rhaegar написа:Синичко написа:Ти смяташ, че атаката ни не е балансирана и аз ще се опитам да те опровергая с аргументи за тримата ни нападатели в момента:
Коста едва ли има нужда от подкрепа. Предлага КЛАСАТА в нападение, която не сме целяли да вземем от трансфера на Торес. Доведен, за да блести веднага и да ни направи шампиони по подобие на Ван Перси и Юнайтед. Не вярвам, че се съмняваш в неговите качества и затова няма какво повече да кажа за него. Преди 1 седмица върнахме в отбора Дидие и всичко тук беше в еуфория. Не искам да си мисля, че след два слаби негови мача ще настръхнете срещу "36-годишния, неспособен вече за футбол"...Дрогба си е Дрогба, на колкото и да е. Винаги може да вкара на всеки по всяко време във всеки един мач. Да не говорим за психологическите му качества, че е роден победител и т.н. Той си го каза де - не се е върнал, за да се усмихва и да получава поздравления, а да печели. Ако ти се съмняваш, че при евентуална контузия на Коста, Дрогба няма да може да го замести - твоя си работа. Напротив, според мен кралят ще притисне Диего даже и за титулярното място. И стигаме до Торес, вечно дискутирания Торес. На всички е ясно, че никога няма да бъде това, за което беше привлечен. Но вече и не вярвам някой да го очаква от него. Това, което предлага той обаче, е възможността да разполагаме с нападател с малко по-различен профил на игра. Друго предимство е, че от доста време е вече в Челси. И да, доказа се като некадърник, изключвайки отделните му проблясъци. Но за трета цигулка става... Схемата ни е такава, че играем с 1 нападател. Тези тримата са ни напълно достатъчни в този си вид. И ако наистина Торес е посредствен както винаги досега, ще помирише почти толкова терен колкото Ба миналия сезон. Не виждам повод за притеснение...
Коста няма какво да го дискутираме. Ясно е защо е привлечен и какво се очаква от него. Дано оправдае очакванията.
Не вярвам някой тук да се съмнява в качествата на Дрогба, нито в неговата мотивация. Но на всички ни е ясно, че той не може да е основният нападател на Челси през следващия сезон. Не и за продължителен период от време. Та той е на 36 години, колкото и да е силен физически, не можем да искаме от него да играе 130 (примерно) минути за 3 дни. Не че няма да стисне зъби и да го направи ако се налага, но колко ще е ефективен в това? Той ще е идеален за промяна на настроението в закучен мач, да всее страх у съперника, дори в мачовете с Арсеналда започне титуляр и да ги разпори от началото, но да е първи избор за атаката ни в период от 4 последователни месеца-не.
И Торес-проблемът за мен вече не е в това, че не може да оправадае каквито и очаквания да има към него. Според мен Торес вече е абсолютно немотивиран да показва каквото и да било с екипа на Челси. Явно Жозе още му има някакво доверие, но аз лично не. Неговият "профил" вече е на абсолютно амортизиран за Челси нападател, който вече няма какво да направи за този отбор. И той също не е човекът, който може да води атаката на отбора за продължителен период от време, нещо, което вече се доказа в последните години.
Да имаш Дрогба и Торес за резерви на Коста в отбора си и да си недоволен ми звучи малко като лиготия.