doktora25 написа:
По отношение на това какво е направила за присъединавянето към ЕС - имало е списък с реформи, които трябва да бъдат извършени за да ни приемат и тя е финализирала този списък.
Акцентирам също така на балансираната политика между изтока и запада, която водеше ТК и която считам за нещо изключително важно, а ГЕРБ не могат да ме убедят че я водят. Кощунствено е това че ББ се хвали че той бил единственият премиер, който от 3 договора с Русия развалил 2. Това трябва да е повод да си подаде оставката, а не да се хвалиС какви очи той е гледал руснаците, подписвайки Южен поток и щеше ли изобщо да го подпише ако не го бяха натиснали европейците? Иначе по въпроса за Набуко признавам че е свършил добра работа.
АЕЦ Белене не е никаква бомба със закъснител, а е национална кауза, гарант че ще се развиваме като технологична нация, че ще имаме в бъдеще ток на достъпни цени, алтернатива на ядрената енергетика не се вижда и е много трудно постижимо да строим 7-ми и 8-ми блок на Козлодуй преди Белене, защото всички членки на ЕС трябва да кажат ДА. Това да наричаш АЕЦ Белене "бомба със закъснител" е все едно да наричаш германците в момента нацисти, да ги считаш за заплаха за световния мир и да желаеш прекратяване на всякакви политически и икономически отношения с тях.
Това че не виждаш нищо нередно ББ да нарича родителите ти, баба ти и дядо ти "лош човешки материал" си е твой проблем.
По отношение на АКТА щеше да видиш какво се е влошило и какво не се е влошило ако в ЕП го приели. Само между другото именно Калфин бе един от най-активните в борбата срещу нея, участваше в инициирането на подписка.
Ако за теб не е притеснително че иранският посланик е отзован, проблемът отново е твой.
По отношение на тютюнопушенето аз самият съм непушач и моята позиция е пас, защото имам много за и против в двете посоки, но много бих се радвал ако има референдум по въпроса, за да се спре със спекулирането веднъж завинаги. Факт е обаче че тази забрана РАЗЕДИНИ ХОРАТА, което е най-тревожното в случая, а и аз не съм чул някъде по медиите когато е имало интервюта с представители на браншовите организации в туризма някой да не се е оплакал от тази забрана, като всички те вадят и цифри.
За ЕС можеш да видиш кога е подписан окончателният договор, а именно през април 2005-та година. Какво според теб са направили бс/к/п след като вече е бил подписан? Можели са само да направят някоя простотия, за да не ни изхвърлят от там, но аз поне не знам за държава, която е изхвърлена от ЕС-дори и на Гърците им дадоха 2954059 шанса да се поправят.
Говориш за балансирана политика. Кажи точно какво са направили. Ето, Герб подписаха Южен поток и Набуко. Също така не пожелаха да подпишат за Белене, отмениха и сондирането за шистов газ на Шеврон-ето ти една балансирана политика. Сега кажи ти какво направиха бс/к/п?
Както ти казах ядрената енергия за теб може да е безопасна и да не замърсява, но за други хора не е така. Уважавам твоето мнение, но и ти трябва предполагам да уважиш мнението на толкова много хора... Да не говорим, че ядрени отпадъци се разлагат за милион години, а това трябва да ти каже доста неща. Но както казах всеки има право на мнение. Да не говорим, че твоите хора не подписаха окончателният договор за Белене, а решиха да си измият ръцете в невинност, а после решиха и референдуми да правят, за да принудят Герб да го подпишат...
За некачественият материал ти зададох въпрос, а не ми отговори, а се опитваш да действаш манипулативно. Какви са моите баби и дядовци, и какво е мнението ми за тях е един въпрос, а преиначаването на думите на премиерът от теб е съвсем друг. Сигурно имаш достатъчен потенциал, за да разбереш, че не визира точно твоите баби и дядовци?
По отношение на АКТА неща като "ако" нали знаеш какво правят?
За иранският посланник информацията ти не е точна. Той е сменен, а не е отзован-може да провериш.
Относно тютюнопушенето ти казах-всеки си има мнение. Фактите са, че засега няма отлив на туристи, а оплаквания вероятно ще има винаги. Аз пък съм пушач, но не смятам, че съм най-важен в случая... Иначе лично на мен ми пречи тази забрана, но не съм тръгнал да се оплаквам, защото както ти казах не съм най-важният. Първо, че има такива европейски директиви, второ, че има голям обществен натиск от нетолерантните, според мен, непушачи и трето "уж" има такива изследвания от медици за пасивното пушене. Така или иначе, каквото и да бяха решили Герб винаги щеше да има недоволни-това е един неразрешим казус...