Примера дивизион (Liga BBVA) 2015/2016

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: Примера дивизион (Liga BBVA) 2015/2016

Мнениеот JackPackage » 03 май 2016 10:55

sapio0o написа:Хаха, не, тук грешиш. Може и да се е шумяло повече от необходимото, но Икер в най-добрите си години бе абсолютен изрод, особено що се касае до рефлекс и лидерство. Винаги си е имал проблеми с балонни топки, но не правеха впечатление до контузията, която и впоследствие го спря за големия футбол. Моуриньо го уважавам адски много, смятам го и за най-добрият треньор измежду настоящите. Но с една идейка по-тънко да бе постъпил сега Касийяс можеше и да е в Реал. Срина му самочувствието не толкова заради включването на Диего Лопес, колкото с медийните нападки. Година по-късно вече без товар на раменете спечели дубъл с Реал, като грешка направи само във финала срещу вас, за щастие завършила с щастлив край.

Както ти имаш свое собствено различно мнение за Златан, така аз имам за Икер - просто няма как да ме убедиш в обратното, не отричам че беше страхотен вратар, но никога не е бил най-добрия на своя пост.

Факта че е 5 поредни години вратар на годината на Уефа е бати гаврата с хора като Чех, Буфон и т.н. :| :| :|
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 03 май 2016 11:00

JackPackage написа:
sapio0o написа:Хаха, не, тук грешиш. Може и да се е шумяло повече от необходимото, но Икер в най-добрите си години бе абсолютен изрод, особено що се касае до рефлекс и лидерство. Винаги си е имал проблеми с балонни топки, но не правеха впечатление до контузията, която и впоследствие го спря за големия футбол. Моуриньо го уважавам адски много, смятам го и за най-добрият треньор измежду настоящите. Но с една идейка по-тънко да бе постъпил сега Касийяс можеше и да е в Реал. Срина му самочувствието не толкова заради включването на Диего Лопес, колкото с медийните нападки. Година по-късно вече без товар на раменете спечели дубъл с Реал, като грешка направи само във финала срещу вас, за щастие завършила с щастлив край.

Както ти имаш свое собствено различно мнение за Златан, така аз имам за Икер - просто няма как да ме убедиш в обратното, не отричам че беше страхотен вратар, но никога не е бил най-добрия на своя пост.

Факта че е 5 поредни години вратар на годината на Уефа е бати гаврата с хора като Чех, Буфон и т.н. :| :| :|

Аз Чех и Буфон ги уважавам, но в най-добрите си години Икер бе редом до тях и всъщност над първия. Буфон винаги ще е едно ниво над останалите.

За Ибрахимович не си ли съгласен с мен? :lol:
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 03 май 2016 11:21

sapio0o написа:
JackPackage написа:

Аз Чех и Буфон ги уважавам, но в най-добрите си години Икер бе редом до тях и всъщност над първия. Буфон винаги ще е едно ниво над останалите.

За Ибрахимович не си ли съгласен с мен? :lol:

За Ибрата не, класа е, където и да иде вдига титли, сега че в елиминациите на ШЛ се излага е друг въпрос, но вдига отборите си, няма как иначе да има 10-11 титли за последните 13-14 години :roll:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.

[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 03 май 2016 12:08

Барселона - Еспаньол!
Малко да налея масло в огъня. Историята помни един мач през 2006-2007. Предпоследен кръг Барселона приема Еспаньол!
В този мач в 90- тата мин. Раул Тамудо бележи за 2 : 2 и титлата отива в Реал М. Този гол прави Тамудо голмайстор No 1 в
историята на Еспаньол. Естествено тогава Еспаньол имаха здрав отбор, печелеха КДР и играха финал в ЛЕ по това време горе долу
а сега 2 кръга преди края дори не са се спасили математически от изпадане но един X ще им гарантира и математиката.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 04 май 2016 00:48

47 от 50??? Или казано в проценти - 94! :shock: :shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 04 май 2016 01:18

Уау. :shock: :twisted:
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 04 май 2016 12:10

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 05 май 2016 14:41

Атлетико възкреси спомена за нашето опълчение
05-05-2016 Жаклин МИХАЙЛОВ
Малцина вероятно помнят, че през лятото на 1994 година Диего Симеоне игра с екипа на Аржентина срещу България на световното първенство в Щатите. И мачът завърши 2:0 за България, като картината бе едно към едно с тази от вчерашния двубой между Байерн и Атлетико. Аржентинците имаха пълно превъзходство във владението на топката, но не създадоха почти нищо значимо като положения пред Боби Михайлов. Българите минаха два пъти центъра и вкараха два гола. Симеоне бе на терена с номер 14 И бе нещо като Артуро Видал за Байерн. Бореше се като лъв, тичаше като изоглавен, хвърляше се на шпагати, два-три пъти налетя на бой, но накрая хитростта на българите го остави с празни ръце. Провереното в стотици битки българско опълчение сработи. Съмнявам се, че точно тогавашната тактика на Стратега Пенев се е превърнала в пътеводната светлина на Чоло, но със сигурност между днешния стил на Атлетико и традиционното българско футболно опълчение има идеални сходства. Гледаш Атлетико и се пренасяш 30-40 години назад, когато всеки български треньор практикуваше подобен стил при гостуванията на отбора му в чужбина. Единствената разлика е, че тогавашните ни треньори караха фантастични футболисти да играят антифутбол. При Чоло Симеоне футболният му материал напълно подхожда за патента на българското опълчение.
А най-добрите страни на патента се виждат с просто око при стратегията на Чоло. Силен вратар, който в течение на мача се превръща в магнит за топката. Наситена, дори импрегнирана защитна линия – истински вал, който се справя с лекота с девет бала вълни. Целият отбор върнат далеч зад центъра, затваряне на всякакви празни пространства. И най-важната подробност – една константна жертвоготовност, която ние обобщаваме в слогъна „хвърляйте телата“. Това се вижда отчетливо на терена, по пътя на всяка топка, запратена от противника към твоята врата, се намира някаква част или частица от тяло, която да я спре. Точно като хокеистите, с риск за живота се подлагаш не на шайбата, а на топката. От която ударът не боли толкова, но може да засегне и някои интимни части. Не на последно място след 20-30 минути тъпчене на тревата само в едната половина се стига до състояние на леност, което се използва от опълченците. Те преминават внезапно в нападение, а увлеченият в непрекъснати атаки съперник така и не разбира как му се вкарва гол. Такива десетки спомени изпъкват в съзнанието ми - като гола на Гунди на „Уембли“ или на Стоичков на „Камп Ноу“. Грийзман и Фернандо Торес все едно, че са учили азбуката на футбола на „Герена“ и в Харманли. Толкова изумително напомнят на най-добрите наши образци. Цял мач дебнат за своя момент. Толкова близо до нас – 7-8 отдадени на задачата да рушат всичко по пътя си антифутболисти и двама напред, които могат да я ритнат във вратата. Истинско съвършенство.
И какво излиза – с нашите запазени номера един аржентинец два пъти стига до финал за Шампионска лига. С нищо повече или по-малко от типичното българско опълчение
Чоло унищожи всички постулати на съвременния футбол и постави под голяма въпросителна прехласването по „тики така“. Защото в крайна сметка той победи последователно двата най-добри образеца на най-харесвания игрови стил – Барса и Байерн. Това са двата тима, които правят по 700-800 паса на мач и дават топката за издирване. Барса и Байерн са каймакът на футбола от новия век. И с антифутбол, констелиран в нашите футболни лаборатории отпреди 50-60 години, Чоло ги бие като маче у дирек. След такова фундаментално признаване на нашия патент, не е ли време да го върнем на въоръжение?! Но в пълния му блясък. Вместо да се мъчат с разни съвременни концепции, българските треньори да се върнат към простото и ефикасното. 90 минути опълчение и сигурен съм, че успехите ще се върнат. Пак ще се класираме драматично на световни и европейски първенства. Но този път никой няма да ни упреква, че играем антифутбол, защото Чоло ни легитимира пред света. След като за Атлетико може, трябва да може и за нас.
Диего Симеоне доказа, че във футбола важна е само победата. Кой как е играл е за коментари и анализи, които след два дни никой няма да помни. А за вечни времена ще пише в аналите – 2014 година - Атлетико финалист за Шампионска лига, 2016 отново финалист за Шампионска лига. Забележете: и двата пъти след втори мач-реванш като гост в полуфинала така, че опълчението да може да бъде приложено в пълния му обем. И двата пъти при първоначални залози 1 към 100 в старта на кампанията. Е, не е ли истинско чудо? С играчи, които при по-модерна система на игра ще са средняци в Примера дивисион. Ако дойде друг треньор и разхерметизира Атлетико, догодина могат да се борят с този потенциал да не изпаднат.
А сега и иновацията. Абсолютно без майтап предлагам Чоло Симеоне да бъде официално канонизиран като светец на българския футбол. Да му се присъдят научните звания на ВИФ, пардон НСА. Може и да е роден в Аржентина, но той си е българин по душа. Както навремето Батенберг и Фердинанд сме ги докарали от Европата, така и сега трябва да го калесаме да дойде и да стане нашият футболен цар. Защото Диего придаде смисъл на всичко, сторено от поколения български треньори. Сигурен съм, че сълзи са напирали в очите на Иван Вуцов, гледайки в действие своето пакетно придвижване 30 години по-късно
Прагматично е да се приеме неговото учение и всички наши отбори да заиграят стила на Атлетико. Убеден съм, че това ще вдигне веднага успеваемостта. Отдавна ми се мотае тази мисъл в главата, че е време жабата да се откаже да я подковават и да приеме, че е грозна и крастава. Но пък всички я знаят, макар и да не изпитват добри чувства към нея.
Във футбола има такива велики мигове на проникновение, които не трябва да бъдат изпускани. Чоло Симеоне върна на футбола нещо, което ни принадлежи на нас по право. Е, и малко на италианците, но те никога не са били толкова добри колкото нас. Няма смисъл повече от префърцунено катеначо, настъпи времето на българското опълчение. И да не стане като с киселото мляко, цял свят да яде йогурт, а ние да се възмущаваме, че са ни го откраднали. Ами да го патентоваме и Чоло да стане нашия човек.
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 05 май 2016 19:49

:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

Това си е за форум "Национален отбор" и не случайно преди 5/6 г. когато спорехме във форума кой да е треньор на нац. отбор предложих
Д.Симеоне! 5/6 години по-късно и някви журналисти са прогледнали ама вече е късно оня няма да се навие.

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 06 май 2016 19:15

Горното мнение твърде много наподобява доволството в констатацията ми след един мач във вторник:
- Аз като ви говорех от 6 г. че Рер не е треньор първа класа.

---
така е, гениалните нострадамуси оставаме неразбрани от съвременниците си.

---
[rimg]http://estaticos.efe.com/efecom/recursos2/imagen.aspx?lVW2oAh2vjNLlKsOmnnkGpvanElW7s5-P-2bQ4TncnkXVSTX-P-2bAoG0sxzXPZPAk5l-P-2fU5UVH8X-P-2b-P-2fvio5Rq9I7mO8BPAQ-P-3d-P-3d[/rimg]
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Върни се в “Архив”