doktora25 написа:Виж сега, аз не защитавам човекът Волен. Нарушил ли е закон, трябва да си понесе последствията. Защитавам обаче идеите му и затова изписах толкова мнения тия дни, за да акцентирам че отношението към даден човек не би трябвало да влияе върху отношението към идеите му. Това че доносници и служители от ДС са вършели зверства преди 89 не трябва да влияе върху отношението към лявата политика по принцип. Това ми е идеята. Няма лошо Волен или който и да е друг депутат да влезе в затвора. Лошо е обаче единствената партия в Парламента, отстояваща идеите на антиглобализма и евроскептицизма да пострада по някакъв начин (не че нещо съществено е направила досега, с което да ги защити, но ми разбираш идеята). А и всички тия журналисти, които сега яростно са се нахвърлили върху него, бъди сигурен че го правят не от някакво вродено чувство за справедливост, а и именно защото яростно се опитват да компрометират идеите му.
Докторе, напълно съм съгласен с теб! Аз съм националист и си го казвам директно. За мен думата БЪЛГАРИЯ е нещо повече! Да, в националистите в България виждам съмишленици, но законите са си закони. Гласувал съм за Сидеров на изборите, защото няма да гласувам за ГЕРБ, ДПС и БСП, не искам гласът ми е да се преразпредели и сметнах, че ще е най-добре да гласувам за националисти. Поведението на Сидеров е скандално! Той попринцип е сканадален, но с тези си действия вече тотално избуши. Каквото и да е, няма право да се държи по такъв начин с човек от посолството на Франция и да удря полицай! Законите са си закони и те трябва да се спазват! Прави ми впечатление друго нещо: отношението на медиите към Сидеров. Водещите ни медии се нахвърлят много остро срещу Волен. Те знаят, че той "пали от четвърт" и ще направи скандал в студиото и нарочно го провокират! Примери мога да дам доста, но най-пресен е случаят с Антон Хекиням и Сидеров в "Тази неделя". Тогава Волен каза, че има приятели в чужбина и те му помагали, дори можели да го настанят за няколко вечери, а водещият отговори, че той никога не би направил такова нещо и винаги ще си плати да спи, ако отиде на друго място. На всички ни е ясно, че ако отидем при приятел в друга държава няма да се натискаме да ходим на хотел, а ще останем да спим и няма да откажем помощ от него. Поне аз така разсъждавам. Не виждам нищо нередно да се довериш на приятел в даден момент. Както и да е, това бе само един пример от моя страна. Да, Волен е ходил до място А и Б с някакви пари. Всички имат претенции, че това са пари от партийната субсидия. Кой знае обаче, дали това е така ? Защо трябва да вярваме на медиите, които ни казват, че това са пари на партията, а не можем да вярваме на Сидеров, че това са си лични негови пари. Не знам дали сте запознати, но депутатите взимат заплати над 3000 лева (2400 лева им е по закон + около 700-800 лева от участие в комисия). Говоря за това, че медиите влияят страшно много върху хората и ние примаме едно нещо от тях за вярно, а думи от друг човек за лъжа. А то като погледнеш и двамата могат да излъжат, ти нямаш доказателство нито за едното, нито за другото твърдение. Е, ние не сме малоумни и знаем как стоят нещата с тези екскурзии на политиците и можем да си обясним някои неща. Добре, да приемем, че Сидеров е отишъл с партийни пари. Той ли е първият ?! Само той ли има приятели в чужбина ?! Ако отиде до Брюксел с пари от парламента (там техните си депутатски истории, дето ходят командировки), а Бойко отиде до Израел с партийни пари, тогава кои пари са "народни". Нали парите за депутатите и парите за партийте идват от едно място- от джоба на данъкоплатците. Не е ли едно и също ?! И да се върнем на медиите: аз лично познавам депутат от ГЕРБ, който ми е съсед, а преди това бе някакъв в кабинета на Борисов (умишлено не казвам какъв, но заемаше някаквъ пост). Въпросното лице ходи на море, на планина и не знам още къде абсолютно безплатно, защото беше при приятели (те му станаха такива в последствие). Депутат от ГЕРБ е бил на почивка лятото в западна държава и когато привикаха депутатите по време на ваканцията им, той е платил няколко стотин евро за билет за следващия ден, защото Б.Б. не приема отсъствие! Казвам той си е платил, но всъщност билетът е платен от партията.... ето ви още един пример, за когото може би не знаехте, но с държавни пари и това се прави. Медиите обаче не казаха тогава нищо и подобен въпрос не бе обсъждам. Далеч съм от мисълта, че само депутати от ГЕРБ са се върнали по подобен начин, но просто сравнявам ситуациите