Мнениеот durex » 24 фев 2013 13:01
ПРЕДИ ДЕРБИ ДЕЛА МАДОНИНА
Андреа Страмачони:
"Ще стане страхотен мач, ние нямаме търпение да излезем на терена. Отборът ни все още в процес на тактическа еволюция и нека не забравяме, че е напълно нов. Имаме 15 нови имена и трябва да намерим точния баланс. Постигнахме някои забележителни резултати, когато играехме с трима в отбрана, после обаче се настани известна несигурност. Липсата на Диего Милито ни накара да прекроим атаката си. Антонио Касано? В името на отбора ще избера най-добрата формация, чиято цел е да спечели. Това не означава, че Касано няма да играе, просто в плановете ми попадат всички налични играчи, а не само тези, които ще се изправят срещу бивш отбор. Много хора мислят, че Милан е фаворит, но аз виждам един равностоен мач. Беше важно да играем добре срещу Клуж след поражението от Фиорентина, където сбъркахме всичко, което можеше да се сбърка. Подкрепата на феновете ще бъде от решаващо значение. Те винаги са близо до нас, дори когато губим от отбор, намиращ се в дъното на класирането. Убеден съм, че те ще ни поведат напред и ще бъдат нашият 12-и играч. Вярно е, че имаме проблем в отбрана, но това се дължи, че можем да разчитаме само на трима централни защитници. Искаме да изиграем дербито и нито един от играчите ми няма да стъпи на терена изпълнен със страх. Дори напротив – очаквам да излезем гладни за победата."
Масимилиано Алегри:
"Заслугата за успеха срещу Барса е изцяло на играчите. Сега обаче ни предстои много различен двубой както в тактическо, така и в техническо отношение. Интер имаше лоши резултати в последно време и ще иска да се реваншира пред феновете си. Трябва да си спомним, че доскоро те ни водеха с 13 точки в класирането. Съперникът страда от контузиите на някои важни футболисти, но техният състав е достатъчно голям. Този мач наистина е много специален, но ние трябва да уважаваме Интер."
Масимо Морати:
"Милан изигра страхотен мач срещу Барселона и е фаворит преди мача с нас. Казвам го честно, но това не бива да ни стряска, защото обикновено дербито на Милано се печели от отбора, който не е считан за фаворит. След мача с Клуж в Лига Европа със сигурност в състава има умора, но когато се задава такъв мач, тя трябва да остане на заден план. Нашата цел си остава класирането за Шампионската лига."
Матео Ковачич:
"Целият ни състав гледа срещата на Милан с Барса. Признавам, че смятах каталунците за сигурен победител, но представянето на "росонерите" беше наистина фантастично. Мисля, че срещу нас Милан ще играе по-офанзивно и ще бъде грешка да считаме Марио Балотели и Стефан Ел Шаарави за единствените опасни футболисти на противника. Ако обичате футбола като мен, то тогава щяхте да живеете заради такива сблъсъци. Не мисля за напрежението, единственото, което искам, е да изляза на терена и да играя."
Адриано Галиани:
"Ще има умора, но ние сме готови. Милан и Интер са два велики клуба в добри взаимоотношения и не вярвам, че един трансфер като този на Марио Балотели може да промени това. Дори Лондон няма два клуба от ранга на нас в Милано. Иначе Марио е голям и вярвам, че той ще се раздаде до край в дербито. Аз обаче никога не съм обичал да излизам пред медиите и да говоря за един конкретен играч."
Рикардо Монтоливо:
"Очаквам да затвърдим доброто ни представяне срещу Барселона, в противен случай трудът ни би се обезценил. Ако бих могъл да взема един играч от Интер в нашия състав, това ще е Самир Ханданович. Предвиждам победа за Милан с 1:0 с гол на Ел Шаарави, за да спрат медиите да пишат, че той е депресиран заради това, че Марио Балотели винаги вкарва голове. В началото на сезона, когато резултатите ни бяха слаби, не ми харесваше, че много хора определяха представянето ни като бедствие. Но в крайна сметка, резултатите ни заслужаваха критики по същия начин както сега заслужаваме похвали. Трябва да продължим по същия начин и да внимаваме да не паднем в капана на арогантността и отпускането след победата ни над Барселона."
Джузепе Бергоми:
"Това е мач, в който всичко е възможно. Очаквам голямо шоу. Милан изигра голям двубой срещу Барселона в ШЛ. Дербито ще бъде решено на психологическо ниво, в него не играе роля моментната форма. Наставникът Андреа Страмачони трябва да работи върху съзнанието на футболистите, другото те си го знаят преди този мач. Трябва да се внимава с Марио Балотели - един нападател с отлична физика. За мен решаващ играч срещу Милан може да се окаже Фреди Гуарин. Със сигурност ще липсва Диего Милито, но това не значи, че дербито не може да бъде спечелено."
Паоло Малдини:
"Мачът в сряда бе шедьовър от тактическа гледна точка. Заслугата за всичко е на Алегри, който преди няколко месеца отнесе доста критики. Милан разполага с млад отбор и победа като тази над Барселона е отлична за самочувствието на неопитните играчи. Сигурен съм, че умората от сряда ще се изпари по време на дербито. Най-големите опасности според мен крият Фреди Гуарин и Родриго Паласио, които са доста непредсказуеми. Според славния №3 на миланистите Рикардо Монтоливо e вдигнал страшно много формата си и играта му наподобява тази на Андреа Пирло."