Хубавото в спорта е, че не играят имена, не играят предишните постижения, а във футбола, че и мачовете започват от 0-0! Да, имена на клубове като Байерн М са в тяхната полза. Да, баварците имат по-добри футболисти от артилиристите. Но поне първата среща, ще започне от 0-0, а Арсенал има играчи, с които могат да бият всеки поне на свои терен. Футбол е да му се  не види! 
Писна ми още на 1/8 финали (а и още по рано са ясни на някои хора....) да са "ясни" двата финалиста, защото били с класа/и над другите отбори! 5-0 и на муру-куру!
Писна ми медийното зомбиране!
Писнаха ми оправданията заради късмет, когато това е фактор, който първо е субективен и второ се отнася за всички отбори!
Най-много ми писна от това, че спрямо представяне в шампионат или предишна фаза от турнира се правят КРАЙНИ заключения, за това колко силен е един отбор! Първо, трябва да си много тъп, за да сравняваш представянето в шампионата с представянето, в турнир като ШЛ! В шампионата признакът за сила е постоянството, а в ШЛ са детайлите в  няколко мача! Двете са коренно различни надпревари и нагласата в тях е напълно различна! Нагласата се променя и от нивото на съперника и със сигурност е най-добре, когато срещата ще има интрига/ или са те отписали, т.е. когато играеш с/у силен съперник. 
Така, че има начин всеки отбор да се издъни! Друг е въпросът, дали Байерн М ще го допусне с/у Арсенал. Но нещата не са толкова сигурни! Или поне не толкова колкото си мислят хора, които виждат само два отбора в ШЛ за този сезон