Арсенал - Байерн М => Един сблъсък, който много хора биха определили вече като решен. Въпреки категоричният резултат в ползва на Байерн М, които може би без големи усилия достигнаха своята цел, на терена за пореден път бях изненадан от желанието за победа, скоростта, техниката и като цяло от индивидуалните и отборните качествата на играчите на Арсенал. Предполагам още след изтеглянето на жребия на осмина финалите, тези млади момчета са знаели, срещу го трябва да се изправят - един от най- силните в момента европейски отбори, намиращи се във върховата си форма, сработени като отбор, притежаващи футболисти с висока техника и добър поглед над играта. Аз лично очаквах мача да започне затворено от страна на Арсенал, използвайки бързите си млади играчи да накажат противника чрез контра атаки, но съм си нямал на представа колко съм грешал . Още от самото начало се наслаждавах на атакуващ стил на игра, с опити за дълго притежаване на топката и за налагане на своя стил на игра. Въпреки головете, които получиха бих казал, че всеки един футболист на Арсенал даде всичко от себе си, докато беше на терена и за момент не се е отказал да се бори срещу далеч по- опитният си противник. Следва мач на Алианц Арена, в който шансовете за Арсенал да продължат са равни на чудо. Намирайки се на 5-то място с първенството, мечтаейки най-много за ново участие в най-престижният европейски клубен турнир, Арсенал отново се намира далеч от спечелването на голяма титла

Не способни да задържат опитните утвърдили се футболисти бъдещето на клуба изглежда помрачено. И все пак,след видяното днес, след това себераздаване на терена и желанието, с което са изпълнени тези млади момчета ме кара да вярвам или по- скоро да мечтая, че скоро Арсенал ще спечелят толкова дългоочаквана голяма титла ...