Cayman написа:fen-fen написа:Това със съдиите и тоя заучен рев срещу тях вече е много банално. Какъвто ни футбола такива ни и съдиите ама защо все с тях се оправдаваме не знам. Вчера Рендето за сетен път доказа що е простотия, честно аз по нагло и тъпо същество не бях виждал. Няма значение.....
Темата за съдиите не е банална,а е тактика за оправдание на по-слабият отбор.Типично по-български се търсят грешките навсякъде но не и там където са.Много е лесно когато загубиш мач да кажеш,че съдията е виновен,журналистите търсят скандал и веднага се хващат на въдицата и никой не се сеща да пита защо футболистите не могат да си подават точно повече от 2 пъти,защо не могат да се движат без топка,защо не могат да уцелят вратата и т.н.Всички гледаме какво става в чуждите първенства и какви наказания има там ако говориш за съдиите.В България обаче всеки говори и пише каквото си иска без последствия - един обвинява съдията че е взел пари,друг го гони в тунела и т.н.Фъргюсън и Венгер редовно плащат глоби и са наказвани да не ръководят мачовете заради много по-безобидни изказвания,в България явно правилата са други.Вина имат и съдиите,че не дават картони.Ако свирят така както се свири в останалите първенства във всеки мач ще има поне по 2 червени картона.Толкова брутални влизания и закъснели шпагати няма никъде.Европейските рефери и за опасна игра вече гонят,а тука съдиите ги е страх за закъснял шпагат картон да извадят.И още по жалкото е,че Боби Михайлов има такава власт за съдиите в Европа.Парадокс след парадокс.Да плаче или да се смее човек.
Всъщност ти каза всичко онова, което мен ме домързя да напиша. Напълно си прав! Казах банална, не заради друго а защото само затова се говори след всеки мач и почти нищо за футбол!