Мнениеот danko_sot » 18 авг 2011 22:43
Това е заслужена победа на Стяуа. Бяха по-добрият отбор и най-важното по-балансираният. Можем да завиждаме на играта им в защита и защитниците, които притежават. за съжаление Вальо Илиев, потомствен цесекар, не можахме да го вземем лятото като свободен агент и сега той спаси Стяуа.
Пичове мойто мнение е, че лошият синхрон между защитата ни и халфовата линия се оказа най-фатален за тази загуба. Вижте само колко пъти играчи на Стяуа се оказваха зад халфовете ни, а защитниците бяха много далече от халфовете ни и се получаваше една огромна дупка между тези две линии на тима ни, а именно халфова линия и защитна линия. Не знам дали Виданов щеше да е по-добро решение в този мач или просто Радукана се оказа, че няма полезен ход след контузията на Попов. но не съм съгласен как някои от вас толкова много подценяват Павката.
Второто, което е аз вече съм склонен да поставя под съмнение цялостната концепция и визия за тима и схемата му на Милен. Страхотен човек и треньор е, но истината е, че тази вечер и той беше приземен и то доста силно от Стяуа и колегата си, някакъв израелец мисля. Стяуа се възползваха от нашите слабости, тяхната тактика се оказа по-добра. Бих казал, че те разчитаха повече на контри и преса и в нашата половина. Това се видя Товаглавно в първото полувреме. При всичките проблеми в защита с контузията и на Попов, Милен можеше да бъде и доста по-внимателен и предпазлив при определяне на тактиката на отбора. Но да се върна на визията и тактическата построка на отбора ни, за която споменах, че имам съмнения. Миналата година с Маркиньос тимът беше доста по-балансиран. Това беше така, защото бразилецът играеше доста по-близо до халфовете ни от Зико, наемаше се основно с организацията на играта ни и помагаше и в защита, поне в тежките мачове. Сега ролята и играта на Зико е друга. Той рядко се връща назад и не се нагърбва с разпределителска работа в средата на терена. От друга страна в защита също много не помага и не се връща назад. това що-годе може и да се компенсира, дори и в мач като този, но не и при положение, че имаме едно фалшиво крило като Спас Делев, което си играе принципно основно като втори нападател или дори първи, център нападател. Това вече е много. В съвременният футбол трудно който и да е тим може да си позволи толкова много играчи, които не се трудят достатъчно за отбора и в защита. Иначе второто Спас беше по-често на крилото и се стараеше повече да помага на Адемар, в случая. Ще добавя и още един играч, който не помага достатъчно в защита. Това е Платини. Но каква е ролята на бразилеца в нашият тим и не е ли той най-прецаканият и пожертван играч, така да се каже, в схемата на тима? Бразилецът цял мач днес играеше отзад зад нападателя и пред халфовете, а в другото време беше на крилото- лявото. В същото време Зико и Делев търсеха отпред празните пространства. А всъщност Платини е изключително класен център нападател и между другото играе невероятно с глава. В ЦСКА това не сме го видяли за съжаление, няма гол с глава при нас мисля. Просто той така и не направи един мач като център нападател. А в Черноморец блестеше точно на тази позиция. Вие преценете къде той трябва да играе и дали схемата и функциите на играчите в тази тактическа постройка на Милен Радуканов са най-добрите възможни за отбора. Според мен днес Стяуа беше по-балансираният отбор и точно за това ни поббеди. А балансът се постига трудно в един състав и за да го има трябва всички играчи да са си на мястото и да се нагърбват повече и във фаза защита.
Накрая ще завърша с това, че за мен почти всичко в този двубой вече приключи. Стяуа са добри на контра игра и имат доста бързи играчи и ще ни бъде адски трудно в София. А и с тази наша защита... Така че по-скоро съм песимист. Явно и тази година ще си гледаме бг първенство. Въпреки всичко Радуканов заслужава да води тима и дано си вземе нужните поуки и да триумфираме с титлата. А следващия сезон да се опитаме и в ШЛ
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]