Романтична идея за Царския шампионат

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Re: Романтична идея за Царския шампионат

Мнениеот PFCB » 28 сеп 2010 16:13

От БФС ги мързи да намерят дата за някой отложен мач, камо ли да организират приятелски турнир.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 28 сеп 2010 16:15

antonzzzz написа:Обзалагам се,че разни самозвани гурута сега от 9 кладенеца вода ще донесат и,разбира се,ще се изкарат наследници на Победа :)
Mussolini написа: някои от изброените отбори са изчезнали и нямат наследници.

Да, вероятно всеки ще се пише за наследник на този или онзи. Други отбори са изчезнали или преминали през всевъзможни претопявания. Както и да е, смятам, че за повечето от тях можем да намерим заместници. За Победа (Пловдив), хм, пък нека и Ботев и Локото да са. Тъкмо ще има сеир. Помислете: Ботев, Локотата, Левски, Черно море, Черноморец, Спартак от Плевен и Варна (хм, а и този от Пловди) и т.н. това са едни или от най-добрите бг отбори или от най-обичаните :)
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 28 сеп 2010 16:17

PFCB написа:От БФС ги мързи да намерят дата за някой отложен мач, камо ли да организират приятелски турнир.

Тук си много прав. Хм, ала трябва ли подобно нещо да минава през БФС? Е, хубаво е да се организира от тях, де. Както и да е, то подобно нещо може да се направи с юношите на отборите като към тях да пуснат една-две от звездите на тимовете, че да има сеир и за тези дет' киснат пред теуевизьорите, а не ходят на мачове :)
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 28 сеп 2010 16:23

http://www.sportal.bg/news.php?news=260923

Ето от къде ми дойде идеята. На пръв поглед не е релативно към топика, ала си викам, че точно така може да се популяризира футбола. Хората намразиха играта от простотиите, които ставаха по стадионите, време е да покажем, че нещата се променят.
Дяконе, победихме!

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 28 сеп 2010 16:28

TheApostleOfFreedom написа:Здравейте!
От известно време ми се върти една идея в главата свързана с двата незавършили шампионата на Царство България - пърият от 1924 и последния от 1944г.
Първият, стига се до полуфиналната фаза на турнира, който излъчва първи финалист - отборът на Победа (Пловдив). Втората полуфинална двойка е тази от отборите на Левски (София) и Владислав (Варна). Мачът между тях завършва 0:0, като според тогавашния регламент двъбоя трябва да се преиграе. Това за съжаление не се случва... Първенството е прекратено, а българския футбол пропуска възможността да получи своят първи шампион.
Вторият, незавършил турнир е този от 1944г. Първенството достига до своята 1/4 финална фаза с двойките:
1. Бенковски (София) - Хан Кубрат (Попово)
2. Шипченски сокол (Варна) - Левски (София)
3. Левски (Бургас) - България (Хасково)
4. СП 39 (Плевен) - Македония (Скопие)
Тези мачове така и не се изиграват благодарение на хаоса в Родината настъпил благодарение на окупацията на омразната съветска Червена армия.

За какво иде реч. Мисля си, дали българските отбори, наследници на гореспоменатите биха желали да се организира нещо като романтични "доигравания" на тези два шампионата. Днес България е свободна и родолюбивите българи си спомнят с носталгия за величието на Царска България. С идеална цел биха могли да се организират няколко мача за двете невръчени купи на Царска България като със средствата от тази, по моему, благородна идея да се издигне поне по един момумент в люлките на бг футбола в София, Варна и Пловдин, а защо не и в по-малките градове.

Ето и наследниците на тимовете от Царска България: 1924: не ми е известно кой е днешния наследник на Победа (Пловдив), ако някой знае да помага (ако няма пряк, то и Ботев, и Локото са добри варианти), Владислав (Варна) днес е Черно море (Варна), а Левски си е Левски.

От първенството през 1944: Бенковски (София) се влива в ЖСК, т.е. Локомотив (София); Хан Кубрат (Попово) днес е Черноломец (Попово); Шипченски сокол (Варна) е Спартак (Варна), Левски си е Левски, Левски (Бургас) е Черноморец (Бургас), България (Хасково) е Хасково, СП 39 (Плевен) е Спартак (Плевен), ала за най-интересния отбор Македония (Скопие) не знам от кой е наследен и въобще наследен ли е.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W57uVYxF_do[/youtube]

За последния не знам кой го е наследил, но спокойно вместо него може да играе Пирин ;) Сещате се за Македонска Слава и разни такива които накрая се обединиха в Пирин- този който сега играе в А групата ни! ;)

Потребителски аватар
genius
Контакти:

Мнениеот genius » 28 сеп 2010 16:29

А червените другари на мястото на кой отбор ще се включат?
Предлагам на мястото на Македония Скопие, нали са кръвни братя с некои от СФРЮ :)

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 28 сеп 2010 16:31

genius написа:А червените другари на мястото на кой отбор ще се включат?
Предлагам на мястото на Македония Скопие, нали са кръвни братя с некои от СФРЮ :)

Както написах над теб този отбор е логично да се заеме от сегашния Пирин(Благоевград) едва ли има по-подходящ ;)

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 28 сеп 2010 16:32

red_guy написа:
TheApostleOfFreedom написа:ала за най-интересния отбор Македония (Скопие) не знам от кой е наследен и въобще наследен ли е.
Денешниот фудбалски клуб Вардар е формиран во 1947 година кога тогашните скопски фудбалски клубови (и воопшто спортски друштва) „Македонија“ и „Победа“ се соедниниле во еден клуб кој го добил името Вардар и препознатливата црвено-црна боја.

Ето, Червеният пич ни открехна. Това е днешният Вардар, който е най-популярния тим в СФРЮ... А за четирибуквието, хм, видяхте ли да съм споменал АС-23 да е участвал на тези турнири :lol:
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 28 сеп 2010 16:34

Не е за тук тази тема. И е ясно, че няма да се доиграе нищо.
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 28 сеп 2010 16:34

runnersa написа:
genius написа:т сегашния Пирин(Благоевград) едва ли има по-подходящ ;)

Ако не се навият Вардарци, то Пирин е единствения останал читав отбор от нашия югозапад и нашето парче от Македония.
Дяконе, победихме!

Върни се в “Левски”