Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.нар. "комунизъм"?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Re: Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.н. "комунизъм"?

Мнениеот Jürgen » 25 мар 2013 00:04

football.total написа:Къде ти е свободата сега бе демократе??? Не ми отговори на този въпрос. Сега в какво си свободен. Да ходиш извън граница с 400лв заплатка ли? Или да идеш да миеш чинии в Германия и да те третират като куче? Какво идеали и мечти имаш сега че не прочетох ни една?
И да определено е по добре да седиш над тъпия учебник и да зазубряш за тъпата оценка отколкото да висиш безцелно в острото си кафе и да ми обясняваш истините за живота със образование трети клас и обща култира "ала Златка". И най големя ти аргумент срещу комунизма е ходенето на църква така ли? Ми ходи си давай парите по глупавите си църкви да пълниш гушите на поповете с Линкълните и Ролексите. Ти още ли си мислиш че църквата е нещо свято? Църквата е най-жалката и корумпирана институция на Земята и няма нищо ама абсолютно нищо с вярата в Бог. Айде ходи пали свещи драги ми смехурко да си осветиш светлото демократично бъдеще.

Лелелелеле човече моля ти се чети всичко,не между редовете,че ставаш смешен.То вече си станал де,но това е друга тема :lol: ...
За демокрацията-първо то сега си пада капитализъм,ако не виждаш и привсе това свободите и правата са МНОГО,АМА МНОГО ПОВЕЧЕ от тези при твоя любим комунизъм ;) .И второ-никъде не съм казал,че демокрацията е супер-режима и всичко му е ОК.И той си има много пробойни...
И да определено е по добре да седиш над тъпия учебник и да зазубряш за тъпата оценка отколкото да висиш безцелно в острото си кафе

Ооо,добре приятелю,щом казваш,че е по-добре ОК :lol: ! И резултата от това е.....оставаш си тъпан до края на живота си,независимо дали си шеф или квартално пиянде :mrgreen: . Уникална мисъл пич.
То и втория вариант е плачевен,да не ме помислиш за хахо че не съм споменал :lol: .
Всеки има правото да ходи на църква,на джамия,на синагога и никой няма правото да ти забранява това!
Айде лека,че май стана късно.Дано си научил нещо от тези "глупости" които аз ти написах,лека!

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 25 мар 2013 00:09

Fulcrum
Хареса ми как си разви тезата всичко казано на място за и против :)
Само едно леко отклонение ПЕЧАТАНЕТО НА нова и нова валута АМЕРИКАНЦИТЕ водят до едно нещо ДО ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ умишлено или не не мога да кажа но всеки учил икономика знае ,че голямото пе4атанев води до едно ИНФЛАЦИЯ ..
Не съм бил в Америка имам желание да ида след 2 г, ..ПЪРВО да обиколя всичко що де е на 3 000 ,4 000 км после ще подхващам презокеанските , живи здрави да сме първо :)
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 25 мар 2013 00:09

football.total написа:Стига сте църкали срещу комунизма мишки заспали! Нали живeeте 23 години в демокрация и ви гледаме сеира. Тока и водата не можете да си платите. Кафетата ви пълни от сутрин до вечер с безработни със основно образование.
Какво му беше лошото на комунизма че хората бяха възпитани и работеха ли? Че цигани турци българи пращаха децата си на училище където те ставаха хора ли? Кои бяха зверствата, че хората растяха със самосъзнание и отговорности ли? Сегашната анархия какво е? Това което комунистическия режим построи за 45 годни в България, 45 годни демокрация няма да стигнат да го боядисате. Аман от болни мозъци "демократи"!

Още един с разхлопана дъска. Отде се пръквате, бе? :lol:
П.П. Последно време нямам възможност да следя вътрешните новини по-сериозно. Да не би лудниците да са пуснали пациентите си я за ремонт, я поради някаква друга причина?
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 25 мар 2013 00:18

dunavfc написа:
zuekaa написа:
dunavfc написа:zuek,чакам да ми отговориш,съгласен ли си да си дам апартамента за всичко което са взели на моите баби и дядовци ?

Добре ве мен.. говориш ми за частен случай ,който не знам
Аз мога да кажа за себе си , че всичко ни е върнато
Прадядо ми харесал навремето Тетевенският балкан ( макар , че не е от там ) и си закупил около 200 декара обработваеми земи и около 300 декара пасища и гори и 7 прилежащи постройки . Миналата година ни ги върнаха. Наследниците са баща ми и леля ми ВСИЧКО КАКТО СИ е по документ до сънтиметъра ...

Остави моя конкретен случай,жертвите на тая несправедливост са хиляди ! И какво казваш ти ? Че миналата година са ви ги върнали,нали така ? 2013 год ? Защо не ви ги върнаха 1984 год. ? Ако все още бяхме комунизъм,дали някой щеше да ви върне нещо ?

Едно нещо ще ти кажа
Аз мога да кажа кой са хубавите страни на Демокрацията и на Комунизма, не мога да кажа кой са лошите, защото съм позитивен човек. ПИТАЙ НЕГАТИВЕН човек и ще ти ги кажи.. ..,,,.. предпочитам ПОЗИТИВИЗМА .. дано си ме разбрал
Лудогорец - NEWS!

haha

Мнениеот haha » 25 мар 2013 00:18

Самата идея на комунизма не е лоша. Друг е въпросът, че комуниизът реално не е имало, при нас това си е било чист тоталитаризъм.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 25 мар 2013 00:21

zuekaa написа:
dunavfc написа:
zuekaa написа:
dunavfc написа:zuek,чакам да ми отговориш,съгласен ли си да си дам апартамента за всичко което са взели на моите баби и дядовци ?

Добре ве мен.. говориш ми за частен случай ,който не знам
Аз мога да кажа за себе си , че всичко ни е върнато
Прадядо ми харесал навремето Тетевенският балкан ( макар , че не е от там ) и си закупил около 200 декара обработваеми земи и около 300 декара пасища и гори и 7 прилежащи постройки . Миналата година ни ги върнаха. Наследниците са баща ми и леля ми ВСИЧКО КАКТО СИ е по документ до сънтиметъра ...

Остави моя конкретен случай,жертвите на тая несправедливост са хиляди ! И какво казваш ти ? Че миналата година са ви ги върнали,нали така ? 2013 год ? Защо не ви ги върнаха 1984 год. ? Ако все още бяхме комунизъм,дали някой щеше да ви върне нещо ?

Едно нещо ще ти кажа
Аз мога да кажа кой са хубавите страни на Демокрацията и на Комунизма, не мога да кажа кой са лошите, защото съм позитивен човек. ПИТАЙ НЕГАТИВЕН човек и ще ти ги кажи.. ..,,,.. предпочитам ПОЗИТИВИЗМА .. дано си ме разбрал

Понякога сериозно не мога да те разбера в какво състояние на духа си...Ти си всичко друго но не и позитивен човек,не го казвам с лошо,честна дума ! Нямам и за цел да те злепоставям,просто така си мисля,може и да греша,защото ако те познавам на живо,може да остана с друго впечатление.Ти редовно плюеш по различни теми,а не си търсил негативното :roll:

Лека вечер на всички от мен и приятна седмица ;)

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 25 мар 2013 00:24

Разликата м/у комунизма и демокрацията е , че комунягите са трепали неудобните за тях без пари а по днешно време, демократично трепеш неудобните за няколко хилядарки
Лудогорец - NEWS!

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 25 мар 2013 00:27

Понякога сериозно не мога да те разбера в какво състояние на духа си...Ти си всичко друго но не и позитивен човек,не го казвам с лошо,честна дума ! Нямам и за цел да те злепоставям,просто така си мисля,може и да греша,защото ако те познавам на живо,може да остана с друго впечатление.Ти редовно плюеш по различни теми,а не си търсил негативното :roll:
-------------------------------------
----------------------------------------

Лека вечер на всички от мен и приятна седмица ;)[/quote]
Плюенето е за да се провокира даденият човек да му се видят възможностите :)
Лудогорец - NEWS!

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 25 мар 2013 00:28

Национален социализъм - сега!
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 25 мар 2013 00:29

iliyan написа:Я вземете и се замислете къде е бил дядо и баба ви преди 9.9.1944 и ще разберете къде щяхте да бъдете вие и вероятно мнозина от вас щяха да са на село и да си копат нивата !
Така , че няма да е лошо да се преброим тук тези които родата наистина не им е от село и са граждани били преди 9.9.1944 и после да правим изводи кой какъв щял да бъде !
За мен мога да кажа , че моите баба и дядо не са живели на село и не са копали нива , а вие г-да ?! И да видим кой къде би трябвало да бъде ако не бяха тези 40г "комунизъм" ;)

Малиииииии каква погрешна представа съм имал за Запада! Що не ми каза по-рано, че "на Запад" щом бащата и майката са от село ( май фермери им викаха там ) децата им задължително си остават селяни. Без право да видят какво е туй нещо "град". Пък аз си мислех, че ония са демократи. Значи хич да не им завиждам за правата дето ги нямат и да си "копам" кротко нивичката. Доообре.

П.П. Пич, може ли човек от 21 век да е толкова ограничен като теб. Не е истина.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Върни се в “Архив”