Шампионска лига - 2016/17

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

CSKA69
Контакти:

Re: Шампионска лига - 2016/17

Мнениеот CSKA69 » 12 дек 2016 23:46

rhaegar написа:Ама като гледаш Пеп и мед ти капе на сърцето, нали?

Горните трима играха финал, без да имат Меси, Шави и Иниеста в състава си, което не може да се каже за Гуардиола.

Нерелевантно сравнение. Меси, Иниеста и Шави бяха тези трима магьосници в средата за Барса БЛАГОДАРЕНИЕ на Пеп Гуардиола и неговата визия за футбола ;) Самият Шави признава, че през лятото на 2008-а е бил пред напускане на Барса и Гуардиола го е убедил в дълъг разговор, че иска да остане и гради играта около него.. Поставяйки Меси като фалшива деветка изкара най- доброто от аржентинеца.. Ниво, от което той не е слязъл още.. Съжалявам, но считам, че никой от тези треньори не би могъл да направи същото.. Пример - Тата Мартино, който като футболна идея е близък до тях ;) :idea:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 12 дек 2016 23:47

rhaegar написа:
sapio0o написа:
rhaegar написа:Ама като гледаш Пеп и мед ти капе на сърцето, нали?

Заболя ме сърцето. Човекът е фен на Реал! Да беше казал Зидан поне. :lol:

Бе не знам, вчера четох темата за Гуардиола........ае, не съм простак, да не казвам какво си помислих. :lol:

Е, едно е адмириране, друго е фенство, трето лизане. Аз също признавам успехите на Гуардиола. Според мен е много подценяван мениджър. Примерно никой не иска от Фъргюсън да се доказва извън Англия (и не трябва разбира се), обаче Гуардиола го побъркаха за същото след успехите в Испания, Германия и ШЛ. Защо?

CSKA69 написа:Нерелевантно сравнение. Меси, Иниеста и Шави бяха тези трима магьосници в средата за Барса БЛАГОДАРЕНИЕ на Пеп Гуардиола и неговата визия за футбола ;) Самият Шави признава, че през лятото на 2008-а е бил пред напускане на Барса и Гуардиола го е убедил в дълъг разговор, че иска да остане и гради играта около него.. Поставяйки Меси като фалшива деветка изкара най- доброто от аржентинеца.. Ниво, от което той не е слязъл още.. Съжалявам, но считам, че никой от тези треньори не би могъл да направи същото.. Пример - Тата Мартино, който като футболна идея е близък до тях ;) :idea:

Много може да се поспори по темата. Тата се провали, защото Меси имаше нужда от презареждане. Видя сезон по-късно какво стана, когато реши, че му е писнало да пада. Сега Енрике бере крушите.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 12 дек 2016 23:58

sapio0o написа:Е, едно е адмириране, друго е фенство, трето лизане. Аз също признавам успехите на Гуардиола. Според мен е много подценяван мениджър. Примерно никой не иска от Фъргюсън да се доказва извън Англия (и не трябва разбира се), обаче Гуардиола го побъркаха за същото след успехите в Испания, Германия и ШЛ. Защо?

Според мен защото в Байерн не постигна нищо специално, което не би направил който и да е мениджър на неговото място. Там успя да се издъни истински само Клинсман, но той е специална порода треньор, който явно си вирее само в Америка. Както казаха по-горе, феновете на Байерн са толкова разглезени, че титлата не се брои, едва ли не.

sapio0o написа:
CSKA69 написа:Нерелевантно сравнение. Меси, Иниеста и Шави бяха тези трима магьосници в средата за Барса БЛАГОДАРЕНИЕ на Пеп Гуардиола и неговата визия за футбола ;) Самият Шави признава, че през лятото на 2008-а е бил пред напускане на Барса и Гуардиола го е убедил в дълъг разговор, че иска да остане и гради играта около него.. Поставяйки Меси като фалшива деветка изкара най- доброто от аржентинеца.. Ниво, от което той не е слязъл още.. Съжалявам, но считам, че никой от тези треньори не би могъл да направи същото.. Пример - Тата Мартино, който като футболна идея е близък до тях ;) :idea:

Много може да се поспори по темата. Тата се провали, защото Меси имаше нужда от презареждане. Видя сезон по-късно какво стана, когато реши, че му е писнало да пада. Сега Енрике бере крушите.

Той и Енрике беше кажи-речи пътник до Нова Година в първия си сезон начело. Което потвърждава горното, че успехите на Барса идват в по-голям (да не кажа огромен) процент от класата на играчите, а треньора е допълващ, а не обратното. За разлика от един Ливърпул в момента, който постига някакви резултати с тая сбирщина, която има за футболисти, главно благодарение на Клоп. Да не говорим, Симеоне с какъв състав стана шампион в Испания.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 дек 2016 00:03

Да, преди плешивия Рийкард не спечели ШЛ :lol: То не е ясно дали нямаше да ми бият шута ако не го беше спасил онзи другия плешивец Овребьо ли къв беше :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 13 дек 2016 00:06

Симеоне обаче въобще нямаше слаб състав! Манталитетът по-скоро бе такъв, но компенсиран с много биткаджийство. Иначе си бяха бая анонимци за неутралните до първото избухване срещу Барса в ШЛ. Това всичкото ме подсеща за сблъсъците между Коста, Пепе и Рамос. Ех, времена. :lol:
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 13 дек 2016 00:16

Чоло имаше мега 11-ка, която, ако беше здрава, всичко щеше да приключи
Тибо - топ вратар
Хуан Фран - Годин - Миранда - Луис
Коке-Тиаго-Габи-Арда
Коста-Вия
Не мисля, че с нещо отстъпа на 11-та на Барса, с която Пепо взе ШЛ 2009. Просто контузиите на Коста и Арда си казаха думата. Атлетико Мадрид (поне за мен), играеха много по-силен футбол.
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 13 дек 2016 00:20

Абсолютно, но и Реал изигра финала без Алонсо и Пепе, а Марсело влезе като резерва

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 13 дек 2016 00:24

В края на 20-ти и началото на 21-ви век в Шампионската лига се образуваха няколко доминации - едни с по-голяма, други с по-малка продължителност.
Хронологично изглеждат така:
Реал Мадрид, Милан, Юнайтед, Барселона, Байерн
Забележете също така, че почти всеки един от периодите е белязан и с-финал на отбор от същата държава.
Валенсия, Ювентус, Челси, Дортмунд, а сега са Атлетико Мадрид.
Това косвено показва, че това не е едностранен процес, както изглежда на пръв поглед!
В последните години Реал Мадрид напомни за себе си и няма да е пресилено, ако кажем, че към момента те водят щафетата.
Барселона и Байерн отстъпиха позициите си.
Като цяло най-голям е проблемът пред Италия, където за съжаление, не се вижда светлина в тунела, поне в близките няколко години.
Най-устойчива по своите мащаби си остава английската експанзия в периода 2005-2012. :)
Всеки един от топ отборите на Висшата лига игра поне един финал - Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал, като три от тях вдигнаха трофея.

Потребителски аватар
marchisio
Контакти:

Мнениеот marchisio » 13 дек 2016 00:37

Ютд и доминация вика .. :lol:
[center]"Nothing is too ugly for this world, I think it’s just that people pretend not to see.”[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 13 дек 2016 00:43

Че как да не е доминация?
2007 - полуфинал
2008 - финал
2009 - финал
2010 - 1/4 финал
2011 - финал

p.s.
Една от косвените причини за тази доминация е, че по същото време Челси и Ливърпул също бяха на високо ниво, което допринесе допълнителен импулс за надмощие.
p.s.
В преките двубои срещу Вас също доминираме :)
Последна промяна от smoothc на 13 дек 2016 00:48, променено общо 1 път.

Върни се в “Архив”