Всичко за резултатите от изборите на 12-ти май, 2013 година

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Re: Вашето правителство ?

Мнениеот Jürgen » 14 май 2013 00:18

dunavfc написа:
Highlander написа:Приятелю, не мога да те разбера. Всички застъпници на ГЕРБ повтарят магистралите, магистралите, магистралите. Кажи предпочиташ да си богат и сит на смотан път или беден и гладен на лъскава магистрала? Щото ти се опитваш да обясниш, че по-добре да имаш 200км качествен път, отколкото да имаш качествено здравеопазване и стандарт на живот. Нещо ти куцат разсъжденията.

Най-мразя някой да манипулира думите ми,гледай да не се повтаря ;) Опитал съм да обясня,че е по-добре да имаме 200 км. магистрала отколкото качествено здравеопазване и стандарт на живот :shock: :shock: :shock: :shock: Просто коментираме едно от предимствата на ГЕРБ,а инфраструктурата не се ограничава само с магистрали,а с пречиствателни станции,метрото в София,нови паркинги,нови улици и т.н.
А примера ти кое предпочитам е тип - тъпоглав ученик от 2-ри клас в помощно училище....
Ти какво предпочиташ да ебеш красива,умна и забавна жена или дърта,грозна и депресирана женица ?
Имаш ли си представа дали има някаква връзка между стандарта на живот,образованието и здравеопазването с европейските фондове за инфраструктура ? Или и ти си от тези наивници,които мислят,че можем да вземем парите от Еврофондовете за магистрали и да ги пренасочим някъде другаде ?

Хахахахахахаха,поредните оправдания!Еврофондове само за магистрали ли се дават бе???

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 14 май 2013 00:49

Не еврофондовете се дават за заплати и пенсии,ебати дебилите има в тоя форум....
Пита някакъв,какво положително са видели симпатизантите на ГЕРБ,хората му отговарят,той тръгва във съвсем друга посока...
Я ми покажете в колко страни в Европа доходите се увеличиха след 2008 и в колко паднаха ?

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 14 май 2013 01:16

Мнениеот volf на 14 Май 2013 01:04
Почти всички сте невероятно зомбирани! Чак ме е яд, че живея сред такъв народ.
Няма да залагам на "високия" стил, защото ме мързи да пиша, а и не смятам, че раззомбирането е лесен процес.
Ще се опитам в най-елементарен и кратък стил да Ви разясня ситуацията. Който има нещо в главата, може и да схване.
Първо: Бойко и Цветанов в действителност никога не са били в близки отношения помежду си освен за пред хората.(Това го знам от единия)
Двамата си разпределяха сферите на влияние и понеже са доста лакоми накрая направо се сдъфкаха.
Всеки си беше назначил по един прокурор във всеки ресор и той трябваше да го пази в неговите поразии. Човекът, който подслушваше Бойко в действителност е именно Цветанов (замислете се бе хора, то дори няма друга логика).
Второ: Проблемът, който възникна с "разкритията" на Бареков е инициран от неговия шеф - забравих му името на Габровчето. Мисля, че беше Цветан Василев, шеф на КТБ и други разни.
Та този шеф е в остър конфликт с президентчето, защото доскоро банката му кредитираше повече от 50% от държавните фирми и съответно държавните поръчки, обаче последният (знаете кой му казва) реши да раздели тази огромна баница с "кръга Капитал", като за целта попромениха няколко закончета, че и дело в Европейския съд срещу КТБ заведоха. Габровчето е много ядосано и сега, чрез подлогата си Бареков ще беснее до дупка.......
Не, че бюлетините не са фалшиви (а пък и не това е интересното в случая!!!), ама при други условия политиците си имат споразумения да не правят такива скандали - те не променят статутквото, само отвращават няколко разумни човека.
Трето: Активността на изборите, няма отношение към резултатите. Тя показва само колко хора са склонни да "платят сметката". Разбира се,че са Ви промили мозъка- гражданска позиция, да не допуснем ДПС във властта и други слабо логични причини. (ако не вярвате погледнете резултата на ДПС въпреки ниската активност).
Вашият глас няма НИКАКВА СТОЙНОСТ..... защото......
Големият НИ проблем - БАНКИТЕ - назначават политиците, като им обезпечават кампаниите. Плащат им бакиите. Дават им едни пари, които са Ваши и после от ВАС си ги търсят с лихвите. И много други гадости .....срещу единственото условие политиците после да им помагат да Ви събуят гащите, чрез законодателната си власт.
И няма значение, кой ще управлява, той никога няма да спомене за тези неща и ще разбърка мислите Ви с разни монополи и други малоценни проблеми. Ще Ви съчувстват за проблемите и дори няма да ги докоснат, камоли да ги решат.
Можех да го напиша на много на по-висок стил и по-подробно, но хората предпочитат и разбират елементарния (ПРОСТ) стил. Не се сетих, как да го напиша и нагло, защото сега е на мода. Да ме извинят онези, които забелязват някои не съвсем точни понятия - просто биха били непонятни.
Не съм от БСП. Навремето ги ненавиждах, но сега са ми безразлични, като и всички останали.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 14 май 2013 01:56

volf написа:Големият НИ проблем - БАНКИТЕ

Оставям настрана другите неща.. защото малко ми изглеждат на принципа.. "от достоверен източник с шлефер ми го каза".
Ако наистина никога не са били в добри отношения Цветанов нямаше да е лансиран толкова от Борисов.Даже и в последствие Цветанов пак винаги може да му се намери начин да излезе... ако Борисов иска.

А иначе за банките наистина е интересен въпроса....големия проблем обаче сме си самите ние.Обичаме да харчим пари който нямаме.. за да си купим неща който в повечето случай са излишни,но модерни.Просто ние сме си уникални.. да хващаме най-лошото от света и да го вкарваме за модерно като нас.Сумати и лапетии не знаят български да четат като хората,но имат татуировки на китайски.
Една от най-големите глупости по-света си го въведохме при нас с удоволствие.. т.н. потребителски кредит.Демек вземаш си някаква простотия на изплащане.Не стига,че с това изплащане ще я платиш близо с 1/2 повече... ами и в повечето случай ти е някаква глупост(ала телефон за 1000лв например).
Именно с това банките печелят за кратко време адски много пари.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 14 май 2013 02:33

styopa написа:
volf написа:Големият НИ проблем - БАНКИТЕ

Оставям настрана другите неща.. защото малко ми изглеждат на принципа.. "от достоверен източник с шлефер ми го каза".
Ако наистина никога не са били в добри отношения Цветанов нямаше да е лансиран толкова от Борисов.Даже и в последствие Цветанов пак винаги може да му се намери начин да излезе... ако Борисов иска.

Преди четири години, човекът ме потърси за услуга (според него взаимна)-първо, чрез посредник, после и лично - и се наложи да обясни за какво я иска. До тогава им симпатизирах и останах втрещен. После започнах да се взирам внимателно и пъзелът се подреди. Разбира се трябва да запушваш ушите си, когато говорят пред медии и хора. Борисов може да е обаятелен, но Цветанов е състоятелен. Никой не тръгва сам на дълъг път, но и никога не рискува близките си. Последните събития не ти ли открехват малко вратичката.
Ще има и още.....!!!
Аз нямам против да плащам за нещо, което съм пожелал, дори и в троен размер и дори и да не е полезно за мен (всеки ден давам по 20лв. за цигари). Имам против да плащан сметките на управниците и то с лихви. Темата е много дълга. Ако искаш ще ти копна едно професионално обяснение?.
Последна промяна от volf на 14 май 2013 03:09, променено общо 1 път.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 14 май 2013 03:00

volf написа: Последните събития не ти ли открехват малко вратичката.

Ами моята теза е... БСП и ДПС са си стари партии.Ако не са едните на власт.. са другите.През годините са вкарали хора на всяко ниво и стигнаха до наглостта да си правят буквално каквото решат.Стигнахме Доган да обяснява при Слави за обръчи от фирми,пориции от властта и т.н..Петков "под прикритие" се бори с престъпността .. демек на кафенце при Галеви.Румен Овчаров да обяснява,че тока не е скъп.С други думи казано тия хора си правят каквото си решат без да им пука от последствия.
Действията на прокуратурата последно време си е показателна.За няколко много интересни дела "спаха" четири години,а сега по изборите се активизираха.Особено това срещу Флоров за подкуп от 99та година.. е смешна работа.
От другата страна ГЕРБ.. лека полека задвижиха евро фондовете(което е голямата оценка на безпристрастен фактор какъвто е ЕС). Договориха с Русия да купуваме газ без посредници(грубо 300млн спестени годишно).Доразвиваме си проучванията за газ в Черно Море.Не продължехме простотията Бургас-Александропулос.Не продължехме простотията Белене.
Аз за себе си съм доволен от тях.Даже и да са имали някакви вътрешни неща... все пак най-важното е резултатите.

volf написа: Темата е много дълга, ако искаш ще ти копна едно професионално обяснение?.

ОК.Давай.Аз съм отворен към всякакви анализи на случващото се.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 14 май 2013 03:20

styopa написа:
volf написа: Последните събития не ти ли открехват малко вратичката.

Ами моята теза е... БСП и ДПС са си стари партии.Ако не са едните на власт.. са другите.През годините са вкарали хора на всяко ниво и стигнаха до наглостта да си правят буквално каквото решат.Стигнахме Доган да обяснява при Слави за обръчи от фирми,пориции от властта и т.н..Петков "под прикритие" се бори с престъпността .. демек на кафенце при Галеви.Румен Овчаров да обяснява,че тока не е скъп.С други думи казано тия хора си правят каквото си решат без да им пука от последствия.
Действията на прокуратурата последно време си е показателна.За няколко много интересни дела "спаха" четири години,а сега по изборите се активизираха.Особено това срещу Флоров за подкуп от 99та година.. е смешна работа.
От другата страна ГЕРБ.. лека полека задвижиха евро фондовете(което е голямата оценка на безпристрастен фактор какъвто е ЕС). Договориха с Русия да купуваме газ без посредници(грубо 300млн спестени годишно).Доразвиваме си проучванията за газ в Черно Море.Не продължехме простотията Бургас-Александропулос.Не продължехме простотията Белене.
Аз за себе си съм доволен от тях.Даже и да са имали някакви вътрешни неща... все пак най-важното е резултатите.

volf написа: Темата е много дълга, ако искаш ще ти копна едно професионално обяснение?.

ОК.Давай.Аз съм отворен към всякакви анализи на случващото се.

от volf на 11 Май 2013 21:49

Мнениеот volf на 09 Дек 2012 13:38
За съжаление дори и да не гласувам, подли, нагли и продажни управници ще имаме отново.
Наскоро имах спор с директора на популярна банка, който ми заяви следното:
Ти си общонационално заблуден, ако смяташ, че твоят глас е от значение!
Политическа воля за добруването на народа няма как да има!
Политиците ги назначаваме НИЕ! - Плащаме им кампаниите и поемаме значителни разходи по обезпечаването на успеха им! Тези разходи трябва да възстановите ВИЕ "НАРОДА"!
Назначените от НАС политици са длъжни да ни съдействат чрез законодателната си власт и благоприятна медийна среда за възстановяването на тези средства, както и за гарантиране на печалбите НИ.
Нима не си забелязал, че едно ОБИКНОВЕНО ЧАСТНО ДРУЖЕСТВО, КАКВОТО Е БАНКАТА, Е ПОСТАВЕНО ОТ ЗАКОНА НАД ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.
Банката е единственото частно дружество, което може да ти присвои колибата без съд и присъда. Да изисква от теб пари, колкото и когато си поиска въз основа на една типова бланка съставена в самата банка и поднесена ти като "ДОГОВОР ЗА КРЕДИТ". Нито един човек не може да търгува или извършва каквато и да е било дейност, без да ползува нашите "ПЛАТЕНИ УАЛУГИ". Само и единствено НИЕ можем да проследим произхода на средствата ти и да използуваме тази информация по НАШЕ УСМОТРЕНИЕ!
За съжаление това е твърде глобален процес, който започва извън пределите на България и цели да превърне народа в РОБИ НА САМОИЗДРЪЖКА!
Имено заради политическата воля на минали, настоящи и бъдещи политици в България положението на народа Е И ЩЕ БЪДЕ НАЙ- НЕБЛАГОПРИЯТНОТО спрямо целия познат "бял свят".
Съжалявам !
Професионалното мнение:
Васил Кендов
Драфтис – кредитни консултанти

Аман от политика. Наслушах се и се отчаях. Затова реших да напиша тази статия. Надявам се да помогна на някой объркан да прецени за себе си какво да прави оттук нататък.
Аз разбирам от банки и застраховки. И от други неща разбирам (риболов и табла например) ама това ми е най-познато защото го работя по цял ден, а вечер чета по въпроса. Наши новини, чужди новини, мнения на политици и специалисти… изобщо всичко за банките и банковата система. И за застраховките съм така. ⇑ цялата статия
Превърнал съм мозъка си в кошче за отпадъци с цел да бъда уж „професионалист”. За какво и за кого, не е ясно. Сега обаче има протести и аз трябва да имам „гражданска позиция”. Все пак не всяка година България е на кръстопът. За референдума за АЕЦ не можах да сформирам категорична позиция. Единственото което ми дойде на акъла е че не е редно мен да ме питат за тая работа. Аз разбирам от банки и застраховки. За това да ме питат, ще им кажа. Ама те точно за това не ме питат. Ама аз пак ще си кажа. Гледам протеста и търся печелившия. Има само един печеливш от ситуацията – БАНКИТЕ. Или съм предубеден или съм тъп, но така мисля аз. Какво виждам покрай протеста? Бате Бойко плаща 800 милиона на земеделците, а БНБ емитира Държавни Ценни Книжа (ДЦК) за 800 милиона. Лихва 1% за 12 месеца. Знам че не е за вярване ама ето какво пишат от БНБ "www.bnb.bg/FiscalAgent/FAOnetimeInformation/FAResultsAukcions/FA_AUCTION_RESULT_BG" Невероятно, ми то банките по добре да ги дават за кредити тия пари при 15% отколкото за ДЦК. Чета после кой ги купил – ами банките са купили около 80% от емисията. Нещо почва да ме гризе. Изплуват спомени на колко лекции в университета не съм бил? Обърквам се още повече – ами че аз бях отличник. Е да ама нещо съм пропуснал явно. Та нали когато има риск в икономиката лихвите по ДЦК скачат защото инвеститорите не желаят да купуват? Отивам в спалнята, вадя учебника по финанси от Университета и… О! ужас. Разбирам че наистина съм отличник. Лоша работа. Спомних си едно изказване на преподавателя по Икономикс Стати Ставев (в момента ректор на УНСС), когато един ден влезе в залата и видя 15 души от общо 60 „-Много добре. Всички отличници са тук, останалите правят пари надявам се.” Изпуснах напрежението и започнах да чета друг учебник – по Икономическа политика. Сега на кратко – няма как в икономика без правителство и със стачки да няма риск. Освен ако всичко не е дирижирано от сегашните управници, които си преразпределят баницата. За банките обаче, които са специализирани мършояди горните събития не са от значение. Те не виждат по висок риск и се задоволяват с 1% годишна доходност, но-о-о-о-о само когато кредитират държавата. Или знаят нещо, или връщат услуга. Не знам защо, но на мен по-ми звучи втората причина. И няма как да е друго ядче, защото на фондовата борса книжата на нашите БГ фирми се сриват с по 10% на ден, а емитирания външен дълг ги следва с по-бавни темпове. Значи … работата е нагласена. Притеснява ме обаче какво са поискали банките от Бате Бойко за тази си услуга? Защото всеки знае, че 1% печалба на година в нашата икономика си е чиста загуба при тази инфлация. Така или иначе единствените които имат пари в момента са банките. Всеки е в ликвидна криза и парите в обръщение на достигат. Но банките си стоят комфортно върху събраните депозити и чакат. Какво ли? Някой да им ги поиска. Ама не срещу печалба. Ако им трябва печалба те ще си вдигнат лихвите. Правителството на ГЕРБ им позволи да го правят официално с промяната на закона за потребителския кредит. Ако не вярвате – четете "www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_law/laws_consumer_credit_bg.pdf" Лично на мен, най ми допада член 11 „Чл. 11. (1) Договорът за потребителски кредит се изготвя на разбираем език и съдържа:” Хубав, простичък и съдържателен. Как само добре се прилага на практика. Поглеждаш договора и веднага разбираш какво ти казва банкера. Даже започваш икономически прогнози да правиш за движението на лихвата в краткосрочен и средносрочен период. За прогноза за дългосрочната и промяна трябва да го погледнеш втори път. Или просто да прочетеш Закона за защита на потребителите, Закона за потребителския кредит и Евро-директива 93 за неравноправните клаузи и да разбереш, че европейското законодателство е заобиколено тотално с промените от 10 Май 2010 година. Упс, ама то май Бате Бойко беше тогава на власт! И как така? Толкова Про-Европейски настроен човек да вземе да се подхлъзне. Уф-ф-ф-ф, ама че съм глупав. То Евро-фондовете са друго нещо. Тук говорим за банки. За тях европейските директиви не важат "www.wp.me/p2gAM2-3x" И какво става на кратко? Ние ви ковем законите и Вие си вършите безобразията, а в криза ни финансирате. Е да де! Ще загубите някой лев когато помагате, но сте взели вече милиони от овчиците които стрижете. Чиста сделка нали? Е да ама мен това почва да ме притеснява леко. Не защото банките безчинстват. Това е нормално. Всеки безчинства ако му дадеш възможност – Мтел, ЧЕЗ, Топлофикация… всеки с монополно положение или с дългосрочен договор с клиента. При банките тези договори са най-дългосрочни. Конкурират се само с Живото-застрахователите, но за тях ще напиша друга статия ако желаете. Ако наистина желаете ми пишете в коментарите. Обещавам да Ви покажа нещата отвътре и в този бизнес. За да не се отклонявам пак ще Ви кажа какво ме притеснява. След като през 2010 Бате Бойко осигури чрез промени в законодателството комфорта на банките в БГ и те започнаха поголовна сеч, в момента те му връщат услугата, като приемат да загубят от парите си вложени в ДЦК и то няколко милиона. Притеснява ме че те са единствените институции в момента с паричен ресурс. Събрали са депозитите и явно не ги търгуват за печалба. А за какво тогава? Какво ще поискат в замяна? В прав текст – притеснявам се да не помогнат на Бате Бойко да спечели пак изборите или да не съдействат за настъпването на безредици и анархия. Тогава да видиш ти какво значи банкова печалба! Всеки политик ще си продаде и душата само и само да му дадат пари. А те хората си имат доста добре работеща банкова асоциация и си се съгласуват добре. И преди да скочим сега всички да викаме „Смърт на Банките” нека помислим. Луд ли е този който яде баницата? Е да ама баничаря иска да се връща на власт. И неговата не е лесна и сигурно си има оправдание. Но както казах в началото – ако разбира от строителство на магистрали – да си ги строи. Въпроса е да не маже по финансовата и застрахователната система. И не Дянков е виновен тук – виновни са цялата група на ГЕРБ, които гласуваха тези закони, както и г-н Мартин Димитров от СДС-то, или каквото е там в момента. Те гласуваха промените които позволиха на банките да си вдигат лихвите едностранно и да прехвърлят по този начин кризата върху отделния човек. За който всичко написано не му се струва разбираемо ще обобщя – кризата дойде и се разпространи от банковата система "www.wp.me/p2gAM2-2G" а Бате Бойко позволи да се прехвърли тежестта от нея върху малкия човек, за да запази „стабилна банкова система”. Колко е стабилна е друг въпрос. До сега растяха лошите кредити, а сега расте банковата загуба. Докато не се реши проблема с банките не само в България а в целия ЕС, положението ни ще си остане такова. Едно такова решение предложи Исландия. Те направиха точно обратното и въпреки, че не се отразяваше много в новините, резултатите вече са на лице. В момента те са с най-стабилния растеж, нова конституция и … осъдени банкери и министър председател. Затова – в Неделя 24.02.2013 в 11 пред БНБ. Без ексцесии моля. Помнете, че и банкерите са хора страдащи от една изчерпала се социална система, поддръжник на която са банковите институции. И те имат семейства и са учили 5 години. Много от тях са били отличници. 5 години в университета са им набивали в главите правилата по които работят в момента. Какво очаквате да правят? Ако не вярвате горното, елате ще Ви подаря учебниците. Аз вече не им вярвам."

Само да добавя, че не по-различно ще бъде при БСП или който и да е било друг.
Дано имаш желание да не бъдеш мракобесник и роб!

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 14 май 2013 04:37

[offtopic]Има друг важен момент в целите разсъждения.Банките печелят много в спокойни води.Когато еди си кой е сигурен в работата си той е склонен да се раздели с бъдещите си приходи за сметка на нещо.Когато са мътни води както в момента... именно банките го отнасят заради големия процент лоши кредити.
Колкото до емитирането на ДЦК... да,в теория на конспирацията е така.Дефакто не ми се струва реално.Все пак там си има и някаква конкуренция.Не може да натискаш нещо да се случи.. като не знаеш резултата.Дянков по много начини има възможност да реагира.Пак да се повторя.. на тях печалбата им е основно когато има растеж на икономиката.
Последното което е за Исландия.Там истината е друга.Там са създали един вид държавен фонд.С този държавен фонд се финансира с ниски лихви дългосрочни кредити за недвижимо имущество.С кризата и свиването на икономиката се увеличиха драстично лошите кредити.Много хора загубиха имуществото си,а държавата фалира.Именно покрай този фонд имаше арести.[/offtopic]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Всичко за резултатите от изборите на 12-ти май, 2013 година

Мнениеот ЕМИЛ » 14 май 2013 05:12

Така както се разпределиха мандатите в новият парламент ни очаква политическа криза , а и няма да е изненада ако съвсем скоро има нови избори .

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 14 май 2013 05:17

Layne Staley написа:Герб + Атака, че иначе не ми се мисли ...

Абсолютно . Иначе нови избори

Върни се в “Архив”