Германски футбол (2012/2013)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Германски футбол (2012/2013)

Мнениеот MCMXIII » 27 мар 2013 15:26

Robbery написа:
MCMXIII написа:Името не e Кнут, Егберт или Карл- Хайнц. Залагам, че в него има d като Deutschland :)

Името е Адолф. Подледни резкия спад след 1940 година.

За едно и същото говорим. d се съдържа в Adolf.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 27 мар 2013 15:33

storm написа:Е този път май не всички са чисти арийци сред голмайсторите... :mrgreen: Не съм сигурен, ама този Гюндоган не ми прилича не дойчовец чист..

Междувременно един чист италианец вкарва двата гола срещу Малта ... :lol: :lol: :lol:
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 27 мар 2013 15:42

pesho_1913 написа:
storm написа:Е този път май не всички са чисти арийци сред голмайсторите... :mrgreen: Не съм сигурен, ама този Гюндоган не ми прилича не дойчовец чист..

Междувременно един чист италианец вкарва двата гола срещу Малта ... :lol: :lol: :lol:

Последно по темата, че ми писна. Според габровския поне името му е италианско, щото "поне името му са го нацелели.'' Моят син има приятел в деЦката Марио. ТрЕбва да питам майка му дали е италианче детето. Също Марио Манджукич е италианец, Марио Гьотце е италианец и те така. Или най- малкото са с италиански имена.
П.П. Пък Андреа е фолк звездЪ :)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 27 мар 2013 16:05

MCMXIII написа:Последно по темата, че ми писна. Според габровския поне името му е италианско, щото "поне името му са го нацелели.'' Моят син има приятел в деЦката Марио. ТрЕбва да питам майка му дали е италианче детето. Също Марио Манджукич е италианец, Марио Гьотце е италианец и те така. Или най- малкото са с италиански имена.

Не съм чел, ама вероятно става дума за фамилията. Белотели е от друга планета, маловажна подробност е за кой национален отбор играе :mrgreen: Иначе, доста смислено е да броите диаспората в репрезентациите на Германия и Италия :lol: 8-)

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 27 мар 2013 16:19

niki87 написа:
storm написа:Ники на мен не ми е проблем, че преди 100 години някой си е спечелил титла с еди си какви играчи.. На теб ти е проблем, че в така наречения Бундестим има турци, араби, латиноси и т.н.. А като гледам за в бъдеще не се знае колко чисти арийци ще останат...И самия факт, че се опитваш да пуснеш нещо с което да ме провокираш е повод да си мисля, че наистина ти е като комплекс това, че всеки се гъбарка с националния отбор на Германия... :)..И после се чудите защо ви бият на всеки голям форум в подножието на върха.. :)

Честно ли да ти кажа... През кура ми е за Германия. Просто ги харесвам във всеки един аспект, кефя се на успехите им, но не страдам на загубите им. И не ми пречи, че играят футболисти с корени от други народности в националния им отбор. Но явно пречи на тези, които постоянно го изтъкват, поради какви причини- не знам. И то при все, че техните "любими" чужди национални отбори, повечето, не се различават. Но явно хората обичат да се излагат ;)
А клипчето го пуснах, да стане някаква закачка, все пак другата седмица има мач :mrgreen:

П.п. В подножието на върха не ни бият, и няма как да ни бият, при положение, че не сме се класирали на голям форум от 2004г. насам ;)

П.п. 2- 1л. мн.ч. се използва, единствено, ако става въпрос за Левски или България. Другото буди смях.

Клипа едно на ръка, съгласен съм с двата послеписа ... Но няма как щом се радващ на успехите им, да не страдаш за неуспехите..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 27 мар 2013 16:33

MCMXIII написа:
pesho_1913 написа:

Последно по темата, че ми писна. Според габровския поне името му е италианско, щото "поне името му са го нацелели.'' Моят син има приятел в деЦката Марио. ТрЕбва да питам майка му дали е италианче детето. Също Марио Манджукич е италианец, Марио Гьотце е италианец и те така. Или най- малкото са с италиански имена.

Уж става въпрос кой на какъв приличал, пък накрая за фамилиите стана въпрос :lol: Крайно време е да осъзнаят, че националните отбори, на които симпатизират, също не са изрядни, ако става въпрос кой бил чист, кой мръсен и те така... Писна ми да обсъждам тая тема, все едно със стена си говоря.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 27 мар 2013 16:40

Аз не мога да разбера какъв им е проблема на тия, които тропат, че не били чисти немци Йозил, Гьондуган, Боатенг, Кедира, Гомес и пр. Това са хора родени в Германия, израснали там, възползвали се от една от най-социалните и толерантни страни в Европа и предполагам повече се самоопределят като немци.
По-тъпо е, когато някой, като Сидни Сам (футболист на Леверкузен), който е роден в Германия, а родителите му са нигерийски емигранти, предпочете да играе за Нигерия, въпреки, че е прекарал целия си живот в Германия и се е възползват от всички предимства, които държавата му е предоставила.

А какво да кажем за Франция? Или за Англия? Това, че някой си се казва Бензема, Зидан, Рами, Реми, Анри, Трезеге или пък - Ашли Коу, Рио Фърдинанд, Уоукът, Стъридж, Уелбек - не ги прави чистокървни Французи/Англичани.
В крайна сметка всичко до името ли опира?
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 27 мар 2013 16:49

dxl написа:По-тъпо е, когато някой, като Сидни Сам (футболист на Леверкузен), който е роден в Германия, а родителите му са нигерийски емигранти, предпочете да играе за Нигерия, въпреки, че е прекарал целия си живот в Германия и се е възползват от всички предимства, които държавата му е предоставила.

Въпрос на личен избор, всеки има право на такъв. Сега феновете на Гана ще пишат във форумите, че при Суперорлите играе европеец и не им е чиста работата :lol: :lol: :lol: :lol:

pesho_1913 написа:Уж става въпрос кой на какъв приличал, пък накрая за фамилиите стана въпрос :lol:

Не ми пука кой къде играе, Вагнер беше в националния на България, случва се навсякъде. Разделянето по расов признак си е чиста идиотия. Уточних за фамилията на Бало, защото бяхте задълбали върху "Марио".

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 27 мар 2013 18:04

Виждам, че всичко се изясни.
Но на мен не ми дава мира следният екзистенциален въпрос. Знаем, че Петър Чех е чех. Защо Иржи Немец не е немец?

Groucho написа: Уточних за фамилията на Бало, защото бяхте задълбали върху "Марио".

Ъхъ. За Марио-то ;)
П.п. Когато чух името на СтефАн Ел Шаруи за първи път, бях сигурен че е франсе :) Както и да е. Такива имена вече има в цяла Ойропа.
Ще си премълча деликатни, колко ми харесва това ;)

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 27 мар 2013 19:30

Баварци, я кажете примерен състав за ШЛ :mrgreen:
Аз мисля два състава (но що пък да не питат какво мислят гледачите им ;))
Нойер; Алаба-Данте-Буйтен-Лам; Швайнщайгер - Луис Гоставо; Рибери-Кроос-Мюлер; Манджукич
или
Нойер; Алабал-Данте-Буйтен-Лам; Швайнщайгер - Кроос; Рибери-Мюлер-Робен; Манджукич

* с уговорката, че има мач да се играе преди това
* извинявам се, ако съм изписал грешно никовете на баварските биячи
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Върни се в “Архив”