acmilan написа:Разбира се, че за Синята коалиция. Само крайно неосведомени и злонамерени хора могат да слагат Костов в един кюп с БСП, ДПС, Борисов или Симеон. Благодарение на Костов България е член на ЕС и НАТО, бе върната собствеността на хората, създадена пазарната икономика в България, стабилизирана финансовата система на страната, съществуваща и до днес, благодарение на зададените рамки, бе преодоляна хиперинфлацията, доходите бяха вдигнати между 3 и 4 пъти по време на мандата. Абсолютна лъжа е, че той е виновен за цената на тока от двете Марици. Той подписва договор за модернизация на централите, цената на тока се договаря с ДКЕВР, което се случва през 2002 и 2005 г., ако тогава на власт е бил Костов, поправете ме, явно нещо съм забравил. Монополите в България бяха създадени и покровителствани от Симеон Сакскобурготски, Сергей Станишев, Ахмед Доган и Бойко Борисов. Благодарение на изброените съществуват частните монополи, т.нар. ЕРП-та, благодарение на тях България купува скъп газ от Русия, благодарение на тях отидоха на вятъра 3 млрд. за малоумните проекти Белене и Цанков камък, което на практика фалира НЕК, благодарение на всички тях са тези безумни сметки на ток, няма добавка Костов в тях, това е поредният мит на прехода, чиято цел е да се каже, че всички са маскари. Днес Борисов подава оставка под натиск от улицата, навремето това стори Виденов, Станишев, Симеон и Доган през 2005 не го направиха, въпреки протестите, участие в които взе и моя милост. Аз не смятам, че тези хора имат моралното право да искат повече властта. Аз не смятам, че е нормално хората, които направиха България втора ръка член на ЕС, монополизираха водещите отрасли в нея, убиха малкия и среден бизнес и пролетаризираха населението отново могат да се слагат в един кюп с Костов. Просто не е сериозно и само човек, който вярва в митове и легенди, може да го прави. Управлението на ГЕРБ е абсолютен провал. Борисов оставя България в криза - блокирани институции, опоскан под критичния минимум държавен резерв, смазан бизнес, сериозно намаляване на покупателната способност на населението. Оставката е отчаян ход за спасение, организираните протести в негова подкрепа жалък ход. Оставя си вратичка да се завърне на бял кон след изборите. Лично според мен следващият кабинет няма да е строго партиен, няма конфигурация, която да събере мнозинство. Прогнозата ми е, че премиер на страната след изборите ще бъде Кристалина Георгиева - еднакво удобна и приемлива за всички проекти на БКП. За служебния кабинет не знам кой изобщо би се навил в тази ситуацията, тежка отговорност пада върху Плевнелиев, ето още една тотална грешка на ГЕРБ да направят президент човек, който няма нищо общо с политиката.
Само не видях по каква причина намеси Бойко Борисов при всички останали, а изключи Костов. Костов приватизира огромен процент от предприятията в България с прословутите 10 процента на Божков, ако познаваш варненци можеш да питаш някой кой е Христо Кирчев и кой е Добрин Митев. Те провалиха СДС във Варна и станаха причина Кирил Йорданов да стане кмет, а Варна бе изцяло синя тогава. И пак ще кажа-хубаво е, когато се коментира, когато искаш да привлечеш хора към твоята идея да говориш истини. Аз признавам, че Костов направи доста за България, защото съм реалист и я вдигна от дъното и няма как да не му го призная, но и него, както и Герб мога да го окачествя като по-малкото зло... Той разцепи СДС-то и го свали от сцената, което е огромна негова грешка... Баща ми бе член на тази партия и мога да говоря за тях от тук до края на света. Ще ти спомена и още едно име-може да се информираш за него-какъв е, какво е направил, къде е сега. Казва се Янко Станев... А Бойко Борисов си изпати именно заради тези монополи-предварително подписани договори, които той подцени в някаква степен. Неща, които той не е направил му донесоха тези негативи, но и той носи вина, защото трябваше да обърне на тези неща по-голямо внимание, а не да си почива човекът в почивните дни...