Проблем с използването на кирилица на Windows XP

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Проблем с използването на кирилица на Windows XP

Мнениеот mironi88 » 29 апр 2013 21:40

Дадох си лаптопа на малък ремонт и тази вечер си поставям за цел да подкарам старата си машина на кирилица. Проблемът ми е че когато в Regional settings наглася България ми излиза следния надпис:
Изображение
Това от своя страна ме принуждава да използвам Google, за да създам тази тема на български и не ми позволява да гледам филми със субтитри. Моля помогнете.Мерси предварително.

П.С. Ако съм нарушил някое правило относно снимката моля да ми простите. Правя темата от 20 мин. и просто искам да я пусна по навреме преди хората, които искат да се отзоват да заспят.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Re: Проблем с използването на кирилица на Windows XP

Мнениеот petrof » 29 апр 2013 21:45

Проблема е повече от ясен. Не са ти инсталирали българския език по време на инсталацията на window-са. Това може да си го направиш и сега за 3 минути, обаче ти трябва инсталационан диск на windows xp. Ако нямаш свали си от някои торент. След това пъхаш диска и просто слагаш навсякъде български език в регионалните и езикови настройки в контрол панела /мисля че беше на 3 места/. Това е всичко. Както казах работа за 3 минути.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 29 апр 2013 21:52

petrof написа:Проблема е повече от ясен. Не са ти инсталирали българския език по време на инсталацията на window-са. Това може да си го направиш и сега за 3 минути, обаче ти трябва инсталационан диск на windows xp. Ако нямаш свали си от някои торент. След това пъхаш диска и просто слагаш навсякъде български език в регионалните и езикови настройки в контрол панела /мисля че беше на 3 места/. Това е всичко. Както казах работа за 3 минути.

Колега, ако ги добави ръчно няма ли да се получи ?
LINK

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 29 апр 2013 21:55

Как да го добавя ръчно? От това което казвате изглежда че трябва да съм на "ти" с инсталирането на Windows, което въпреки общата ми култура ми е мъгла.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 29 апр 2013 21:56

MoNteSo написа:
petrof написа:Проблема е повече от ясен. Не са ти инсталирали българския език по време на инсталацията на window-са. Това може да си го направиш и сега за 3 минути, обаче ти трябва инсталационан диск на windows xp. Ако нямаш свали си от някои торент. След това пъхаш диска и просто слагаш навсякъде български език в регионалните и езикови настройки в контрол панела /мисля че беше на 3 места/. Това е всичко. Както казах работа за 3 минути.

LINK

Не съм пробвал този вариант. Може и да стане. Винаги съм ползвал инсталационното CD на Window-са в такива случаи. Ти пробвал ли си го с този файл от линка?

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 29 апр 2013 21:59

сваляш от датата flextype i cdkey for flextype
При търсачката ги търси по сваляния истал, next next , copy cdkey .

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 29 апр 2013 22:02

DmG написа:сваляш от датата flextype i cdkey for flextype

само пълен идиот може да ползва това недоразумение флекстайп, дори 60 годишните счетоводителки спряха да го ползват, как може да дадеш такъв съвет какво ти е направил човека

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 29 апр 2013 22:06

DmG написа:сваляш от датата flextype i cdkey for flextype

Колега не искам да те обиждам, но флекс тайпа е някакво безумие. Не мога да разбера защо все още някои хора го ползват. Все пак във всички Windows-и от XP насам си има нормална вградена кирилизация, даже и фонетика и на практика съществуването на програми като флекс тайп напълно се обезсмисля.
Последна промяна от petrof на 29 апр 2013 22:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 29 апр 2013 22:06

petrof написа:
MoNteSo написа:

LINK

Не съм пробвал този вариант. Може и да стане. Винаги съм ползвал инсталационното CD на Window-са в такива случаи. Ти пробвал ли си го с този файл от линка?

Пробвал съм го, но не в такава ситуация. Просто съм го инсталирал, за да бъде XP-то на български език.
Авторе, ако не те притеснява windows-а да ти е преведен на български, съм 99% убеден, че с този инсталатор който съм дал в предишния си пост(той е вътре в архива), ще можеш да си решиш проблема.

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 29 апр 2013 22:07

Това с файла не проработи. Само ми промени Windows-a на български, но не се получи желания ефект.
ИзображениеИзображение

Върни се в “Архив”