Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот FLANKER » 28 яну 2015 21:14

МО призна: Пращаме повиквателни на запасняците, но не за война

Няма мобилизация на резервисти и подготовка за война. Това се казва в съобщение на Министерството на отбраната, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров направи изявление от парламентарната трибуна, че в България тече военна мобилизация. От трибуната на Народното събрание той алармира, че служители на армията в много градове са получили повиквателни, с които са предупредени да се явят в случай на нужда.

Сидеров свърза данните с посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в България миналата седмица. Той направи паралел с нашето малцинство в Одеска област. БЛИЦ съобщи още във вторник, че жителите на украинското село Кулевча, което е населено 98 процента с българи, се обявиха против мобилизацията и отказаха да воюват в Донбас.

Ето какво се казва в съобщението на МО:

"По повод изказването на лидера на политическа партия „Атака“ Волен Сидеров Министерството на отбраната заявява:
България и Министерството на отбраната не мобилизират войски, нито подготвят война срещу която и да е държава. В изказването и изводите на лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров няма нищо вярно.

Съгласно Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България и Наредба за военния отчет на български граждани и техника за мирно и военно време, приета с ПМС №167/30.07.2012 г., на военен отчет подлежат всички български граждани, преминали военна подготовка (бивши кадрови войници, сержанти и офицери, граждани, отбили наборна служба, и такива, които са изявили желание да придобият начална военна подготовка). Те участват в окомплектоването на военновременни формирования съгласно закона. Централното военно окръжие и неговите структури в страната извършват периодично актуализация на списъците за окомплектоване и това е причината да са изпращани повиквателни заповеди до български граждани, които имат военна подготовка.

Проверката на списъците на ангажираните във военновременните формирования хора се налага заради отпадане по различни причини (болест, напускане на страната за дълъг период от време, гледане на дете до 3 г., навършване на пределна възраст за служба в запаса, промяна на постоянния им адрес и др.). В тези случаи структурите на Централно военно окръжие връчват повиквателни на други запасни, които отговарят на условията. Това е ежедневна дейност, която се организира и изпълнява в мирно време съгласно изискванията на Закона за отбраната и Въоръжените сили.
/blitz bg/
П.П.Дано тупаните от МО казват истината... :roll:
Последна промяна от FLANKER на 28 яну 2015 21:18, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 28 яну 2015 21:17

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) търпят поредното съкрушително поражение в Донбас. Това сочат документи и отчети, които хакерската група хакерската група "Киберберкут" е източила от компютъра на главния военен прокурор на Украйна Анатолий Матиос, съобщава lifenews.ru. На сайта на "Киберберкута" се посочва, че само в боевете през последните две седмици ВСУ са дали 1100 жертви, а над 100 танка са били унищожени от опълченците. Цитира се и заповед на първия заместник ръководител на антитерористичния център генерал лейтенант Попко, до командири от различен ранг, с което из се забранява да дават официални коментари за медиите.

Министерството на отбраната на ДНР заяви от своя страна, че в района на Дебалцево може да попаднат до 10 хиляди украински военнослужещи, предаде Интерфакс. „Там има около 10 хиляди украински военнослужещи, но „чувалът“ още не е затворен. Ние забелязахме изтеглящи се подразделения. Бихме искали по-бързо да затворим „чувала“, с цел избягване на жертви. Що се касае до „чувала“, територията е голяма. Опитваме се бързо да го затворим, стрелбата от към Дебалцево намалява, но от Артьомовск все още се стреля“, заяви заяви началникът на политическото управление на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 28 яну 2015 21:26

1982 написа:
wannabe написа:Като децата на капутин, медведев и лавров, според мен са в Западна Европа. А ти си пишеш глупоси на твоя цигански руски :lol:

Така е, децата на путкин и свитата му от безпризорни помияри, масово учат и живеят в "лошия Запад", а шараните кълват ли, кълват ..... на сухо. Няма по-смехотворно същество от евтиния рубладжия, най-вече "българските" такива. По цял ден гният в тоя форум и "бранят" виртуално путкиновата олигархия. :lol: :lol:

Руският външен министър Сергей Лавров прибра дъщеря си от САЩ в Русия, съобщи пред радио „Бизнес ФМ” депутатът от Думата Евгений Фьодоров...
19.09.14.
8-)
Изображение

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 28 яну 2015 21:33

А какво въобще прави дъщеря му в "лошия, античовешки, гнусен, империалистически" Запад ??

Нали в Русия е по-готино, защо не си учат там децата им, а някои дори и живеят на Запад ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 28 яну 2015 21:37

@sin4ec
Знаеш моето мнение за тази война.Колкото по-бързо спре,толкова по-добре.За съжаление загиват българи и от двете страни на барикадата.Не знам защо ООН не се намесва за да раздели воюващите страни .Отдавна трябваше да има сини каски в Украйна и да не се допускат повече човешки жертви.Така и глупавото ембарго ще отпадне,а Украйна ще има своята реална територия с население което гледа в една посока.Вместо това всеки ден съобщават за нови сражения и жертви дадени от двете страни. :o :shock:
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 28 яну 2015 21:43

1982 написа:А какво въобще прави дъщеря му в "лошия, античовешки, гнусен, империалистически" Запад ??

Нали в Русия е по-готино, защо не си учат там децата им, а някои дори и живеят на Запад ??!

Лавров е работил дълги години в Ню Йорк в съветското представителство на ООН.Дъщеря му се е родила там.
Иначе е факт ,че много от децата на елита живеят и учат в чужбина .
Виж обаче какво открих:

„Мога да ви кажа, че около 80% от руснаците от високите кръгове, които живеят в чужбина, са били подлагани на различни провокации от страна на САЩ”, категоричен е Фьодоров. Той даде за пример сина на депутата Валерий Селезньов, който беше арестуван на 5 юли т.г. от американски агенти на летището в Мале.
/Монитор/
П.П. Колега ,за мен Лавров е един от най-големите дипломати на нашето съвремие.Има и няколко такива западни. Да се надяваме,че с подобни хора ,като Лавров и западните му аналози лошото в Украйна ще отшуми.
Последна промяна от FLANKER на 28 яну 2015 21:50, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 28 яну 2015 21:48

ФЛАНКЕР, децата им учат, а доста и живеят в САЩ и Европа, защото там животът е много по-добър, шансовете за развитие са къде-къде по-големи, всеки гледа най-доброто за децата си, самият факт, че ги пращат там, говори достатъчно ясно.

А, че децата им ще бъдат следени изкъсо, ми нормално, ако Кери си прати детето в Русия, руснаците няма да го следят и изпитват ли, хаха ?! Постоянно ще е под наблюдение. Това са нормални неща.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 28 яну 2015 22:01

1982 написа:ФЛАНКЕР, децата им учат, а доста и живеят в САЩ и Европа, защото там животът е много по-добър, шансовете за развитие са къде-къде по-големи, всеки гледа най-доброто за децата си, самият факт, че ги пращат там, говори достатъчно ясно.

А, че децата им ще бъдат следени изкъсо, ми нормално, ако Кери си прати детето в Русия, руснаците няма да го следят и изпитват ли, хаха ?! Постоянно ще е под наблюдение. Това са нормални неща.

Факт е човече, че всеки гледа най-доброто за децата си.На Запад има много повече университети и перспективи и това дава възможност на хората с пари да се възползват.
П.П.Един пресен пример от днес.
Бях в паспортното( да си подновявам личната карта).Един мангал пред мен ,ама направо гнусен си говореше с приятелчето му и му обясняваше колко добре бил синът му в Швейцария.Та даже и учел там.(нямам си на идея колко е един семестър там) Откъде ги има тези кинти... :roll:
Сигурно аз съм загубен, че работя пет дни в седмицата и едвам се оправяме с жената и детето(добре ,че и тя бачка).
П.П.2 Мен ме дразни гадното двуличие на Запада.Не ме разбирай погрешно.Има много кадърни и умни хора ,както в САЩ,така и в Европа.
Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 28 яну 2015 22:06

Какво трябва да стане че ООН да изпрати "сините каски" в Украйна. И двете страни през различни периоди искаха това. :?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 28 яну 2015 22:10

ivan56 написа:Какво трябва да стане че ООН да изпрати "сините каски" в Украйна. И двете страни през различни периоди искаха това. :?

Да ,Ванка.Според мен трябва вече да стане нещо подобно. Стига вече смърт!
Ако трябва наистина да се разделят и всеки да хваща пътя.Само да приключи този ужас веднъж и завинаги.
П.П.Мисля си обаче(дано не съм прав),че най-лошото тепърва предстои. :roll:
Изображение

Върни се в “Архив”