Red Warrior написа:Кашчей написа:Red Warrior написа:Logical person написа:Red Warrior написа:Трябва да се разделим с някои от халфовете. С тази бройка не можем да останем.
Защо ?
Ние сме единствените фенове на света, които реват че отбора има много футболисти. Повечето отбори по Европа имат по 8-9 ЦЗ, и по 10-12 вътрешни халфа. И се чудят каква магия да направят за да си вземат още.
Може да ми кажеш кои са тези отбори и футболисти като имена, защото лично аз не се сещам.В това финансово състояние не можем да поддържаме повече от 24-ма футболисти в първия отбор - по двама на пост, с изключение на вратарския и поста на център-нападател, където трябва да имаме по трима на пост. Другите трябва да се попълват от школата, ако има нужда. Така виждам аз нещата.
Доколкото имам спомен, в момента максималният разрешен брой на картотекирани футболисти в един отбор у нас е 25, та ти си много прав в числото, което си дал.
Не съм сигурен, че това е изискване за "А" група. Мисля, че за евротурнирите изискването беше 25 картотекирани.
Изпълкомът на БФС взе решение за увеличаване на броя на чужденците в клубовете от „А“ група.
Така от сезон 2014/2015 всеки отбор може да картотекира петима играчи от страни извън Европейския съюз, трима от които могат да бъдат едновременно на терена в срещите от първенството.
Досега във всеки състав от елита можеха да бъдат картотекирани максимум трима чужденци. Ограничава се и общият брой на картотекирани футболисти във всеки състав до 25, като към това число могат да бъдат заявени неограничен брой юноши, родени след 1 януари 1993 година.
Това дава отговор и на един въпрос, отпреди две-три седмици, дали чужденците извън ЕС са 3 или 5 в момента.
http://..net/2014/06/03/%D1%83%D ... %BF%D0%B0/