Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот Кашчей » 26 дек 2014 00:12

dunavfc написа:А дали Украйна би признала подобен референдум си е неин проблем, аз казвам, как би трябвало да се процедира при подобни конфронтации. Тя и да не го признае и да го признае, когато Донецк конкретно не е в ръцете и, какво значение има ?

Еми питай тях, дето трепят невинни хора, какво общо има. Те така започнаха, още в Киев.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 дек 2014 00:16

Ексцесиите са нещо логично, когато има противоречие между две групи, но нищо подобно, като мащаб, нямаше да се случи, ако не беше инвазията на военни и военна техника от Русия към размирните територии. Единственото, което помня в началото след превратът е, че някой налагаше идеята за премахване на руският език, което беше отречено от мнозина, за други престъпления от страна на Украинската власт към руснаците, честно казано не се сещам, възможно е и да съм забравил нещо ( не нарочно, разбира се ).
Всеки един загинал невинен човек, особено дете е непростим грях. Виновни са и двете страни, категорично, но също толкова категорично, мога да заявя, че основната причина за този конфликт има Русия.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 дек 2014 11:01

dunavfc написа:Ексцесиите са нещо логично, когато има противоречие между две групи, но нищо подобно, като мащаб, нямаше да се случи, ако не беше инвазията на военни и военна техника от Русия към размирните територии. Единственото, което помня в началото след превратът е, че някой налагаше идеята за премахване на руският език, което беше отречено от мнозина, за други престъпления от страна на Украинската власт към руснаците, честно казано не се сещам, възможно е и да съм забравил нещо ( не нарочно, разбира се ).
Всеки един загинал невинен човек, особено дете е непростим грях. Виновни са и двете страни, категорично, но също толкова категорично, мога да заявя, че основната причина за този конфликт има Русия.

Ти май забрави в началото как тълпи хора спираха с голи ръце пратените срещу тях БТР-и? И как Турчинов и Яйценюк изобщо не се пробваха да решат проблема, изолираха постепенно представителите на тези райони от властта, даже и със силови средства и вместо БТР-и изпратиха танкове и главорези.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 дек 2014 12:44

И още нещо Дунав - ЕС и МВФ тотално зарязват финансовата помощ за Украйна. А какви обещания беха в началото на годината, какви милиарди се обещаваха на еуфоризираните майданци. Па то к'во станА - мевефенцето даде едни трохи и затваря крана, а на всичкото отгоре си прибраха и дълга дето го дадоха на Тимошенко, когато кризата от 2008-ма шибна Украйна. Едни 11 млрд. си ги прибраха кат' пичове, та сметката стана на минус за Незалежная. Даже и хохлите започнаха да осъзнават в какви говна се бутнаха, "Вести.ua" бая сълзлив анализ пусна. Баси и тъпаците дето излязоха, чак отидоха и си бутнаха златото при янките. Ще си го вземат нейде към 3097-та година и пак не е сигурно. Немците не могат да си приберат техното, к'во остава за хохлите. Тя опашката е бая дълга, а злато там в подземията май немаааа....
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 дек 2014 13:25

dunavfc написа:Ексцесиите са нещо логично, когато има противоречие между две групи, но нищо подобно, като мащаб, нямаше да се случи, ако не беше инвазията на военни и военна техника от Русия към размирните територии. Единственото, което помня в началото след превратът е, че някой налагаше идеята за премахване на руският език, което беше отречено от мнозина, за други престъпления от страна на Украинската власт към руснаците, честно казано не се сещам, възможно е и да съм забравил нещо ( не нарочно, разбира се ).

Тази легенда с инвазията единствено в Киев хваща дикиш. НАТО заяви за около 1000 човека, предимно военни съветници , което е близко до реалната цифра-около 600. Техника-каква техника? Нито един модерен танк, БТР, РСЗО или оръдие...всичко е боен трофей или взето от военните складове в Донбас в началото на конфликта. Не забравяй, че в кримските бази остана голям брой танкове и оръдия, които руснаците можеха да дадат на опълчението, но не го направиха... Единственото, което прави впечатление, са бронебойните преносими ракети в зелен контейнер, каквито ВСУ няма на въоръжение. Те наистина изиграха огромна роля за унищожаването на танковите атаки през юли-август. Имаше направления, където ВСУ атакуваха с по 80-90 танка и въпреки бяха разгромени. Наскоро споменах и за контрабатарейният огън, където ВСН са определено с помощ от приятел.
Новороссийската армия се състои основно от местни, които са бивши военни от украинските сили. Не е тайна, че именно рускоговорящи бяха гръбнакът на последните. Тъй че това са военни професионалисти, които заеха страна в конфликта и не им трябваше много време да влязат в час. Като се добавят чеченските и други доброволци и вече споменатите военни съветници, ето ти я армията. Нищо свръхестествено. Тази армия борави с техника, която в руската армия отдавна е музеен експонат.
Просто ВСН са по-добри войници и по-мотивирани за битката. А ако ВС РФ се бяха намесили, отдавна щяха да са в Киев...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 26 дек 2014 16:30

Много интересно мнение. Значи казваш:
- "ексцесиите са нещо логично"?!? - чакам да видя, ако започнем да спорим на улицата, как като контра-довод ще направиш един коктейл "молотов" с който да ме почерпиш за по-добро разбиране на аргументите ти; или да ми дойдеш на гости заедно с няколко-стотин твои приятели и да обясниш колко много ни уважаваш и как мислиш за моето по-добро съществуване - пребивайки няколко десетки пътьом.
- "инвазията на военни и военна техника от Русия към размирните територии" - тук май предишните са ти отговорили
- "... някой налагаше идеята за премахване на руският език, което беше отречено от мнозина" - демек един от първите закони които приеха хунтата дошла на власт след преврата бил "отречено от мнозина"?!?
Осъзнаваш ли какви си ги написал - проблемът не е в това, че ти си ги написал, проблемът е в това, че такова е мнението на всички от вас, които не искате да погледнете друга гледна точка освен тази на известни медии от страни "отстояващи" правата на човека.
Последна промяна от valheru на 26 дек 2014 20:34, променено общо 2 пъти.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 дек 2014 19:20

Честно казано, и аз ги бях отписал август месец... Иловайск висеше на косъм, пътят Донецк-Луганск прерязан, Донецк блокиран от три страни. И аз, дето ги познавам, бях забравил текста на една песничка, та се наложи да ми го припомнят! А той е простичък:
Здесь птицы не поют,
Деревья не растут,
И только мы, к плечу плечо
Врастаем в землю тут.

Горит и кружится планета,
Над нашей Родиною дым,
И значит, нам нужна одна победа,
Одна на всех - мы за ценой не постоим.

Нас ждет огонь смертельный,
И все ж бессилен он.
Сомненья прочь, уходит в ночь отдельный,
Десятый наш десантный батальон.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 26 дек 2014 21:49

sin4ec написа:Честно казано, и аз ги бях отписал август месец... Иловайск висеше на косъм, пътят Донецк-Луганск прерязан, Донецк блокиран от три страни. И аз, дето ги познавам, бях забравил текста на една песничка, та се наложи да ми го припомнят! А той е простичък:
Здесь птицы не поют,
Деревья не растут,
И только мы, к плечу плечо
Врастаем в землю тут.

Горит и кружится планета,
Над нашей Родиною дым,
И значит, нам нужна одна победа,
Одна на всех - мы за ценой не постоим.

Нас ждет огонь смертельный,
И все ж бессилен он.
Сомненья прочь, уходит в ночь отдельный,
Десятый наш десантный батальон.

Один Арбат и его пророк - Булат!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 дек 2014 21:58

Безпредметно е да повтаряме едно и също вече над 800 страници, дори е мазохистично. В моите очи нещата са по един начин във вашите по друг. За мен имаше инвазия от страна на Русия, неформално, за вас това не е вярно. Аз смятам, че нещата не бяха толкова драматични след превратът и нямаше нужда от външна "помощ", според вас това е било някакъв геноцид, саморазправа и т.н.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 дек 2014 22:05

dunavfc написа:Безпредметно е да повтаряме едно и също вече над 800 страници, дори е мазохистично. В моите очи нещата са по един начин във вашите по друг. За мен имаше инвазия от страна на Русия, неформално, за вас това не е вярно. Аз смятам, че нещата не бяха толкова драматични след превратът и нямаше нужда от външна "помощ", според вас това е било някакъв геноцид, саморазправа и т.н.

Неформална инвазия....това знаеш ли какво означава?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Архив”