Висша лига - Сезон 2014/2015

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Re: Висша лига - Сезон 2014/2015

Мнениеот 0007 » 25 ное 2014 16:08

smoothc написа:
Но най-важното нещо от всичко,което винаги е било максима за сър Алекс:"Постоянство и адаптация към промените".

Ето това е и главната разлика между САФ и Венгер - единият продължи да живее в миналото,докато другият успя да устои на промените и даже да адаптира отбора си към тях.Неслучайно и идването на чичо Роман и чалмите повлия на Арсенал,но не и на Юнайтед.
Впрочем Фъргюсън след големия отбор от 2007-2009 не успя да изгради нов такъв.Да,спечели две титли,но пък трансферите му(освен този на Перси) не бяха на ниво,както и налаганите юноши разочароваха.Да не споменаваме,че и Перси беше гаранция за бърз успех,но не и за дългосрочен такъв,предвид възрастта му.

Иначе отбягваш темата за трансферите - спомена Реал Мадрид,но трансферната политика на Барселона(като изключим налаганите собствени кадри) по нищо не се различава от тази на Челси и Реал,да не говорим,че както спомена и MuFC,и вие сте имали немалко "провали" и противоречиви трансфери,но ти ги пренебрегваш в името на успехите,които са постигнати.

Нещо последно и за Челси ще кажа,че вече изчерпахте темата(продължавам да твърдя,че Калу,Малуда,Анелка,Босингва и Мейрелеш си ги сложил в грешните категории).Трансферите на Челси не са по-лоши от тези на Юнайтед,напротив,имали сме немалко попадения.Големият ни проблем бяха треньорските трансфери - благодарение на тях Челси така и не успя да се възползва напълно от потенциала си.
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 25 ное 2014 16:10

0007 написа:Впрочем не знам защо споменаваш Реал Мадрид,но не и Барселона?
То не бяха Хлеб,Чигрински,Ибрахимович,Фабрегас,Кейрисон,Сонг,Енрике,но тяхната трансферна политика е ок,нали?

0007,Барселона(абстрахирайки се от "Уефалона" и симулациите)...срещу тях да вървите,не можете да ги стигнете.
Манчестър Юнайтед,Барселона и Байерн Мюнхен - са еталон за постоянство,адекватна координация,дългосрочни перспективи,интегриране на младите таланти от Академията и балансираност.
Неслучайно това са и три от четирите отбора(+ Интер) постигали требъл(1999,2009,2013) през последните 20-25 години(времената на модернизация).
Реал Мадрид до 2002 заслужават само аплодисменти,но след това тези "Галактикос" проекти...буквално им сринаха целия авторитет и престиж(поне в моите очи).
Челси и Реал Мадрид са еталон за това,че...за да се постигне нужния баланс и дългосрочност,трябва и нещо повече от пари.
Реал Мадрид,Челси,Манчестър Сити,ПСЖ- това са главните виновници за изродяването на трансферните механизми и политики във футболната игра!
Забележете,коя е и другата обща черта:НЕинтегрирането на младите таланти!
"О,ние имаме страхотни таланти,шампиони на младежката ФА къп"...Ами къде са,бре!?;Реал Мадрид пък вечно въртят 4-5 имена...Касияс,Хесе,Месе...(като защита,че видиш ли и те...интегрирали младоци,не е само Барцилоната...);а вече за Сити и ПСЖ дори няма какво да се коментира...
Сами си правете изводите,аз просто коментирам фактите ;) И не после да ми се тупате в гърдите,"ама ние сме по-по-най"...Манечстър Юнайтед,Барселона и Байерн Мюнхен,това са тримата големи в модерния футбол!
Който иска да обори това твърдение,нека да заповяда...аз съм насреща :)
Последна промяна от smoothc на 25 ное 2014 16:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
pafkata
Контакти:

Мнениеот pafkata » 25 ное 2014 16:24

smoothc написа:
То не бяха Хлеб,Чигрински,Ибрахимович,Фабрегас,Кейрисон,Сонг,Енрике,но тяхната трансферна политика е ок,нали?

0007,Барселона(абстрахирайки се от "Уефалона" и симулациите)...срещу тях да вървите,не можете да ги стигнете.
Манчестър Юнайтед,Барселона и Байерн Мюнхен - са еталон за постоянство,адекватна координация,дългосрочни перспективи,интегриране на младите таланти от Академията и балансираност.
Неслучайно това са и три от четирите отбора(+ Интер) постигали требъл(1999,2009,2013) през последните 20-25 години(времената на модернизация).
Реал Мадрид до 2002 заслужават само аплодисменти,но след това тези "Галактикос" проекти...буквално им сринаха целия авторитет и престиж(поне в моите очи).
Челси и Реал Мадрид са еталон за това,че...за да се постигне нужния баланс и дългосрочност,трябва и нещо повече от пари.
Реал Мадрид,Челси,Манчестър Сити,ПСЖ- това са главните виновници за изродяването на трансферните механизми и политики!

Челси вече си смениха трансферната политика. Спазват си правилата и всичко е ОК. Манчестър Сити също спряха да хвърлят по 100-200 млн. за един трансферен прозорец. ПСЖ не се сещам да направи топ трансфер това лято, а Реал взеха само един Хамес, който струва прекалено много.

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 25 ное 2014 16:26

smoothc написа:

Постоянството на Барселона къде беше между 95 и 2005?Да не говорим,че в Испания Реал и Барса са далеч пред останалите като фенска маса,облаги и т.н.За Байерн съм съгласен,но те в Германия също са са вся и всьо,там няма друг голям отбор,който да им "трови" живота.В Англия има няколко такива.При вас дълги години беше така,но както вече споменах,в последните си години разчитахте почти изцяло на силната мениджърска фигура и се видя какво стана,когато тя си тръгна.Тръгнахте по пътя на Челси с харчовете,треньорските смени и прочие.Само дето при нас това не беше за сметка на резултатите и успехите,които си бяха константна величина.Пречките ни бяха трансферната политика,която впрочем оправихме,постоянните треньорски смени(които също се надявам да престанат) и налагането на юноши.Последното се надявам да се промени,но нещо не виждам кой английски отбор е прокопсал в Европа напоследък чрез налагането на собствени юноши.Арсенал ли,Юнайтед ли,Ливърпул ли? :oops:
Ти обаче говориш за трансферите на Реал и Челси,обаче удобно неглежираш тези на Барса. Та колко трансферни провала имаха каталунците?Не са един и два,а напоследък даже и повече.Да не говорим за тоновете пари за Суарез и Неймар,които обаче се забравят,докато тези в Мадрид ссе обсъждат с години.

А,и не бяхте ли вие тези,които изсипаха тонове с пари(за онова време) за Верон,РвН,Фърдинанд?
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 25 ное 2014 16:34

Челси вече си смениха трансферната политика.

Този сменил,онзи променил,трети и той...А предходните години да ги изтрием ли? Ето така...с една гумичка...
А Манчестър Юнайтед веднъж реши да похарчи повече пари и край....Всеки ни сочи с пръст,ама колко,ама защо,ама феърплея и п**** майни.
Разберете го,пичове...и срещу нас да вървите,пак не можете да ни стигнете!
Манчестър Юнайтед е империя,останалите са просто футболни клубове.
Съдбата на Манчестър Юнайтед е уникална -трагедията в Мюнхен,Бебетата на Бъзби,Сър Алекс,Требъла,Обратите,Рекордите...истинска магия :)
Единствено Ливърпул имат сходна съдба и мистичност/магия като нашата,за което и винаги съм ги уважавал като институция.
Последна промяна от smoothc на 25 ное 2014 16:42, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
pafkata
Контакти:

Мнениеот pafkata » 25 ное 2014 16:37

smoothc написа:
Челси вече си смениха трансферната политика.

Този сменил,онзи променил,трети и той...А предходните години да ги изтрием ли? Ето така...с една гумичка...
А Манчестър Юнайтед веднъж реши да похарчи повече пари и край....Всеки ни сочи с пръст,ама колко,ама защо,ама феърплея и п**** майни.
Разбирете го,пичове...и срещу нас да вървите,пак не можете да ни стигнете!
Манчестър Юнайтед е империя,останалите са просто футболни клубове,факт :)

Аз нищо не съм казал за Юнайтед. Всеки едни отбор трябва да мине през това. Вие приключихте една ера, сега започва нова. Щом има възможности да се купуват играчи, да се купуват. Аз не съм против това. Ама не може да изкарваш виновни Челси, ПСЖ, Реал и Сити за това, че футболът в момента е една пералня за милиарди и който няма пари, съществува само благодарение на черното тото.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 25 ное 2014 16:52

удобно неглежираш тези на Барса. Та колко трансферни провала имаха каталунците?
А,и не бяхте ли вие тези,които изсипаха тонове с пари(за онова време) за Верон,РвН,Фърдинанд?

Удобно!? Барселона и да харчи,и да не харчи...пак си произвежда таланти,интегрира ги,развива ги,което е тяхна запазена марка,просто част от клубната философия.
Е,и? Какво от това?
Нито се е превърнало в тенденция,нито сме нарушили някакви правила...просто частен случай,който ни донесе и дългосрочни дивиденти(визирам РвН и Рио),.. Ние не пазаруваме на килограм(за сериозни суми) и после да се чудим...как да се отървем или пък да го продадем на втората година.
Пак ще повторя,колкото и да не ви се нрави:Реал Мадрид и Челси(в началото на 21-век) започнаха курс на агресивен тип трансферна политика,който след време доведе и до изродяване на финансовите механизми и параметри на сделките.

Тръгнахте по пътя на Челси с харчовете,треньорските смени и прочие.

По-рано го коментирах:Манчестър Юнайтед имаше обективна необходимост от трансферно надграждане,..заради пасуването в периода 2010-2011 до 2012-2013.
Мата,Фелайни,Ерера,Шоу,Ди Мария,Блинд,Рохо,Фалкао.
Като ги синхронизираш поетапно и нещата като цяло си идват на мястото.
Далеч съм от мисълта,че в следващите 10 години Манчестър Юнайтед ще е сменил само един мениджър,но пък съм сигурен,че няма да са повече от трима :)

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 25 ное 2014 17:45

smoothc написа:

Реал Мадрид,Челси,Манчестър Сити,ПСЖ- това са главните виновници за изродяването на трансферните механизми и политики във футболната игра!
Забележете,коя е и другата обща черта:НЕинтегрирането на младите таланти!
"О,ние имаме страхотни таланти,шампиони на младежката ФА къп"...Ами къде са,бре!?;Реал Мадрид пък вечно въртят 4-5 имена...Касияс,Хесе,Месе...(като защита,че видиш ли и те...интегрирали младоци,не е само Барцилоната...);а вече за Сити и ПСЖ дори няма какво да се коментира...
Сами си правете изводите,аз просто коментирам фактите ;) И не после да ми се тупате в гърдите,"ама ние сме по-по-най"...Манечстър Юнайтед,Барселона и Байерн Мюнхен,това са тримата големи в модерния футбол!
Който иска да обори това твърдение,нека да заповяда...аз съм насреща :)

Ти си като вестник "Дума", като Манчестър Юнайтед е БСП! Взимаш само хубавото, като го преувеличаваш трикратно, украсяваш противоречивото и тотално игнорираш лошото!

Реал Мадрид винаги е бил клуб с много пари. Ние и преди 2002 сме правили гръмки трансфери, като можеш да видиш изхарчените суми - 96/97 - 60.6 млн. евро, 99/00 - 72.1 млн. евро, 00/01 - 119.25 млн. евро, 01/02 - 73.5 млн. евро. Философията на клуба е за него да играят най-добрите играчи в света, които да практикуват най-красивия и най-резултатен футбол и да печелят трофеи. Ако за тази цел трябва да бъдат купени играчи за пари, с които клубът разполага, лично аз нямам нищо против.

Въпреки това, Реал Мадрид има една от най-добрите школи в света, в която се влагат сериозни суми всяка година! Мислиш ли, че ако Меси, Шави, Иниеста, Скоулс и Бекам са били в школата на Реал, те са щели да станат по-малко успешни играчи? През годините всеки един голям отбор е вадил велики играчи от своите школи, като през последните години академията на Барселона има най-големи успехи. Това не означава, че ако който и да е голям клуб има късмета в тяхната школа да се тренират такива деца, той ще ги игнорира, а само Барселона ги приема с отворени обятия.

Използваш думи като " еталон за постоянство,адекватна координация,дългосрочни перспективи,интегриране на младите таланти от Академията и балансираност", но я ми кажи кои играчи от школата играят в сегашния отбор на Юнайтед? Аднан Янузай и Джони Еванс :lol: :lol: Това са едни от най-слабите играчи, които съм гледал с екип на Юнайтед! Дано Блакет и Макнеър са по-качествени, но те имат по 5-6 мача с Юнайтед и то благодарение на многото контузени, а не на нещо друго. Рано е да се каже какво ще стане с тях.

Я кажи, кой от "тримата големи в модерния футбол" е отборът с най-много отличия в ШЛ и като цяло КЕШ, най-много победи, спечелени точки, вкарани голове и е настоящ носител на трофея? Аааа, няма го там, защото СмуутЕйчСи - властелинът на форумния манафанализ, корифеят на неточната сметка, лордът на заслепената прогноза - не ги харесва!

Юнайтед и похарчил 193 млн. евро за трансфери през лятото, но отборът налага хора от школата :lol: Заслепеността ти е наистина страшна.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 25 ное 2014 17:50

Юнайтед и похарчил 193 млн. евро за трансфери през лятото, но отборът налага хора от школата :lol: Заслепеността ти е наистина страшна.

Как по-точно едното пречи на другото?

Потребителски аватар
usurper
Контакти:

Мнениеот usurper » 25 ное 2014 17:55

Paralel написа:Ти си като вестник "Дума", като Манчестър Юнайтед е БСП! Взимаш само хубавото, като го преувеличаваш трикратно, украсяваш противоречивото и тотално игнорираш лошото!

Реал Мадрид винаги е бил клуб с много пари. Ние и преди 2002 сме правили гръмки трансфери, като можеш да видиш изхарчените суми - 96/97 - 60.6 млн. евро, 99/00 - 72.1 млн. евро, 00/01 - 119.25 млн. евро, 01/02 - 73.5 млн. евро. Философията на клуба е за него да играят най-добрите играчи в света, които да практикуват най-красивия и най-резултатен футбол и да печелят трофеи. Ако за тази цел трябва да бъдат купени играчи за пари, с които клубът разполага, лично аз нямам нищо против.

Въпреки това, Реал Мадрид има една от най-добрите школи в света, в която се влагат сериозни суми всяка година! Мислиш ли, че ако Меси, Шави, Иниеста, Скоулс и Бекам са били в школата на Реал, те са щели да станат по-малко успешни играчи? През годините всеки един голям отбор е вадил велики играчи от своите школи, като през последните години академията на Барселона има най-големи успехи. Това не означава, че ако който и да е голям клуб има късмета в тяхната школа да се тренират такива деца, той ще ги игнорира, а само Барселона ги приема с отворени обятия.

Използваш думи като " еталон за постоянство,адекватна координация,дългосрочни перспективи,интегриране на младите таланти от Академията и балансираност", но я ми кажи кои играчи от школата играят в сегашния отбор на Юнайтед? Аднан Янузай и Джони Еванс :lol: :lol: Това са едни от най-слабите играчи, които съм гледал с екип на Юнайтед! Дано Блакет и Макнеър са по-качествени, но те имат по 5-6 мача с Юнайтед и то благодарение на многото контузени, а не на нещо друго. Рано е да се каже какво ще стане с тях.

Я кажи, кой от "тримата големи в модерния футбол" е отборът с най-много отличия в ШЛ и като цяло КЕШ, най-много победи, спечелени точки, вкарани голове и е настоящ носител на трофея? Аааа, няма го там, защото СмуутЕйчСи - властелинът на форумния манафанализ, корифеят на неточната сметка, лордът на заслепената прогноза - не ги харесва!

!!!!!
[offtopic][wrapimg=]https://38.media.tumblr.com/28695cff7a321418986f4f0bde6f2015/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo2_250.png[/wrapimg][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/99ee1c414678ea4ca38e18446498ec45/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo1_250.png[/wrapimg][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/c56484fafa365275869652795ba43ec9/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo3_250.png[/wrapimg][wrapimg=]https://38.media.tumblr.com/a2fb0cb1704f4e4de0e39a52b4288406/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo4_250.png[/wrapimg][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/2de72bb19b915d7bdca8b80b809a7a6f/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo6_250.png[/wrapimg][wrapimg=]https://38.media.tumblr.com/182ad5b7746023a510c174aecc4bc413/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo5_250.png[/wrapimg][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/af570ddfe1c86c0d1fab7b4cb3d1aed2/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo7_250.png[/wrapimg][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/c1b55a37c7065d171a2e844c4f1a941d/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo10_250.png[/wrapimg][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/46511fd6a4651df8c7053deac55de773/tumblr_n6k2akgIMT1s6z5flo8_250.png[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Архив”