Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Мнениеот Irish stout » 28 дек 2010 20:56

Alternative написа:От всичко което прочетох,хората от Локо Пд искат да бъдат сред най-старите клубове в България,но уви...нямам как да стане. :mrgreen: Чак се самозабравиха и взеха да пишат за "собствената си история,която е меко казано противоречива. :mrgreen: Ботев е създаден през март 1912 година-това е истина и се предава от поколение на поколение!Това,че навремето някой си е избърсал...с протокола и е изчезнал не оспорва създаването на клуба!Може пък и да се появи,един ден...Интересното е,че пишат само няколко човека от Славия,Черно Море...от Левски спряха да пишат...нашите юнаци от локото впрегнаха целия си арсенал "виждаш ли не сте създадени,бля бля..."Твърде млад клуб сте за нашите възможности за да спорите. :lol:

Доста посредствено изказване мнение.
Напомняш ли за вица "Вие що гоните негрите в Америка". Без значение какво доказваме ние, вие си следвате напътствията на вашата пропаганда, според която трябва да ни атакувате "спонтанно", че се опитваме да се докажем най-стар клуб. Прозира. Май не следиш опонентите.
Основите на вашият клуб може и да са положени през 1912 година, по alternative начин, от 12 годишни хлапета. С това съм съгласен.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 28 дек 2010 20:59

Важно е да доказваш, че си създаден през 1912 година със снимки на ЛЕКОАТЛЕТИ от различни отбори датираща от 1934 година :oops:
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 28 дек 2010 21:02

Пловдив1926 написа:Важно е да доказваш, че си създаден през 1912 година със снимки на ЛЕКОАТЛЕТИ от различни отбори датираща от 1934 година :oops:

Не бе пич,не искам да доказвам с тази снимка каквото и да било(1912).Просто тя говори сама за себе си.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 28 дек 2010 21:04

Форевър,през цялата си история вашия клуб е поздравявал нашия с датата на създаване.Президента ви ,който всички знаем какво представлява сам признава ,че Ботев е по стар клуб.Само ти нещеш да признаеш това .Ами добре ,аз нямам намерение да те убеждавам повече.

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 28 дек 2010 21:11

Ако ще си пускаме готини снимки ето ти една непубликувана, която за пръв път се пуска в Интернет. На мен ми пълни душата като ги гледам до един AC/DC-та с ръцете в джобовете, нахаканите погледи и панталоните в ботушите. Не че има нещо общо с темата за най-стария и регистриран футболен клуб в България :idea:

Изображение
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 дек 2010 21:13

PLOVDIV PEE 1912 написа:Форевър ,има ги бе майна,има ги.Намери си ги сам,щом всички историци цитират 1912 година за създаването на Ботев значи има.За подробностите започваш да ставаш смешен....

PLOVDIV PEE 1912 написа:Ботев е най стария съществуващ клуб в България .

Ама аз съм намерил, каквото е нужно за МОЯ клуб, именно за да не ставам смешен. Аз не цитирам незнайни автори, 12-годишни учредители и предания от поколение на поколение. Аз вадя документи, не предания. Последният, който следва да става смешен, точно в тази тема, това съм аз. И МЕКО КАЗАНО се гордея с отбора си! Доказано първият в България, на ПЪРВО място по успехи, след наложените за мен "грандове" още от времето на комунизма! Първият отбор в България не само свормирал се законно като пръв, но и първият полуфиналист в европейски клубен турнир! Когато друг отбор бъде ПРЪВ, както сме били първи ние и може да застане с аргументи А НЕ С ЛЪЖИ зад думите си, аз ще съм първия, който ще го поздрави!

[wrapimg=]http://www.slaviasofia.com/news/img/599327-1523.jpeg[/wrapimg]

Първите 11 футболисти състезавали се за Славия

Изображение

Членовете на първото ръководство на Славия през 1913

Изображение

slavia_forever написа: Началото полагат младежи, живеещи в района на “Руски паметник”. В квартала около 1910-1911 г. се оформят пет групи като основни звена на спортен интерес сред децата и учениците. Всяка група имала име. Тази, която се събирала за занимания с гимнастика и игри на мястото на днешния хотел “Родина”, носела името “Ботев”. Имала и ръководство начело с Димитър Благоев (Пальо), син на Димитър Благоев - Дядо. Неговият брат – Владимир Благоев, бил водач на групата, която се събирала на празно място на днешната улица “Лайош Кошут” и около бивши старчески приют. Това била групата “Развитие”.
През август 1912 г. ученикът Владимир Йеруселимов показал на приятелите си немски ценоразпис на спортни съоръжения и екипи, имало и футболни топки. Чрез фирмата “Ватерпрух” младежите изписали топка с цена от 22 тогавашни лева (приблизително равни на 20 сегашни). По същия начин постъпили и с екипите – поръчали си бели фланелки, бели гащета и бели чорапи. Така със своя топка и свой екип момчетата от “Ботев” привлекли вниманието на други квартални клубове и започнали да получават предложения за обединение.Най-настойчиви били от “Развитие”.
Първата официална среща на тема обединение станала на 16 септември 1912 г. на игрището на “Развитие”. Решение не било постигнато, но все повече млади ботевци смятали, че било време за създаване на по-голяма и многобройна организация.
Едва на 10 март следващата година се състояла втора среща на представители на “Ботев” и “Развитие”. В едно кафене на ул. “Алабин” се стигнало до принципно обединение на двата квартални клуба, избран бил временен управителен съвет от шест души. На 19 март 1913 г. обединителите определили и първия футболен тим на клуба, който завинаги останал в историята:
[wrapimg=]http://img232.imageshack.us/img232/2360/s3000052lw7.jpg[/wrapimg]
Стефан Лалов, Илия Георгиев, Емануил Гешев, Тодор Калканджиев, Стефан Чумпалов, Димитър Благоев (Пальо) от “Ботев и Павел Грозданов, Фердинанд Михайлов, Борис Шаранков, Асен Бръмчев, Димитър Цветков от “Развитие”.

Около името на новия клуб се разгорещял спор, най-накрая всички приели той да се нарича “Славия”, защото(както било записано в мотивите):
“... Името “Славия” е синоним на славянството, в Прага има клуб с такова име, който е между най-силните в Европа и оттам може да се черпи опит...”
Избрана била комисия, която да подготви договор и документи за регистрация на новия клуб със срок 10 април 1913 г.
Срокът бил спазен и на 10 април 1913 г. се родил клуб “Славия” – София.
В първия управителен съвет били избрани:
Димитър Благоев (Пальо) – председател, Емануил Гешев – подпредседател, Фердинанд Михайлов – секретар, Цвятко Величков – касиер, Георги Григоров – домакин, Тодор Калканджиев – контрола. Славия започва своя път в спортната история на България.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 28 дек 2010 21:14

PLOVDIV PEE 1912 написа:[
Защо сте толкова напористи тогава?Имате си раздел Локо,нали?Кво ви боли вас "НАЙ СТАРИЯ КЛУБ"?

ИОскаш да кажеш ,че не сме ставали шампиони 29-та година?

Вие в случая ,сте по-напористи :lol: И вие си имате раздел "Ботев" и вас що ви боли ?! Тук е раздел "Футбол- България" и всички могат да пишат :idea:

А бе майна,как мога да твърдя ,че не сте шампиони през 1929 г,след като всичко е документирано ?! Никога никой няма да ви оспорва този успех - всичко е записано,документирано и подпечатано.Това е меко казано ,несериозно.Имахме спор относно състава т.е. имената на футболистите/по-точно двама/,които са играли в Ботев и са станали шампиони на България.Затова помолих вашия модератор да постне имената на играчите.Ако някой друг може да свърши тази работа - може и той да го направи,нямам против.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 28 дек 2010 21:23

Ама аз съм намерил, каквото е нужно за МОЯ клуб, именно за да не ставам смешен. Аз не цитирам незнайни автори, 12-годишни учредители и предания от поколение на поколение. Аз вадя документи, не предания. Последният, който следва да става смешен, точно в тази тема, това съм аз. И МЕКО КАЗАНО се гордея с отбора си! Доказано първият в България, на ПЪРВО място по успехи, след наложените за мен "грандове" още от времето на комунизма! Първият отбор в България не само свормирал се законно като пръв, но и първият полуфиналист в европейски клубен турнир! Когато друг отбор бъде ПРЪВ, както сме били първи ние и може да застане с аргументи А НЕ С ЛЪЖИ зад думите си, аз ще съм първия, който ще го поздрави!

Добре тогава ,за да разбереш защо Ботев бива споменаван като по стар от Славия от всички(влючително и презитента ви)намери си снимки ,книги,документи...
Знаеш ,че имам голямо уважение към Славия,така че не ми напомняй какво има.Ботев също държи множество рекорди в Евротурнирите.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 28 дек 2010 21:24

Модератор ЛокоПД написа:
PLOVDIV PEE 1912 написа:[
Защо сте толкова напористи тогава?Имате си раздел Локо,нали?Кво ви боли вас "НАЙ СТАРИЯ КЛУБ"?

ИОскаш да кажеш ,че не сме ставали шампиони 29-та година?

Вие в случая ,сте по-напористи :lol: И вие си имате раздел "Ботев" и вас що ви боли ?! Тук е раздел "Футбол- България" и всички могат да пишат :idea:

А бе майна,как мога да твърдя ,че не сте шампиони през 1929 г,след като всичко е документирано ?! Никога никой няма да ви оспорва този успех - всичко е записано,документирано и подпечатано.Това е меко казано ,несериозно.Имахме спор относно състава т.е. имената на футболистите/по-точно двама/,които са играли в Ботев и са станали шампиони на България.Затова помолих вашия модератор да постне имената на играчите.Ако някой друг може да свърши тази работа - може и той да го направи,нямам против.

Пак нещо не разбрах ,какво имаш в предвид?Ся ше кажеш ,че Спортклуб е бил шампион ли?

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 28 дек 2010 21:27

[quote="Пловдив1926"]Ако ще си пускаме готини снимки ето ти една непубликувана, която за пръв път се пуска в Интернет. На мен ми пълни душата като ги гледам до един AC/DC-та с ръцете в джобовете, нахаканите погледи и панталоните в ботушите. Не че има нещо общо с темата за най-стария и регистриран футболен клуб в България :idea:

Пусни някоя снимка на ЖСК -то../..

Върни се в “Архив”