Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
damyanov1963

Re: Без цензура!

Мнениеот damyanov1963 » 13 юли 2025 10:57

Drunken_Master написа:
damyanov1963 написа:Аз не знам на друг клуб освен Левски да му е отнемана шампионска титла и лишаване от участие в КЕШ, както и да са отнемани състезателните права на най-добрите му играчи.
Дамянов, малко е смешно... аз, бидейки 91-ви набор, да обяснявам на човек, който е кажи-речи на годините на баща ми (той е 61-ви), какво е ставало в ония години, при положение, че ти УЖ си бил свидетел. Не може да се прави генерален извод от частен случай. Аз ти говоря за тенденция, тенденцията е, че двата клуба са били галениците на системата. Да, вероятно ЦСКА е бил по-гален, ама не и да ми обяснявате, че Левски били репресирани. Репресиран клуб в ония години няма да спечели 14 титли. Вие ако сте били репресирани, какво да кажат Ботев на Чико, Локомотив София на Начко и Локомотив Пловдив на Зума?! Те сигурно направо са били смазвани от системата!? Ми, извинявай, ама вие имате най-много титли през този период, отколкото през всички останали!? 3 по царско време, 14 през соца и 9 през демокрацията!? И сте репресирани!? Глупости на търкалета.
Между другото, прави впечатление, че отново Шмаротцера гледа поне да бъде обективен като говори за периода от 70-те години насам, понеже Левски вече е под шапката на МВР през далечната 1969 г. Хубаво е все пак да си даваме сметка, какво се случва при обединението на Левски със Спартак и какви футболисти обличат синята фланелка - Типеца Стоянов (национал), Михаил Гьонин (национал), Милко Гайдарски (национал) и прочее.
Пак повтарям - аз ти говоря за тенденция, тенденцията е, че двата клуба са били галениците на оная власт. И за разлика от вас, аз никога няма да тръгна, да плещя простотии... че ЦСКА бил репресиран и тем-подобни измишльотини. Примерно... да си чул някъде, да вия на умряло, че през 1953 г. ЦСКА е обезглавен и губи титлата, понеже се взима решение от БФФ, да се вземат националите на клуба, за да ритат в сборен клуб на националните играчи (или нещо подобно), понеже се готвят за световните квалификации в Швейцария!? Това не е ли репресия от оная власт? С какво е по-различна от това, да ви вземат титлата след сбиването през 1985 г.? И понеже стана дума за сбиването... що реши, че само Левски е ударен от БКП тогава? Ми, Ицо ако не беше помилван... никога България нямаше да има "Златна топка", не знам, дали си даваш сметка... Нямаше да има и САЩ '94. С кой щяхме да бием в САЩ? С вашия идол Насо, дето си показа задните части ли? Да не би само вие да сте били преименувани? Манол Манолов не е ли също наказан? Борис Станков? Васил Тинчев? Или като не са от "нашите", та тогава не ги броим... Гледах Гибона в "КодСпорт", той тогава каза, че БКП искали да спрат Левски, понеже постоянно биели ЦСКА. Ми, много странно... Щото ЦСКА става шампион... още през сезон 1986-87. А тогава Левски са си в оптимален състав. Пардон... говорех за Витоша, не за Левски.

Няма да чета целия безсмислен ферман, на някой който не е и живял по онова време, тръгнал да ми обяснява какво е било. Аз написах с какво е репресиран Левски, нека всеки друг който се чувства такъв, да напише с какво.
Когато на Левски БКП му отне титлата, участието в КЕШ и състезателните права на най-добрите му играчи, това стана след като направихме първия требъл в България, бихме ви 7 пъти подред и отстранихме 2 пъти Щутгарт, втория, като шампион на Германия.
А ти твойте глупости ги разтягай на на твоите връстници, които също като тебе не са били и в проекция тогава
Последна промяна от damyanov1963 на 13 юли 2025 11:05, променено общо 1 път.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 юли 2025 11:00

Ми... извинявай, ама аз ти коментирам само и единствено факти. Ако няма да ми четеш "фермана", за какво изобщо да продължим дискусията. В смисъл... вярвай си на тия тъпотии, няма проблем. Човек е свободен, да си бъде заблуден...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Drunken_Master

Мнениеот Странджата » 13 юли 2025 11:08

Позволи ми да направя малко поправки. По времето на соца не е имало репресирани - справка официалния наратив. Партията просто възпитаваше по Макаренковски. Имаше обаче галеници - ударни, челници в труда, герои на социалистическия труд, флагмани и символи на социалистическия спорт. Така че верни на онази риторика, трябва да говорим за привилегировани. Футболните клубове бяха едни от тях. Всички, но не в еднаква степен. Имаше йерархия и всеки го знае.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 юли 2025 11:15

Галеници, да. Левски беше един от тях. ЦСКА беше другият. Иначе... Дамянов доста удобно говори само за ударите от БКП по Левски, ЦСКА естествено не е ударен изобщо. Странно... Ицо що не играе близо година. Коя ли е причината?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 13 юли 2025 11:35

Drunken_Master написа:Галеници, да. Левски беше един от тях. ЦСКА беше другият. Иначе... Дамянов доста удобно говори само за ударите от БКП по Левски, ЦСКА естествено не е ударен изобщо. Странно... Ицо що не играе близо година. Коя ли е причината?

Ицо беше никому неизвестния 19 годишен току що дошъл от Хеброс Харманли, и единствен наказан от ЦСКА. Много удобно сравнение правиш, без да споменаваш колко и кои бяха наказаните от Левски и какво беше отнето на Левски и какво на ЦСКА.
Защо казваш, че през сезон 86/87 Левски се е казвал Витоша, а наричаш ваше ЦСКА, не са ли ти разказвали, че тогава се казвахте Средец, или удобно не го спомена? Да се върнем ли още назад в годините, когато Сашо Костов и след това Гунди са пратени да "отслужат казармата" в Ботев Пд, и след това Милко Балев изгони завинаги Киро Миланов, и това ли не са ти го разправяли?
Според тебе излиза, че аз не трябва да вярвам на това, което съм видял, а на това, което ми обяснява някой, който не е бил жив тогава и сега се чуди с какви глупости да баламосва аудиторията
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 юли 2025 11:48

damyanov1963 написа:Ицо беше никому неизвестния 19 годишен току що дошъл от Хеброс Харманли, и единствен наказан от ЦСКА. Много удобно сравнение правиш, без да споменаваш колко и кои бяха наказаните от Левски и какво беше отнето на Левски и какво на ЦСКА.
Пак да преговорим. Христо Стоичков не е "единственият" наказан, ама карай. Тъй... Я ми обясни, ЦСКА бидейки "отбора на властта", що също изгаря? Кво ти е обяснението?
damyanov1963 написа:Защо казваш, че през сезон 86/87 Левски се е казвал Витоша, а наричаш ваше ЦСКА, не са ли ти разказвали, че тогава се казвахте Средец, или удобно не го спомена?
Старче, не ме занимавай с глупости. Фокусирай се малко, че направо си еб*ло майката...
damyanov1963 написа:Да се върнем ли още назад в годините, когато Сашо Костов и след това Гунди са пратени да "отслужат казармата" в Ботев Пд, и след това Милко Балев изгони завинаги Киро Миланов, и това ли не са ти го разправяли?
Да? И? Ако искаш да се върнем и на интервюто с Жоро Соколов, който пред Кеворк Кеворкян директно заявява, че от БФФ не му позволили, да играе в ЦСКА. Това... малко не кореспондира с твърдението ти, че Левски бил "репресиран". Пак да преговорим... От частни случаи не се правят генерални заключения. Гунди бил отишъл в Ботев. То пък щото преди преминаването там е някакъв страшен футболист.
damyanov1963 написа:Според тебе излиза, че аз не трябва да вярвам на това, което съм видял, а на това, което ми обяснява някой, който не е бил жив тогава и сега се чуди с какви глупости да баламосва аудиторията
Ти може да си видял, ама нищо да не си разбрал. Ти до преди няколко часа не можеше, да ми осмислиш един най-обикновен ироничен пост... кво има да коментираме повече.
Изображение

Потребителски аватар
ugly bug
Контакти:

Мнениеот ugly bug » 13 юли 2025 12:38

Типично по милиционерски, рогите говорят за другите отбори но съвсем удобно пропускат факта че по времето на комунизма бяха изцяло под фуражката на Народната Милиция и Държавна сигурност.
Дори и Гошо е бил под пагон и е цоцкал от благинките предлагани от НАЙ-ГОЛЯМАТА институция създадена за да пази всички членове на БКП от народната любов.
До онзи ден дори и сметките за вода и ток минаваха през МВР.
Айде нема нужда..!
Така че динамовци , много ви моля преди да коментирате каквото и да е било, първо да свалите милиционерските фуражки.
Благодаря за вниманието.
Изображение
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 13 юли 2025 12:41

Drunken_Master написа:
damyanov1963 написа:Ицо беше никому неизвестния 19 годишен току що дошъл от Хеброс Харманли, и единствен наказан от ЦСКА. Много удобно сравнение правиш, без да споменаваш колко и кои бяха наказаните от Левски и какво беше отнето на Левски и какво на ЦСКА.
Пак да преговорим. Христо Стоичков не е "единственият" наказан, ама карай. Тъй... Я ми обясни, ЦСКА бидейки "отбора на властта", що също изгаря? Кво ти е обяснението?
damyanov1963 написа:Защо казваш, че през сезон 86/87 Левски се е казвал Витоша, а наричаш ваше ЦСКА, не са ли ти разказвали, че тогава се казвахте Средец, или удобно не го спомена?
Старче, не ме занимавай с глупости. Фокусирай се малко, че направо си еб*ло майката...
damyanov1963 написа:Да се върнем ли още назад в годините, когато Сашо Костов и след това Гунди са пратени да "отслужат казармата" в Ботев Пд, и след това Милко Балев изгони завинаги Киро Миланов, и това ли не са ти го разправяли?
Да? И? Ако искаш да се върнем и на интервюто с Жоро Соколов, който пред Кеворк Кеворкян директно заявява, че от БФФ не му позволили, да играе в ЦСКА. Това... малко не кореспондира с твърдението ти, че Левски бил "репресиран". Пак да преговорим... От частни случаи не се правят генерални заключения. Гунди бил отишъл в Ботев. То пък щото преди преминаването там е някакъв страшен футболист.
damyanov1963 написа:Според тебе излиза, че аз не трябва да вярвам на това, което съм видял, а на това, което ми обяснява някой, който не е бил жив тогава и сега се чуди с какви глупости да баламосва аудиторията
Ти може да си видял, ама нищо да не си разбрал. Ти до преди няколко часа не можеше, да ми осмислиш един най-обикновен ироничен пост... кво има да коментираме повече.

Пикльо, казах ти тия ги разтягай на такива, като тебе, дето не сте били живи тогава, изброй кои бяха наказани от ЦСКА, какво ви беше отнето и ги сравни с Левски, а пияницата Соколов изгонен от Левски вие не го искахте, а го лъжехте, че БФС не дава. За Милко Балев не беше проблем да вземе който иска в ЦСКА, както и да изгони който иска от Левски.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 юли 2025 12:47

Аха, ЦСКА лъжели Жоро Соколов, че БФФ не дава... ОК... Изображение

Има един от вашата синя гилдия, Играта... Споровете на историческа тематика са долу-горе като с теб. Постоянно всякакви увъртанки, изопачаванки, сменяме тези и прочее... Изображение Иначе... признавам, че с простотията си и двамцата сте ми донякъде забавни. Аз заради това и още го въртя на шиш. Огромно удоволствие ми доставя, да му гледам жалките обяснения, що не сме славяни.

Както и да е, бъди жив и здрав. Само да питам... Кога ще върнете титлите от "злият" социализъм? Поне бъдете праведни антикомунисти, може ли така, да сте антикомунисти само като ви отърва?
Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 13 юли 2025 12:50

Drunken_Master написа:Аха, ЦСКА лъжели Жоро Соколов, че БФФ не дава... ОК... Изображение

Има един от вашата синя гилдия, Играта... Споровете на историческа тематика са долу-горе като с теб. Постоянно всякакви увъртанки, изопачаванки, сменяме тези и прочее... Изображение

Както и да е, бъди жив и здрав. Само да питам... Кога ще върнете титлите от "злият" социализъм? Поне бъдете праведни антикомунисти, може ли така, да сте антикомунисти само като ви отърва?

Когато вие върнете ваще с червената петолъчка барабар.
И ти да си жив и здрав.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Левски”