Челси: Трансферно лято 2014 (Спекулации, трансфери, слухове)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
falcao
Контакти:

Re: Трансферно лято 2014 (Спекулации, трансфери, слухове и т.н)

Мнениеот falcao » 31 юли 2014 16:57

yasen написа:много злоба и ненавист се е насъбрала към Торес в този форум
и все пак аз предпочитам Торес да остане, отколкото да взимаме Кавани ...

Ако искаш да стоим и да му се кефим как блести със синята фланелка?
Chelsea, Boys in blue!
Chelsea! Chelsea! We love you!
Chelsea! Our love is true!
No one can stop us now!

Chelsea! We're the team!
Chelsea! Chelsea!
We're the dream!
Chelsea! We're supreme!
No one can stop us now!

Потребителски аватар
terry_lampard
Контакти:

Мнениеот terry_lampard » 31 юли 2014 17:06

Жив ташак е Лукаку

За какъв се има не мога да разбера ? Деба и децата в днешно време искат всичко готово на тепсия както го поискат ама Лукаку глътна вода

Прав му път, нека играе за средняците
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/875/5805875X.jpg[/wrapimg] [wrapimg=]http://prikachi.com/images/879/5805879E.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2011/1/21/1295626128777/Frank-Lampard-and-John-Te-007.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 31 юли 2014 17:45

„Имаме добър състав“, каза Специалния. „Идеалната група би била с разрешени 18 футболисти, но правилата са си правила. Ние работим много дори в момента, за да избегнем тези проблеми.“

„Искаме да имаме повече английски играчи в нашия отбор, което ще се случи в бъдещето. В момента сме по средата на този процес. Предстои ни да вземем решение за един човек, който да остане извън списъка.“

„Торес? Не, няма да е той. Да имам трима нападатели е фундаментално, а сега имаме точно толкова: Фернандо, Дидие и Диего Коща. Със сигурност никой от тях няма да си ходи“, завърши Моуриньо.
[center][wrapimg=]http://puu.sh/fjKd5/6ced854970.jpg[/wrapimg]
ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE[/center]

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 31 юли 2014 17:56

Нищо чудно до края на седмицата Чех да го представят в някой друг отбор :(
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 юли 2014 18:55

http://www.chelseafc.com/news/latest-ne ... akuta.html

Какута в Райо под наем.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
christian825
Контакти:

Мнениеот christian825 » 01 авг 2014 01:21

Contacts between @VfL_Wolfsburg and the agent of @Torres: the german club is looking forward a striker.

:oops: :oops:
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/GVGpODO.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 01 авг 2014 15:11

rhaegar написа:Само че Лукаку беше реална опция за атаката, докато Торес вече не е. Не че ми е толкова важен самият играч, колкото ролята, която можеше да има в отбора. Нямам против да сме само с трима нападатели, когато поне двама от тях са реална опция за титуляр, а в момента не е така. А зимният трансферен прозорец може и да дойде твърде късно, ако имаме проблеми преди това.
Колкото до Реал, Бензема, Стъридж, Ливърпул, дреме ми на шапката за тях. Да се оправят.

Да, но не мислиш ли, че Моу знае най-добре кой каква роля може да има в отбора? Аз лично предпочитах Лукаку, на Торес му се дадоха предостатъчно шансове. Но мениджърът очевидно е решил това и аз му се доверявам напълно. И трансферите (входящи/изходящи) не се правят с цел следващия сезон, а засягат политиката и стратегията на клуба за бъдещето като цяло.

‘After that Everton came in with an important offer. As I always say, because it’s the reality, our club wants to do things really well. We want to always be inside of the rules. Financial Fair Play is something that is always in the thoughts of Chelsea’s board.
‘When you have the chance to make some movements that create a positive impact in Financial Fair play, Chelsea always analyse this situation. This season, in this transfer window, the situation of David Luiz and Romelu leave Chelsea in a great position even knowing that we also bought a few players.

Смятам, че трансферите на Мата, Луиз и Де Брюин говорят достатъчно за това. Сумата за 21-годишен играч (колкото и талантлив и добър да е) е доста задоволителна. Трябва да бъдем клуб, който не само купува звезди, но и продава футболисти, които по една или друга причина не са желани чак толкова много. Финансовият феърплей не е нещо, което трябва да се пренебрегва. Ние не сме Реал, за да си избиваме парите само от продажби на тениски.

Нека направя една детайлна сметка:
Продаваме Луиз за 44 млн. паунда, Лукаку за 31 млн, Ба за 5 млн, Ван Анхолт + сумите на наемите за още 5 млн. Това прави общо около 84 млн. Купуваме Коста за 33 млн, Фабрегас за 29, Луис за 18, за Пашалич 2, а това е общо 82. И какво излиза? Че сме на +2 млн, а сме се подсилили във всяка зона от терена. Ако искаш убий ме, ама не можеш да ми кажеш, че това е лоша трансферна политика.

И тук идва най-важният момент специално за този трансфер:
‘First of all, Romelu was always very clear in his mentality. He wanted to play for Chelsea but he wanted to be clearly the first-choice striker which, in a club of our dimension, is very difficult to promise to a player.He has a way of organising his career project.

Край на всички спекулации дали всъщност Лукаку иска да се бори за мястото си. Отговорът е не! Не можеш да гарантираш на Лукаку, че ще бъде титуляр в такъв клуб. Като пример може да бъде посочен Куртоа, който идва и заявява, че ще се бори за мястото си с човек като Чех. Лукаку явно има друг начин за оргнизиране на кариерата си (както казва Жозе).

На пръв поглед изглежда като лош трансфер, но като се позамисли човек малко повече, даже е добър.
Изображение
Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

Изображение
Wherever you may be, cause we are the famous CFC!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 авг 2014 17:05

Синичко написа:Да, но не мислиш ли, че Моу знае най-добре кой каква роля може да има в отбора? Аз лично предпочитах Лукаку, на Торес му се дадоха предостатъчно шансове. Но мениджърът очевидно е решил това и аз му се доверявам напълно. И трансферите (входящи/изходящи) не се правят с цел следващия сезон, а засягат политиката и стратегията на клуба за бъдещето като цяло.

Мениджърът явно мисли така, аз не. Искрено се надявам на края на сезона той да се окаже прав. Това, че той се казва Жозе Моуриньо и е дал страшно много на този клуб не означава, че трябва да си заривам главата в пясъка при всяко негово решение, което считам за грешно.

Синичко написа:‘After that Everton came in with an important offer. As I always say, because it’s the reality, our club wants to do things really well. We want to always be inside of the rules. Financial Fair Play is something that is always in the thoughts of Chelsea’s board.
‘When you have the chance to make some movements that create a positive impact in Financial Fair play, Chelsea always analyse this situation. This season, in this transfer window, the situation of David Luiz and Romelu leave Chelsea in a great position even knowing that we also bought a few players.

Смятам, че трансферите на Мата, Луиз и Де Брюин говорят достатъчно за това. Сумата за 21-годишен играч (колкото и талантлив и добър да е) е доста задоволителна. Трябва да бъдем клуб, който не само купува звезди, но и продава футболисти, които по една или друга причина не са желани чак толкова много. Финансовият феърплей не е нещо, което трябва да се пренебрегва. Ние не сме Реал, за да си избиваме парите само от продажби на тениски.

Нека направя една детайлна сметка:
Продаваме Луиз за 44 млн. паунда, Лукаку за 31 млн, Ба за 5 млн, Ван Анхолт + сумите на наемите за още 5 млн. Това прави общо около 84 млн. Купуваме Коста за 33 млн, Фабрегас за 29, Луис за 18, за Пашалич 2, а това е общо 82. И какво излиза? Че сме на +2 млн, а сме се подсилили във всяка зона от терена. Ако искаш убий ме, ама не можеш да ми кажеш, че това е лоша трансферна политика.

И тук идва най-важният момент специално за този трансфер:
‘First of all, Romelu was always very clear in his mentality. He wanted to play for Chelsea but he wanted to be clearly the first-choice striker which, in a club of our dimension, is very difficult to promise to a player.He has a way of organising his career project.

Край на всички спекулации дали всъщност Лукаку иска да се бори за мястото си. Отговорът е не! Не можеш да гарантираш на Лукаку, че ще бъде титуляр в такъв клуб. Като пример може да бъде посочен Куртоа, който идва и заявява, че ще се бори за мястото си с човек като Чех. Лукаку явно има друг начин за оргнизиране на кариерата си (както казва Жозе).

На пръв поглед изглежда като лош трансфер, но като се позамисли човек малко повече, даже е добър.

Аз не оспорвам успешната финансова политика на клуба. Дори не оспорвам самият трансфер на Лукаку, както изглежда смяташ. Щом няма мотивацията и характера сам да си извоюва титулярното място в Челси, а иска да му се подари на готово, даже е добре че напуска, особено за такава сума. Оспорвам това, че (за 18 път повтарям, според МЕН), в момента атаката ни не е достатъчно балансирана. И имам чувството, че пак ще страдаме, особено при проблем с контузии/наказания.
Отново казвам-дано на края на сезона правият е бил Моу, а не аз.

Изображение

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 01 авг 2014 18:02

rhaegar написа:Мениджърът явно мисли така, аз не. Искрено се надявам на края на сезона той да се окаже прав. Това, че той се казва Жозе Моуриньо и е дал страшно много на този клуб не означава, че трябва да си заривам главата в пясъка при всяко негово решение, което считам за грешно.

Аз не оспорвам успешната финансова политика на клуба. Дори не оспорвам самият трансфер на Лукаку, както изглежда смяташ. Щом няма мотивацията и характера сам да си извоюва титулярното място в Челси, а иска да му се подари на готово, даже е добре че напуска, особено за такава сума. Оспорвам това, че (за 18 път повтарям, според МЕН), в момента атаката ни не е достатъчно балансирана. И имам чувството, че пак ще страдаме, особено при проблем с контузии/наказания.
Отново казвам-дано на края на сезона правият е бил Моу, а не аз.

Мнението си за трансферната политика го изказах във връзка с трансфера на Лукаку, който я подчетава идеално - взет за 11 млн. и продаден за 30. То нямаше връзка с цитираното от теб. Ти смяташ, че атаката ни не е балансирана и аз ще се опитам да те опровергая с аргументи за тримата ни нападатели в момента:
Коста едва ли има нужда от подкрепа. Предлага КЛАСАТА в нападение, която не сме целяли да вземем от трансфера на Торес. Доведен, за да блести веднага и да ни направи шампиони по подобие на Ван Перси и Юнайтед. Не вярвам, че се съмняваш в неговите качества и затова няма какво повече да кажа за него. Преди 1 седмица върнахме в отбора Дидие и всичко тук беше в еуфория. Не искам да си мисля, че след два слаби негови мача ще настръхнете срещу "36-годишния, неспособен вече за футбол"...Дрогба си е Дрогба, на колкото и да е. Винаги може да вкара на всеки по всяко време във всеки един мач. Да не говорим за психологическите му качества, че е роден победител и т.н. Той си го каза де - не се е върнал, за да се усмихва и да получава поздравления, а да печели. Ако ти се съмняваш, че при евентуална контузия на Коста, Дрогба няма да може да го замести - твоя си работа. Напротив, според мен кралят ще притисне Диего даже и за титулярното място. И стигаме до Торес, вечно дискутирания Торес. На всички е ясно, че никога няма да бъде това, за което беше привлечен. Но вече и не вярвам някой да го очаква от него. Това, което предлага той обаче, е възможността да разполагаме с нападател с малко по-различен профил на игра. Друго предимство е, че от доста време е вече в Челси. И да, доказа се като некадърник, изключвайки отделните му проблясъци. Но за трета цигулка става... Схемата ни е такава, че играем с 1 нападател. Тези тримата са ни напълно достатъчни в този си вид. И ако наистина Торес е посредствен както винаги досега, ще помирише почти толкова терен колкото Ба миналия сезон. Не виждам повод за притеснение...
Изображение
Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

Изображение
Wherever you may be, cause we are the famous CFC!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 авг 2014 18:53

Синичко написа:Ти смяташ, че атаката ни не е балансирана и аз ще се опитам да те опровергая с аргументи за тримата ни нападатели в момента:
Коста едва ли има нужда от подкрепа. Предлага КЛАСАТА в нападение, която не сме целяли да вземем от трансфера на Торес. Доведен, за да блести веднага и да ни направи шампиони по подобие на Ван Перси и Юнайтед. Не вярвам, че се съмняваш в неговите качества и затова няма какво повече да кажа за него. Преди 1 седмица върнахме в отбора Дидие и всичко тук беше в еуфория. Не искам да си мисля, че след два слаби негови мача ще настръхнете срещу "36-годишния, неспособен вече за футбол"...Дрогба си е Дрогба, на колкото и да е. Винаги може да вкара на всеки по всяко време във всеки един мач. Да не говорим за психологическите му качества, че е роден победител и т.н. Той си го каза де - не се е върнал, за да се усмихва и да получава поздравления, а да печели. Ако ти се съмняваш, че при евентуална контузия на Коста, Дрогба няма да може да го замести - твоя си работа. Напротив, според мен кралят ще притисне Диего даже и за титулярното място. И стигаме до Торес, вечно дискутирания Торес. На всички е ясно, че никога няма да бъде това, за което беше привлечен. Но вече и не вярвам някой да го очаква от него. Това, което предлага той обаче, е възможността да разполагаме с нападател с малко по-различен профил на игра. Друго предимство е, че от доста време е вече в Челси. И да, доказа се като некадърник, изключвайки отделните му проблясъци. Но за трета цигулка става... Схемата ни е такава, че играем с 1 нападател. Тези тримата са ни напълно достатъчни в този си вид. И ако наистина Торес е посредствен както винаги досега, ще помирише почти толкова терен колкото Ба миналия сезон. Не виждам повод за притеснение...

Коста няма какво да го дискутираме. Ясно е защо е привлечен и какво се очаква от него. Дано оправдае очакванията.
Не вярвам някой тук да се съмнява в качествата на Дрогба, нито в неговата мотивация. Но на всички ни е ясно, че той не може да е основният нападател на Челси през следващия сезон. Не и за продължителен период от време. Та той е на 36 години, колкото и да е силен физически, не можем да искаме от него да играе 130 (примерно) минути за 3 дни. Не че няма да стисне зъби и да го направи ако се налага, но колко ще е ефективен в това? Той ще е идеален за промяна на настроението в закучен мач, да всее страх у съперника, дори в мачовете с Арсенал :mrgreen: да започне титуляр и да ги разпори от началото, но да е първи избор за атаката ни в период от 4 последователни месеца-не.
И Торес-проблемът за мен вече не е в това, че не може да оправадае каквито и очаквания да има към него. Според мен Торес вече е абсолютно немотивиран да показва каквото и да било с екипа на Челси. Явно Жозе още му има някакво доверие, но аз лично не. Неговият "профил" вече е на абсолютно амортизиран за Челси нападател, който вече няма какво да направи за този отбор. И той също не е човекът, който може да води атаката на отбора за продължителен период от време, нещо, което вече се доказа в последните години.

Изображение

Върни се в “Архив”