Михаил Калашников почина на 94 години.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Re: Михаил Калашников почина на 94 години.

Мнениеот wolf » 24 дек 2013 12:08

donDiego написа:Аз съм чувал, че Шмайзер е конструирал калашника. А и как да си обясня, че един прост овчар или тракторист образно казано, ще измисли подобна техника, ей тъй , както си кара трактора. Слиза, взема молив и лист и прави прототип, всяка една част, сглобява и става най-великият инженер...просто инженерството не е шега работа. А немските инженери, са върха на сладоледа, най най най

Конструирал не, но участвал в разработката както StG 44 е вдъхновението на АК-то

Потребителски аватар
Fabrizio Ravanelli
Контакти:

Мнениеот Fabrizio Ravanelli » 24 дек 2013 12:18

Captain Stottlemeyer написа:
BadBoy написа:
counterstrike написа:
BadBoy написа:Надявам се няма много хора, които да се възхищават на създатели на оръжия...

Що бе?

Мистър Самюъл Колт!
Другаря Михаил Калашников!

Уникални инженери и изобретатели! Какво точно не ти харесва?

Аз лично няма да изпадна в скръб и съжаление, защото най-голямото постижение на този човек е инструмент за убиване. И въпреки това всеки българин знае за него :D

Аз скърбя за Джеймс Уотсън, едва ли много българи знаят какво е постигнал и как е променил Света.

Не разбирам даже каква е тази истерия в интернет за смъртта му. Все едно национален герой е починал...

Ако иде реч за Джеймс Дюи Уотсън (род. 1928 г.) - един от откривателите на структурата ДНК, доколкото знам той все още не е напуснал този свят... ;) Що се отнася до автоматите "Калашников", те се произвеждат повече от половин век в Казанлък, дали са и дават хляб на много българи и са донесли и продължават да носят много, ама много милиони долари на нашата страна, които се използват за здравеопазване, образование, наука, социални грижи и т.н., и т.н... 8-)
По темата: Лека му пръст на Михаил Калашников - да почива в мир.

Братко, Капитане, наистина ли вярваш, че милионите долари се използват за здравеопазване, образование, наука, социални грижи и т.н., и т.н...
За това ли ВСИЧКИ гореизброени сектори са на тоя хал ??? Не са ли тия ШИБ*НИ МИЛИОНИ, МИЛИАРДИ външен дълг, не са ли в нечии сметки в Швейцария ??? Не се ли учат нечии деца на запад, да управляват някъде на изток от рая ??? :oops: :oops: :oops:
“Този, който знае истината и не я изказва гласно е мизерен страхливец“ ЮЛИУС ЩРАЙХЕР
"... Иначе народът би казал: Щом бай Илия не издържа, какво остава за нас! А народът не заслужава да го превръщат в стадо прасета!!! " ИЛИЯ МИНЕВ - СБНЛ

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 24 дек 2013 12:52

Чапаев написа:
DmG написа:Ето това е , говорим колко са лоши американците , че са пуснали атомна бомба . А това оръжие е избило във пъти повече хора . #комунистlogic

А колко животи е спасило!

Спасяване на живот, чрез избиване с автомат - #комунистlogic на квадрат 8-)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 24 дек 2013 12:57

Counterstrike,
ако твоята любов към родината се изразява в това да пуцаш с калашника - ОК, само го прави някъде по-надалеч от мен и децата ми.
Аз моят патриотизъм си го изразявам по други методи (не всичко е война и разруха на този свят)
Дано не съм те разсърдил с нещо точно по празниците! Бъди здрав!
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

NADURVEN_FILOSOF
Контакти:

Мнениеот NADURVEN_FILOSOF » 24 дек 2013 13:03

South_Park написа:
Чапаев написа:
DmG написа:Ето това е , говорим колко са лоши американците , че са пуснали атомна бомба . А това оръжие е избило във пъти повече хора . #комунистlogic

Предполагам, ако си в безизходица, ще подадеш и другата бузка, а накрая и дупето :lol: ?
сърце, душа за берое стара загора
http://vbox7.com/play:9114d3b3

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 24 дек 2013 13:17

donDiego написа:Аз съм чувал, че Шмайзер е конструирал калашника. А и как да си обясня, че един прост овчар или тракторист образно казано, ще измисли подобна техника, ей тъй , както си кара трактора. Слиза, взема молив и лист и прави прототип, всяка една част, сглобява и става най-великият инженер...просто инженерството не е шега работа. А немските инженери, са върха на сладоледа, най най най

Образно казано, кво е било образованието на Хуго Шмайзер, според теб? :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 24 дек 2013 13:17

Fabrizio Ravanelli написа:
FLANKER написа:Aбе, тук и Коледа ще изкарате комунистически празник.Раванели,зад всяко престъпление има друго престъпление ;)

Ето това е портретната снимка на изтока: "... ЗАД ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМА ДРУГО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!" Заради това има ЗАПАДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ и ИЗТОЧНА ДЕГРАДАЦИЯ! ;) Ако ДРУГ човек бе казал, че расата е проблем - НЯМА ПО–ЛОШО, нали... Щом Путин го е казал - ТОВА Е! :)
Аз само ще цитирам един Учител: " Няма социализъм, без решен расов въпрос!" ;)

Май бъркаш посоката на деградация в момента колега.Естествено,че расата е проблем в днешно време.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Fabrizio Ravanelli
Контакти:

Мнениеот Fabrizio Ravanelli » 24 дек 2013 13:24

NADURVEN_FILOSOF написа:
South_Park написа:
Чапаев написа:

Предполагам, ако си в безизходица, ще подадеш и другата бузка, а накрая и дупето :lol: ?

Така ли бе, НАГ*ЗЕН ФИЛОСОФ, безизходицата не ти е само запек... има ли Берое в първата седмица? НЯМА - какво сърце, каква душа... :mrgreen:
“Този, който знае истината и не я изказва гласно е мизерен страхливец“ ЮЛИУС ЩРАЙХЕР
"... Иначе народът би казал: Щом бай Илия не издържа, какво остава за нас! А народът не заслужава да го превръщат в стадо прасета!!! " ИЛИЯ МИНЕВ - СБНЛ

NADURVEN_FILOSOF
Контакти:

Мнениеот NADURVEN_FILOSOF » 24 дек 2013 13:26

NADURVEN_FILOSOF написа:
South_Park написа:
Чапаев написа:

Така ли бе, НАГ*ЗЕН ФИЛОСОФ, безизходицата не ти е само запек... има ли Берое в първата седмица? НЯМА - какво сърце, каква душа... :mrgreen:

Тебе те разбрахме, че си дал дупето, но се опитвам да вкарам човека в правия път, не в твоя :mrgreen:
сърце, душа за берое стара загора
http://vbox7.com/play:9114d3b3

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 24 дек 2013 13:28

Captain Stottlemeyer написа:
BadBoy написа:
counterstrike написа:
BadBoy написа:Надявам се няма много хора, които да се възхищават на създатели на оръжия...

Що бе?

Мистър Самюъл Колт!
Другаря Михаил Калашников!

Уникални инженери и изобретатели! Какво точно не ти харесва?

Аз лично няма да изпадна в скръб и съжаление, защото най-голямото постижение на този човек е инструмент за убиване. И въпреки това всеки българин знае за него :D

Аз скърбя за Джеймс Уотсън, едва ли много българи знаят какво е постигнал и как е променил Света.

Не разбирам даже каква е тази истерия в интернет за смъртта му. Все едно национален герой е починал...

Ако иде реч за Джеймс Дюи Уотсън (род. 1928 г.) - един от откривателите на структурата ДНК, доколкото знам той все още не е напуснал този свят... ;) Що се отнася до автоматите "Калашников", те се произвеждат повече от половин век в Казанлък, дали са и дават хляб на много българи и са донесли и продължават да носят много, ама много милиони долари на нашата страна, които се използват за здравеопазване, образование, наука, социални грижи и т.н., и т.н... 8-)
По темата: Лека му пръст на Михаил Калашников - да почива в мир.

Братко, Капитане, наистина ли вярваш, че милионите долари се използват за здравеопазване, образование, наука, социални грижи и т.н., и т.н...
За това ли ВСИЧКИ гореизброени сектори са на тоя хал ??? Не са ли тия ШИБ*НИ МИЛИОНИ, МИЛИАРДИ външен дълг, не са ли в нечии сметки в Швейцария ??? Не се ли учат нечии деца на запад, да управляват някъде на изток от рая ??? :oops: :oops: :oops:

Става въпрос за това, че България е изнасяла и изнася оръжейна продукция, от която е спечелила и печели сериозни суми. В частност автомат "Калашников" се произвежда в Казанлък от 1958 година. За какво са използвани и се използват тези милиони долари е съвсем друг въпрос, а в какво вярва и в какво не вярва капитан Стотълмайер - трети. ;) Все пак аз съм сигурен, че някой "шибан" долар е отишъл и за моето "безплатно" образование и "безплатно" здравеопазване. Конкретно за децата: някои са имали и имат привилегии (политически или финансови, все едно) и са се учели и се учат на Запад и преди, и след 10 ноември - това е даденост, или както казва трол № 1 във форума - факт... 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 24 дек 2013 13:33, променено общо 3 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Архив”