Златна топка 2014 - Кристиано Роналдо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Re: Златна топка 2014

Мнениеот Middlesbrough » 12 дек 2014 11:44

Niksh0 написа:
Middlesbrough написа:
Madridist написа:И първия коментар под клипчето е :

this is the reason why ronaldo has more assists than messi this season in la liga

Наистина ли мислиш , че Роналдо го кефи да прави асистенции ! Според мен него го интересува колко гола ще вкара и личната облага !
Той затова и отиде в Реал :arrow:

Ако си гледал последните мачове на Реал, ще видиш, че е станал доста по-комбинативен и в доста ситуации, които са удобни за него да отправи удар, той предпочита да подаде на съотборник в по-добра позиция. Много почесто се нагърбва да разпределя, от колкото да търси гола на всяка цена и във всяка една удобна възможност. ;)

Съмнявам се , но щом го мислиш , че е така 8-)

Офтопик:

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 12 дек 2014 12:02

Не го мисля, то се вижда. :lol:
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 12 дек 2014 12:28

Niksh0 написа:Не го мисля, то се вижда. :lol:

Това че на теб ти се иска да е така и ти го виждаш така : ) .Това незначи , че е така ! :lol:

Офтопик:

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 12 дек 2014 14:30

Middlesbrough написа:Наистина ли мислиш , че Роналдо го кефи да прави асистенции ! Според мен него го интересува колко гола ще вкара и личната облага !
Той затова и отиде в Реал :arrow:

Значи, дали го кефи или не да прави асистенции не знам, фактите са, че този сезон в Примера има повече асистенции от Меси. И мисля, че това е доста по-показателно отколкото някаква ситуация в мач отпреди години. Преди известно време, стана скандал между Меси и Вийя, след като в една ситуация на мач на Барселона, испанецът реши да стреля вместо да подава. И тогава, последва пред камерите разговор на висок тон между двамата. Миро,погледни колко нападатели си тръгнаха от Каталуния,като една от причините беше,че трябваше да играя на нетипични за тях позиции - и Ето,и Ибрахимович, и Вия се пускаха основно по крилата, само и само Меси да е в центъра на атаката. Всичко е в Барселона е подчинено на Меси, естествено в това няма нищо лошо, все пак аржентинецът е легенда на отбора и го е заслужил. ;)

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 13 дек 2014 13:36

То се вижда и със Суарез,който играе дясно крило и едвам вкарва 8-)

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 14 дек 2014 10:01

Естествено, че Кристиано Роналдо.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 дек 2014 12:24

Който и да спечели няма да е незаслужено. Дори един Меси, който не направи силен сезон. За мен победителят е ясен - Роналдо. ;)

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 15 дек 2014 12:34

Според мен, за да е най-справедливо трябва да се дава Златна топка за всеки пост през изминалата година. Както при Оскарите, дава се за актьор, режисьор, подържаща роля, сценариий т.е. всеки имал принос в изграждането на даден филм, мисля , че и във футбола за успехите на даден клуб всеки си има своя принос ;)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 дек 2014 19:41

Между другото,отличието "Златна топка" уверено върви по стъпките на "Оскарите" - липса на интрига,вътрешни игри и никакво сравнение със ситуациите от близкото минало,или още повече от 90-те години.
След 2008 нещата станаха толкова банализирани,че...а вече 2010 и 2013 бяха черешката на тортата.
Роналдо 2008-Меси 2009-Меси 2010-Меси 2011-Меси 2012-Роналдо 2013-(Роналдо 2014)
Но като цяло двойните стандарти на ФИФА и УЕФА са в генезиса на проблема!
С това безкрайно лансиране на Барселона и Реал Мадрид...просто всичко се компрометира.
Байерн Мюнхен е най-добрият отбор в последните няколко сезона,Германия спечели Световното първенство и какво...абсолютно нищо,тях вълци ги яли!
Интер през 2010 спечели Требъл и какво...нищо.
Но,когато Барселона спечели Требъл(2009)...всичко се базира изцяло на техни футболисти.
Байерн Мюнхен спечели Требъл(2013)...и какво? Сложиха Рибери за цвят сред Роналдо и Меси,колкото да се замажат очите на хората.
Реал Мадрид спечели Шампионската лига и сега разбира се,Роналдо почти сигурно ще я спечели.
Мануел Нойер - моралният победител за сезон 2014-та.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 15 дек 2014 20:19

Madridist написа:Според мен, за да е най-справедливо трябва да се дава Златна топка за всеки пост през изминалата година. Както при Оскарите, дава се за актьор, режисьор, подържаща роля, сценариий т.е. всеки имал принос в изграждането на даден филм, мисля , че и във футбола за успехите на даден клуб всеки си има своя принос ;)

Е, достатъчно е да има за треньор и футболист, иначе много ще се разводнят нещата. И е нормално офанзивните играчи да имат повече Златни топки, тяхната работа е по-сложна и по-атрактивна. Ама да има двама защитници и един вратар в цялата история не е нормално. Хем Бекенбауер е почнал като нападател, после се е върнал в средата и когато е заиграл в защита, вече целият свят е знаел за него. Ако погледнеш националните класации, където хората по-добре познават футболистите, разпределението по постове е много по-равномерно. Сещам се как през 86-та Беланов спечели Златната топка, а за футболист на СССР беше извън тройката, много далече от Заваров.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Архив”