Шампионска лига - сезон 2018/2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон 2018/2019

Мнениеот rhaegar » 08 фев 2019 07:36

Thsmith написа:Британците за щастие ще бламират такава идея ; )

О, аз не съм убеден. Парите ще са още по-огромни от сегашните, а традициите играят все по-малко, когато става въпрос за милиарди.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 08 фев 2019 08:27

Толкова им е акъла на британците. Както винаги не са в крак с времето и не мислят мащабно. Типично за луничавите. :lol:
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 08 фев 2019 09:27

rhaegar написа:

О, аз не съм убеден. Парите ще са още по-огромни от сегашните, а традициите играят все по-малко, когато става въпрос за милиарди.

Интересно ми е какво точно имаш предвид под "традиции". В момента традициите не играят никаква роля що се касае до съвременния футбол.

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 фев 2019 09:49

Tiberius написа:Интересно ми е какво точно имаш предвид под "традиции". В момента традициите не играят никаква роля що се касае до съвременния футбол.

Неговата идея е, че за бритишите вътрешното първенство и турнири са по-важни от ШЛ и евентуално суперлига.

Изображение

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 08 фев 2019 11:27

rhaegar написа:
Tiberius написа:Интересно ми е какво точно имаш предвид под "традиции". В момента традициите не играят никаква роля що се касае до съвременния футбол.

Неговата идея е, че за бритишите вътрешното първенство и турнири са по-важни от ШЛ и евентуално суперлига.

А това ли било. Въпросното схващане е започнало през 80-те години, когато английските отбори са били наказани да не участват в ЕКТ. Било е насаждано с поколения и луничавите накрая повярвали. Между другото, преди време гледах един документален филм за МЮ и конкретно сезон 1999/00. Нямаше как да не забележа разочарованието след отпадането в ШЛ и ситуацията, в която устата говори едно, но езика на тялото показва друго. В тази ситуация почти винаги става въпрос за лицемерие. Нещо като отношението им към турнирите на национално ниво. Винаги преди Европейско или Световно се бият в гърдите, как били най-великата футболна нация, как били фаворити за купата. Купата се прибира у дома и прочие глупости. Обаче, когато английските играчи за пореден път се провалят, веднага започват с неглижирането и оправданията как ПЛ била най-важна. И винаги го казват през зъби и със сълзи на очи. Това да не те учудва. :mrgreen:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 08 фев 2019 12:00

Няма спор, че за в момента най- високото клубно отличие е ШЛ.
Ама за англичаните, поне според мен не е така, залагат си на първенството и тва е.
Някакъв си там техен шовинизъм, всичко тяхно си е най-най, а и изобщо имащи се за най-великата нация.
Е четете феновете на Ливърпул(макар, че ....... :lol: ) отписват всичко само и само да станат шампиони.
И аз лично нямам обяснение как можеш да си пълниш стадиона за мики маус къп, срещу някакви ботушари от 2-3 лига, обаче за ШЛ в груповата фаза срещу по -слаби отбори, стадиона да е доста празен.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 08 фев 2019 13:37

Tiberius написа:
ivan56 написа:
Tiberius написа:
KOPScousers написа:
Tiberius написа:Аниели имаше идея да се увеличат мачовете в ШЛ, за сметка на мачовете в националните шампионати, което също е отлична идея. Предполагам това е следващото, което ще последва. И след това една суперлига, където ще играят само най-богатите, най-силни и исторически значими отбори.

Едно време като имаше две групови фази, отборите, които минаваха първата играеха при всички положения поне 12 мача в ШЛ. Тогава финалиста играеше 17 мача за разлика от сегашните 13. На мен идеята с двете групови фази ми допадаше много и нямам нищо против да се върне - едно, че ставаха яки дербита във вторите групи и второ, че повече мачове от ШЛ винаги са добре дошли.

Да, спомням си. На мен сегашния формат ми харесва повече, отколкото някогашния, защото 1/8 финалите в ШЛ са по-зрелищни от втора групова фаза. Идеята на Аниели беше друга.
Сега един топ отбор от водещо първенство играе 38 мача за първенство и максимум 13 мача в ШЛ (при условие, че стигне до финала). Общо 51 мача, без да броим мачовете за картонените купи.
Та идеята на Аниели беше за 32 отбора в ШЛ, както е и сега, но разделени в 4 групи от по 8 отбора. Най-добрите 4 отбора от всяка група се класират за 1/8 финалите. Само в групите ще се изиграят 14 мача, а като прибавим мачовете от елиминационната фаза ще станат общо 21 мача. Отборите в националните шампионати да бъдат намалени на 14 или 16.
1) При шампионат от 14 отбора се играят 26 мача за първенство, като прибавим мачовете от ШЛ стават общо 47 мача
2) При шампионат от 16 отбора се играят 30 мача + тези от ШЛ общо 51 мача, колкото се играят и сега.
И шампионатите, и ШЛ ще бъдат в пъти по-интересни при такава схема на провеждане.

И общо взето, да го духат бедните :lol:
Едва ли ще стане това, да се редуцират първенствата, големите да вземат още повече кинти, а по малките отбори дори да не помирисват първите нива в първенствата.
Направо да си правят една супер лига от 20 бота от топ първенствата и да си цъкат там.
ШЛ да си е шампионска лига, само шампионите, не както сега, цяла година си бъркал в носа, и с едно 4 или 3 място се намърдва при големите пари, за сметка на някой шампион извън топ първенствата.

Хората искат да гледат класики Реал-Байерн, Юнайтед-Барса, Милан-Ливърпул. Това е истината. На никого не му пука за шампиона Естония, Сърбия, Румъния и други подобни държави. Подобни отбори не предизвикват никакъв интерес.
Иначе приветствам идеята за Суперлига. Само от отбрани отбори- каймака на световния футбол.

Малките отбори не мисля ,че пречат хората да гледат тези класики който спомена конкретно Реал-Байерн имам чувството ,че всяка година играят....Този формат в ШЛ като цяло е добър но бих искам отборите от най-силните първенства също да играят квалификации.Все пак говорим за ЕКТ и тези отбори на 3-4 място в големите първенства трябва да си заслужат участието в ШЛ на терена все пак.Имали изобщо някъде статистика кой мачове са най-гледани по телевизията в ШЛ през последният сезон примерно ? Случайно видях ,че във Франция най-гледаният мач в историята между клубни отбори е финала в ШЛ през 1991 година Звезда - Марсилия над 17 милиона души.Но за останалите големи държави не намерих нищо.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 фев 2019 13:52

ivan56 написа:Няма спор, че за в момента най- високото клубно отличие е ШЛ.
Ама за англичаните, поне според мен не е така, залагат си на първенството и тва е.
Някакъв си там техен шовинизъм, всичко тяхно си е най-най, а и изобщо имащи се за най-великата нация.
Е четете феновете на Ливърпул(макар, че ....... :lol: ) отписват всичко само и само да станат шампиони.
И аз лично нямам обяснение как можеш да си пълниш стадиона за мики маус къп, срещу някакви ботушари от 2-3 лига, обаче за ШЛ в груповата фаза срещу по -слаби отбори, стадиона да е доста празен.

Ливърпул игра финал в ШЛ преди 10 месеца, а не е ставал шампион вкъщи от 30 години. Нормално е титлата да е приоритет. За Челси ШЛ беше огромната цел в продължение на 10 години, след идването на Абрамович, титлите си дойдоха естествено. За Съра пък съм сигурен, че би си отрязал левия ташак, за да обърне единия от двата финала с Барса.

Колкото до пълни и празни стадиони, за малките отбори в купите в купите са едни цени, в ШЛ съвсем други. Джон по-скоро ще даде 20 паунда за да гледа Сити-Родъръм, отколкото 120 за Сити-Базел.

Изображение

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 08 фев 2019 14:07

ivan56 написа:Няма спор, че за в момента най- високото клубно отличие е ШЛ.

Както вече писах, поне за мен това схващане е от 80-те години, когато изхвърлят всички английски отбори от ЕКТ. Оттогава датира това схващане и са го втълпявали на следващите поколения. Не мисля, че става въпрос за шовинизъм, а по-скоро албионски комплекси. Не ги надценявай.
Ето някои неща, които за мен са любопитни:
1) Защо просто не се откажат да участват в ЕКТ, щом тези турнири толкова не значат нищо за тях ?
2) Защо преди години, когато 3 английски стигаха до 1/2 финали в ШЛ, го даваха като пример за силата на английските отбори, а когато испанските отбори започнаха да доминират веднага смениха плочата?
3) Защо преди всяко Световно или Европейско и Световно първенство се бият в гърдите как те са най-великата футболна нация, как били фаворита за титлата, а когато е провалят започват с шизофреничните коментари от рода на: " и без това Карабао къп е по-важен"?
4) Защо Челси преди години загърбиха първенството, за да спечелят ЛЕ? Защо същото направиха МЮ и Ливърпул (вторите не успяха)?
Все въпроси без отговор. Бай Иване, не е важно какво казват, а какво показват с поведението си.
По същата английска логика аз мога да влизам във форума на Барселона и да им омаловажавам успехите на домашната сцена, защото "моите хора" играят ганкиното от септември до февруари. :lol:

И не ми давай за пример феновете на Ливърпул, защото те винаги са се гордеели с успехите си на международната сцена. Всъщност може да попиташ тях кой е най-великият момент за тях като фенове на този отбор. Съмнявам се, че ще получиш различен отговор от финала на ШЛ през 2005.
А виж примерно колко не им пука на феновете на Евъртън за турнир, в който дори не участват. :lol: :mrgreen:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HmGrZpGIlsE[/youtube]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 08 фев 2019 14:59

Британците и комплекси, стига глупости моля ти се.
Имат се за най-футболната нация, защото от там тръгва всичко, напълно нормално, отделен въпрос че като футболни качества и успехи са :lol:
Първенството им е най-гледаемо в цял свят, плащат се луди пари за тв права от други държави, е как няма да се имат за най-най, това рязко може да се промени след Брекзита, ако чужденците не са толкова много, Смити ще е доволен, с дърварският футбол, който ще се практикува от масовите английски ботушари.
Не мисля, че точно за Челси, Ливърпул и Ман Юд, ЛЕ е някакво значимо отличие(то за кой ли топ отбор е нещо)
Поне така мисля аз.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Архив”