smoothc написа:0007 написа:Впрочем не знам защо споменаваш Реал Мадрид,но не и Барселона?
То не бяха Хлеб,Чигрински,Ибрахимович,Фабрегас,Кейрисон,Сонг,Енрике,но тяхната трансферна политика е ок,нали?
0007,Барселона(абстрахирайки се от "Уефалона" и симулациите)...срещу тях да вървите,не можете да ги стигнете.
Манчестър Юнайтед,Барселона и Байерн Мюнхен - са еталон за постоянство,адекватна координация,дългосрочни перспективи,интегриране на младите таланти от Академията и балансираност.
Неслучайно това са и три от четирите отбора(+ Интер) постигали требъл(1999,2009,2013) през последните 20-25 години(времената на модернизация).
Реал Мадрид до 2002 заслужават само аплодисменти,но след това тези "Галактикос" проекти...буквално им сринаха целия авторитет и престиж(поне в моите очи).
Челси и Реал Мадрид са еталон за това,че...за да се постигне нужния баланс и дългосрочност,трябва и нещо повече от пари.
Реал Мадрид,Челси,Манчестър Сити,ПСЖ- това са главните виновници за изродяването на трансферните механизми и политики във футболната игра!
Забележете,коя е и другата обща черта:
НЕинтегрирането на младите таланти!
"О,ние имаме страхотни таланти,шампиони на младежката ФА къп"...Ами къде са,бре!?;Реал Мадрид пък вечно въртят 4-5 имена...Касияс,Хесе,Месе...(като защита,че видиш ли и те...интегрирали младоци,не е само Барцилоната...);а вече за Сити и ПСЖ дори няма какво да се коментира...
Сами си правете изводите,аз просто коментирам фактите

И не после да ми се тупате в гърдите,"ама ние сме по-по-най"...Манечстър Юнайтед,Барселона и Байерн Мюнхен,това са тримата големи в модерния футбол!
Който иска да обори това твърдение,нека да заповяда...аз съм насреща

Ти си като вестник "Дума", като Манчестър Юнайтед е БСП! Взимаш само хубавото, като го преувеличаваш трикратно, украсяваш противоречивото и тотално игнорираш лошото!
Реал Мадрид винаги е бил клуб с много пари. Ние и преди 2002 сме правили гръмки трансфери, като можеш да видиш изхарчените суми - 96/97 - 60.6 млн. евро, 99/00 - 72.1 млн. евро, 00/01 - 119.25 млн. евро, 01/02 - 73.5 млн. евро. Философията на клуба е за него да играят най-добрите играчи в света, които да практикуват най-красивия и най-резултатен футбол и да печелят трофеи. Ако за тази цел трябва да бъдат купени играчи за пари, с които клубът разполага, лично аз нямам нищо против.
Въпреки това, Реал Мадрид има една от най-добрите школи в света, в която се влагат сериозни суми всяка година! Мислиш ли, че ако Меси, Шави, Иниеста, Скоулс и Бекам са били в школата на Реал, те са щели да станат по-малко успешни играчи? През годините всеки един голям отбор е вадил велики играчи от своите школи, като през последните години академията на Барселона има най-големи успехи. Това не означава, че ако който и да е голям клуб има късмета в тяхната школа да се тренират такива деца, той ще ги игнорира, а само Барселона ги приема с отворени обятия.
Използваш думи като " еталон за постоянство,адекватна координация,дългосрочни перспективи,интегриране на младите таланти от Академията и балансираност", но я ми кажи кои играчи от школата играят в сегашния отбор на Юнайтед? Аднан Янузай и Джони Еванс

Това са едни от най-слабите играчи, които съм гледал с екип на Юнайтед! Дано Блакет и Макнеър са по-качествени, но те имат по 5-6 мача с Юнайтед и то благодарение на многото контузени, а не на нещо друго. Рано е да се каже какво ще стане с тях.
Я кажи, кой от "тримата големи в модерния футбол" е отборът с най-много отличия в ШЛ и като цяло КЕШ, най-много победи, спечелени точки, вкарани голове и е настоящ носител на трофея? Аааа, няма го там, защото СмуутЕйчСи - властелинът на форумния
манафанализ, корифеят на неточната сметка, лордът на заслепената прогноза - не ги харесва!
Юнайтед и похарчил 193 млн. евро за трансфери през лятото, но отборът налага хора от школата

Заслепеността ти е наистина страшна.