Шампионска лига - 2016/17

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Re: Шампионска лига - 2016/17

Мнениеот sapio0o » 13 дек 2016 00:47

smoothc написа:Най-устойчива по своите мащаби си остава английската експанзия в периода 2005-2012. :)
Всеки един от топ отборите на Висшата лига игра поне един финал - Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал, като три от тях вдигнаха трофея.

Но пък нямате три поредни шампиона откак създадоха новата лига под името "Шампионска". :lol: За същия период видяхме три изцяло испански финали. Знаеш ли коя нация се пада най-успешна в европейските клубни турнири?
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 13 дек 2016 00:56

То така ама...поне съвестта ни е чиста, че английските отбори напълно сами постигнаха всички тези успехи, защото в крайна сметка винаги са имали едно на ум срещу статуквото на УЕФА и стремежът им да поставят винаги на пиедестал Реал и Барселона, за който Платини дори открито спомена преди време.
И неслучайно през последните няколко години, т.нар.топ скандални моменти бяха с участието на английски отбори.
Като почнеш от Челси и Йовребро през 2009 до Юнайтед и Чакър през 2013.
Представи си за каква устойчивост става въпрос!
38 мача се бъхтят, без зимна пауза, в среда на мащабна конкуренция и озверели отбори от 2-ро и 3-то ниво и пак достигаха най-високите нива в Шампионската лига.
А Реал, Барселона + Байерн Мюнхен...играят макс 10 трудни мача на сезон, през останалото време си перат с 3+ гола разлика, зимната пауза пристига като по поръчка, тъкмо да презаредят батериите за пролетта, като стане напечено във фазата на елиминациите съдиите удряха по едно рамо(в случая визирам Барса и Реал) и така...
В никакъв случай не омаловажавам успехите им, но реалността е такава, че светът на Висшата лига е убийствено сложен и това е една от причините, поради която не можем да наблюдаваме и абсолютна доминация на английските отбори.
Последна промяна от smoothc на 13 дек 2016 01:10, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
marchisio
Контакти:

Мнениеот marchisio » 13 дек 2016 00:59

smoothc написа:Че как да не е доминация?
2007 - полуфинал
2008 - финал
2009 - финал
2010 - 1/4 финал
2011 - финал

p.s.
Една от косвените причини за тази доминация е, че по същото време Челси и Ливърпул също бяха на високо ниво, което допринесе допълнителен импулс за надмощие.
p.s.
В преките двубои срещу Вас също доминираме :)

Е като научиш какво е доминация ми звънни. При положение че от сумати години шампиона е различен да ми говориш за доминация е смешно. Па и тоя 1/4 финал такава доминация е било заеби ...
Ако можеш и да покажеш с какви отбори сте играли съответните сезони ще съм ти благодарен.
И не се опитвам да се заяждам, да знаеш.
[center]"Nothing is too ugly for this world, I think it’s just that people pretend not to see.”[/center]

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 13 дек 2016 01:01

Excuses.....

Добре, ами на национално ниво ? И там ли искат да поставят Реал и Барса на пиедестал ? :lol: Според мен се пестят англичаните. Под нивото им са такива турнирчета като европейско и световно. Друго са си сблъсъци с Кристъл Палас и Уотфорд. Конкуренция да искаш. :twisted:
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 13 дек 2016 01:14

smoothc написа:...В никакъв случай не омаловажавам успехите им, но реалността е такава, че светът на Висшата лига е убийствено сложен и това е една от причините, поради която не можем да наблюдаваме и абсолютна доминация на английските отбори.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Имаш късмет, че си лягам. Айде, ако искаш утре ще продължим. :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 13 дек 2016 01:22

Е като научиш какво е доминация ми звънни. При положение че от сумати години шампиона е различен да ми говориш за доминация е смешно. Па и тоя 1/4 финал такава доминация е било заеби ...
Ако можеш и да покажеш с какви отбори сте играли съответните сезони ще съм ти благодарен.
И не се опитвам да се заяждам, да знаеш.

Аз знам отлично какво е доминация и в случая тя не се изразява в едностранно печелене на трофея(както ти мислиш), а на цикличност/периодизация на прогреса/устойчивостта.

Питай Байрен за този 1/4 финал! Това е футболът - да изиграеш един от най-добрите си мачове в турнира и да отпаднеш...
После идваха Лион и след това трети пореден финал в Мадрид, срещу Интер на Моуриньо, но...

Отваряш някой сайт и ги виждаш, просто е.

Добре, ами на национално ниво?

Нека не смесваме нещата. Положението тук е много различно и трудно за анализиране/обяснение, дори пред действителността.
Фактът, че Италия надскочи 10-кратно себе си предвид проблемите и статуса на Серия А в периода 2006-2016, само потвърждава думите ми.
Може да прозвучи тъпо, но в моите очи от дистанцията на времето - именно Италия се показаха като най-устойчивият национален отбор.Да, Германия и Испания обраха славата, но италианците ги превъзхождат по доста параграфи.
Звучи налудничаво, но това е моето мнение, мога да дам и аргументи.
Последна промяна от smoothc на 13 дек 2016 01:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 13 дек 2016 01:29

Кое е трудно? Че всичко около Англия и английското се базира на медийни изяви и вие вярвате? Въпреки слабите резултати имате наглостта да се врете, където не ви е работа. После като ви оборят се почват оправданията с трудността на вътрешните първенства. Е, айде прати английски гранд в Испания да видим какво ще сътвори. Филма сме го гледали.

Италия е нация, която уважавам много. Футболните им постижения са велики и на клубно, и на национално ниво. Аз на това мога да кажа доминация. А да си ги чул да се ежат като англичаните, които от своя страна нямат почти никакви аргументи?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 13 дек 2016 01:37

Е, айде прати английски гранд в Испания да видим какво ще сътвори.

Трудната среда на Висшата лига го прави по-адаптивен и устойчив, което несъмнено ще окаже своето влияние, докато за Барселона и Реал, ако ги пуснеш в средата на Висшата лига...Парадоксалното е, че могат да бият грандовете, но
ще се видят в чудо срещу отборите от 2-ро и 3-то ниво, които ще ги мачкат с типичните за английския футбол реквизити - по-твърди единоборства и центрирания/дълги топки, възползване от статичните положения и пр.
Неща, за които Барса и Реал изобщо не са подготвени, просто защото не са го изпитвали, особено в този вид.
Докато за един английски гранд, попаднал в Примера...просто няма какво да го изненада, освен единствено постоянните накъсвания и цигански спорове през 5 минути.

p.s.
Тук е моментът да отбележа, че за толкова години...единствено Селтик измислиха методика, която да пречупи тики-таката на Барселона и да донесе успех - вълна от центрирания, срещу която подчертано дребните играчи на Барселона, просто няма как да се справят. Просто и ефективно!
Последна промяна от smoothc на 13 дек 2016 01:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 13 дек 2016 01:38

О, колко си далече от истината, приятелю.. От телефон съм и ме мързи да пиша. Нека продължим утре, моля. Ще ти оборя всичките аргументи с факти.

smoothc написа:Тук е моментът да отбележа, че за толкова години...единствено Селтик измислиха методика, която да пречупи тики-таката на Барселона и да донесе успех - вълна от центрирания, срещу която подчертано дребните играчи на Барселона, просто няма как да се справят. Просто и ефективно!

Мда, просто и ефективно за 7:0 през този сезон. :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 13 дек 2016 01:57

Не знам колко съм далеч от истината, но със сигурност знам, че в случая ме водиш с минимум 10 обиколки. :)

Ще ти оборя всичките аргументи с факти.

Съмнявам се, че това изобщо може да се случи, особено като ги гледам и повърхностните разсъждения.

Аз съм фен преди всичко на Манчестър Юнайтед, не толкова на английския футбол, които са две коренно различни неща.
Но ако трябва да дискутирам в дълбочина, то няма съмнение, че средата на Висшата лига е най-трудната/устойчивата в професионалния футбол.
Степента на сложност е изключително висока, разнообразието е огромно, традициите играят важна роля, напрежението е най-голямо в сравнение с останалите топ първенства.
Английското първенство олицетворява/синтезира в себе си всички възможни трудности във футболната игра, за която главен индикатор са честите издънки на топ отборите срещу тези от 2-ро и 3-то ниво.
И това естествено не е от вчера или днес, а от десетилетия.
Проста статистика:Погледни колко пъти топ отборите от Испания, Италия, Германия, Франция са се дънили срещу тези категории отбори(2-ро и 3-то ниво) и ги сравни с честотата на издънките при топ отборите от Висшата лига.
Гарантирам, че разликата ще бъде умопомрачителна!

p.s.
Мда, просто и ефективно за 7:0 през този сезон.

Даже и не асимилираш за кой мач става дума, но както и да е.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NRuPgIjbp88[/youtube]

Гарантирам, че разликата ще бъде умопомрачителна!

Върни се в “Архив”