Зимна селекция на "Армията" - 2014/2015

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Зимна селекция на "Армията" - 2014/2015

Мнениеот Кашчей » 25 яну 2015 22:34

Red Warrior написа:
Кашчей написа:
Red Warrior написа:
Logical person написа:
Red Warrior написа:Трябва да се разделим с някои от халфовете. С тази бройка не можем да останем.

Защо ?

Ние сме единствените фенове на света, които реват че отбора има много футболисти. Повечето отбори по Европа имат по 8-9 ЦЗ, и по 10-12 вътрешни халфа. И се чудят каква магия да направят за да си вземат още.

Може да ми кажеш кои са тези отбори и футболисти като имена, защото лично аз не се сещам. :? В това финансово състояние не можем да поддържаме повече от 24-ма футболисти в първия отбор - по двама на пост, с изключение на вратарския и поста на център-нападател, където трябва да имаме по трима на пост. Другите трябва да се попълват от школата, ако има нужда. Така виждам аз нещата.

Доколкото имам спомен, в момента максималният разрешен брой на картотекирани футболисти в един отбор у нас е 25, та ти си много прав в числото, което си дал.

Не съм сигурен, че това е изискване за "А" група. Мисля, че за евротурнирите изискването беше 25 картотекирани.

Изпълкомът на БФС взе решение за увеличаване на броя на чужденците в клубовете от „А“ група.

Така от сезон 2014/2015 всеки отбор може да картотекира петима играчи от страни извън Европейския съюз, трима от които могат да бъдат едновременно на терена в срещите от първенството.

Досега във всеки състав от елита можеха да бъдат картотекирани максимум трима чужденци. Ограничава се и общият брой на картотекирани футболисти във всеки състав до 25, като към това число могат да бъдат заявени неограничен брой юноши, родени след 1 януари 1993 година.

Това дава отговор и на един въпрос, отпреди две-три седмици, дали чужденците извън ЕС са 3 или 5 в момента.

http://..net/2014/06/03/%D1%83%D ... %BF%D0%B0/
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 25 яну 2015 23:03

Аз смятах, че Бъркляча е излишен, но щом се взима, вероятно е планирано да се продаде/освободи някой измежду Галчев и Еденилсон. Дано да бъде продажба, за да влязат все пак някакви приходи. Иначе не виждах причина двамата да не останат - първият през тази есен направи може би най-силния си период за нас, а вторият върши много работа и според мен остава недооценен. За Фортеш си мисля, че едва ли идва заради напускането на Карачанаков - по-скоро очаквам и някое от сегашните ни крила да бъде продадено. Привличането на Николич не означава задължително продажба на Буш - добре е да имаме трима нападатели. Уваренко е логично попълнение, при положение че Колев скоро спира.
Но щом има ограничение за 25 души, то при всички положения ще има напуснали. Аз в момента ги изкарвам 28 - 25, които memnto е изброил по-горе, и към тях прибавям Господинов, Крачунов и Витанов. Ако броим и Колев, стават 29. И да го нямаше ограничението, това е прекалено голяма бройка. При всички положения един вратар е излишен и допускам, че Колев още сега може да приключи. Вътрешните халфове ги изкарвам 8 човека за 3 позиции, така че поне един също може да напусне. 5 централни защитници не са чак толкова много - още повече, че Причиненко уж по начало се води опорен халф. (Тогава пък стават 9 вътрешни халфове.) Доста сме зле откъм бекове обаче - на мен лично ми се струва, че Попов и Супусепа нямат място в отбора, а вместо тях трябва да имаме по 1 нов за всеки бек. От крилата и нападателите няма да се учудя да продадем някого, макар че лично на мен не ми се иска - за нуждата от трима нападатели вече споменах, а 5 крила не са прекалено много, като се има предвид, че Стоянов има продължителни проблеми, а на Неманя може да се наложи да бъде бек, ако Кукоч напусне или продължи да играе несериозно. Различни неща са обаче какво на мен ми се иска и какво реално ще става, пък и в момента не сме в позиция да отказваме евентуални добри оферти за водещи играчи.
Последна промяна от Udoji90 на 25 яну 2015 23:16, променено общо 3 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 25 яну 2015 23:12

На пръв поглед сме доста неб.алансиран състав,но да видим на втори и трети какво ще бъде.Иза мен това е най-силният сезон на Галчев ЦСКА,но освен в Симитли за без пари едва ли другаде бихме могли да го пласираме,все пак вече си е на годинки.
п.п.Причиненко ми е любопитно дали ще го пробват като опорен все пак. :
Последна промяна от гражданин от село на 26 яну 2015 00:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 26 яну 2015 00:39

Udoji90 написа:Аз смятах, че Бъркляча е излишен, но щом се взима, вероятно е планирано да се продаде/освободи някой измежду Галчев и Еденилсон. Дано да бъде продажба, за да влязат все пак някакви приходи. Иначе не виждах причина двамата да не останат - първият през тази есен направи може би най-силния си период за нас, а вторият върши много работа и според мен остава недооценен. За Фортеш си мисля, че едва ли идва заради напускането на Карачанаков - по-скоро очаквам и някое от сегашните ни крила да бъде продадено. Привличането на Николич не означава задължително продажба на Буш - добре е да имаме трима нападатели. Уваренко е логично попълнение, при положение че Колев скоро спира.
Но щом има ограничение за 25 души, то при всички положения ще има напуснали. Аз в момента ги изкарвам 28 - 25, които memnto е изброил по-горе, и към тях прибавям Господинов, Крачунов и Витанов. Ако броим и Колев, стават 29. И да го нямаше ограничението, това е прекалено голяма бройка. При всички положения един вратар е излишен и допускам, че Колев още сега може да приключи. Вътрешните халфове ги изкарвам 8 човека за 3 позиции, така че поне един също може да напусне. 5 централни защитници не са чак толкова много - още повече, че Причиненко уж по начало се води опорен халф. (Тогава пък стават 9 вътрешни халфове.) Доста сме зле откъм бекове обаче - на мен лично ми се струва, че Попов и Супусепа нямат място в отбора, а вместо тях трябва да имаме по 1 нов за всеки бек. От крилата и нападателите няма да се учудя да продадем някого, макар че лично на мен не ми се иска - за нуждата от трима нападатели вече споменах, а 5 крила не са прекалено много, като се има предвид, че Стоянов има продължителни проблеми, а на Неманя може да се наложи да бъде бек, ако Кукоч напусне или продължи да играе несериозно. Различни неща са обаче какво на мен ми се иска и какво реално ще става, пък и в момента не сме в позиция да отказваме евентуални добри оферти за водещи играчи.

Попов и Супусепа имат договори, затова не можем да вземем други на тяхно място. На Супата дори мисля, че е 3 годишен. :roll: Иначе съм съгласен, че имаме нужда от по-класни бекове за конкуренция на Кукоч и Василев. Галчев, Бергонси и Крачунов ги споменах, тъй като за мен са лимитирани, да не кажа посредствени футболисти. Подобно на първите двама. Може би Галчев е направил най-силният си полусезон в ЦСКА, но мисля, че доста сме занижили критериите, ако мислим, че така трябва да изглежда един халф. Прекалено дълго в ЦСКА се задържа една посредствена прослойка от футболисти, но може би е заради моментното ни финансово състояние. Дори при покупка на футболисти може да се сгреши, пък камо ли при привличане на свободни агенти. Крилата не са ни толкова много, особено след напускането на Карата. Стоянов както спомена е постоянно контузен, а Силва ту остава, ту заминава. Ако нещата се развият при двамата в посока да не могат да играят за ЦСКА няма да се учудя да викаме по спешност от Добруджа Радой Божилов. За новите попълнения нямам впечатление, тъй като мачовете бяха в работно време и не съм ги гледал. Може би съфорумците, могат да кажат повече за тях.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 26 яну 2015 02:46

Ами от новите засега бих отличил само Фортеш- първият мач игра вдясно, на следващия ден отляво и мисля, че на втората позиция игра по-успешно. На пръв поглед създава добри впечатления така, но едно са контролите, а съвсем друго официалните мачове. :) Добре се движи с топката, комбинира с всички без притеснение, има и техника, стреля и отдалеч, но прави и дузпички за противника, което си е проблем. :) Николич не ми хареса изобщо, но удари една греда. ;) По високите етажи ще мачка! :)

За Буш съм раздвоен- по-скоро не трябва да го продаваме, първите два мача ми се видя един от най-слабите, а тоя Супусепа дори се изненадах, че още е в отбора- груб, слаб, недодялан. Едва ли ще го бъде дълго при нас!

Другият най-слаб беше Тони Силва- да стегне малко в кръста, че да можем да излъжем Бешикташ, че е класен! :lol:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 26 яну 2015 09:28

Вальо, мисля, лятото да приключва курса :roll: Нещо много взе да става "разговорлив" и той :roll: До юни му е договора и според мен, не трябва да се продължава ... Задължително трябва да се знае кой е шефа ;) Колкото до играчите - един опорен халф трябва да си замине, ще видиме кой ще е, но е добре да не е Сънди, колкото и неориентиран на моменти да е той ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 яну 2015 10:46

memnto написа:И като ни нашарят с картони титулярните ни дефанзивни халфове, а те ще го правят във всеки мач, ще се хванем за палците. :lol:
Супусепа си е алтернатива за бека, няма друг. Да, Венци може и там да играе, не е ляв.
Съгласен съм за само един от деф. халфове да бъде продаден. :)

В случай на нужда, Неманя може да го играе и като бек... Ако не се лъжа, първите си мачове в ЦСКА ги започна точно като лея бек.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 26 яну 2015 10:48

RedeviL написа:
boabbb написа:Вальо, мисля, лятото да приключва курса :roll: Нещо много взе да става "разговорлив" и той :roll: До юни му е договора и според мен, не трябва да се продължава ... Задължително трябва да се знае кой е шефа ;) Колкото до играчите - един опорен халф трябва да си замине, ще видиме кой ще е, но е добре да не е Сънди, колкото и неориентиран на моменти да е той ...

Абсолютно! Томов много точно му го каза- да не се прави на синдикален лидер, защото работата му е съвсем друга. "Значи, засега всичко било нормално, но да се надяваме, че и за в бъдеще щяло да бъде така"... Чакай малко, бе пич! Кой си ти, че да коментираш финансово състояние, заплати и т.н. Като не ти харесва нещо в клуба- пътя, чантата и... да те нема!

В Локо Сф е широко, и него ще вземат :mrgreen: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 яну 2015 10:55

boabbb написа:Вальо, мисля, лятото да приключва курса :roll: Нещо много взе да става "разговорлив" и той :roll: До юни му е договора и според мен, не трябва да се продължава ... Задължително трябва да се знае кой е шефа ;) Колкото до играчите - един опорен халф трябва да си замине, ще видиме кой ще е, но е добре да не е Сънди, колкото и неориентиран на моменти да е той ...

Абсолютно! Томов много точно му го каза- да не се прави на синдикален лидер, защото работата му е съвсем друга. "Значи, засега всичко било нормално, но да се надяваме, че и за в бъдеще щяло да бъде така"... Чакай малко, бе пич! Кой си ти, че да коментираш финансово състояние, заплати и т.н. Като не ти харесва нещо в клуба- пътя, чантата и... да те нема!

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 26 яну 2015 12:37

RedeviL написа:

Доживях и това.

Върни се в “Архив”