тим.
Ето какво каза още Херо:
"Вярно е, че можех да стана треньор в Левски още след 5-ия кръг. Тогава не приех предложението на Георги Иванов, защото не бях правил аз селекцията на тима. Искам да тренирам играчи, които лично аз съм избрал и поради тази причина не смятам, че тези няколко месеца са загуба на време", започна Херо.
"Аз съм човек, който си държи на думата. След като съм поел ангажимент към "Левски", до последно ще чакам, ще видя тяхното развитие. Условията, които съм поставил са основно за селекцията, искам да има дълбочината в състава. Това са съвсем нормални изисквания на всеки треньор. Имам виждания, искам да направя определени промени. Желая аз да направя селекцията, аз да водя подготовката и после аз да нося отговорността", коментира Херо темата.
"Левски и Черноморец са две различни планети. Моето виждане за отбора е следното... Работил съм, знам какви са амбициите на Левски, всеки един ги знае - Левски винаги трябва да се бори за шампионска титла. За голямо съжаление обаче, без да обиждам никого, аз не виждам с този потенциал Левски да има сили и възможности да се бори за шампионска титла", отсече Херо.
Изказването на Димитров не е толкова изненадващо, имайки впредвид, че от известно време в общественото пространство упорито се коментира, че се готви "чистка" на "Герена".
Според информация на Livesport.bg сигурни напускащи "синия" тим са: Пламен Илиев, Пламен Крумов, Аймен Белаид, Пламен Димов, Луис Педро, Валери Домовчийски, Мирослав Иванов.
Заради "железните" договори на някои от набелязаните футболисти, като тези на Педро и Белаид, клубът ще се опита да ги продаде или ще търси споразумение.
Димитър Димитров също така сподели мнението и за българския футбол като цяло:
"Първенството ни не се е променило нито на клубно, нито на национално ниво от преди няколко години. Няма никаква положителна промяна с изключение на Лудогорец, където обаче играят предимно чужденци.
Сега с това разделение на две шестици се създава предпоставка за повече корупция. Миналата година имаше отбори, които чрез точни резултати си определяха бюджетите за следващата година. Според мен президенти от футболни клубове не трябва да бъдат в Изпълкома. Боби Михайлов обаче е на друго мнение. Това влияе и върху представянето на националния ни отбор.
Възможно е Левски да спечели титла и купа само със свободни агенти, но трябва правилна политика. В Черноморец спечелихме само девет милиона от продажба на футболисти, които бяхме ги взели от втора и трета дивизия. Пример е Манзоро, който вкара хеттрик във вратата на Левски." , сподели Херо.