Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 яну 2015 13:47

Der Schmarotzer написа:Чети, приятелю, чети! Дано прогледнеш, ти поне имаш наченки на това, за разлика от някои други.

Добре, нали точно това писах, че ако са наши граждани, ОК, нека вдигнем врява.
Но и те също трябва сами да си помогнат, като напуснат Украйна.
Щом имат БГ паспорти, да заповядат в България, никой няма да ги върне. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 29 яну 2015 13:49

Betchualeng Arnaikem написа:
dunavfc написа:
Messi_fan написа:
FLANKER написа:По -лошо,конфликтът да излезе извън пределите на Украйна.Силно ме притеснява въпросът за тази прословута база ,която НАТО иска да прави за постоянно на нос Шабла.До Крим са 400км.по въздух.А е паднало нещо там,а Европа е пламнала.А ние сме на първите редове.
П.П.Относно сините каски си нямам на идея какво трябва да се направи,защото тук много важна роля има и Русия,докато в Босна и Косово не беше така... :roll:

Добри анализи правиш. И искам да попитам, само на мен ли ми прави впечатление как всички медии гузно, гузно мълчат за натовската база на нос Шабла ? Не, сериозно. Само на мен ли ми прави впечатление, че никой думичка не споменава. Само една вечер по БТВ новините споменаха в рамките на 40 секунди, и то в средата на емисията. Как бихте коментирали това ? :roll: :|

Ти имаш ли сведения, че тази база ще се строи ? И, ако се построи, кои по-точно ти каза, че целта и е да нападне Русия ? Ако си го чул по Алфа Тв ще те оправдая, но инак лошо за теб...

НАТО наистина планира да разположи войски в България, сред споменатите имена за новите войници чух Шабла, Добрич и Безмер (имаше и други ама ..). Предвижда се разполагането на танкове и авиация освен всичко друго.
Освен това тук-там вече има проведени инструктажи как да се действа при положение на война(!?) сред официално цивилни лица.
В момента варианта за война с Русия не се изключва, макар че никой не го казва като нещо сигурно. И да е решено някъде.. е по високите етажи.

Това не знам дали са го давали по някоя телевизия, но не само съм го чул а съм намерил и потвърждение. Източници от мен няма да видиш (защо - не те вълнува), дали вярваш на написаното - също не ме вълнува. Бих искал думите ми да не се потвърдят от действия и да си останеш с пълно недоверие към написаното от мен (че всичко това действително е планирано), ще е по-добре за всички ни.

Не става въпрос дали ти имам доверие или не, а това, че всичко все още е в сферата на слуховете. Няма нищо конкретно, само слухове. Ако ти имаш по-добри вътрешни източници е разбираемо да имаш по-достоверна информация, но аз се осланям на това, което чувам по медиите.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 29 яну 2015 13:51

Сега ще ви кажа за ситуация в която е била виновна Русия, но тя заедно с англичани и американци стовариха вината върху Хитлер. Избиването на 11000 полски офицери в Катин. Прави го Сталин , но със съдействието на Рузвелт и Чърчил вината за това е прехвърлена върху Хитлер на процеса в Нюрнберг. Яд ме е че Германия -Япония и Италия ( в това число и малко насилствено вкарани и ние) не спечелиха войната. Друг щеше да е сега света, много по уреден, без евреи , без цигани и без още много други лоши неща които има днес.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 яну 2015 13:52

Player написа:Тези хора за които се говори, че се имат за българи имат ли българско гражданство? При война или военен конфликт всяка държава призовава гражданите си да напуснат по най-бързия начин военното действие, а не се намесва да си защитава гражданите. Така че ако имат българско гражданство да бъдат призовани да напуснат Украйна като най-много може да им се съдейства с транспорт от наша страна.

И аз точно това посочих.

Подкрепата и мешането във вътрешните работи на Украйна, може да се окаже сериозен проблем, дори и само един призован човек, макар и с българско самосъзнание, да не е наш гражданин.
Ще си навлечем бела със сериозен юридически казус.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 29 яну 2015 13:59

THE G.A.M.E написа:
Player написа:Тези хора за които се говори, че се имат за българи имат ли българско гражданство? При война или военен конфликт всяка държава призовава гражданите си да напуснат по най-бързия начин военното действие, а не се намесва да си защитава гражданите. Така че ако имат българско гражданство да бъдат призовани да напуснат Украйна като най-много може да им се съдейства с транспорт от наша страна.

И аз точно това посочих.

Подкрепата и мешането във вътрешните работи на Украйна, може да се окаже сериозен проблем, дори и само един призован човек, макар и с българско самосъзнание, да не е наш гражданин.
Ще си навлечем бела със сериозен юридически казус.

Какъв юридически казус ще си навлечем, че не ми става ясно :roll: Иначе е доста патриотично да си по-загрижен за някакви мижави отношения с еврейската хунта в Украйна, отколкото за живота на стотици хиляди българи, живеещи там ;)
Image

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 29 яну 2015 14:04

Ходели били при бабите си на гости, не били бежанци. тая дето не знае географията н аЕвропа. Че нали са украинци, бе, к'ви баби в Русия? Пълна неразбория.

Хахахаха това е добро браво!!!
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 яну 2015 14:07

проф. д-р Томов написа:Какъв юридически казус ще си навлечем, че не ми става ясно :roll: Иначе е доста патриотично да си по-загрижен за някакви мижави отношения с еврейската хунта в Украйна, отколкото за живота на стотици хиляди българи, живеещи там ;)

Ами може да е юридически, но хайде, по-точният термин е - международен казус.
Ние не сме някакви, от които да трепери целият свят, че да можем да си позволим лукса да се караме с една страна, която освен друго, е подкрепяна от нашите Съюзници.

Тея хора там, знаят че има война.
Междудругото подобна ми беше позицията и за убитите цивилни руснаци и украинци.
Ситуацията в Украйна е специфична, всички, които не са украинци и не искат да си имат проблеми от всякакъв характер, кой ги спира или ги е спрял, да напуснат Украйна ?

Ако Русия тръгне да мобилизира българи, каква трябва да ни е позицията ? :roll:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 29 яну 2015 14:48

THE G.A.M.E написа:
Der Schmarotzer написа:Чети, приятелю, чети! Дано прогледнеш, ти поне имаш наченки на това, за разлика от някои други.

Добре, нали точно това писах, че ако са наши граждани, ОК, нека вдигнем врява.
Но и те също трябва сами да си помогнат, като напуснат Украйна.
Щом имат БГ паспорти, да заповядат в България, никой няма да ги върне. ;)

Това е част от диаспората, и ако не искаме да я загубим, така както сме на път да изгубим гагаузите в Молдова (да не кажа, че вече сме ги изгубили), не трябва да се мълчи, още повече, сега като част от EU и с възможност за блокиране на решения. Проблем обаче е курвенската позиция на всички български правителства, в отношенията им с големия брат - батко Ваньо или чичо Сам, зависи от ситуацията.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 29 яну 2015 15:22

THE G.A.M.E написа:
проф. д-р Томов написа:Какъв юридически казус ще си навлечем, че не ми става ясно :roll: Иначе е доста патриотично да си по-загрижен за някакви мижави отношения с еврейската хунта в Украйна, отколкото за живота на стотици хиляди българи, живеещи там ;)

Ами може да е юридически, но хайде, по-точният термин е - международен казус.
Ние не сме някакви, от които да трепери целият свят, че да можем да си позволим лукса да се караме с една страна, която освен друго, е подкрепяна от нашите Съюзници.

Тея хора там, знаят че има война.
Междудругото подобна ми беше позицията и за убитите цивилни руснаци и украинци.
Ситуацията в Украйна е специфична, всички, които не са украинци и не искат да си имат проблеми от всякакъв характер, кой ги спира или ги е спрял, да напуснат Украйна ?

Ако Русия тръгне да мобилизира българи, каква трябва да ни е позицията ? :roll:

Не сме някакви, от които да трепери целия свят заради нашите продажни кратуни, наречени политици, дето доброволно и без бой съсипаха цялата ни армия с въоръжението, както и службите ни ;) А причината за това са точно тези същите съюзници, на които в момента им правим свирки под път и над път. Пък те като видяха че сме добри в това, сега искат да ни бръкнат и в дупенцето 8-) Ами ...нямаш войска, ще мълчиш и ще си траеш, пък нацията ти ще я използуват за пушечно месо. Мдаам, нали най-важното е така наречените ни съюзници да са доволни, че в противен случай само за няколко часа ще довтасат ония миролюбиви американски сенатори да ни "посъветват" как е най-добре да измират българите 8-) А специално за бесарабските българи, спират ги от външното ни министерство :!: Питай ги как им дават гражданство. За разни нелегални емигранти могат да правят каваци и да се дупят на еврейските, брюкселски зелки, да им дават статут за 2-3 месеца, ама за българи, които в конкретния случай действително са бежанци, не може ;) Ама вие продължавате да тръбите, че сте патриоти де и че поставяте България и българите над всичко 8-) Опазил ни господ от такива пишман патриоти, дето викат "ами да се оправят българите в Украйна, ние тук си имаме цигани, сирийци, афганистанци, малийци и всякаква друга паплач" :)

http://www.bnews.bg/article-108608
Image

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 29 яну 2015 16:07

Това безумие трябвяа да спре!
Сминката е забранена за лица под 18 години!
[offtopic]Изображение[/offtopic]
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Върни се в “Архив”