Шампионска лига - сезон 2018/2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

CSKA69
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон 2018/2019

Мнениеот CSKA69 » 13 фев 2019 23:58

Иначе стига съм приказвал за чуждите треньори... Редно е да драсна няколко реда за Сантяго Солари, който напълно опровергава първоначалното ми съмнение дали е способен да се справи на поста старши-треньор на Реал Мадрид ;) Перфектно проведен мач от него тази вечер и като тактика и като смени и като мотивация към отбора :idea: Аржентинецът показва необходимата зрялост, така че му пожелавам успех и късмет по пътя към четвъртата поредна КЕШ 8-)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 14 фев 2019 00:09

kingofpop написа:колко глупости на едно място си написал :mrgreen: :mrgreen: да казваш червените на Перси и Пепе като подкрепа си е ....да не казвам какво още повече, че за мен и двата си бяха напълно заслужени....влизането на Пепе предполагам не си кьорав колко е опасно.....само с Челси съдиите ни класираха от отборите, които си изброил.....иначе нищо не казваш за мачовете с Интер гола от засада на Милито и на реванша отменения гол заради играта с ръка на ЯЯ, тогава никой не разбра защо го отмениха и каква игра с ръка беше свирена тогава :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: да не говорим пък за мача с Байерн първия мач верно, че ни убиха, ама 2 от головете им бяха от видни засади тогава

И 2006-а никой не разбра защо отмениха гола на Шевченко на "Камп Ноу", мистерия до мистерия.

Не се и съмнявам, че за барселонците червените картони на Перси и Пепе са напълно заслужени. Не е нужно аз да казвам нещо за мачовете с Интер, болшинството фенове на странични отбори, различни от Реал и Барселона са го казвали през годините. Отиваш в раздел "Архив" на форума, намираш темите за мачовете и четеш, ако ти е интересно. Говорим само за сезоните, в които Барселона е краен победител в турнира. Иначе могат да се вадят и суарески срещу ПСЖ при знамените обрати, дузпи срещу Милан на "Камп Ноу" при топка, която не е в игра и т.н. Ако мислиш, че имате очи да ревете срещу съдийство в мачове на Реал, ревете.

Липсата на опит си каза думата при Аякс. Холандците играха добре, можеха спокойно да стигнат до победата. Реал се класира напред, но според мен ще отпаднат в следващия кръг, ако нямат късмета да изтеглят Рома/Порто или евентуално Атлетико на жребия за четвъртфиналите. В средата на терена според мен не седят добре нещата за Белите, Модрич и Кроос не са на нивото, на което се представяха в предишните сезони. И срещу Барселона за купата, и днес халфовата линия на Реал не успяваше да наложи добър контрол върху топката през по-голяма част от времето.
Последна промяна от Groucho на 14 фев 2019 00:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 14 фев 2019 00:13

Пепе, че е правил глупости, това е факт- то и заради това репутацията му е такава, въпреки че последните сезони в Мадрид нямаше много картони, но онова влизане срещу Алвеш беше за не повече от жълт, при това никак не бе и задължителен, зависи от начина на свирене на съдията.

Солари стегна отбора, защото пое състав който започна да играе пак така, както е играл през последните няколко години, като запълни две-три основни позиции с момчета от школата, които се оказаха отлични футболисти, поне към момента това показват като качество на играта си, плюс Винисиус.

Лопетеги се опита да промени драстично този стил, както и Сари прави в момента с Челси. Явно този преход е доста болезнен при такива отбори и често води до уволнение, ако не се прояви търпение към треньора, което отваря въпроса- къде би бил Почетино при сегашните обстоятелства в някой по-взискателен отбор, или Гуардиола при липсата на определени сериозни финансови инжекции.

Твърде е праволинеен(позиционният футбол), твърде много задържа топката и позволява на съперника да се прегрупира така както на него му е удобно. Трябва огромна класа и много внимание и търпение, но дори и в такава среда, Гуардиола вече един път брутално се провали, а в момента чакаме да видим какво ще сътвори със Сити.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 14 фев 2019 00:18

Добър мач в Амстердам.
Много динамика, уникална атмосфера и красив футбол - това искаме да гледаме.
Аякс играха напълно според очакванията ми, Реал една идея по-слабичко, но пък им върза.
Съдийството и резултата няма да коментирам, защото не виждам особен смисъл, но реваншът е все още отворен.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 14 фев 2019 00:23

Аякс е много симпатичен отбор и ме е яд, че се паднаха с Реал.
Играчът на Аякс си беше в засада и в същото време влияе на играта. Правилно отменен гол.

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 14 фев 2019 00:31

Работата е там, че ако беше в другото наказателно тая ситуация, голът най-вероятно щеше да бъде зачетен или поне нямаше да се обърне толкова внимание. Чудеха се какво да отсъдят, само и само да отменят гола. Да, на Куртоа му се пречи да стигне до топката, така че би трябвало да се свири нарушение, а те какво, оставиха засада? :lol: От 100 кладенеца вода, само и само да се намери причина да бъде отменен гола. По-скоро правилно решение, но както писах и в темата за мача, не съм 100% сигурен в него.

Само едно не знам - защо феновете на Реал и Барса водите тоя спор, след като отборите ви са най-облагодетелстваните от съдийски решения в историята на ШЛ? :mrgreen:

Колкото ситуации от минали мачове може да се извадят за единия, толкова и за другия. При всички положения са много повече съдийските подаръци за тези два клуба, в сравнение с всички останали в турнира.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 14 фев 2019 00:35

Респект за Тотнъм! Второто полувреме си поиграха на котка с мишка с Дортмунд! С малко късмет могат да стигнат до любимите им 1/2 финали!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 14 фев 2019 00:41

Видя се и колко зависими са Тотнъм от английския ботушар, в смисъл по-добри са без него. Ако съм на мястото на Леви лятото ще кеширам.
Дортмунд е хубаво да не се раздвояват. В Германия имат титла да печелят.
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 14 фев 2019 00:41

Аякс тази година показват, че като цяло холандското първенство изглежда леко подценено. Показаха стойностен футбол, макар че като гост може да изпитат доста по-сериозни затруднения.

Това момче- Хаким Зийех, винаги когато съм го гледал очарова. И на световното игра доста забележимо. Може просто да съм му попадал все на силни мачове, но слаб такъв не съм му гледал.

Не е сериозно да се дискутира какво щяло да бъде, при условие че ВАР си е свършил отлично работата. Значи трябвало да ощетят Реал, само заради това че е имало вероятност ситуацията да се подмине, ако е била в другото наказателно поле.

Извинявай, за това че не съм съгласен да ставам мъченик, заради някакво предположение. :lol:
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 14 фев 2019 00:51

Furious_Monk написа:Не е сериозно да се дискутира какво щяло да бъде, при условие че ВАР си е свършил отлично работата. Значи трябвало да ощетят Реал, само заради това че е имало вероятност ситуацията да се подмине, ако е била в другото наказателно поле.

Нищо подобно. Казвам само, че трудно биха отменили такъв гол, ако беше в полза на Реал, точно както трудно щяха да дадат дузпа на Ювентус миналата година, ако ситуацията беше срещу вас. Все тая, да приемем, че си прав. Ще има още много дискусионни ситуации, след които ВАР ще стане обект на много по-сериозни критики и коментари.

ПП. 3 от 8-те четвъртфиналисти изглеждат ясни. Дортмунд изглежда съвсем отписа ШЛ, за да се бори за титлата. Юнайтед без Погба ми се струва нереално да постигнат какъвто и да е обрат в Париж и остават Аякс... Едва ли ще играят така и на Бернабеу, симпатяги са, нахъсани, млади момчета, но не им е дошло времето още и за жалост едва ли ще дойде. На лято сигурно ще направят доста тлъста пачка от трансфери - единият вече е факт.
Последна промяна от KOPScousers на 14 фев 2019 00:56, променено общо 1 път.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”