zlostar написа:honda написа:...
Много точен коментар браво! Сега за нещо което е факт няма какво да споря! Имаше дори някой нови за мен неща! Ако може само да те коригирам малко
За Чиликов въпреки многото платени пари, все пак си пропуснал да отбележиш, че след това беше продаден мисля в Насионал де Мадейра за още по- висока сума, така че това не е загуба за Левски.
Цихмейстук беше невероятен играч, но беше под наем. Не си мислиш сигурно, че можем да се надцакваме със Спартак М, за който и да е играч.
Баба го махнаха, защото мътел главата на Ричард. Иначе за национали от теб разбирам, че са били. Те по едно време и Тевия го водеха национал на Гана
Рабех го взехме след отпадането от Тампере.
Зе Суареш също дойде със свободен трансфер ноември месец. Жо и Жеан Карлош дойдоха зимата.
Ференци май беше голмайстор на Унгария, но тук не игра нищо. Кабат, обаче стана нещо най-вероятно както казваш с участие на Сираков за да го изпуснем.
За трансферите пък на Смешко, Зимунич, Леонидас, Гарба Лавал, Джъстис... просто остават без коментар.
Благодаря за добрите думи, поласкан съм

. Само малко уточнения:
Чиликов отиде в Насионал (Мадейра) през 2005 срещу 200 хил евро ,около 5 пъти по-малко отколкото дойде в Левски, като вече беше загубил и титулярното си място за сметка на Джейоба , Домувчийски и Йовов.
Наистина Цихмейструк беше под наем в Левски ,но нямаше никакъв проблем Цихмейструк да бъде откупен срещу 1 млн долара- толкова му беше освобождаващата сума в договора и за толкова беше взет от Спартак (М),като Левски беше с предимство да разговаря първи,но остстрана на нашето ръководство нямаше желание да бъде задържан.Сумата не беше малка, но толкова беше броено за играчи като Гаучо, Милованович, Рендето, Г.Бачев, Зимунич,а за Чиликов и повече. тук е място да споменем че сериозен принос в това решение има и Л.Петрович , който е несъмнено голям специалисто ,но определено не харесваше рускоговорящи футболисти и има има не малък принос в отстраняването и на Радимов(не че руснака не го заслужаваше

).
И тримата -Темиле, Ричард и Баба бяха юношески национали на Нигерия и като такива имат сребърни медали от СП. Като Темиле и Ричард са играли и във финала. Тевия мисля че има 2 приятелски мача с младежкия национален отбор на Гана.
Трансферите на Бензукан, Рабех, зе Соареш, Ж.Карлуш, Жо бяха доста закъснели ,но бяха платени с парите от ШЛ. Точно те изядоха главата на Сираков. Просто Сираков стана потвърждение на старото правило " колкото побеждаваш , толкова струваш, спреш ли да побеждаваш -нищо не струваш". За мен един от недостатъците на Батков е че вече се взе и за футболен специалист ,но никой не застрахован от главозамайване. Определено първите години от управлението му на Герена бяха по-успешни.
Според мен поне докато собственик на Левски е Тодор Батков( М.Чорни) Сираков няма да работи в Левски и това решение не е взето от Т.Батков.
Малко и за М.Чорни- досега никой не е успял да докаже негово участие в незаконна дейност. Разследван е от безброй места, но досега не са намерили нищо съществено. Единственото сигурно за него че разполага с много сериозен финансов ресурс( което само по себе си не е престъпление) че се познава с някои от т.н. "авторитети" от руския подземен свят, че е в Израел по лична покана на Шимон Перес и че има съвместен бизнес за доста милиарди с лица като бившия шеф на Мосад Дани Ятом и с Олег Дерипаска( който е много близо до Путин). Поне докато има такъв гръб едва ли ще бъде доказано каквото и да е срещу него.
Аз съм се срещал няколко пъти с него- направило ми е впечатление, че не е бил с охрана или не съм разбрал къде е охраната. Предполагам че той е най-добре запознат с естеството на бизнеса си и дали има от какво да се страхува. Но въобще няма нищо общо с охраната на някои мастити български бизнесмени.