Странджата написа:Държавата осигури ликвиден буфер за банковата система, в това число и за КТБ, чрез емитиране на ДЦК.
Да де, да де, и аз тъй казвам
Не те разбрах...
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Странджата написа:Държавата осигури ликвиден буфер за банковата система, в това число и за КТБ, чрез емитиране на ДЦК.
Да де, да де, и аз тъй казвам
Tommi написа:za nas e toj religiq написа:Абе ти на луд ли се правиш ????
От кога УС на БНБ е равен на прокуратурата![]()
Едно доказателство показаха ли за всичко казано![]()
За тези 3 милиарда БНБ да не научава оня ден за тях ??? Нали си в час с банковите дела??
Защо държавата отказва на собствениците да осигурят ликвидност на собствената си банка![]()
Защо държавата отказва да осигури ликвидност на банката![]()
Кой , какво и къде е давал , няма никакво значение ако кредитите са се погасявали нали ?????
Не ти ли е странно че БНБ обявява Агрикол за отлична банка с "добри практики" , а всъщност тя е купена само дни преди това от КТБ ,защото години е била на загуба ??????? А в същото време банка която години е на печалба , се обявява във фалит![]()
Аз за по голям тъпизъм не съм чувал , ти ако си , сподели !
Ще си направя труда да ти отговоря:
Нарушенията са установени от няколко независими одитори, но сигналите вече са в прокуратурата и тя, заедно с компетентните органи, вече предприе действия.
Доказателствата са за съда. Каквото трябваше беше обявено официално от най-високо ниво.
За тези 3 млрд. лв. БНБ да си носи отговорност. Но това не оправдава действията на самата банка, пиша го не знам за кой път.
Собствениците поискаха банката да бъде поставена под специален надзор. БНБ отписа делът на акционерите и им отне всички права. По закон БНБ има право да лиши акционерите от участие в увеличаването на капитала.![]()
Държавата осигури ликвиден буфер за банковата система, в това число и за КТБ, чрез емитиране на ДЦК. До решението за обявяване на КТБ в несъстоятелност се е стигнало след направения одит, установените нарушения и лош мениджмънт.
Решението за прехвърляне на средства в Креди Агрикол е за да се ускори процедурата, след десетина дена банката да функционира нормално и да се улеснят клиентите, поне според мен. За фалита на КТБ вече обясних, че не е заради натрупани счетоводни загуби, а по друга причина.
Нещо друго?
Странджата написа:Ами мисля, че в предишния си коментар говоря за това, че все пак някой трябва да плати ...
za nas e toj religiq написа:Няма друго , продължаваш да си тъпчеш на място и това е![]()
Защо собствениците бяха оставени да искат надзор ????? Защо не им беше предоставена ликвидност като на ПИБ ????? По закон не трябва ли надзора да даде първо на акционерите да рекапитализират банката и чак след като откажат , или изтече срока да я национализират ??????????
Странно как за едната банка се намериха пари да не фалира , а за другата не можаха , на някой май му е угодно не мислиш ли
Странджата написа:Ами мисля, че в предишния си коментар говоря за това, че все пак някой трябва да плати ...
dzhambov написа:Цветан Василев отговаря ама друг път,нищо конкретно,а жълтите продължават да копаят дъното защитавайки го.
rockforever написа:vaskonti написа:На бас, че нито ще има някаква реакции от съдии от ЕС, нито от наши съдии, нито Цветан Василев ще каже каквото и да е нещо конкретно?
Глупави басове не хващам.
Просто те попитах сериозно ДАЛИ ИСКАШ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ЕВРОПЕЙСКИ СЪД И ДА ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА НАЯВЕ!!!
Благодаря за отговора - беше точно по въпроса ми.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта