Русия не иска война, сигурен е Чуркин
Русия не иска война, руснаците също, заяви руският посланик в Съвета за сигурност на ООН Виталий Чуркин, цитиран от световните агенции. В директен отговор към премиера на Украйна Арсений Яценюк руският дипломат обвини европейците и Вашингтон, че са провокирали тази криза, като са подтикнали украинците да свалят със сила законното си правителство, предаде Франс прес.
Руският дипломат подчерта, че руският Черноморски флот изобщо не се бърка в подготовката и провеждането на референдума в Крим, предаде ИТАР-ТАСС.
Чуркин заяви пред участниците в заседанието на Съвета, посветено на украинската криза, че стрелбата по протестиращите в Киев е била от щабквартирата на "така наречения комендант на Майдана Андрий Парубий", който сега е начело на Съвета за сигурност на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.
Руският посланик призова за щателно международно разследване на извършеното в Киев насилие.
"Картината, която обрисуват киевската и западната пропаганда, напълно противоречи на информацията за това, че по представители на правоохранителните органи, така и по протестиращите са стреляли едни и същи провокатори", каза Чуркин.
Версията за съпричастност на Парубий към разстрела на протестиращи в Киев вече беше спомената от бившия шеф на украинската служба за сигурност Олександър Якименко в интервю за телевизия Россия-24, припомня ИТАР-ТАСС.
Миналата седмица в интернет се появи запис от телефонен разговор между дипломат номер едно на Естония Урмас Пает и дипломат номер едно на ЕС Катрин Ащън. Двамата са обсъждали изводите на украински медици относно стрелбата на Майдана в Киев. По думите на естонския министър всички доказателства показват, че едни и същи снайперисти са убили хора от двете страни - милицията и протестиращите.
"Сега все повече и повече разбирам, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", е казал естонският дипломат. В отговор на това Ащън е заявила: "Интересно. Тогава е нужно да се проведе разследване", припомня ИТАР-ТАСС.
Пред Съвета за сигурност тази нощ Чуркин посочи, че в Украйна всеки, който мисли по-различно от новите власти, е заплашван с насилие, в това число и украинските депутати.
Под заплаха за физическа разправа именно законно избраният украински президент Виктор Янукович е бил принуден да напусне родината си, посочи руският дипломат.
Чуркин припомни, че сега много постове в украинското правителство се заемат от националрадикалната партия Свобода, която в резолюция на Европейския парламент от 2012 г. е обвинявана в расистки, ксенофобски и антисемитски възгледи, противоречащи на европейските принципи и ценности.
"Къде отидоха сега тези европейски ценности? Изповядва ли ги новата власт в Киев?", попита Чуркин.
"Новите власти не направиха нищо за организиране на общонационален диалог с цел провеждане на конституционни реформи. Фактически властите в Киев сами разделят страната си на две", посочи руският дипломат.
Всичко за кризата и напрежението в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
fcb_bg написа:wannabe написа:Може ли да питам всички руснаци тук има ли паралел между косово и крим? И защо смятат, че ЕС и НАТО са насочени срещу rusia?![]()
Ами те не са срещу Русия от миналата седмица, бе, ти някакъв бавноразвиващ ли си? Паралел има, лошото е, че в натовския такъв не може да влезнат в употреба стелтовете. Могат, ама нещо много много не искат. Както каза Станко, защо ЕС мълчи за жертвите в Турция?
Ми rusia що не признава Косово? Покажи ми 1 акция срешу rusia
88 години СЛАВА

НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОНslash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник
wannabe написа:fcb_bg написа:wannabe написа:Може ли да питам всички руснаци тук има ли паралел между косово и крим? И защо смятат, че ЕС и НАТО са насочени срещу rusia?![]()
Ами те не са срещу Русия от миналата седмица, бе, ти някакъв бавноразвиващ ли си? Паралел има, лошото е, че в натовския такъв не може да влезнат в употреба стелтовете. Могат, ама нещо много много не искат. Както каза Станко, защо ЕС мълчи за жертвите в Турция?
Ти май искаш само на автоголове днес да я караш. Имаше ли национален референдум в Сърбия за отцепване на Косово като суверенна държава? М, папагал? Нали на това сега се позовават, че няма да признаят референдума в Крим, защото не се провежда в цяла Украйна. Виждае само едно лицемерие и двойнственост при принципите от страна на ЕС, САЩ и НАТО. Не дадоха на руските журналисти да питат Обама за някои неща, ама Чуркин няма как да го спрат да задава неудобни въпроси, на които отговор така и няма.
Ето, гледам емисията на ТВ Европа от 13 30 часа. Дават изказването на Яценюк на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, което завършва с директното : "Иска ли Русия война?" Какво следва? Къде е отговорът на руския посланик в СС на ООН? Защо го отрязват та трябва от другаде да се осведомяваме за позицията на лошата Русия? После не ми говорете, че медиите не промиват мозъци и не поднасят информацията за случващото се едностранно. А отговорът на Чуркин беше доста интересен и неудобен за някои. Постнах го по-горе.
fcb_bg написа:wannabe написа:fcb_bg написа:wannabe написа:Може ли да питам всички руснаци тук има ли паралел между косово и крим? И защо смятат, че ЕС и НАТО са насочени срещу rusia?![]()
Ти май искаш само на автоголове днес да я караш. Имаше ли национален референдум в Сърбия за отцепване на Косово като суверенна държава? М, папагал? Нали на това сега се позовават, че няма да признаят референдума в Крим, защото не се провежда в цяла Украйна. Виждае само едно лицемерие и двойнственост при принципите от страна на ЕС, САЩ и НАТО. Не дадоха на руските журналисти да питат Обама за някои неща, ама Чуркин няма как да го спрат да задава неудобни въпроси, на които отговор така и няма.
Виж се колко си смотан - rusia не признава Косово, а иска някой да признае крим... Имало ли е национален референдум за отцепване на Крим? Имало ли е доказателства за насилие на украйнци над кримчани? Защото в косово имаше! Чуркин - тематично име! Смърт на окупаторите
88 години СЛАВА

НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОНslash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник
wannabe написа: Виж се колко си смотан - rusia не признава Косово, а иска някой да признае крим... Имало ли е национален референдум за отцепване на Крим? Имало ли е доказателства за насилие на украйнци над кримчани? Защото в косово имаше! Чуркин - тематично име! Смърт на окупаторите
Аз ли съм смотан, бе? Искаш руснаците да играят по правилата на западняците, ето - играят. Обаче ония сега викат, аааа така не може. Искам да се проведе референдум в Украйна, да видим колко ще искат да се асоциират в ЕС. Но да сложат всички карти на масата, не като в България навремето. Да си кажат ясно на хората плюсовете и минусите. Ама такъв няма. То правителството е нелегитимно, аз национален референдум и избори съм тръгнал да искам...
fcb_bg написа:wannabe написа: Виж се колко си смотан - rusia не признава Косово, а иска някой да признае крим... Имало ли е национален референдум за отцепване на Крим? Имало ли е доказателства за насилие на украйнци над кримчани? Защото в косово имаше! Чуркин - тематично име! Смърт на окупаторите
Аз ли съм смотан, бе? Искаш руснаците да играят по правилата на западняците, ето - играят. Обаче ония сега викат, аааа така не може. Искам да се проведе референдум в Украйна, да видим колко ще искат да се асоциират в ЕС. Но да сложат всички карти на масата, не като в България навремето. Да си кажат ясно на хората плюсовете и минусите. Ама такъв няма. То правителството е нелегитимно, аз национален референдум и избори съм тръгнал да искам...
Ако искат да признаят Крим, да признаят косово
88 години СЛАВА

wannabe написа:fcb_bg написа:wannabe написа: Виж се колко си смотан - rusia не признава Косово, а иска някой да признае крим... Имало ли е национален референдум за отцепване на Крим? Имало ли е доказателства за насилие на украйнци над кримчани? Защото в косово имаше! Чуркин - тематично име! Смърт на окупаторите
Кой си ти, че да поставяш условия на Русия?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
След 16.03.14. светът няма да е същият. Да живее България,да живее Русия!!!
П.П .за България с тези путарани на власт горко ни! Просто ми се иска да сме с Русия в този момент!
П.П .за България с тези путарани на власт горко ни! Просто ми се иска да сме с Русия в този момент!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

wannabe написа:fcb_bg написа:wannabe написа: Виж се колко си смотан - rusia не признава Косово, а иска някой да признае крим... Имало ли е национален референдум за отцепване на Крим? Имало ли е доказателства за насилие на украйнци над кримчани? Защото в косово имаше! Чуркин - тематично име! Смърт на окупаторите
Егати хитрия, трябва да те назначим за министър на външните работи....