Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rockforever
Контакти:

Re: Цветан Василев отговаря

Мнениеот rockforever » 11 юли 2014 20:38

vaskonti написа:Кои щети са искали да възстановят? 205 милиона? Или да намерят липсващите документи за 3,5 милиарда?
Очевидно сега всеки ще вика "аз съм жертва, една групировка е виновна". Ама коя е тая групировка... Защо Василев не излезе с едно име поне? Защо казва, че отношенията му с Пеевски са не по-различни от отношенията с кой да е клиент на банката? Нещо конкретно няма ли да се каже или продължаваме да обвиняваме Торбалан?

vaskonti, ти наистина ли си мислиш, че тези неща(имената) се казват в ТВ интервю?
Тъй като на всички стана ясно, че този сценарий е режисиран от определен кръг хора, рекетиращи мен и КТБ в продължение на години, държа да информирам обществеността, че съм дал показания пред съдии от страни членки на Европейския съюз, които са съответно нотариално заверени.
...Що се отнася до институциите, които съдействаха и бездействаха, за да се случи всичко това – с тях ще си говорим в съда", подчертава Цветан Василев.

Ще те помоля да ми отговориш на един въпрос:
Вариантът за среща на страните в европейски съд, анонсиран от Василев, не те ли удовлетворява?
Не мислиш ли, че там е по-възможно да изплува истината?
Или за теб бе достатъчно да се хвърлят обвиненията от целия държавен апарат срещу Василев, да се разчита, че последният ще се уплаши и "покрие", а "лошите кредити", за които е ясно към кой са, да бъдат обявени за несъбираеми, защото лошият чичко е унищожил досиетата, и аз и ти да ги изплащаме чрез фонда на държавната ББР?
Само на този въпрос ми отговори.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 11 юли 2014 20:59

На бас, че нито ще има някаква реакции от съдии от ЕС, нито от наши съдии, нито Цветан Василев ще каже каквото и да е нещо конкретно?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 11 юли 2014 21:04

Tommi написа:
Thurman Murman написа:
Tommi написа:А за липсата на досиетата отговорност носи единствено банката.

Откъде знаеш, че тези досиета не са изчезнали именно по време на т.нар. "одит", за да се прикрие точния размер на дълговете, които Пеевски и неговите фирми имат към банката? Защо ни хвърлят прах в очите с тая откровена дебилщина за "чувалите с 200млн"? Явно е, че всичко е един зле скалъпен театър, който има за цел да отклони вниманието от истинските крадци, като се вменява вина на един-единствен човек.

Просто предпочитам да се доверя на прокуратурата, вместо на феновете на Ботев. А на който и да са отпуснати тези кредити, това не променя факта, че банката е замесена в цялата работа. Не може някой да отиде и сам да си вземе 3 млрд. лв.

Абе ти на луд ли се правиш ????
От кога УС на БНБ е равен на прокуратурата :?:
Едно доказателство показаха ли за всичко казано :?:
За тези 3 милиарда БНБ да не научава оня ден за тях ??? Нали си в час с банковите дела??
Защо държавата отказва на собствениците да осигурят ликвидност на собствената си банка :?:
Защо държавата отказва да осигури ликвидност на банката :?:

Кой , какво и къде е давал , няма никакво значение ако кредитите са се погасявали нали ?????

Не ти ли е странно че БНБ обявява Агрикол за отлична банка с "добри практики" , а всъщност тя е купена само дни преди това от КТБ ,защото години е била на загуба ??????? А в същото време банка която години е на печалба , се обявява във фалит :shock:
Аз за по голям тъпизъм не съм чувал , ти ако си , сподели !

Потребителски аватар
rockforever
Контакти:

Мнениеот rockforever » 11 юли 2014 21:06

vaskonti написа:На бас, че нито ще има някаква реакции от съдии от ЕС, нито от наши съдии, нито Цветан Василев ще каже каквото и да е нещо конкретно?

Глупави басове не хващам.
Просто те попитах сериозно ДАЛИ ИСКАШ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ЕВРОПЕЙСКИ СЪД И ДА ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА НАЯВЕ!!!

Благодаря за отговора - беше точно по въпроса ми. :o

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 11 юли 2014 21:40

rockforever написа:
vaskonti написа:На бас, че нито ще има някаква реакции от съдии от ЕС, нито от наши съдии, нито Цветан Василев ще каже каквото и да е нещо конкретно?

Просто те попитах сериозно ДАЛИ ИСКАШ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ЕВРОПЕЙСКИ СЪД И ДА ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА НАЯВЕ!!!

:) Нормално , отговаря но на това което му отърва , а не на това което си го питал :)

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 11 юли 2014 21:53

Малко хронология:
Още по времето на Бойко Борисов се заговори за банката на Василев, че концентрира парите на държавата, като винаги се споменаваха НЕХ и енергетичните дружества.
ПО време на служебното правителство или преди това – не си спомням, се прие закон, който имаше за цел деконцентрацията на тези пари. Но се появяваха от време на време сигнали, че това не върви с очакваните темпове и че този закон може да се заобиколи.
Дойде новата власт, която замрази цените на електроенергията и енергоносителите – всеки, който малко или повече изповядва философията на пазарната икономика, разбира какво означава това.
От време на време се промъкваха сигнали, че някой накрая трябва да плати и че енергетиката все повече затъва в дългове – заговори се за суми от порядъка на 2-3 милиарда лева.
Междувременно бе разиграна „драмата” с Пеевски, за да се подновят първосигналните реакции за турци и българи. Потъна в миманса както репликата на Станишев преди гласуването за Пеевски, така и пъргавото Народно събрание, което подготви законовата основа за това гласуване. И се започна „ерата Пеевски” – когато положението станеше малко напечено, Пеевски изскачаше като от магическа кутия и обираше гнева на масите. Между другото той е толкова фамозен, колкото и Доган, но Доган стана почетен – като един известен почетен президент на футболен клуб, който обра почитта на привържениците му след като влезе с патлака в съдийската стая. Доган пък го стреляха с патлак без патрони и по чудо не го улучиха - остана си жив и здрав.
Междувременно приказката продължаваше – правителството работеше въпреки подривните елементи, които му пречеха. Но работи само година и се оказа, че иде краят не само на календарната, ами и на бюджетната. Сметката, че Южен порок ще даде възможност да се заметат някак си дълговете на енергетиката, се объркаха, понеже явно не се намери консултант от ранга на хидравлика от Цанков камък. А пари все си нямаше – все едно за Левски пиша ... А идват плащания.
И хоп – по познат мандраджийски начин се секвестира една банка и се запали едно кметство. Парите на хората ще се запазят – разбира се- държавата се грижи за тях, но и дълговете на енергетиката и на навярно ред други държавни фирми ще изчезнат. Ама нали все пак някой трябва да плати – ще попитате вие. Ами и ще си отговорите. Но няма да платят тези, които управляват - те даже и не са виновни - виновен е коалиционният партньор, нали. Ама като не си расъл в България, може и да не знаеш поговорката за лудия и баницата.
Други пък припяваха, че една партия нищо не била научила след '97 година. Научила е, научила - и то не малко.
Както се казва - да дойдат изборите да видим кой какво е научил.
Последна промяна от Странджата на 11 юли 2014 21:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 юли 2014 21:57

rockforever написа:

За кой европейски съд си навит, защото не е сериозно всеки такъв да се занимава с Василев и проблемите на КТБ?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 юли 2014 22:00

za nas e toj religiq написа:Абе ти на луд ли се правиш ????
От кога УС на БНБ е равен на прокуратурата :?:
Едно доказателство показаха ли за всичко казано :?:
За тези 3 милиарда БНБ да не научава оня ден за тях ??? Нали си в час с банковите дела??
Защо държавата отказва на собствениците да осигурят ликвидност на собствената си банка :?:
Защо държавата отказва да осигури ликвидност на банката :?:

Кой , какво и къде е давал , няма никакво значение ако кредитите са се погасявали нали ?????

Не ти ли е странно че БНБ обявява Агрикол за отлична банка с "добри практики" , а всъщност тя е купена само дни преди това от КТБ ,защото години е била на загуба ??????? А в същото време банка която години е на печалба , се обявява във фалит :shock:
Аз за по голям тъпизъм не съм чувал , ти ако си , сподели !

Ще си направя труда да ти отговоря:
Нарушенията са установени от няколко независими одитори, но сигналите вече са в прокуратурата и тя, заедно с компетентните органи, вече предприе действия.
Доказателствата са за съда. Каквото трябваше беше обявено официално от най-високо ниво.
За тези 3 млрд. лв. БНБ да си носи отговорност. Но това не оправдава действията на самата банка, пиша го не знам за кой път.
Собствениците поискаха банката да бъде поставена под специален надзор. БНБ отписа делът на акционерите и им отне всички права. По закон БНБ има право да лиши акционерите от участие в увеличаването на капитала. :!:
Държавата осигури ликвиден буфер за банковата система, в това число и за КТБ, чрез емитиране на ДЦК. До решението за обявяване на КТБ в несъстоятелност се е стигнало след направения одит, установените нарушения и лош мениджмънт.
Решението за прехвърляне на средства в Креди Агрикол е за да се ускори процедурата, след десетина дена банката да функционира нормално и да се улеснят клиентите, поне според мен. За фалита на КТБ вече обясних, че не е заради натрупани счетоводни загуби, а по друга причина.
Нещо друго?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 11 юли 2014 22:12

Цветан Василев отговаря ама друг път,нищо конкретно,а жълтите продължават да копаят дъното защитавайки го.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 11 юли 2014 22:15

Държавата осигури ликвиден буфер за банковата система, в това число и за КТБ, чрез емитиране на ДЦК.

Да де, да де, и аз тъй казвам :)

Върни се в “Архив”