Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интерв

Мнениеот vaskonti » 19 апр 2015 22:34

onegavon написа:Човече, при феновете няма дилема/ако въобще знаеш значението на термина/.Те са инвестирали в клуба на сърцето си без въобще да мислят за други опции. Другата ти грешка е ,че тия не са инвеститори.Инджукови са кредитори и по стечение на обстоятелствата са станали мажоритарни собственици.Придобиването на ЦСКА за тях не е инвестиция, а получено обезпечение по даден кредит и те се държат точно както подобава на долни лихвари.Гледат да минат с по- малко разходи и да се оттърват от нежелания залог. Нямат никакво намерение да оздравяват "предприятието". За това и ще изкарат какъвто им трябва за техните цели резултат от вътрешния одит.Наблягам на думата "вътрешен".

Човече, не аз отворих дума за дилемата на феновете, а logical percon. Така че, тия обяснения към него, на мен са ми ясни. Именно защото са ми ясни направих уточнението, че дилемата при инвеститорите няма нищо общо с феновете.
В крайна сметка какви лихвари са, след като те ще си търсят лихвите и главницата не от ЦСКА, а от Лира - нали на Лира са дали пари? По-горе Кировец ми цитира изказване на Томов, че лихвата от 3% се осчетоводява в ЦСКА, но той нямало да си я иска. Значи ще си иска само самия заем + 7-те % лихва?
Значи, тук става нещо доста интересно...
Фамилиите отпускат заем на Лира с лихва 7% със залог акции на ЦСКА.
Лира отпуска същите пари като заем към ЦСКА с лихва 10%, но да кажем, че вярваме на Томов и той няма да си я иска - в случая това не е важно.
Лира не връща кредита и фамилиите прибират залога - акциите на ЦСКА.
Какво излиза - фамилиите дължат сами на себе си един заем със 7% лихва. Нещо като вътрешни дългове на свои фирми. Нещо като дълговете на ЦСКА към фирми на Титан.
В крайна сметка се вади от единия джоб и се слага в другия.
Тук вече става много сложно за мен и не мога да кажа каква е целта на тая врътка.
Ако трябва да направя оптимистично предположение каква е целта, то е да се погасят дълговете, а сумата, която бъде дадена да бъде осчетоводена като вътрешно задължение, което на финала да бъде капитализирано, както Батков беше принуден да направи.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
ugly bug
Контакти:

Мнениеот ugly bug » 19 апр 2015 22:46

"Купих ги от себе си" е култово...! :)
Това дето аз го "произвеждам",го дарявам безвъзмездно на ВиК. :)
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 апр 2015 22:51

Само не се опитвайте да му хванете спатиите на Лупи. :lol: :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 19 апр 2015 22:59

vaskonti написа:
Logical person написа:
vaskonti написа:А в крайна сметка ще кажеш ли до къде се простира сантимента към ЦСКА - ще оправдае ли цена от 30лв на акция или това е прекалено сантиментална цена дори като за ЦСКА? Просто питам как седят нещата в реалния, а не измисления свят, понеже аз не знам?

Цената на акция нямаше значение. Нито финансовия баланс на клуба. Съвсем друга беше дилемата на феновете.

Дилемата на феновете се различава коренно от дилемата на инвеститора.

ИПО-то беше насочено изцяло към феновете, не към инвеститорите. Към един определен профил фенове. В добрите години на шопара Дуче имахме организация с над 80 000 членове, които бяха платили 5 лв членски внос. ИПО-то беше насочени именно към такива фенове, които са достатъчно ангажирани, някога да са ставали членове и да са се занимавали с отбора. Като таргета беше не 80, не 40, а 20-25000 души. Които да купим средно по 50-60 акции за 150-180 лв. Категорично такава бройка от този тип фенове имаме. Категорично средна сума от 150-180лв е постижима. Но това, което е дилемата на тези хора, не е цената на акция, реалната и стойност, счетоводните баланси и перспективите за печалба. Дилемата на всички нас беше само една - " това за добро ли ще бъде или ме лъжат да ми откраднат парите ? ". Отговора на тази въпрос беше определящ дали един фен ще купи или няма да купи. И за съжаление в общественото пространство надделяха плювачите като Пламен Марков, Чакмаков, Паро, Майкъла, "легендите" от пресконференцията, както и "журналисти" като Бъкърджиев, Савов, Петрунов, Зарков и т.н. Те всеки ден обясняваха, че това било пирамида, че Томов ще избяга с парите на някой остров и т.н. От своя страна Томов не направи нищо да противодейства и съвсем естествено изгуби.
Последна промяна от Logical person на 19 апр 2015 23:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 апр 2015 23:00

Tommi написа:Само не се опитвайте да му хванете спатиите на Лупи. :lol: :lol:

В неговата колода има само асо пика.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 апр 2015 23:01

Logical person написа:
vaskonti написа:
Logical person написа:
vaskonti написа:А в крайна сметка ще кажеш ли до къде се простира сантимента към ЦСКА - ще оправдае ли цена от 30лв на акция или това е прекалено сантиментална цена дори като за ЦСКА? Просто питам как седят нещата в реалния, а не измисления свят, понеже аз не знам?

Цената на акция нямаше значение. Нито финансовия баланс на клуба. Съвсем друга беше дилемата на феновете.

ИПО-то беше насочено изцяло към феновете, не към инвеститорите. Към един определен профил фенове. В добрите години на шопара Дуче имахме организация с над 80 000 членове, които бяха платили 5 лв членски внос. ИПО-то беше насочени именно към такива фенове, които са достатъчно ангажирани, някога да са ставали членове и да са се занимавали с отбора. Като таргета беше не 80, не 40, а 20-25000 души. Които да купим средно по 50-60 акции за 150-180 лв. Категорично такава бройка от този тип фенове имаме. Категорично средна сума от 150-180лв е постижима. Но това, което е дилемата на тези хора, не ецената на кация, реалната и стойност, счетоводните баланси и перспективите за печалба. Дилемата на всички нас беше само една - " това за добро ли ще бъде или ме лъжат да ми откраднат парите ? ". Отговора на тази въпрос беше определящ дали един фен ще купи или няма да купи. И за съжаление в общественото пространство надделяха плювачите като Пламен Марков, Чакмаков, Паро, Майкъла, "легендите" от пресконференцията, както и "журналисти" като Бъкърджиев, Савов, Петрунов, Зарков и т.н. Те всеки ден обясняваха, че това било пирамида, че Томов ще избяга с парите на някой остров и т.н. От своя страна Томов не направи нищо да противодейства и съвсем естествено изгуби.

Обясни го това на Кирчо, но не вярвам, че ще те разбере!

И още нещо:
-Обясни на дядо Петко, защо той трябва да плати 3 лева за акция, с пенсия от 200 лева, а някои купуваха реални и продаваеми акции за 1 лев, с доходи от десетки хиляди, та дори и милиони!
Последна промяна от Кашчей на 19 апр 2015 23:08, променено общо 1 път.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 19 апр 2015 23:04

Tommi написа:Само не се опитвайте да му хванете спатиите на Лупи. :lol: :lol:

Абсурд.Единият ден казва,че ходи с 5лв в джоба,защото дава парите си за ЦСКА.На другия,че лични пари не е давал.
Да не мислиш,че ни е лесно.Разби ни вестибуларния апарат от тези салта и кълбета.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 19 апр 2015 23:12

Logical person написа:
vaskonti написа:
Logical person написа:

ИПО-то беше насочено изцяло към феновете, не към инвеститорите. Към един определен профил фенове. В добрите години на шопара Дуче имахме организация с над 80 000 членове, които бяха платили 5 лв членски внос. ИПО-то беше насочени именно към такива фенове, които са достатъчно ангажирани, някога да са ставали членове и да са се занимавали с отбора. Като таргета беше не 80, не 40, а 20-25000 души. Които да купим средно по 50-60 акции за 150-180 лв. Категорично такава бройка от този тип фенове имаме. Категорично средна сума от 150-180лв е постижима. Но това, което е дилемата на тези хора, не ецената на кация, реалната и стойност, счетоводните баланси и перспективите за печалба. Дилемата на всички нас беше само една - " това за добро ли ще бъде или ме лъжат да ми откраднат парите ? ". Отговора на тази въпрос беше определящ дали един фен ще купи или няма да купи. И за съжаление в общественото пространство надделяха плювачите като Пламен Марков, Чакмаков, Паро, Майкъла, "легендите" от пресконференцията, както и "журналисти" като Бъкърджиев, Савов, Петрунов, Зарков и т.н. Те всеки ден обясняваха, че това било пирамида, че Томов ще избяга с парите на някой остров и т.н. От своя страна Томов не направи нищо да противодейства и съвсем естествено изгуби.

Не търси вината другаде.Вината е в НЕГО.Няма нормален човек,който да му вярва.Една година и половина не спря
с лъжите/а това важи за последните 25г за него/ откакто се върна.Голям,крупен спонсор,инвеститори за стадион,53
бизнесмени.Един от големите му върхове беше човека с пурата.КАК ДА СИ ДАДЕШ ПАРИТЕ НА ТАКЪВ?Утре как ще
погледнат хората сериозно на теб.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 19 апр 2015 23:25

petko.h.markov написа:
Logical person написа:
vaskonti написа:
Logical person написа:

Не търси вината другаде.Вината е в НЕГО.Няма нормален човек,който да му вярва.Една година и половина не спря
с лъжите/а това важи за последните 25г за него/ откакто се върна.Голям,крупен спонсор,инвеститори за стадион,53
бизнесмени.Един от големите му върхове беше човека с пурата.КАК ДА СИ ДАДЕШ ПАРИТЕ НА ТАКЪВ?Утре как ще
погледнат хората сериозно на теб.

Е...все пак Инджов и Манджуков са му повярвали :lol: :lol: Значи те не са от нормалните :lol:

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 19 апр 2015 23:33

Те дават пари като кредит,не купуват акции.Има разлика нали.

Върни се в “Архив”