Закон за обявяване комунистическия режим в България за прест

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stefani

Закон за обявяване комунистическия режим в България за прест

Мнениеот stefani » 05 дек 2013 19:04

Много хора тук не знаят това !

Законът за обявяване комунистическия режим в България за престъпен е действащ закон на Република България, приет от 38-то народно събрание на 26 април 2000 г. и обнародван в Държавен вестник, брой № 37 от 5 май 2000 г.

Текстът му се състои от четири члена. В член първи се казва, че управлението на Българската комунистическа партия, дошла на власт с помощта на външна сила, обявила война на България, довежда страната до национална катастрофа.

В член втори се изброяват десет обвинения към ръководствата на БКП и шест срещу целия режим. Според различните точки БКП е отговорна за различни неща, вариращи от „унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация“ и „моралния и икономическия упадък на държавата“ до нарушаване на човешките права и свободи по редица начини и подчиняване интересите на страната на чужда държава „до степен на практическа загуба на държавен суверенитет“.

Член трети обявява БКП за престъпна организация въз основа на обвиненията от член втори, а член четвърти обявява всички действия, извършени с цел съпротива и отхвърляне на режима, за „справедливи, морално оправдани и достойни за почит“.
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Re: Закон за обявяване комунистическия режим в България за прест

Мнениеот Балкански Орел » 05 дек 2013 19:07

Като прибавим и партии на етническа основа, цялото ни управление е ПРСТЪПНО и трябва армията да ги разстреля !
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 05 дек 2013 19:14

Балкански Орел написа:Като прибавим и партии на етническа основа, цялото ни управление е ПРСТЪПНО и трябва армията да ги разстреля !

Ако има армия :)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 05 дек 2013 19:20

Един идиотски закон зачеркнал с лека ръка цели 45 години от историята на България.
Да, имаше и престъпления, и престъпниците трябваше да бъдат наказани. Имаше безобразия, за които някой трябваше да отговаря.
Да поставяш под общ знаменател обаче цяла епоха от историята на родината ни е жива глупост.
Да попитам авторите на този закон дали безплатното образование и здравеопазване по време на социализма също бяха престъпни ?
Дали социалната система осигуряваща 100% от населението беше престъпна ?
Дали сигурността и липсата на мафия и организирана престъпност беше престъпление ?
Липсата на безработица вероятно също беше престъпление ? ...
Аз и моите връстници имахме безоблачно детство без да сме деца на партийната номенклатура и дори без да съм дете на партийни членове.
С какво социализма е бил престъпен спрямо мен ? :roll:
И имайте предвид, че аз представлявам огромното мнозинство от народа по онова време.
Пострадалите и репресираните от системата бяха далеч по-малко. Не казвам, че ги е нямало, но те не бяха мнозинство. Мнозинството живееше добре и спокойно !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 05 дек 2013 19:23

viali69 написа:Един идиотски закон зачеркнал с лека ръка цели 45 години от историята на България.
Да, имаше и престъпления, и престъпниците трябваше да бъдат наказани. Имаше безобразия, за които някой трябваше да отговаря.
Да поставяш под общ знаменател обаче цяла епоха от историята на родината ни е жива глупост.
Да попитам авторите на този закон дали безплатното образование и здравеопазване по време на социализма също бяха престъпни ?
Дали сигурността и липсата на мафия и организирана престъпност беше престъпление ?
Аз и моите връстници имахме безоблачно детство без да сме деца на партийната номенклатура и дори без да съм дете на партийни членове.
И имайте предвид, че аз представлявам огромното мнозинство от народа по онова време.
Пострадалите и репресираните от системата бяха далеч по-малко. Не казвам, че ги е нямало, но те не бяха мнозинство. Мнозинството живееше добре и спокойно !

+1
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 05 дек 2013 19:24

viali69 написа:Един идиотски закон зачеркнал с лека ръка цели 45 години от историята на България.

Стига дрънка глупости :!: Единственото решение е пълна лустрация на комунистическите престъпници :!:

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 05 дек 2013 19:30

anihilator написа:

Стига дрънка глупости :!: Единственото решение е пълна лустрация на комунистическите престъпници :!:

Няма такава държава,която да задраска 45 години!!! А който е виновен нека си понесе последсвията.При всички управления е имало виновни!
Изображение

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 05 дек 2013 19:37

Комунистите от С(ДС) обявиха ко мунистическия режим за престъпен, обаче не вкараха в действие този закон , защото там са комунисти, които имат поставена задата от комунистите на по високо ниво е йерархията да се правят на антикомунисти и те трябва да са в затвора , както комунистическите претъпници , на които нито комунистическото правителство на Иван Костов(подавал молба за членсво в БКП и е ОДОБРЕН), нито на комунистическото правителство на Симеон Втори , нито комунистическото правителство на Бойкo Борисов НЕ птърсиха наказателна отговорност от комунистическите престъпници , нито вкараха комунистически престъпници в затвора за доказани престъпления, нито маханаха паметници възхваляващи терористи и перфидни убийци (като този на съветската пияна сган окупирала независимо и демократично Царство България), нито преимуваха градове носещи имена на комунуистически престъпници като Димитровград, Благоевград, Велинград , Септември(ужасно име, напонящо най-черния ден в българската история 9 Септември 1944г.) и т.н.! Нито върнаха истинския химн на България "Шуми Марица"!Във всеки един град има паметници с петолъчнки , възхваляващи криминални престъпници и убийци , тези паметници учат младото поколение на антибългарщина, на тероризъм и убийства, на нищо друго и затова трябва да бъдат премахнати, но няма кой да го направи защото след 10.11.1989г. управляват същите хора които бяха и преди това - комунистите само че под различни форми - БСП,СДС,ДПС, НДСВ,ГЕРБ,АТАКА,РЗС,ВМРО,НФСБ, Реформарски блок и т.н. , които са пълни с комунисти! Декомунзация нямаше, а и как да очакваме декомунизация от комунисти? Няма как да стане! Ако БАП дойдее на власт ще махнем всички тези грозни паметни с петолъчки сърпове и чукове, ще потърсим наказателна отговорност от всеки един комунист и ще въведем нормални имена на тези градове, училища , улици и т.н., които са наименувани на терористи, убийци и национални предатели! Ще върнем Търновската конституция и старият истински химн на България "Шуми Марица"!
Бог да пази България от комунисти!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 05 дек 2013 19:38

Що се отнася до темата, този закон е внесен, приет и подписан от най-големите престъпници на България! А парадокса е, че всички депутати и партии, управлявали ни в последните 24 години са нарушили поне половината точки, членове и алинеии на този закон! Някой да ги е обявил за престъпни и извън закона...НЕ!
Кадрите решават всичко.
Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват.
Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не.
Съвест - това е еврейска измислица.

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 05 дек 2013 19:39

Чапаев написа:Що се отнася до темата, този закон е внесен, приет и подписан от най-големите престъпници на България! А парадокса е, че всички депутати и партии, управлявали ни в последните 24 години са нарушили поне половината точки, членове и алинеии на този закон! Някой да ги е обявил за престъпни и извън закона...НЕ!

Тези които управляват същите в последните 24 години са комунисти и ваши хора , които ви спасиха окаяния комунистически животец и си живеете на свобода!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Върни се в “Архив”