Ла Лига (сезон 2020-21)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Ла Лига (сезон 2020-21)

Мнениеот bubka » 31 дек 2020 18:34

Groucho написа:О, да, специално ще изгледам допуснатите голове този сезон от Реал, за да видя грешките на Марсело.

Ами като не си гледал защо спориш с хората, които са ги гледали и си налагаш мнението и от всичкото нагоре мислиш, че си прав :? :lol: :roll: . Откачена работа.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 яну 2021 18:36

Първо: ЧНГ на Форона, живи и здрави.

bubka написа:Ами като не си гледал защо спориш с хората, които са ги гледали и си налагаш мнението и от всичкото нагоре мислиш, че си прав :? :lol: :roll: . Откачена работа.

Второ: аз не си налагам мнението, аз си излагам мнението. Ако някой е съгласен с него - ОК, ако някой не е съгласен с него - пак ОК, през анатомията ми е, че някой не е съгласен с моето мнение. През анатомията ми е и дали моето мнение е правилно или грешно. Каквото е - такова. На Furious_Monk мнението го уважавам. Ако той дойде и каже, че проблемите в защита са по-големи от проблемите в атака, ще приема, че е вероятно той да е по-прав в случая, защото той е фен на Реал в крайна сметка.

Трето: не ми трябва да съм гледал всички мачове на Реал, за да си съставя мнение за проблемите на отбора в последните три сезона. Достатъчно ми е да знам какво се случва след напускането на Роналдо и как се представят Азар, Йович, Винисиус и Родриго, които уж трябва да компенсират с голове липсата на Роналдо. Става пределно ясно като се види тази статистика:

Изображение

Реал се движи в рамките на нормално допуснатите голове за сезона - 14 или 15 това е средно през повечето изминали сезони към 16-ия кръг на първенството. Отборът има обиграна, стабилна централна двойка защитници, които са на ниво в повечето мачове. Да, случили са се и посредствени игри на защитата на Реал, когато Рамос или Варан са отсъствали, но като цяло са стабилни в повечето случаи, както е било и през годините. Срещу Валенсия отборът беше зле. Ако не се беше случил тоя мозъчен амок на защитата на Реал срещу Валенсия, този сезон допуснатите голове в Ла Лига можеха да бъдат и по-малко, колкото миналия. Все тая, 15 допуснати гола и голям срив само в един мач е добро и нормално постижение за отбор, който иска да играе офанзивен футбол. Ако Реал имаше сериозен проблем със защитата, допуснатите голове щяха да са към 19 и над 19, а Атлетико щеше да е с още няколко точки аванс напред.

От друга страна: вкараните голове са много по-малко, отколкото е нормално. Този сезон Реал има и два автогола на сметката си.
Победата срещу Севиля е след автогол на вратаря на Севиля. Отбор като Реал е нормално да вкарва по 78-82 гола на сезон, ако приемем, че няма фигура, като Роналдо, която да качи вкараните голове до 90-100 на сезон.
Дотук мадридчани са вкарали 26, плюс двата автогола на съперници - 28 на сметката. Ако продължават така, ще завършат 65-68 гола някъде и титла ще има през крив макарон. Бензема вкарва по-малко в сравнение с миналия сезон. Миналия сезон Бензема имаше 12 гола в Ла Лига до 16 кръг, този сезон има 8 гола. Отборът няма втори стабилен реализатор, който да вкарва голове, защото Азар е провал до момента, да не говорим Йович като какво точно постига с неговите участия.

bubka написа:Статистиката е брутална в това отношение - десетина мача с него-десет загуби (снощи май беше първият Х, а не загуба :? :lol: )

През 2020-а Реал има точно 10 загуби в официални мачове. На мен ми стана любопитно и прегледах репортажите. Те, това е участието на Марсело в тези загуби :arrow:

Загуба от Леванте в Ла Лига (0-1)
Гол за Леванте отдясно на защитата на Реал.
Не знам на кой е основната вината за гола на Леванте, ама със сигурност не е на Марсело задача да пази деясната зона.
При 0-0 Марсело извежда сам срещу вратаря на Леванте Азар, Азар пропуска да вкара.
Най-висока оценка в мача за Реал: Марсело

Загуба от Сити в ШЛ (1-2)
Марсело не играе нито минута

Загуба от Бетис в Ла Лига (1-2)
Реал изравнява с дузпа заради нарушение срещу Марсело.
Сменен в 55-а минута. Вторият гол за Бетис пада, след като Марсело не е на терена.
Основна вина за първи гол: Рамос, замотава се в притежанието и не изчиства топката от наказателното поле
Основна вина за втория гол на Бетис: Менди и централните защитници.
Най-ниски оценки в защитата: Менди и Рамос. Ако някой еднолично трябва да носи вина за тая загуба, това със сигурност е Рамос.

Загуба от Сосиедад за купата (3-4)
Първия гол на Сосиедад е след комични изяви на вратаря Ареола.
Вторият гол на Сосиедад е атака отдясно. Правят Начо смешен, после и централните защитници не изглежда да са много позиционирани като професионалисти - Рамос и Милитао.
Третият гол на Сосиедад е основна вина на Марсело.
Четвъртият гол е частична вина на Марсело и отново трагично позициониране на централните защитници Рамос и Милитао
Марсело поне компенсира в някаква степен като вкарва първия гол за Реал и започва с добър пас атаката за втория гол на Реал.
Ако има някой, който най-малко заслужава разстрел в защитата - това е Марсело според мен. Централните и вратарят са трагични.

Загуба от Сити в реванша (1-2)
Марсело не играе нито минута

Загуба от Кадис в Ла Лига (0-1)
Основна вина за гола на Кадис носи Рамос според мен - неправилно се позиционира и изпуска човек да излезе сам срещу Тибо.
Но Рамос има и едно изчистване от голлинията, което донякъде компенсира грешката му за гола. Все тая.
Най-ниска оценка от защитниците - Марсело.
Явно е бил зле. Друг е въпросът какво точно са играли нападателите на Реал срещу супергранда Кадис, че да не могат да компенсират тоя допуснат гол от колегите им в защита.

Загуба от Шахтьор в ШЛ (2-3)
Първи гол на Шахтьор, отдясно и през центъра, грешка на Варан.
Втори гол на Шахтьор комичен автогол на Варан.
Трети гол на Шахтьор отново през центъра на защитата.
Ако някой е виновен за тая загуба - това е Варан.

Загуба от Валенсия в Ла Лига (1-4)
Тук и вратар, и защитници са трагикомични.
Абсолютно всички отзад са за разстрел. И Васкес, и Варан, и Рамос, и Марсело, и Тибо.

Загуба от Алавес в Ла Лига (1-2)
Първият гол за Алавес е от някаква дузпа, която не е много ясно дали съществува.
50-50 за удар в ръката на Начо според мен. След това Куртоа подарява втория гол на Алавес с нескопосан пас и опразнена врата.
Общо взето едни и същи ниски оценки на Куртоа, Начо и Марсело в защита. Но тук ако има най-виновен за загубата, това е Куртоа.

Загуба от Шахтьор в ШЛ (0-2)
Марсело не играе нито минута.

Тук да се чете внимателно, защото не налагам мнение, а изказвам мнение :lol: :arrow: нямам идея дали Марсело е най-слабото звено в защитата на Реал, но за загубите през 2020-а на Реал други хора в защитата имат доста по-голяма персонална вина като гледам какво се е случвало пред вратата на Реал :lol:
Марсело за миналия сезон има доста мачове с победи и няколко чисти мрежи, приносът му в атака е доста по-голям от този на Менди (голове и асистенции). Менди за 50 мача има един гол и 4 асистенции за Реал, Марсело има два гола и 8-9 асистенции в последните си 30-на мача за Реал от миналия и този сезон.

Заключение: през анатомията ми е и за Марсело, и за Менди, и за резултатите на Реал, въпреки че уважавам клуба, както и Марсело, защото Марсело е легенда на клуба. Нова година е. На тези фенове на Реал, които смятат, че основният проблем на отбора е защитата пожелавам босовете в Реал да отворят чековата книжка и да купуват защитници през трансферния прозорец, нападатели - друг път.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 01 яну 2021 20:57

Статистиката е показана по такъв начин, че наистина ни дава ясна представа колко зле е защитата на Реал Мадрид, след като всеки е способен да направи фатална грешка, която да повлияе на крайния резултат. Особено Марсело и Варан. Бразилецът мисля, че е участвал във всички загуби на Зидан в Ла Лига, след като французинът се завърна начело на Реал Мадрид.

https://dsport.bg/razrushitelnata-statistika-za-marselo.html

Опитах се да обясня, че Зидан видя проблемите в атака и реши да компенсира това с по-добра защита и му се получи предишната кампания, а през тази изобщо не е така. Миналият сезон Реал допусна общо 25 гола през сезона, а два от тях паднаха в последния кръг, когато беше ясно кой е шампион. През този Реал вече има 15 допуснати попадения след 16 мача.

В Шампионската лига иначе е ясно, че Реал Мадрид вече не е фактор, а представянето като домакин в този турнир ни дава ясна представа, че всичко е точно така.

В колко двубоя Реал Мадрид не успя да отбележи гол, за да твърдим, че атаката е по-виновна?

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 яну 2021 21:22

1914.1902 написа:В колко двубоя Реал Мадрид не успя да отбележи гол, за да твърдим, че атаката е по-виновна?

To това въобще не е показателно дали атаката върви или не върви добре. Може да си вкарал 16 кръга по един гол. Определено атаката ти не върви при това положение. Ако си вкарал по 2-3 гола в 14 мача и в два мача не си вкарал гол, тогава ти е ок нападението за клуб, които изповядва атакуваща философия на игра.

Показателите на защитата и атаката ще се видят в края на сезона, тогава ще видим кой крив и кой прав. А до този момент(16 кръг в Ла Лига) Рамос пропусна повече мачове заради контузия в сравнение с миналия сезон, така че е нормално да има повече нестабилност в отбрана, след като централната двойка защитници не винаги е съставена от двамата титуляри. Нали самите вие си вадихте статистики какво се случва с Реал в Европа, когато Рамос не е на терена? Нормално е и самият Рамос да е нестабилен, когато се връща след контузия. Така че, ако Варан и Рамос са здрави и играят, защитата най-вероятно ще е ок в повечето двубои, поне в Ла Лига.

A това е нищо и половина като писание, сори 8-) Толко и толко загуби били с Марсело в състава, па толко и толко без него в състава :lol: Разсъждение на дете от 5 клас. А че в тия мачове Рамос или Варан е отсъствал или Куртоа е правил груби грешки. Или заместникът на Куртоа е правил груби грешки, които са причина за загубите :?: Няма братче. Не се гледа индивидуалната игра на всеки футболист, а дали Марсело присъствал сред 11-те титуляри или не :lol: Вадите мачовете, казвате такива и такива са грешките на Марсело, които водят до загубата на Реал и веднага се съгласявам с разрушителната статистика за Марсело. Ама като гледам за 2020-а, Марсело може да се приеме, че е с основна вина за 2 от 10-те загуби, другото е все "шедьоври" на вратарите и централните защитници :lol:

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 01 яну 2021 22:35

Groucho написа:

A това е нищо и половина като писание, сори 8-) Толко и толко загуби били с Марсело в състава, па толко и толко без него в състава :lol: Разсъждение на дете от 5 клас. А че в тия мачове Рамос или Варан е отсъствал или Куртоа е правил груби грешки. Или заместникът на Куртоа е правил груби грешки, които са причина за загубите :?: Няма братче. Не се гледа индивидуалната игра на всеки футболист, а дали Марсело присъствал сред 11-те титуляри или не :lol: Вадите мачовете, казвате такива и такива са грешките на Марсело, които водят до загубата на Реал и веднага се съгласявам с разрушителната статистика за Марсело. Ама като гледам за 2020-а, Марсело може да се приеме, че е с основна вина за 2 от 10-те загуби, другото е все "шедьоври" на вратарите и централните защитници :lol:

Не ми се занимава с дървени философи, ама въпрос за размисъл - защо въпросната защита не греши, когато играчът Х не е част от нея при това в много, много по-тежки двубои с много по-стойностни съперници. Как се гради една защитна линия в дългосрочен план - единствено на индивидуалности ли се разчита или доста важен е синхронът, разбирателството между хората в нея, вярата(убедеността), че човекът до теб в защитата ще си свърши работата поне в 18-19 от 20 случая и вместо да мислиш как да се оправяш с потенциални 2-3-ма човека от противниковата атака, ще можеш да се концентрираш върху този, за който отговаряш. Какво се случва, когато вместо в 18-19 от 20 случая, човекът до теб в защитата се справя в грубо около 50% от тях, за останалите трябва ти да си отговорен и да имаш 4 крака и две глави? Каква е ролята на всеки един играч в зоновата защита при четирима в постройка и какво се случва, когато единият от тях е тотална, абсолютна дупка. И т.н, и т.н все риторични въпроси.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 яну 2021 22:49

bubka написа:Не ми се занимава с дървени философи...

По това си приличаме.

bubka написа:И т.н, и т.н все риторични въпроси.

Дам, ето още един хубав реторичен въпрос: Марсело вуду ли правеше на тия около него, че да правят елементарни грешки? На Варан да си вкарва автоголове, на Тибо и заместника му да правят нескопосани спасявания и да подават на противника, на Рамос да прави индивидуални грешки, докато се пробва да изнася топката от наказателното поле :?:
Всичко, което съм описал по-горе за загубите през 2020-а, в които е участвал Марсело :?:

Хубави, хубави, реторични въпроси :!: :lol:
А гранде нападателите? Да не могат да вкарат два гола на Кадис, та поне веднъж да измъкнат колегите си в защита :?: :lol:
Хубави, хубави, реторични въпроси :!: :lol:

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 01 яну 2021 22:56

Groucho написа:A това е нищо и половина като писание, сори 8-) Толко и толко загуби били с Марсело в състава, па толко и толко без него в състава :lol: Разсъждение на дете от 5 клас. А че в тия мачове Рамос или Варан е отсъствал или Куртоа е правил груби грешки. Или заместникът на Куртоа е правил груби грешки, които са причина за загубите :?: Няма братче. Не се гледа индивидуалната игра на всеки футболист, а дали Марсело присъствал сред 11-те титуляри или не :lol: Вадите мачовете, казвате такива и такива са грешките на Марсело, които водят до загубата на Реал и веднага се съгласявам с разрушителната статистика за Марсело. Ама като гледам за 2020-а, Марсело може да се приеме, че е с основна вина за 2 от 10-те загуби, другото е все "шедьоври" на вратарите и централните защитници :lol:

Статистиката се отнася за Ла Лига, ако четеш внимателно. Не знам къде си изброил загубите без него, но явно си го направил много грешно.
Като включим другите турнири може да намериш загубите.
Не виждам смисъл повече да се занимавам, все едно да тръгна да коментирам така подробно Милан, без да съм гледал мачовете на този отбор.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 яну 2021 23:06

1914.1902 написа:Статистиката се отнася за Ла Лига, ако четеш внимателно. Не знам къде си изброил загубите без него, но явно си го направил много грешно.
Като включим другите турнири може да намериш загубите.
Не виждам смисъл повече да се занимавам, все едно да тръгна да коментирам така подробно Милан, без да съм гледал мачовете на този отбор.

Ама, разбира се. Не може да коментираме мачовете, защото не съм от Реал. Па, недей се занимава, като не виждаш смисъл :lol:

Ето, ако имаш да пишеш нещо за тия четири мача от този сезон в Ла Лига, пиши.
(Ако искаш вади и казвай за мачове и от миналия сезон в ЛЕ. Ама конкретно за мач, с грешките на Марсело, които са довели до загуба)
Ако не искаш да пишеш конкретно за мачовете, не ме занимавай, да, ще съм ти благодарен.
Те, след като не си видял какво съм писал по-горе :arrow:

Загуба от Леванте в Ла Лига (0-1)
Гол за Леванте отдясно на защитата на Реал.
Не знам на кой е основната вината за гола на Леванте, ама със сигурност не е на Марсело задача да пази деясната зона.
При 0-0 Марсело извежда сам срещу вратаря на Леванте Азар, Азар пропуска да вкара.
Най-висока оценка в мача за Реал: Марсело

Загуба от Бетис в Ла Лига (1-2)
Реал изравнява с дузпа заради нарушение срещу Марсело.
Сменен в 55-а минута. Вторият гол за Бетис пада, след като Марсело не е на терена.
Основна вина за първи гол: Рамос, замотава се в притежанието и не изчиства топката от наказателното поле
Основна вина за втория гол на Бетис: Менди и централните защитници.
Най-ниски оценки в защитата: Менди и Рамос. Ако някой еднолично трябва да носи вина за тая загуба, това със сигурност е Рамос.

Загуба от Кадис в Ла Лига (0-1)
Основна вина за гола на Кадис носи Рамос според мен - неправилно се позиционира и изпуска човек да излезе сам срещу Тибо.
Но Рамос има и едно изчистване от голлинията, което донякъде компенсира грешката му за гола. Все тая.
Най-ниска оценка от защитниците - Марсело.
Явно е бил зле. Друг е въпросът какво точно са играли нападателите на Реал срещу супергранда Кадис, че да не могат да компенсират тоя допуснат гол от колегите им в защита.

Загуба от Алавес в Ла Лига (1-2)
Първият гол за Алавес е от някаква дузпа, която не е много ясно дали съществува.
50-50 за удар в ръката на Начо според мен. След това Куртоа подарява втория гол на Алавес с нескопосан пас и опразнена врата.
Общо взето едни и същи ниски оценки на Куртоа, Начо и Марсело в защита. Но тук ако има най-виновен за загубата, това е Куртоа.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 01 яну 2021 23:09

Чети какво написах вчера:

''Загубите през този сезон: Куртоа подарява гол на съперника и губим с 1:2 (Алавес); Васкес, Рамос и Марсело правят общо три дузпи, Варан си вкарва автогол и губим с 4:1 (Валенсия), т.е. защитата влияе изключително много на крайния резултат. Ще се съглася с теб, че атаката беше виновна да паднем от Кадис с 0:1.''

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 яну 2021 23:16

1914.1902 написа:Чети какво написах вчера:

''Загубите през този сезон: Куртоа подарява гол на съперника и губим с 1:2 (Алавес); Васкес, Рамос и Марсело правят общо три дузпи, Варан си вкарва автогол и губим с 4:1 (Валенсия), т.е. защитата влияе изключително много на крайния резултат. Ще се съглася с теб, че атаката беше виновна да паднем от Кадис с 0:1.''

Пич, сега за какво говориш? Защото осъждаме общо-взето две теми.
1 Марсело
2 Дали защитата или нападението е по-големият проблем в Реал.
А, изясни си какво точно искаш да обсъждаме и тогава пускай статистики.
Прочел съм какво си писал.

Това :arrow:

Е детско интерпретиране на статистиката на Марсело. Да се повторя ли пак? Не може да се прави така статистика за футболист в колективен спорт. В половината от тия загуби с Марсело титуляр вратарите правят грешки и играят резервни защитници в центъра на отбраната. Е, голямо чудо е, че Реал е паднал и Марсело е бил титуляр. Изясни коя от двете теми искаш да обсъждаме и така.

Да, прочел съм какво си написал. Съгласен съм и аз. Но! Алавес и Валенсия са две срещи.
Това не е кой знае какво. Две от 16. Да бяха поне четири срещи от 16 с толкова посредствени действия на задните хора щях да се съглася, ама две... Ще следим до края на сезона, тогава ще стане ясно и няма да има проблем да призная, че ти си бил прав, ако защитата на Реал почне да се дъни. Ама, хайде да изчакаме края на сезона за това нещо.
Последна промяна от Groucho на 01 яну 2021 23:23, променено общо 1 път.

Върни се в “Архив”