SFHC написа:шнур за титлите, важното за мен е да има справедливост. Калчополи беше разработен с единствената цел да се облагодетелства един отбор. Още тогава многократно се говоеше за укрити доказателства, записи с разговори между представители на интер (с малка буква) и съдии и т.н. и т.н. които по "неясни" причини тогава не бяха взети под внимание.
морати е най-овъртяния престъпник в аферата наречена италиянски футбол и е време той и клубът му да си получат заслуженото! Други изкупиха греховете си и oще не са излезли от преизподнята. За едни може, за други не...
За каква справдливост говориш? Нека ни вземат титлата от 2006 г. Тя така или иначе е безсмислена. Не защото бяхме трети, а защото целият шампионат беше компрометиран. На практика ние получиме титлата от най-скандалния шампионат - голяма гордост. Единственият отбор, който трябваше да си получи заслуженото и в голяма степен си го получи беше отвратителният съдийски отбор от Ториново. И да ни вземат титлата това с нищо не променя факта, че дълги години Ювентус беше найсъдийския отбор в света. Може и да имаме една служебна титла, която ееееееевентуално да ни отнемат (защото още не са я отнели, ако и аз лично да не я ща) но поне нямаме 78964536 съдийски титли както Ювето.
За Милан не мога нищо да кажа, защото никога не съм имал претенции към тях. Никога не са ни рязали срещу тях и не съм виждал никога Милан шампион заради съдийството. Друг е въпросът, че наказанието на Милан беше символично (Каквото ееееееевентуално ще бъде и нашето) и с нищо не е променило бъдещето на отбора. Все пак Милан стана дори европейски шампион (изненадващо, но напълно заслужено) веднага след калчополи, което ясно показа, че ако и да бяха сред "виновните", то това нямаше значение за тях.
Единственият мафиотски отбор в италианския футбол беше Ювентус от преди скандала.