Честит рожден ден на Стефан Аладжов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Re: Честит рожден ден на Стефан Аладжов

Мнениеот action66 » 18 окт 2015 18:52

[quote="Captain Stottlemeyer"]Стефан Аладжов е роден на 18.10.1947 в София. Юноша е на софийския „Спартак”. Облича синята фланелка на „Левски” през 1967 г. и я носи до 1981 г. Снажният защитник е рекордьор по брой на мачове за „Левски” (473 мача във всички турнири). Има и 30 мача за националния отбор на страната. Стефан Аладжов е петкратен шампион на България с „Левски” през 1968, 1970, 1974, 1977 и 1979 г. Петкратен носител на Купата на България с „Левски” през 1970, 1971, 1976, 1977 и 1979 г. Футболист № 1 на България през 1970 г. Част от идеалния отбор на „Левски” за ХХ век.
Респект пред Стефан Аладжов - човекът изиграл най-много мачове за любимия клуб! Да е жив и здрав! :)

http://levskisofia.info/player/stefan-aladzhov/[/quote

Пропуснал си да споменеш,че игра и в "Спартак Варна".Дойде с Иван Вуцов през 1981 и заедно с Владимир Николчев вкараха "плебеите" в "А" група след 4 годишно седене в "Б" група. После в "А" група май игра съвсем малко.Не че е нещо важно но като четох статистиката ти се присетих за този факт,който кой знае защо съм запомнил,въпреки,че съм бил 7-и клас.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 18 окт 2015 18:56

Captain Stottlemeyer написа:
viali69 написа:Жив и здрав да е ! Тогава се играеше истински футбол. Факт !

Съгласен съм с теб. :) В рамките на шегата ще се опитам да преразкажа една телевизионна реклама за коли, която гледах по немската телевизия преди десетина години. Трима възрастни господа си пият кафето на масата пред едно заведение и разговарят на мъжки теми – за жени, коли и футбол. Първият казва:
- Днешният футбол не е като футбола едно време.
- Да и днешните коли не са като колите едно време – съгласява се вторият господин.
- И днешните жени не са като едновремешните – прибавя третият.
На улицата пред заведението спира най-новият модел на Renault, вратата на шофьора се отваря и най-напред се показват чифт хубави женски крака, след което красива млада жена слиза от колата и влиза в заведението. След като и тримата са показали възхищението си, първият господин казва убедено:
- И все пак, днешният футбол не е като футбола едно време.

Ама отборите ни не бяха толкова слаби на международно ниво като сега,въпреки,че бяха само български футболисти....А и националния не бе на толкова ниско ниво като сега.Имаше провали,но не и такива като сегашните.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 18 окт 2015 19:09

Някъде бях чел, че Аладжов имал 3 жълти картона за 16 години игра. Което като за защитник прави впечатление.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 18 окт 2015 19:41

Betchualeng Arnaikem написа:Някъде бях чел, че Аладжов имал 3 жълти картона за 16 години игра. Което като за защитник прави впечатление.

Из едно интервю със Стефан Аладжов:
"- Има нещо, което си изтъквам. И едва ли не е достойно за Книгата на рекордите “Гинес”. Имам три жълти картона за 14 години в “Левски” и 2 години в “Б” група.
- Това за защитник е уникално постижение. Помните ли ги тези три жълти картона?
- Да. Като двата бяха в един мач и стана червен. Беше в Дупница срещу “Марек”. Топката излезе в тъч. Съперникът, от когото се удари, си се оттегли. Няма спор, че тъчът е наш. Но публиката в Дупница не си поплюваше и съдията вдигна байрака за техен тъч. Аз поднесох демонстративно топката на страничния съдия и му я пуснах, което си е за картон. Главният съдия Атанас Матеев притича и ми показа жълт картон. В 60-ата мин е вторият ми жълт картон, когато ме изгони. Пробивам по лявото крило вече към корнера. И десният бек Кючуков ме изрита отзад. А аз играех на инжекции, мажех се. Станах и се хвърлих към него, но без да съм го докоснал. Втори жълт картон и червен. Третият ми жълт картон беше срещу “Черноморец” в Бургас. Топката ме прехвърля и аз я хванах с ръка. За 14 години в “А” и 2 в “Б” група ми е това. Не съм имал картон за грубости."

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4069350

Респект. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
LokoMaina
Контакти:

Мнениеот LokoMaina » 18 окт 2015 19:45

Betchualeng Arnaikem написа:Някъде бях чел, че Аладжов имал 3 жълти картона за 16 години игра. Което като за защитник прави впечатление.

Тоя като цяло не беше лош защитник, но го намразих завинаги през 197 и 5или6 година когато на ст. 9 септември счупи крака на Мишо Георгиев и го пенсионира без време. Мишо повече никога не се върна на терена.
Ще кажете случва се. Да ама това бе зверско влизане, на оня огромен стадион пращенето от счупването се чу чак от другата страна, където седях аз!
Доколкото си спомням, и жълт картон не получи от поредния софийския съдия, а трябваше да му дадат лилав, тъмносин и черен и изхвърлен доживот от професионалния футбол!!!
Валентин Михов: Играта на Локо срещу Тотнъм е гордост за българския футбол!

Върни се в “Левски”