Highlander написа:Не трябва ние да говорим за увеличаване на доходите и за решаване на проблемите със здравеопазването, а тези, които са в парламента, за да ни управляват. Станишев говори за промяна на статуквото, ДПС за някакви техни глупости, а Бойко си знае магистралите и метрото. Всички се обединяват от това, че за здравеопазването и доходите искат, но не могат. Като не могат марш от там, докато не започнат да могат.
Благодаря за хубавите думи и моето впечатление е същото за теб!
Неслучайно цитирам това, но може би, заради възрастта ми, аз не съм толкова краен. Гледам хората около мен, гледам колеги, познати, приятели, от най-различни градове, гледам журналисти, политици, чиновници, полицаи, доктори и т.н. Животът на човек го сблъсква с много хора. И са много малко хората, които са готови да бъдат отзивчиви и да се обърнат с уважение към другите около тях. Ще ти кажа какво имам предвид. Отиваш на преглед и докторът го няма. Чакаш, чакаш-по едно време се появява и започва да говори с някаква сестра, да си показват снимки-ти си го чакал 1 час и той се бави още един час. Спокойно му казваш, че бързаш, защото си на работа, а той започва да се кара с теб. Все едно искаш нещо повече от него, от това, да си върши работата в работно време, а не да си говори с колежка през времето, когато трябва да си върши работата. Ако решиш да напишеш жалба я покриват и няма никаква промяна, защото и шефовете му са същите като него. Така е навсякъде. Полиция, данъчни, всякакви чиновници, учители, частници, въобще всички. Знаем как се краде гориво във всички държавни учреждения. Знаем как умират хора в болниците, защото не са си платили, знаем как ако не си платиш, детето ти не го приемат в детска градина, знаем как полицаите искат подкупи, знаем или поне аз лично мога да предполагам, че е същото в прокуратурата и съдебната система. Навсякъде хората са корумпирани и ламтят за пари. Реших преди време да правя един проект по програмите и бяха назначили хора да правят проектите на хората, за да ги улеснят. Не мога с месеци да ги намеря, а като ги намеря се чудят как да ме разубедят, за да не поработят малко... Хората карат пиани, нарушават всякакви закони-крадат ддс, не се осигуряват на реалните пари, които взимат, което ощетява държавата, а така и други хора, не плащат мита, акцизи, не издават касови бележки, бракониерстват, крадат желязо, гориво и т.н. И това е от години-десетки години. Аз не вярвам, че ако дойдат нови, както ти каза, ще свършат работата-смениха се много, но малко от тях свършиха нещо... Аз лично познавам един човек, който ми е като брат в една партия и знам, и съм убеден, че по-свестен човек едва ли е имало в политиката, но колко са такива? Много, много малко и вероятно са пръснати по партиите. Далеч съм от мисълта да кажа, че в една партия те са най-много, но знам къде са най-малко и то се видя. Те 4 пъти управляваха България и я вкараха в 2 кризи-хиперинфлации и т.н. Създадоха мутрите, пирамидите, кредитните милионери и т.н. И съм реалист. Отдавна казах, че борбата ще е между ГЕРБ и тази партия, но много хора казваха, че не е така. Ето-минаха изборите и видяхме какво се получи. Ще стане пак точно това, което казвахме-бс/к/п, дпс и вместо Кунева, като нищо, ще цъкнат някой депутат от Атака или ще се договорят с тях. Това за мен бе най-голямата опасност, но се случи... Сега тепърва ще видим какво ще се случи-не съм оптимист, но се радвам на събуждането на хората. Въпросът е, че ги подхлъзнаха, според мен в неправилна посока. Затова за мен със смяна на хората във властта нищо няма да се промени или се променя много малко. За мен трябва да се протестира с конкретни искания-има хиляди такива-от премахване на субсидиите за партиите или намаляването им, до протести да се построят детски градини... И протести докрай-докато се променят нещата. Но тук идва друг труден въпрос-дали протестиращите могат да искат реални и изпълними неща. Не можеш да протестираш да се промени някоя присъда на съда примерно, защото хората не са достатъчно компетентни. Трябва да се намерят чисти обществени личности, специалисти в дадени области, които да могат да кажат какви са проблемите и да предложат решения в тези области и да могат да го обяснят ясно на хората, за да могат да излязат и да протестират за това. А не някакви простотии на комунистите, които убедиха цяла България, че ГЕРБ са най-голямото зло, а хората се хванаха, все едно забравиха мутрите преди 15 години, които ходеха по домовете на хората и ги изнудваха, биеха и отвличаха момичета от улицата, дискотеките-неща, които аз лично съм виждал лично, които окрадаха народа с пирамиди и кредитни милионери, които съзадоха Мултигруп, които създадоха СИК, ВИС и т.н., които докараха заплатата на хората да стигне до 3 долара или нещо от сорта беше, които докараха страната до там да ти казват колко хляб можеш да си купиш и да чакаш на километрични опашки, за да го купиш... Забравихте ли ги хората тези неща, че пак избраха да ги управляват бс/к/п и дпс?... Аз лично присъствах и когато преди 4 години биха земеделци, студенти и млади хора като животни ги смазаха на площада пред Парламента и ги гониха като пилци по улиците... Забравиха ли всичко това, че сега не се казва и думичка против бс/к/п и дпс, а всички са насочили усилията си да плюят по партия, при която, нито едно от тези неща не е ставало? Всеки избягва този въпрос и не иска да отговори и започва да ме обижда, все едно на някой в този форум му пука какъв съм аз... На тези въпроси трябва да се отговори, по тези теми трябва да се дискутира. Защото напоследък и голяма част от протестите тръгват от фейсбук, форуми и интернет и за това са важни тези дискусии...