На крива левскарска ракета, космосът и пречи!
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: На крива левскарска ракета, космосът и пречи!
В политическо отношение съм националист( не го бъркайте с шовинизма и площадния лумпенизъм),демократ и републиканец- т.е. определено стоя в дясната част на политическия спектър. Въпреки това не мога да разбера защо трябва да е проблем, че докато е отбивал военната си служба, Т.Б. е бил ВКР. Подобна дейност е необходима за всяка държава- тоталитарна или не. Не е свързана нито с гнусни доноси, нито със строшаване от бой кокалите на инакомислещите. ТОВА не е повод за атака срещу Батков.
Положението в Левски е криво. Факт.
Причината (както за всичко останало в държавата) е една и тя е лошо управление.
Батков е основният виновник. Той дава пари , той поръчва музиката.
За съжаление музиката на Левски звучи като Андреа на живо т.е. доста фалшиво.
Основните грешки на Батков бяха зле похарчените пари от ШаЛ преди време, ненавременните трансфери(изходящи и входящи) след това както, абсурдните смени на треньори. Благодарание на Батков Левски изпусна възможността да се превърне в един самоиздържащ се клуб и сега нямаше да му се налага сега да вади X -пари от джоба си за клуба. Левски имаше уникалния шанс да се превърне в редовен участник в ШЛ и да продава и купува качествени футболисти за сериозни суми. И да е на печалба.
И топката отново е в полето на Батков. И той вади пак пари от джоба си за Левски. Сам си е виновен. Като управляваш лошо една фабрика няма как да печелиш. От опит го казвам.
Само че като собственик на фабрика като се провалиш, ти носиш отговорност пред семейството си и хората, които работят за теб. Като си собственик на клуб отговорността е много по-голяма. Като собственик на Левски или ЦСКА е 5 пъти по-голяма. Морална отговорност, Отговорност пред хилядите фенове, които обичат отбора ти. Отговорност, чиято тежест , намалява право пропоционално с намаляването на хората по стадионите. ( Браво на феновете на Ботев, и успех в новото начиние).
Така че , когато се управлява добре, се печели . Дори и от бг футбол.
Лош управник, но добър и горд агент. И скромен. зашото толкова години не си позволи да се хвали с това.
Дано бъднините пред Левски и бг футбол са добри. И да ни излизат сметките
И не космосът е крив на левскарската ракета, ами пилотът
Причината (както за всичко останало в държавата) е една и тя е лошо управление.
Батков е основният виновник. Той дава пари , той поръчва музиката.
За съжаление музиката на Левски звучи като Андреа на живо т.е. доста фалшиво.
Основните грешки на Батков бяха зле похарчените пари от ШаЛ преди време, ненавременните трансфери(изходящи и входящи) след това както, абсурдните смени на треньори. Благодарание на Батков Левски изпусна възможността да се превърне в един самоиздържащ се клуб и сега нямаше да му се налага сега да вади X -пари от джоба си за клуба. Левски имаше уникалния шанс да се превърне в редовен участник в ШЛ и да продава и купува качествени футболисти за сериозни суми. И да е на печалба.
И топката отново е в полето на Батков. И той вади пак пари от джоба си за Левски. Сам си е виновен. Като управляваш лошо една фабрика няма как да печелиш. От опит го казвам.
Само че като собственик на фабрика като се провалиш, ти носиш отговорност пред семейството си и хората, които работят за теб. Като си собственик на клуб отговорността е много по-голяма. Като собственик на Левски или ЦСКА е 5 пъти по-голяма. Морална отговорност, Отговорност пред хилядите фенове, които обичат отбора ти. Отговорност, чиято тежест , намалява право пропоционално с намаляването на хората по стадионите. ( Браво на феновете на Ботев, и успех в новото начиние).
Така че , когато се управлява добре, се печели . Дори и от бг футбол.
Лош управник, но добър и горд агент. И скромен. зашото толкова години не си позволи да се хвали с това.
Дано бъднините пред Левски и бг футбол са добри. И да ни излизат сметките
И не космосът е крив на левскарската ракета, ами пилотът
Място за четящи - http://goshsport.blogspot.com
- DrAvalanche
- Контакти:
Темата трябва да бъде пратена в кошчето за отпадъци. Както е тръгнало скоро ще се пускат теми "Според бай Гроздан от пазара в Ситняково...". Единствена цел на тази и подобни теми е провокация и напрежение.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!
ОВ 1948 ГГ

ОВ 1948 ГГ
от viroglav на 25 Фев 2010 03:53
Месечен баланс на ПФК Левски , връчен на Бареков от Батков за по голяма идентичност в интервюто им побликувано в http://www.bnews.bg/article-6241 ... И какво да видя като го спрях на пауза , за да разгледам по добре месечните разходи на ПФК Левски. В графа разходи - 15 000 лева направен разход за фенове. 15 000 лева за Гугутката , най - големия фен на ПФК Левски. Е , кои по точно фенове да се изправят срещу Батков ? Че то и феновете им на ПФК Левски са агенти и доносници.
Прочетох интервюто на Борат и искам да коментирам само него.Неговата версия за работата му във ВКР са откровени лъжи!Забележи само факта,че един агент на ДС дава интервю на друг агент!!!По това време,за което говори Батков аз служих 6 месеца на летището в Чешнигирово.Там на въоражение бяха съветските самолети МИГ 23,произведени през 1969 година!За каква свръхнова и свръхсекретна техника става въпрос и какви западни разузнавачи е ловил,след като ние обикаляхме по цяла нощ,включително и с бойната техника,околните села(Чишнигирово,Богданица,Конуш и други) за да търсиме алкохол и се търгуваше литър бензин за литър вино!ВКР нас не излови,та камо ли някакви разузнавачи,които познаваха тая техника по добре от нашите военни летци
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
- DrAvalanche
- Контакти:
Old_death написа:от viroglav на 25 Фев 2010 03:53
Месечен баланс на ПФК Левски , връчен на Бареков от Батков за по голяма идентичност в интервюто им побликувано в http://www.bnews.bg/article-6241 ... И какво да видя като го спрях на пауза , за да разгледам по добре месечните разходи на ПФК Левски. В графа разходи - 15 000 лева направен разход за фенове. 15 000 лева за Гугутката , най - големия фен на ПФК Левски. Е , кои по точно фенове да се изправят срещу Батков ? Че то и феновете им на ПФК Левски са агенти и доносници.
Прочетох интервюто на Борат и искам да коментирам само него.Неговата версия за работата му във ВКР са откровени лъжи!Забележи само факта,че един агент на ДС дава интервю на друг агент!!!По това време,за което говори Батков аз служих 6 месеца на летището в Чешнигирово.Там на въоражение бяха съветските самолети МИГ 23,произведени през 1969 година!За каква свръхнова и свръхсекретна техника става въпрос и какви западни разузнавачи е ловил,след като ние обикаляхме по цяла нощ,включително и с бойната техника,околните села(Чишнигирово,Богданица,Конуш и други) за да търсиме алкохол и се търгуваше литър бензин за литър вино!ВКР нас не излови,та камо ли някакви разузнавачи,които познаваха тая техника по добре от нашите военни летциЗащо не ни хвана нас,когато отмъкнахме един прът със суджук от терасата на един военен?Тоя направо ни взе за малоумници и ни хвана за мезе!
Съгласен съм за митовете на Батков, понеже и аз съм служил в БНА, макар и няколко години по-късно. Потвърждавам и думите на колегата Олд дет за нетрадиционните форми на търговия и изкарване на допълнително хапване и сръбване. Но за едно ще се съглася с Батков, тогава никой не те питаше, а и не се приемаше за нещо ненормално да служиш във ВКР. Дори беше престижно защото бяха малко на брой и си имаха доста привилегии.
Всъщност не разбирам какво толкова се учудвате, че Батков е сътрудничил на ДС, все пак е бил виден комсомолски деец. Щеше да е чудно, ако беше лежал 20 години за деяния притив партията и държавата.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!
ОВ 1948 ГГ

ОВ 1948 ГГ
Но за едно ще се съглася с Батков, тогава никой не те питаше, а и не се приемаше за нещо ненормално да служиш във ВКР. Дори беше престижно защото бяха малко на брой и си имаха доста привилегии.
Бъркаш се.Във всяко поделение имаше щатен офижер на служба във ВКР.И в нашето имаше един капитан.Той привикваше всички новобранци на задушевен разговор,в който най-накрая ставаше въпрос дали войника иска да слухти между наборите си за противодържавни и противопартийни приказки.По това време тия неща бяха едно и също.Никой не те караше на сила.И аз съм викан на такъв разговор,но се направих,че не разбрах за какво става въпрос.В тия среди не се влизаше насила,освен ако нямаше с какво да те рекетират(криминално досие или нещо от тоя род)!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
- DrAvalanche
- Контакти:
Old_death написа:Но за едно ще се съглася с Батков, тогава никой не те питаше, а и не се приемаше за нещо ненормално да служиш във ВКР. Дори беше престижно защото бяха малко на брой и си имаха доста привилегии.
Бъркаш се.Във всяко поделение имаше щатен офижер на служба във ВКР.И в нашето имаше един капитан.Той привикваше всички новобранци на задушевен разговор,в който най-накрая ставаше въпрос дали войника иска да слухти между наборите си за противодържавни и противопартийни приказки.По това време тия неща бяха едно и също.Никой не те караше на сила.И аз съм викан на такъв разговор,но се направих,че не разбрах за какво става въпрос.В тия среди не се влизаше насила,освен ако нямаше с какво да те рекетират(криминално досие или нещо от тоя род)!
Във всяко едно поделение имаше щатен офицер - факт. За привикването на всички новобранци не съм съгласен. Мен никой не ме е питал искам ли да ставам ВКР или не искам, не съм и чувал да са питали някой друг. Искаха се връзки, защото беше лека служба и скатавка. Освен това бойците трябваше да са с правилен произход.
ОВ 1948 ГГ

ОВ 1948 ГГ
ДокладвайОтговори с цитатRe: На крива левскарска ракета, космосът и пречи!
от DrAvalanche на 25 Фев 2010 12:54
Old_death написа:
Но за едно ще се съглася с Батков, тогава никой не те питаше, а и не се приемаше за нещо ненормално да служиш във ВКР. Дори беше престижно защото бяха малко на брой и си имаха доста привилегии.
Във всяко едно поделение имаше щатен офицер - факт. За привикването на всички новобранци не съм съгласен. Мен никой не ме е питал искам ли да ставам ВКР или не искам, не съм и чувал да са питали някой друг. Искаха се връзки, защото беше лека служба и скатавка. Освен това бойците трябваше да са с правилен произход.
Нещо или аз не съм се изказал правилно,или не си ме разбрал.Не съм ти казвал за набиране на кадри във ВКР.За там си трябваха хора с чисто минало и израсли в прогресивна среда от семейства,закърмени в комунистическите идеали.Цитирам ти трактовката по памет.ВКР-то в полка набираше хора,които бяха податливи да станат слушалки,демек доносници и мръсници.За това той получаваше заплатата си и таквава му беше работата.Той имаше такава власт,че даже не ходеше на разводи и не козируваше,когато се разминаваха с командира на полка!
- DrAvalanche
- Контакти:
Old_death написа:
Нещо или аз не съм се изказал правилно,или не си ме разбрал.Не съм ти казвал за набиране на кадри във ВКР.За там си трябваха хора с чисто минало и израсли в прогресивна среда от семейства,закърмени в комунистическите идеали.Цитирам ти трактовката по памет.ВКР-то в полка набираше хора,които бяха податливи да станат слушалки,демек доносници и мръсници.За това той получаваше заплатата си и таквава му беше работата.Той имаше такава власт,че даже не ходеше на разводи и не козируваше,когато се разминаваха с командира на полка!
В случая говорим за различни неща. Доносник е едно, а кадрови служещ друго. Доколкото разбрах Батков е бил кадрови служещ. Това разбира се не го оправдава, дори говори за евентуални протекции и връзки по някаква линия.
ОВ 1948 ГГ

ОВ 1948 ГГ
ДокладвайОтговори с цитатRe: На крива левскарска ракета, космосът и пречи!
от DrAvalanche на 25 Фев 2010 13:04
Old_death написа:
В случая говорим за различни неща. Доносник е едно, а кадрови служещ друго. Доколкото разбрах Батков е бил кадрови служещ. Това разбира се не го оправдава, дори говори за евентуални протекции и връзки по някаква линия.
Наистина сме говорили за различни неща,но пак държа да направя едно уточнение.С разузнаване и контраразузнаване се занимаваше РУМНО(Разузнавателно управление към МНО).Ролята на ВКР се ограничаваше до това да се следят настроенията в армията за да се предотвратят евентуални антиправителствени прояви.Все пак управляващите си бяха взели урока.Живков дойде на власт зад щиковете на софийския гарнизон.Има една хубава поговорка:"Не е луд тоя,дето яде баницата,а тоя,дето му я дава".Точно кадровиците във ВКР носят вината за тая поквара и обстановка на страх от доноси в казармата,да не говорим че след уволнението си,поддалите се на обработка във ВКР бяха потенциални клиенти на другите управления на ДС.