Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bultrasa
Контакти:

Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Мнениеот bultrasa » 28 дек 2010 23:30

1926 написа:Според мен трябва да се въведе някакъв стандарт за определяне на годината на създаване на даден футболен клуб. В тази статия има размишления по този повод. Въведе ли се такава стандартизация, споровете ще намалеят. Щото един казва, че първия регистриран/Славия/, друг вади някакви учредителни документи/Батков / , трети пък си пишат някакви цифри на емблемата, а всъщност нямат изигран мач 6 години след това/Ботев/ и тн.

А теб(вас) точно какъв ти е проблема с определянвето на най стария футболен клуб клуб?Да не сте всички вече от кръжока по история на някоя македонска фондация?Чак модераторите ви са се разпенили!Левски Пловдив1911 е една фикс идея към,която мога да ви насоча усилията ако ми разрешите!Не си тикайте дупките когато други си мерят дължината на календарите!
100 години ПЛОВДИВСКИ футбол

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 дек 2010 23:31

Пишете по темата и не обръщайте дискусията в спор по оста Ботев-Локо Пд. Видяхме, че канарите не можаха да извадят нищо и решиха да напуснат темата, защото нямат какво да кажат. Снощи тема беше тема Черно море, но и там се надявам Сашето да се разтърси и да извади някакви доказателства от някъде за моряците, което ако го направи ще внесе някакво разнообразие.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 28 дек 2010 23:40

bultrasa написа:
1926 написа:Според мен трябва да се въведе някакъв стандарт за определяне на годината на създаване на даден футболен клуб. В тази статия има размишления по този повод. Въведе ли се такава стандартизация, споровете ще намалеят. Щото един казва, че първия регистриран/Славия/, друг вади някакви учредителни документи/Батков / , трети пък си пишат някакви цифри на емблемата, а всъщност нямат изигран мач 6 години след това/Ботев/ и тн.

А теб(вас) точно какъв ти е проблема с определянвето на най стария футболен клуб клуб?Да не сте всички вече от кръжока по история на някоя македонска фондация?Чак модераторите ви са се разпенили!Левски Пловдив1911 е една фикс идея към,която мога да ви насоча усилията ако ми разрешите!Не си тикайте дупките когато други си мерят дължината на календарите!

А на теб какъв ти е проблема ? Или който не е съгласен със "съчиненията по картинка",значи се "пени".И не си ти човека,който ще казва кой кога и къде ще си развява календарите...щото вместо календар,май се очертава една гола дупка.Я сега ни светни за "фикс идеята" Левски ПД 1911 :idea:
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 дек 2010 23:46

PLOVDIV PEE 1912 написа:
Да разбирам ли, че въпреки всичко, което вадя, вие чакате на Венци Стефанов да ви извади някакви факти? Какво извадиха канарите в темата? Венци ли трябва да вади нещо за вас, защото вие не сте в състояние?! Че той не се интересува конкретно от вас!

Добре бе Форевър,защо всички смятат Ботев за по стар от Славия?Сам си отговаряй на тоя въпрос.Явно ти нещо не си на ясно ,защото всички останали твърдят обратното.В темата се показаха достатъчно материали ,които доказват годината на създаване.

Пич, не, че нещо, но досега от всичките страници ви липсва документи и факти подобно на тези, които предоставиха от Славия ;) Славистите, ние или който и да е не сме длъжни да търсим вашата история, предполага се, че вие имате факти за нея и точно това ви питаме ние- да покажете такива, за да докажете, че сте основани 1912 година като футболно дружество ;) Това е! С протокол, с устав, с имената им! А не с флагчета и поздравителни телеграми, които са си оригининални, но нямат цената на документ ;) И ние и Славия имаме такива, ама полза никаква ;)
Темата е такава, че всеки да показва документи и факти, доколото разполага с тях, за да докаже твърдение :)
Последна промяна от MORSKI на 29 дек 2010 00:09, променено общо 1 път.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 дек 2010 23:52

Alternative написа:
Пловдив1926 написа:Славия - тия са от 29-та

Алтернативе - показваш издания, които си ги печатате ВИЕ самите плюс писмо, в което отново има само твърдения, но не и доказателства.

Вие сега като си празнувате 100 годишнината и публикувате материал в "официалния" си сайт утре може да го представиш и това за доказателство, че през 1912 година е имало такова нещо като футболен отбор Ботев Пловдив!

Дай ни един документ от тая прословута 1912 година - дори да не е протокол - нещо да се споменава по темата тогава! Да ги има написани имената на тия хора дето уж са ви основали тогава. Защо се появяват тези имена 20 години по-късно?!

През 1912г. м. март, група ентусиазирани младежи, предимно ученици, положиха начало на учредяване на първото спортно д-во в гр. Пловдив - Южна-България, с наименование "Хр. Ботев".

положиха началото на учредяването - Значи тогава още не е било завършило това учредяване така ли?

първото спортно д-во в гр. Пловдив - Южна-България - още от тогава ли сте почнали да лъжете? Или услужливо забравят за Левски Пловдив, да не говорим колко години по-рано е имало спортни дружества в града ни?

Колега,спри със спама,ок?

Пич, 1926 не спами ;) И аз искам да знам, кои са били учредителите ви ... Би следвало да имате тази информация!
Последна промяна от MORSKI на 29 дек 2010 00:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
united
Контакти:

Мнениеот united » 28 дек 2010 23:55

Какво значение има, не мога да разбера?!? БЕРОЕ - НАЙ-ВЕЛИКИЯТ!!!
БЕРОЕ, МАН ЮНАЙТЕД

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 29 дек 2010 00:01

Show Must Go On написа:А аз не разбирам защо е това твое делене и пристрастие спрямо форумджиите.Започваш да натрапваш мисълта, че всички ,които подържат тезата Ботев е най-стар - не са прави или.........греша.
Като модератор би трябвало да се разграничаваш от подобни пристрастия.

Не бе пич, докажете я тезата си! Няма лошо, но вие нападате локомтивиците в тази дискусия точно от пристрастия, а не слависта! Това не ви е клубния форум- това е тема във форума на Гонг, в раздела футбол- бг и всеки може да пише, ако ще и от Микрево да е ;) Тези въпроси, които ви зададохйа и локомтовици и слависти вълнуват и мен и останалите моряци ;) Нищо лошо, ако докажете с нещо, че сте по-стари доказано с докумени от нас, слависти и т.н - няма лошо! Но вие не го парвите, а говорите общи неща, като всички журналисти и т.н(кои са тези всички журналисти и с какви документи боравят :? ) И така- нататък... По тази логика и от Доростол могат така да си говорят.
Аз мога да кажа за много журналисти, които съм чувал да твърдят, че ние сме най-стари, ама какво от това, ако не може да се докаже?
Да не говорим, че Доростол също така са от 1902 година.... Излиза, че са доста по-стари и от нас и от вас и от слависти...
Последна промяна от MORSKI на 29 дек 2010 00:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bultrasa
Контакти:

Мнениеот bultrasa » 29 дек 2010 00:03

Модератор ЛокоПД написа:
bultrasa написа:

А на теб какъв ти е проблема ? Или който не е съгласен със "съчиненията по картинка",значи се "пени".И не си ти човека,който ще казва кой кога и къде ще си развява календарите...щото вместо календар,май се очертава една гола дупка.Я сега ни светни за "фикс идеята" Левски ПД 1911 :idea:

фикс идеята се намира някъде в началото на вашето родословно дърво!Дерзайте още по на долу!Вие ще се съгласни с нас когато се реши да се направи многохилядно харакири на фенове на Ботев Пловдив!Несъгласията ви са оплетени във всеки един момент със злоба!А и не съм аз човека,който ще успее да ви задоволи любопитството,но и да го няма такъв не сте пък вие хората,които ще промените нашата общоприета история!Останете си със здраве търсачи на факти!След две години ще разберете кой всепризнато ще отпразнува 100 г юбилей...наздрве :)
100 години ПЛОВДИВСКИ футбол

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 29 дек 2010 00:03

slavia_forever написа:
MORSKI написа:
забрави и Черно Море ;) Иначе аз сега разбрах и от друг човек, че през 1919 година влиза в сила задължаването за регистрация... Това доказва много неща..... Нит Ботев, нито Тича са били длъжни да се регистрират до 1919 година... Тоест, ако до 1999 година например не е било задължителнои регистрирането и тези клубове не са били офоциално регистрирани значи ли автоматично, че ги е нямало? Това е глупаво.... Славия явно доброволно са се регистрирали, но това не значи, че са първи :?

Ти нали щеше нещо да проверяваш, или пак ще си говорим в стил аргументи срещу голи слова?

аз това което ще го проверявам, няма нищо общо с това което питам! За съвсем друго нещо става дума в моето питане... От какъв зор да се регистрираш като не е задължително? Ако от 1999 се въведеше това за задължителната регистрация(един приятел юрист го наех със задачата да открие този закон и ще публикувам неща тук, ако го получа), то значи ли, че отбор, който играе футбол от 60 години с учредители и емблема и устав, но не е регистриран не е съществувал?

toni petrov
Контакти:

Мнениеот toni petrov » 29 дек 2010 00:14

За черно-белите фенове които след дълги години на колебание припознаха новият си отбор и след дълго “ровене” по архиви се състариха с 10 години ,но се “подмладиха” с 1 ден е този линк:
http://prikachi.com/images.php?images/894/2802894p.jpg

Aпел към ръководителите на Ботев да направят необходимото ЗЛАТНАТА КНИГА да бъде отново в своят дом
http://prikachi.com/images.php?images/898/2802898A.jpg

За успокоение на душевното равновесие на Форевъра данни показващи че има Учредителен протокол, http://prikachi.com/images.php?images/899/2802899t.jpg

Върни се в “Архив”