Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот wannabe » 25 яну 2015 19:58

Нико написа:
THE G.A.M.E написа:
Нико написа:Извинявай, но ти на малоумен или на интересен се правиш?!!! Не знаеш ли кой създаде Ал Кайда и кой финансира така наречената опозиция в Сирия от която се пръкнаха онези изроди от ИДИЛ?!! И това според теб е съпоставимо с този митинг в Грозни!!! Всичко в украйна започна от интересите на сащ и техният преврат. Руснаците са принудени да защитават СОБСТВЕНИТЕ си сънародници и интереси. Американците и лакеите им на мен лично ми втръснаха с техните безумия и разрушения. Ако не бяха тези "демократи" нямаше да има нищо в украйна. За янките е ясно колко държави съсипаха и колко кръв проляха, но ми кажи за Русия нещо по този въпрос . Русия не е в никакъв случай ангелче , но на фона на янките е просто синеоко бебе с дрънкалка!

Аз лично съм писал доста за създаването на Ал Кайда и ИДИЛ от ЦРУ, така че бъркаш ако мислиш, че не съм на ясно.
Мога да пиша много и за причините за създаването им, но не за това е темата.

Естествено че "Янките" играят много по-на едро с мюсюлманите и крайните ислямисти, просто въпрос на възможности.
Но това не оправдава Русия за нейното заиграване с тези елементи.
Или ще ми напишеш, че приятелството на Путин с Ер Доган е лъжа ?
Нали Русия трябва да е алтернатива на САЩ ?
Къде е тая алтернатива, след като и руснаците правят като Щатите, но в по-малки мащаби ?

Така или иначе в Украйна имаше недоволство срещу политиката на Янукович.
Песента му бе изпята и без външна намеса.

Виж, избора между САЩ и Русия е като избор, дали да те блъсне Ауди, или БМВ, и в 2-та случая блъснатия ще е в кофти ситуация.
Айде не я навирай Русия като избор за каквото и да било.
Особено като имаме на предвид отношението им към българският етнос, което напоследък, не-само сред управляващата ги клика, но и сред обикновенните руснаци, хич не е добро.

Въпросът ми за ИДИЛ и ЦРУ е абсолютно риторичен. Наясно съм ,че си в час с тази тема. Русия е алтернатива на САЩ. Просто светът ,искаме ли или не, е двуполюсен и толкова. Всеки си има избор и го прави съгласно вижданията си. Не съм съгласен с твоят пример за блъскането , защото при новият ни "брат" САЩ имаме очевадно заличаване на България като държава. Преди при братството ни с руснаците имаше много дивотии ,но имахме армия , промишленост и държава. За отношението на руснаците към нас си прав , но вината е в нашите така наречени политици , които се оляха от сервилничене и демонстрираха абсолютно незачитане на националните ни интереси. За Янукович не си прав и съм сигурен че си наясно с това. При Оранжевата революция през 2004 не се стигна до гражданска война , като сегашната нали?... Отношенията на Путин с Ердоган си е чисто проба търговия отразяваща интересите и на двете държави. И Турция и Русия имат държавници за разлика от нас! Не можеш да съдиш Русия за този митинг , а да оправдаваш САЩ за тяхното заиграване с мюсулманите. Все пак няма как да се съпостави един митинг със стотиците хиляди избити хора и разрушени градове в резултат на игричките на янките.

Добре де. Разбирам, че искаш да кажеш, че Русия е суперсила, а не локална сила. На базата на какво? Защо приравняваш Русия с Китай примерно? Или с ЕС? Или със САЩ? По какъв параграф?
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 25 яну 2015 20:02

sin4ec написа:
wannabe написа:Обстрелът на Мариупол в крайна сметка разби за пореден път две от най-абсурдните (но за съжаление, устойчиви) пропагандни клишета на Москва в тази, колкото реална и кървава, толкова и информационна война:
- че Русия защитава уж онеправданите и застрашените от някаква киевска хунта рускоговорящи хора в Украйна;
- че Русия иска спиране на огъня и мирно уреждане на конфликта.
Но погледнете още веднъж имената на жертвите: Попова, Макаров, Кашина, Бобинев, Борисов и т.н. Чисто руски фамилии, наред с украинските Игнатенко, Баранюк, Скуренко... Млади и стари, всякакви, включително и момче на 4-5 години. Крайно време е светът най-после да разбере, чевойната в Украйна няма нищо общо нито с езика,
нито пък с някакви уж застрашени права на рускоговорящото население там. Руснаци убиват цивилни рускоговорящи в рускоговорящия Мариупол - както и по всички други места на бойната линия в Източна Украйна. А претекстът за "защита на рускоговорящите" е само един ужасяващо циничен воал за истинските намерения на Кремъл: да не допусне Украйна да стане нормална държава, да се освободи от мечешката прегръдка на Москва и да заживее собствен живот.

Братоубийствена война! Защо Путин? Докога ще тероризираш обикновените рунаци?

Както и преди съм казвал, не е лесно да се дебил. Цялото това красноречие, изтропано от Елка Василева или друг подобен имбецил, за жалост на компанията беше попарено от огледа на ОсСЕ и анализа на контрабатарейните спецове. Обстрелът е от РСЗО ГРАД и идва от северозападно направление. Ако дебилът има някоя и друга гънка в мозъка, ще погледне картата и линията на фронта и ще остане учуден, че в това направление е тилът на ВСУ. Там са разположени батареите на ВСУ.
И така поредната провокация се превръща в пепел, а Порошенко даже не посмя да обяви траур. Би станал съвсем за смях.
Макар че това е по-скоро грешка на прицела или негоден боеприпас. Огънят е бил по настъпващите от изток-североизток части на ВСН.
Та за пореден път имбецилското войнство става за смях. Ниско образование, нисък интелект, никакви познания, неграмотност. Нищо ново под Слънцето!
Изображение

http://www.osce.org/ru/ukraine-smm/136081
Ако правилно разбирам, си противоречиш със официалният доклад на ОССЕ? Ако правилно разбирам този цигански диалект на Българския тук казват следното:
Согласно анализу зоны попадания снаряда, ракеты "Град" были выпущены из северо-восточного направления, из района с.Октябрь (19 км к северо-востоку от Олимпийской улицы), а ракеты "Ураган" - с восточного направления, из района с.Заиченко (15 км к востоку от улицы Олимпийской), оба населенных пункта контролируются "Донецкой Народной Республикой" ("ДНР").
Сиреч не става само с ядене. Този път ще има по-сериозни санкции.
Аз и друг път съм го казвал - не е хубаво да изпадаш в ситуация в която отговорите ти да са следните: "тъп съм" или "излъгах"!
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 25 яну 2015 20:05

wannabe написа:
FLANKER написа:Tа, кой е агресорът?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=W-NsbN64UwU[/youtube]

Тези които обстрелваха братята си с ГРАД. Даже една от загиналите се оказа някаква, която е молила за освобождение. Лека и пръст! Видяла е от първа ръка ортодоксалното братсво на русия.
А това че сега заработиха РТ и всички останали "независими" от кремъл медии е показателно. Като със самолета... то те затова са и направени де!

Защо питам, мълчиш за Донбас ,Славянск и Горловка,а сега си като разярен защитник на подпалвачите .Искам да ми отговориш ама честно. И приключваме диалогът с теб поне на този етап, за този конфликт.
Последна промяна от FLANKER на 25 яну 2015 20:12, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 25 яну 2015 20:08

ivan56 написа:Ето го доклада. http://www.osce.org/ru/ukraine-smm/136081

Така .Сега ако може да се намерят и официални доклади за Донбас и Горловка.И за колко дни са изготвени.
Тук разрешиха въпроса за един ден.Браво.Професионалисти!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 25 яну 2015 20:09

stov написа:А ето и указът за траур http://www.president.gov.ua/ru/news/32109.html

Тук нямам какво да добавя.Порошенко обяви още вчера.-Факт!
Последна промяна от FLANKER на 25 яну 2015 20:14, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 25 яну 2015 20:16

sin4ec написа:22 января здесь в результате артиллерийского огня с северо-западной стороны были убиты более десятка мирных жителей. Этот вывод сделала комиссия ОБСЕ. К северо-западу от Ленинского района, где произошла трагедия, находится поселок Пески - там дислоцируется украинская артиллерия. Киев, до этого обвинявший в обстреле «террористов», после доклада обсешников приуныл. И траур по погибшим объявлять не стал. Слишком неудобная трагедия, чтобы делать на ней пиар. Можно и проколоться.
..........................................................
Панорамы и интерактивные карты без труда помогают «привязаться» к местности. Большинство выводов «диванных аналитиков» совпали. Мы взяли для примера разбор трагедии, сделанный нашим коллегой Валентином Трушниным с телеканал «Рен», он тоже сейчас работает в Донецке. Валентин подробно изучил 17-минутное видео, сделанное бойцами батальона «Азов» сразу после бомбардировки:

«По воронке от Града всегда хорошо видно откуда прилетел снаряд. Осколки не разлетаются вокруг. Основная сила взрыва идет по направлению полета, как бы по инерции. Поэтому по картинке вполне реально определить откуда прилетел снаряд. Нужно лишь четко привязаться к местности. На видео есть школа №5, во двор которой прилетел снаряд. Изучим стоп-кадр. (фото №1) .По воронке четко видно, что снаряд прилетел слева направо по кадру.
След от снаряда во дворе школы.

Теперь найдем эту школу на снимке из спутника (фото№2). По видео видно, что к школе оператор подходит с юго-восточного угла (таймкод 08.17), а заходит в школу с южной стороны, то есть снизу по картинке. Именно там расположена площадка, где проходят линейки и именно там мы видим козырек от входа (он же есть и на видео). На первой фотке слева по кадру мы видим небольшую пристройку во внутреннем дворике, она же видна и на снимке из космоса. Ошибки быть не может. Сопоставив эти две фотки определяем: снаряд прилетел с запада, то есть со стороны центра, то есть со стороны территории, подконтрольной ВСУ».
Место расположения мариупольской школы (пункт 1).
........................................................................
Както вече споменах нееднократно, не е лесно да си дебил. Анализите на контрабатарейните спецове са еднозначни.

Аз нямам сили да се занимавам с някои Господа колеги вече.Които иначе не са лоши хора.
Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 яну 2015 20:22

22 января здесь в результате артиллерийского огня с северо-западной стороны были убиты более десятка мирных жителей. Этот вывод сделала комиссия ОБСЕ. К северо-западу от Ленинского района, где произошла трагедия, находится поселок Пески - там дислоцируется украинская артиллерия. Киев, до этого обвинявший в обстреле «террористов», после доклада обсешников приуныл. И траур по погибшим объявлять не стал. Слишком неудобная трагедия, чтобы делать на ней пиар. Можно и проколоться.
..........................................................
Панорамы и интерактивные карты без труда помогают «привязаться» к местности. Большинство выводов «диванных аналитиков» совпали. Мы взяли для примера разбор трагедии, сделанный нашим коллегой Валентином Трушниным с телеканал «Рен», он тоже сейчас работает в Донецке. Валентин подробно изучил 17-минутное видео, сделанное бойцами батальона «Азов» сразу после бомбардировки:

«По воронке от Града всегда хорошо видно откуда прилетел снаряд. Осколки не разлетаются вокруг. Основная сила взрыва идет по направлению полета, как бы по инерции. Поэтому по картинке вполне реально определить откуда прилетел снаряд. Нужно лишь четко привязаться к местности. На видео есть школа №5, во двор которой прилетел снаряд. Изучим стоп-кадр. (фото №1) .По воронке четко видно, что снаряд прилетел слева направо по кадру.
След от снаряда во дворе школы.

Теперь найдем эту школу на снимке из спутника (фото№2). По видео видно, что к школе оператор подходит с юго-восточного угла (таймкод 08.17), а заходит в школу с южной стороны, то есть снизу по картинке. Именно там расположена площадка, где проходят линейки и именно там мы видим козырек от входа (он же есть и на видео). На первой фотке слева по кадру мы видим небольшую пристройку во внутреннем дворике, она же видна и на снимке из космоса. Ошибки быть не может. Сопоставив эти две фотки определяем: снаряд прилетел с запада, то есть со стороны центра, то есть со стороны территории, подконтрольной ВСУ».
Место расположения мариупольской школы (пункт 1).
........................................................................
Както вече споменах нееднократно, не е лесно да си дебил. Анализите на контрабатарейните спецове са еднозначни.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 25 яну 2015 20:33

wannabe написа:
Нико написа:
THE G.A.M.E написа:
Нико написа:Извинявай, но ти на малоумен или на интересен се правиш?!!! Не знаеш ли кой създаде Ал Кайда и кой финансира така наречената опозиция в Сирия от която се пръкнаха онези изроди от ИДИЛ?!! И това според теб е съпоставимо с този митинг в Грозни!!! Всичко в украйна започна от интересите на сащ и техният преврат. Руснаците са принудени да защитават СОБСТВЕНИТЕ си сънародници и интереси. Американците и лакеите им на мен лично ми втръснаха с техните безумия и разрушения. Ако не бяха тези "демократи" нямаше да има нищо в украйна. За янките е ясно колко държави съсипаха и колко кръв проляха, но ми кажи за Русия нещо по този въпрос . Русия не е в никакъв случай ангелче , но на фона на янките е просто синеоко бебе с дрънкалка!

Аз лично съм писал доста за създаването на Ал Кайда и ИДИЛ от ЦРУ, така че бъркаш ако мислиш, че не съм на ясно.

Естествено че "Янките" играят много по-на едро с мюсюлманите и крайните ислямисти, просто въпрос на възможности.
Къде е тая алтернатива, след като и руснаците правят като Щатите, но в по-малки мащаби ?

Виж, избора между САЩ и Русия е като избор, дали да те блъсне Ауди, или БМВ, и в 2-та случая блъснатия ще е в кофти ситуация.
Особено като имаме на предвид отношението им към българският етнос, което напоследък, не-само сред управляващата ги клика, но и сред обикновенните руснаци, хич не е добро.

Въпросът ми за ИДИЛ и ЦРУ е абсолютно риторичен. Наясно съм ,че си в час с тази тема. Русия е алтернатива на САЩ. Просто светът ,искаме ли или не, е двуполюсен и толкова. Всеки си има избор и го прави съгласно вижданията си. Не съм съгласен с твоят пример за блъскането , защото при новият ни "брат" САЩ имаме очевадно заличаване на България като държава. Преди при братството ни с руснаците имаше много дивотии ,но имахме армия , промишленост и държава. За отношението на руснаците към нас си прав , но вината е в нашите така наречени политици , които се оляха от сервилничене и демонстрираха абсолютно незачитане на националните ни интереси. За Янукович не си прав и съм сигурен че си наясно с това. При Оранжевата революция през 2004 не се стигна до гражданска война , като сегашната нали?... Отношенията на Путин с Ердоган си е чисто проба търговия отразяваща интересите и на двете държави. И Турция и Русия имат държавници за разлика от нас! Не можеш да съдиш Русия за този митинг , а да оправдаваш САЩ за тяхното заиграване с мюсулманите. Все пак няма как да се съпостави един митинг със стотиците хиляди избити хора и разрушени градове в резултат на игричките на янките.

Добре де. Разбирам, че искаш да кажеш, че Русия е суперсила, а не локална сила. На базата на какво? Защо приравняваш Русия с Китай примерно? Или с ЕС? Или със САЩ? По какъв параграф?

Не си ме разбрал , но ще ти отговоря. Русия бе направена от Путин пак суперсила и това е очевадно. Нямаше как да се случи съединяването с Крим ако Русия не беше достатъчно силна. Янките щяха да ударят Сирия , но решимостта на Русия и свалянето на двете томахавки от ПВО ги спря. ЕС е една развалина във военно отношение и няма никакъв шанс при конфликт с Русия. Янките също са само един минал военен мит , подхранван от тъпите им агитационни филмчета , като единственото сериозно нещо при тях е НААRP. За справка можеш да питаш нещастните хорица от есминеца Доналд Кук... Колко нови ракети си чул да изпитват Щатите или някой от съюзниците им наскоро?...Същото важи за нови атомни подводници и самолети...Новите ракети и въоръжение при Русия са ежедневие. Китай са наистина демонично силни , но изостават все още от Русия при ПВО, ракетните войски и климатичното оръжие.

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 25 яну 2015 20:33

wannabe написа:
Нико написа:
THE G.A.M.E написа:

Не си ме разбрал , но ще ти отговоря. Русия бе направена от Путин пак суперсила и това е очевадно. Нямаше как да се случи съединяването с Крим ако Русия не беше достатъчно силна. Янките щяха да ударят Сирия , но решимостта на Русия и свалянето на двете томахавки от ПВО ги спря. ЕС е една развалина във военно отношение и няма никакъв шанс при конфликт с Русия. Янките също са само един минал военен мит , подхранван от тъпите им агитационни филмчета , като единственото сериозно нещо при тях е НААRP. За справка можеш да питаш нещастните хорица от есминеца Доналд Кук... Колко нови ракети си чул да изпитват Щатите или някой от съюзниците им наскоро?...Същото важи за нови атомни подводници и самолети...Новите ракети и въоръжение при Русия са ежедневие. Китай са наистина демонично силни , но изостават все още от Русия при ПВО, ракетните войски и климатичното оръжие.

Потребителски аватар
Поручик Голицын

Мнениеот Поручик Голицын » 25 яну 2015 20:44

Елементарният начин да се определи откъде е обстрелян Мариупол е да се види от коя страна са поразени сградите. Поразени са именно от запад! Оттам няма как да долетят опълченски снаряди, докато от североизток могат да стрелят и новоросийци, и окупатори. Не знам как си прави заключенията тази комисия - може би нямат компаси, но пък и да кажеш истината в обкръжението на главорези не е чак толкова лесно. Е, и сигурно ще противоречи на убежденията на финансиралите комисията де.

Ето ви тук една отправка, от която всичко става кристално ясно. Както за пореден път отчитам, всички тук ползваме руския наравно с родния ни език, така че нужда от превод няма. Особено на последните думи ;)

http://kungurov.livejournal.com/105020.html

"Укропропаганда гибель мирных жителей от артобстрелов в Донбассе объясняет только двумя способами:

1. Террористы сами себя обстреливают, чтобы свалить на миролюбивую украинскую армию, которая, во избежание жертв среди мирного населения, артиллерию вообще не применяет.

2. Даже когда отмазка №1 не прокатывает, укропропаганда с легкостью объясняет, почему все равно виноваты террористы – они, дескать, располагают свои позиции под прикрытием школ, больниц и жилых домов. А украинские артиллеристы, снайперски точно подавляют огневые точки террористов, но, к сожалению, осколки разлетаются по сторонам.

Для Запада такая версия, конечно, прокатывает. А если не прокатывает, как например, с уничтожением троллейбуса в Донецке, то об этом просто умалчивается. Что касается вчерашнего обстрела Мариуполя, то этот случай выбивается из общего ряда. Пожалуй, впервые массированному обстрелу подверглись жилые кварталы на территории, контролируемой украми. К тому же зона поражения находится близко к линии фронта (хоть она тут довольно условна). Таким образом вполне можно допустить, что обстреляли город ополченцы.

Если бы укро-пропагандоны не отреагировали на этот обстрел, как обычно, то я бы такую версию даже счел основной. Но тупые укры тут же принялись орать, что обстреляли Мариуполь русские оккупанты чуть ли не по личному приказу Путина, и по своему обыкновению тут же вбросили спешно сляпанный фейк – запись якобы перехваченных разговоров террористов, которые обсуждают, как бы сыпануть по микрорайону «Восточный». То, что это фейк, надеюсь, доказывать не надо, уж очень он тупо склеен. Ну, а раз укры принялись истерично отмазываться, значит, виноваты. Если бы Мариуполь из «Градов» действительно обстреляли сепаратисты, укры легко могли бы предъявить совершенно неопровержимые доказательства. Но поскольку обстреляли город именно хунтари, то они применили единственно возможную тактику защиты – начали орать первыми и очень-очень громко.

Что я имею в виду под неопровержимыми доказательствами. Поскольку обстрелян был район многоэтажек, и многие снаряды попали в жилые дома, определить направление, с которого велся обстрел, элемнтарно просто: если разрушения с восточной стороны здания – значит стреляли сепаратисты. Иного просто быть не может. Гипотетически укры могли вести обстрел по направлению от линии фронта в тыл. Но минимальная дальность стрельбы у БМ-21 «Град» осколочно-фугасными снарядами – 4 км, а линия фронта, если верить карте, от мест разрыва снарядов по ул. 9 Мая проходит гораздо ближе. Следовательно, если попадания в восточную сторону домов – обстреливали однозначно сепары, а если в западную или северную – то укры.

Осталось отыскать в тырнетах фото и видео повреждений зданий и привязать их к местности. Сделать это совершенно нетрудно. Вот нашлось даже видео, снятое в момент обстрела.

На 22-й секунде мы наблюдаем попадание в верхние этажи панельной 9-этажки. Кстати, на украинском ресурсе та же запись почему-то сильно брезана (интересно, зачем?). Находим это здание в Мариуполе по адресу ул. 9 мая 19Б.

Привязка к местности абсолютно точная. С помощью сервиса «Панорамы» на Яндекс-картах легко находятся и три характерных антенны непонятного назначения, заметных на видео.

Совершенно очевидно, что снаряды летят с запада, но никак не с востока. Нельзя сказать точно, в какой именно дом попал снаряд - в №19А, №19Б или №17 (14-этажка, слегка выглядывающая из-за 9-этажки), но то, что попадание именно с западной стороны, сомнению не подлежит. Может даже меня кто-то прочитает в Мариуполе и выложит фото пострадавшего дома, чтоб исключить малейший повод для кривотолков.

Вопрос остается только один: укры специально лупанули по жилым кварталам или в очередной раз прицелились через задницу? От них всего можно ожидать. Например, вчера же под Виноградным (а это как раз восточная окраина Мариуполя!) укро-артеллеристы расстреляли отступающую колонну 28-й бригады ВСУ, приняв ее за наступающего противника. Так что эта версия мне кажется более вероятной. Но и для сознательной провокации мотив имеется. Абсолютно ясно, что с подрывом пассажирского автобуса под Волновахой дело обернулось против Киева. Оказалось, что артиллерия сепаратистов тут не при чем, сработала противопехотная мина перед украинским блок-постом. Второй крайне неприятный для укров факт – уничтожение троллейбуса в Донецке. Тут уже в принципе обвинить колорадов не получается.

Единственный способ отвлечь внимание общественного мнения от этих кровавых преступлений – совершить преступление значительно более кровавое и обвинить в нем своего противника. Что мы, собственно, и наблюдаем. Но, разумеется, укры в очередной раз обосрались."

Какво ли ще е следващото отвличащо вниманието кърваво престъпление на Нацгвардейците и ударните бригади на олигарсите? Може би масово заразяване на водоизточниците?

Върни се в “Архив”